Ajax-loader

Makk Attila könyvei a rukkolán


Makk Attila - A ​szomszéd füle mindig zöldebb
Mendel, ​a fiatal agglegény telket örököl - no meg két szomszédot, akik okosabbnak hiszik magukat a másiknál, holott egyik se normális. Mendelt azonban jobban érdekli a földrajz, mint a földművelés, és az írás, mint a (bozót)irtás. Minden erejével azon fáradozik, hogy megszabaduljon ettől a nem kívánt terhességtől. Vidám regény nem csak telektulajdonosoknak.

Makk Attila - Kóbor ​beszélni tanul
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Makk Attila - Kóbor ​a seregben
Ahogy ​magunkra maradtunk, elővettem Kóbort: - Hová lettek Nagyfranc zubbonyáról a gombok? - Lerágtam róla. - Tudod, mit kapott azért, hogy reggeli sorakozón gomb nélkül jelent meg? Nem engedik hazautazni szombaton. - Megérdemli - felelte dacosan a kutya mindig bántja Börcsököt. Alattomosan bántja, Börcsök nem tud védekezni. -És az nem alattomosság, amit te csinálsz? Nagyfranc biztosan sejti, hogy te haraptad le a gombjait, de nem tudja rád bizonyítani... - Alattomos embernek alattomos kutya. - Te sároztad össze a bakancsát is... - Én sároztam össze - vallotta be Kóbor a legkisebb megbánást sem mutatva. - És nem szóltál neki, hogy rendetlen az ágya... - Nem volt rendetlen. Én gyűrtem össze neki... - Kóbor, ez aljasság! - fakadtam ki. - Hogy tehetsz ilyet! Nem gondolod... -Aljas embernek aljas kutya... - vágott közbe Kóbor. Nem tudtam meggyőzni, azt hiszem, inkább ő győzött meg engem. De hát ezt mégsem engedhettem meg, megpróbáltam az érzelmeire hatni.

Makk Attila - Kóbor, ​a kétszer talált kutya
Kedves ​Gyerekek! Ugye sokan láttatok már elhagyott, út szélére kitett kiskutyát? Ugye akadt közületek olyan is, aki megsajnálta és hazavitte? Kóbor is egy ilyen kiskutya. Az első kötetben szerető családra talál, és megismerkedik kutyabarátaival. Kóbor „beszélni" is megtanul, és még sok egyéb megtörténik vele, miközben izgulhatunk érte, mert igen-igen szeretetre méltó. Figyeljétek hát a „KÓBOR KALANDJAI" sorozat további köteteit, és meglátjátok, igazi kutyabarátokká váltok!

Makk Attila - Tükörfény
Ez ​a könyv rólam, rólad és Őróla szól. Az esetek mindennaposak, a következmények természetesek, csakhogy ezt rendszerint nem vesszük észre. Az itt olvasható elbeszélések rávilágítanak a meglepő összefüggésekre. Miért nem talál a riporter a lottónyertesek között boldog embert? A magyar fölkelő és a szovjet katona hogyan halhat meg egyaránt a hazájáért? Miként hoz romlást a jámbor jegyvizsgáló jólelkűsége? Hogyan okozza valaki a kedvese balesetét, amikor a találkára siet? Mi baja lehet az embernek attól, ha a Jóisten minden kívánságát teljesíti? Milyen lavinát indít el egy ártatlan tréfa? Mit tehet Jézus, ha a beteg nem akar meggyógyulni? Hogy jött “divatba” a fogszabályozó a 3. a. osztályban? Hogy lehet misét mondani egy tacskóért? Miként hat az ima 20 évre visszamenőleg? Mitől lesz csoda a csoda? Hogyan élik meg a fenyőfák a karácsonyt? A megírt esetek egy része kitalált, más részük megtörtént. A leghihetetlenebbnek tűnő elbeszélések történtek meg a valóságban. Mert egyetlen író fantáziája sem képes fölülmúlni a valóság legmegdöbbentőbb produkcióját.

Makk Attila - Miért ​ne lennének ma is csodák?
A ​szerző rácsodálkozik könyvében a világ eseményeire, és természetfeletti fényben látja a hétköznapok történéseit. Legyen szó akár szenvedésről, felszabadulásról, a Titanic elsüllyedéséről… Mindent hittel szemlél. Ugyanakkor rámutat arra is, hogy hit nélkül nem képes az ember felismerni a nagyobb összefüggéseket. Némely helyen humorossá válik az írás, más helyen határozottan felhívja a figyelmünket arra, hogy felelősek vagyunk életünkért és világunkért. A kánai menyegzőre gondolva írja: „A korsókat nekünk kell megtölteni könnyel, verejtékkel, olykor vérrel is. Ami emberi erőnkből telik, meg kell tennünk a cél érdekében… Csak akkor fordulhatunk az Úrhoz, ha magunk részéről mindent megtettünk.” A könyvet tekinthetjük a keresztény világnézet összefoglalásának is. A szerző életének leszűrődött gondolatait olvashatjuk benne. Ez az élet küzdelem volt a hitért (a diktatúra idején), küzdelem a megélhetés (három gyermek felneveléséért), és küzdelem a gonosz támadásaival szemben. Ez a küzdelem győzelemmel végződött. Ajánlom mindazoknak, akik Isten szeretetét, „csodáit” fel akarják fedezni mindennapi életükben. - Katona István atya

Makk Attila - ...és ​nincsen benne indián...
A ​lakótelepen felnövő teljesen elvárosiasodott gyerekekben ösztönös vágy él a szabad természet után, amelyet azonban csak May Károly és Cooper könyveinek hamis indiánromantikájáról ismernek. Előbb a lakásban próbálnak berendezni indiántanyát, majd a nyári szünetben elszöknek az erdőbe, hogy ott halászatból, vadászatból és gyűjtögetésből éljenek, mint az indiánok. Ez persze nem sikerül. A regényből megismert indiánélet és a valóság között feszülő ellentmondás sok humor forrása, a jellemkomikum mellett számtalan mulatságos helyzet adódik, ami végig mozgásban tartja a rekeszizmokat.

Makk Attila - Kóbor ​újabb kalandjai 2.
Kóbor, ​különös értelmi képességről tesz tanúságot, amikor megérti a verset, és a saját szavaival elmondja, hogy miről szól az Anyám tyúkja. Ez a kutya értelmezésében igencsak mulatságosan hat. Egy félreértés folytán Öcsit és Pince Vincét túszul ejtik a kábítószer-kereskedők, Komor százados azonban Kóbor segítségével megtalálja és kiszabadítja a fiúkat. Az újságok első oldalon számolnak be az esetről, a kutyával riportot is csinálnak. Kóbor egy csapásra híres lesz, de a hírnév nem hoz szerencsét. Váradi úr, aki annak idején a kutyakölyköt kidobta a fehér Mercedesből, megpróbálja visszaperelni a híressé vált beszélő kutyát. Azt állítja, véletlenül kiugrott a kocsijából, és utána már hiába kereste. A pert ugyan elveszíti, csakhogy Kóbornak még aznap nyoma vész…

Makk Attila - Kóbor ​újabb kalandjai 3.
Kóbor, ​aki méltán a gyerekek kedvenc kutyusa, most is elvész, egy maffia rabolja el. Ám a maffiavezér kislányával meghitt barátságba kerül - a kislány szerencséjére, akit a rivális banda elrabol. Természetesen Kóbor az, aki megmenti a kislányt és további hőstetteket is végrehajt: gyerekeket ment ki egy égő házból, majd meghiúsít egy bombamerényletet. Bármilyen jó kutya, neki is van ellensége, Tajger: vele számol le legvégül, sőt gazdájának, Öcsinek önzetlenül leánybarátnőt szerez.

Makk Attila - Kóbor ​újabb kalandjai
Kóbor ​és az őt befogadó család régi ismerőse az olvasóknak. Azok, akik a kutyus régi kalandjain nőttek fel, ma már informatikusok, vállalkozók, orvosok, családanyák s bizonyára nem felejtik el megvenni gyermekeiknek ezt a kötetet, hiszen Kóbor újabb kalandjai legalább olyan érdekesek, mint a régiek voltak. Ez a különleges, beszélő négylábú csodálatosan vidám, ötletekben gazdag kamaszok és szüleik társaságában élvezi az igazi életet, mert szerencsére a gazdik sem a virtuális szórakozás kedvelői. Jó szívéről tanúskodik, hogy Dorkának, a macskának elárvult kiscicáit ő neveli fel, emellett bűncselekmények kiszimatolásában is jeleskedik. Ezúttal azonban a családot furcsa helyzetbe sodorja, és egy alkalommal rá is fizet kíváncsiságára.

Makk Attila - Kaleidoszpók
A ​panelházban mindenki megtartotta magának a véleményét, fecsegésükkel nem tartották föl egymást a lakók. Nem is köszöntek egymásnak. A képernyőről tájékozódtak, innen tudták meg, odakint esik-e vagy napsütés van, mit egyenek, milyen gyógyszereket szedjenek, mit vásároljanak, amire nincs szükségük. Ez a villanypásztor óvta meg őket a másik ember véleményétől. Ám egy nap beköltözik egy furcsa, bogaras ember, aki hobbiból pókokat nevel, de hogy mi a foglalkozása, senki se tudja. Ettől kezdve minden megváltozik. A lakók lassan megismerkednek egymással, köszönnek is. Már nem a tévésorozat szereplőinek sorsán kérődznek, hanem meghallhatják a másik ember gondját, baját. A panelház közösséggé válik. Hogy s mint éri el ezt a bogaras ember egy különös, száz színben tündöklő színes pók, a kaleidoszpók segítségével, arról szól ez a kacagtató szatíra..

Makk Attila - Fonák
A ​szerzőtől megszokott, humoros, csattanós, néha elgondolkodtató, de mindenképpen a kisemberek életét élő és bemutató különleges látásmóddal van dolgunk e kötet esetében is. A történetek egyszerűek, mindennapiak, de éppen az orrunk előtt zajló eseményekben nem látjuk meg a szórakoztatót, a tanulságosat, vagy éppen a fonák helyzetet. Tudjuk-e a történéseket más szemszögből is nézni, képesek vagyunk-e néha-néha kizökkenni a saját látásmódunk gúzsba kötöttségéből? Ebben segítenek bennünket Makk Attila tiszta, hittel teli elbeszélései.

Kollekciók