Ajax-loader

Hobo (Földes László) könyvei a rukkolán


Hobo (Földes László) - Ballada a senki fiáról
Hobo a hetvenes évek végétől énekelt Faludy verseket, melyeket nem vehetett lemezre. Élet és Halál, Magyarország és Európa, Hit és Tagadás, Szerelem és Árulás, Szabadság és Rabság határán járunk. Számvetést hallunk, egy majdnem százéves ember beszél a szörnyű XX. századról, melyet átélt és túlélt. Szomorú jövőkép tárul fel a keserű múltból, melyen a hazaszeretet és a magyar költészet szolgálata vezette át Magyarország egyik legnagyobb csavargóját.

Hobo (Földes László) - Csavargók ​tízparancsolata
"Nem ​én írok könyvet, azok írnak engem. A Csavargók tízparancsolata című kötetemet egy löketre írtam. Lejegyeztem a parancsolatokat és elkezdtem írni." (Hobo)

Hobo (Földes László) - Térdig ​a szarban, fülig a szeretetben
Dolgaim ​pocsékul indultak, először elhittem a hazugságokat, aztán megtagadtam őket, de ez nagyon kevés. Hitet találni a legnehezebb, ha az ember magára marad és menekülnie kell. "Egyedül voltam én sokáig, Majd eljöttek hozzám sokan..." - írta József Attila. Velem is ez történt, körülvettek Önök, családom is lett. Játszhattam és játszom ma is. De most, utam vége felé úgy éreztem, el kell mondanom még sok-sok mindent, amit a zenében nem tudtam. Ezért írtam ezt a könyvet, amit most hálás szívvel ajánlok Önöknek. Szeretettel, Hobo

Hobo (Földes László) - Halmágyi Péter - Vissza ​a 66-os úton
Rendhagyó ​képeskönyvet tart kezében a tisztelt olvasó. A kötet szerzője Hobo, alias Földes László - zenész, művész és világcsavargó - 1994 őszén végigjárta a Jack Kerouac Úton című regényéből ismert 66-os utat Los Angelestől Chicagóig, tehát visszafelé. Útitársa Halmágyi Péter fotóművész volt, aki sok száz képet készített a legendás útról, az ott élő emberekről. A lebilincselően érdekes írásmű nem a szokásos útibeszámoló, sokkal inkább önvallomás, meghökkentő és szellemes gondolatfolyam.

Hobo (Földes László) - Bolondvadászat
HOBO ​BLUES BAND – Bolond vadászat Könyv + Dupla CD CD.1. - A vadászok gyülekezője - Kinek előbb keres odút a feje - Hajtók dala - Mesél az erdő - Kerítés mögött fegyveresek - Fut a nyúl a mezőn - A királyfi vágtat a réten - A vadállatok össztánca - Ott fogsz majd sírni - Ki még leány s rajtam kacag - A fattyú reménytelen szerelme és halála - Pisztráng dal - A remete története /211. kórus./ - Száműzött lovag - Gyáva bohóc - Ballada a senki fiáról - A vadászok kara - A pofátlan pojáca könnyfacsaró ajánlkozása az utókornak CD.2. - Szelep szerep - Halál a medvére - Farkashajsza - Az üldözés - Vakon és süketen - Zöld sárga, zöld sárga - Vadászok bevonulása - A zsákmány terítéken - Ha papnak csak a szája jár.. - Triptichon I. A háziállatok himnusza, II. Lakoma, III. Bordal - A vendégsereg tánca - Orgia - A bolond levele - A vadászok kivonulása - Adjatok a kutyáknak húst - Védj meg a gonosztól - A jövő záloga, azaz a vadászat alapelvei bónusz: - A farkasok dala - A kutyák dala - Semmi szükség már bolondra - Ha pénzed van, ne verd dobra... - Élveztek ők sikoltozásig - Szolgál a rongy bölcs..

Hobo (Földes László) - Hobo ​sapiens
.... ​itt botladozunk ezen a külföldi és hazai vadászoknak oly ideális és olcsó vadászterületen, tántorgunk egymás kezét fogva, ügyelve arra, hogy rá ne lépjünk egy áldozati tetemre sem, bele ne essünk egy tátongó sírba, ami nem nekünk készült, le ne tapossuk az utolsó virágok valamelyikét. Nem látunk semmit, szemünket rég elvakították a hazugságok, a pénz, az önimádat, a félelem, a tudatlanság és a taps...

Hobo (Földes László) - Rolling ​Stones könyv
Annyi ​mindenből kimaradtunk már. A rockmozgalomból is, de a zenéből nem. Jártak nálunk mindenféle zenekarok és előadók. A legtöbben azért jöttek, hogy elringassanak bennünket és közben álmodjunk arról, amiből kimaradtunk. Néha úgy érzem, mintha aludnánk. Így ez az írás lehetne egy álmoskönyv is, bár nem azért írtam. De "Nem Kaphatod Meg Mindig, Amit Akarsz!" (You Can't Always Get What You Want).

Hobo (Földes László) - Pilinszky ​János
"Ahhoz, ​hogy igazságos lehessek, tudnom kell, hogy nem vagyok birtokosa semmiféle abszolút igazságnak. Hasonlóképp a művészetben: semmiféle alkotás nem nyerheti el a jó ajándékát, amennyiben nem hajlandó újra és újra a nullpontról elindulni, a megemésztett bukás, pontosabban az alázat keservesen fájdalmas nullpontjáról. A művészetben nincs siker és rutin, amely az újrakezdés erejét helyettesíthetné. A művészt a csalótól épp az különbözteti meg, hogy nem tart igényt semmiféle tekintélyre, semmiféle kivívott sikerre, amikor egy-egy új vállalkozásba kezd." - Pilinszky János 1972 januárjában papírra vetett sorainál jobb ajánlást aligha találhatnánk a Hangzó Helikon legújabb kötetéhez, amely a sokáig tiltott, aztán a kultúrpolitika tűrt kategóriájába lépett, mára klasszikussá vált költő húsz versét, illetve töredékét teszi közzé. Azokat a sokáig megzenésíthetetlennek vélt műveket, amelyek a zentai illetőségű Verebes Ernő zeneszerzőt megihlették, s amelyeket Hobo CD-re énekelt. Ebben a vállalkozásban Pilinszky János (1921-1981) szellemében nem a régi sikerekre és a rutinra építünk, hanem az újrakezdés erejére. Mégpedig abban a reményben, hogy a mára tananyaggá vált nagy verseket újabb nemzedékek fedezik fel maguknak.

Kollekciók