Ajax-loader

David Michie könyvei a rukkolán


David Michie - The ​Dalai Lama's Cat and the Power of Meow
“If ​you ever doubted that your feline companion has her own inner life, just watch what happens when she falls asleep, and loses conscious control of her physical being . . . a twitching of limbs, a quivering of the jaw, sometimes, perhaps, a snuffling noise or a meow. . . . Cats may indeed be capable of great mindfulness, but we are thinking beings too. In my own case, unfortunately, a being who thinks rather too much.” In the latest installment of the Dalai Lama’s Cat series, His Holiness’s Cat (“HHC”) is on a mission: to think less, to experience more, to live in the moment. She soon learns the proper phrase for this, being mindful, or, a concept better known to her as the power of meow. What ensues is a journey to discover her own true nature, to gain a deeper understanding of her mind, and to experience life’s greatest joy, the here and now. Throughout, there are encounters with familiar inhabitants of Dharamsala, as well as a whole new cast of characters: a senior exec from one of Silicon Valley’s most famous social media companies (hint: the name rhymes with “litter”), the Pope’s beloved dog (who shares a shockingly similar title: HHD, His Holiness’s Dog), and a public health inspector who threatens to have our poor narrator banned from the Himalaya Book Café. In this follow-up to the Dalai Lama’s Cat and the Art of Purring, readers escape to the enchanting and exotic world of the Dalai Lama’s monastery in the Himalayas, and take a peek inside the mind of a delightfully imperfect creature on the path to enlightenment. By accompanying HHC on her journey, you will learn new ways to relate to your own mind: slowing down, finding peace, and abiding in the boundless radiance and benevolence that is your own true nature.

David Michie - A ​lhászai mágus
Tibet, ​1959 - a Kínai Hadsereg megszállja Tibetet, és felégetnek minden buddhista kolostort, ami csak az útjukba kerül. A szerzeteseket megkínozzák, a szent szövegeket és az ereklyéket megsemmisítik. A biztos halál elől menekül egy fiatal szerzetes, Tenzin Dordzse, akinek nem csak a saját életét kell mentenie, de rá hárul az a feladat is, hogy tanítójával és bátyjával a Himaláján átvágva, biztonságos helyre menekítse a féltve őrzött írásokat. Az ifjú szerzetes élete így a buddhista vallás történelme szempontjából is igazán különleges értelmet nyer... Los Angeles 2007 - Fél évszázaddal később kísértetiesen hasonló körülmények közé kerül egy kiváló képességű kvantumfizikus, aki felfedezésével a nanotechnológiában korszakalkotó áttörést ért el. Egy amerikai multicég felismeri a felfedezésben rejlő fantasztikus lehetőségeket és mindenáron hozzá akar jutni. Matt Lester, a zseniális ifjú tudós élete az események nem is annyira véletlenszerű láncolatának köszönhetően, szinte egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik: felfelé ívelő karrierje hirtelen derékba törik, veszélybe kerül sokéves kutatása, és a magánélete is összeomlik, miután menyasszonyával megszakad az addig oly szenvedélyes kapcsolata. Matt Lester életének alakulása hátborzongatóan hasonlít Tenzin Dordzse kalandjaira. De hogyan köti össze a karma a két, annyira különböző körülmények között élő fiatalember életét? Mitől oly hasonló a menekülő tibeti szerzetesnövendék és a fiatal kvantumfizikus sorsa? DAVID MICHIE, A Dalai láma macskája és a Dorombolás művészete című nagysikerű könyvek szerzőjének végre magyarul is megjelenő sikerkönyve: A LHÁSZAI MÁGUS izgalmas, letehetetlen olvasmány, akár csak egy jó krimi, vagy egy érzelmektől fűtött fordulatos kalandregény. Előző írásaihoz hasonlóan ezt a könyvét is imádják a fiatal lányok és az anyukáik, sőt férfi olvasói is.

David Michie - The ​Dalai Lama's Cat
Starving ​and pitiful, a mud-smeared kitten is rescued from the slums of New Delhi and transported to a life she could have never imagined. In a beautiful sanctuary overlooking the snow-capped Himalayas, she begins her new life as the Dalai Lama’s cat. Warmhearted, irreverent, and wise, this cat of many names opens a window to the inner sanctum of life in Dharamsala. A tiny spy observing the constant flow of private meetings between His Holiness and everyone from Hollywood celebrities to philanthropists to self-help authors, the Dalai Lama’s cat provides us with insights on how to find happiness and meaning in a busy, materialistic world. Her story will put a smile on the face of anyone who has been blessed by the kneading paws and bountiful purring of a cat.

David Michie - A ​dorombolás művészete
A ​dalai láma többhetes európai utazásra készül, ahová DLM-­-et (Dalai Láma Macskája) nem tudja magával vinni. Az indulás előtt feladatot ad hőn szeretett macskájának: találja meg a boldogság valódi forrását. Szegény cicus nem is sejti, hogy milyen kalandokat rejt ez a kihívás. David Michie legújabb könyve, A dorombolás művészete méltó folytatása A dalai láma macskája című, nagy sikerű történetnek, ahol már a szívünkbe zárhattuk a bájosan önző, kíváncsi és mindenbe belekotnyeleskedő cicát. Ezúttal is tele bölcsességgel, szeretettel és nem utolsó sorban humorral, no meg egy kis iróniával megfűszerezve követhetjük nyomon, hogyan próbálja megoldani DLM a feladatot. Hiszen a világ minden kérdése közül ez a legfontosabb: hogyan érhetjük el a tartós boldogságot, azaz mitől dorombolunk

David Michie - A ​Dalai Láma macskája
Egy ​éhező és sajnálatra méltó kiscicát kimenekítenek Újdelhi sikátoraiból és egy olyan életben lesz része, amilyenről nem is álmodhatott. Egy gyönyörű, a hófödte Himalájára néző szentélyben, a dalai láma macskájaként kezd új életet. Ez a melegszívű, bohókás de bölcs, soknevű cica bepillantást enged a dharamsalai élet zárt világába. Kis kémként tudósít Őszentsége bizalmas találkozóiról a hollywoodi hírességekkel, filantrópusokkal, önsegítő könyvek szerzőivel, és ezen keresztül megtudhatjuk, hogyan lelhetünk boldogságra ebben a rohanó, anyagias világban. A története nemcsak a macskabarátok arcára fog mosolyt csalni. „Ez az elbűvölő történet igazi kincs. Mindenkinek ajánlom!” Gay Hendricks „Igazán különleges módon ismerhetjük meg a dalai láma hivatalos és magánéletének titkait: kalandor macskájának az elbeszéléséből. Ez a bájos és rendkívül szórakoztató könyv felvidít és melegséggel tölti el a szívünket.” Michael Carroll „Varázsszerűen hatott rám a könyv, azt is mondhatnám, hogy sorsfordító volt: nagyon sokat változott a gondolkodásmódom. Amikor egy-egy akadály kerül elém, rögtön vissza tudok nyúlni valamelyik történethez, amit a könyvben olvastam. Mindezt sok humorral, szívmelengető stílusban – nagyon ajánlom mindenkinek.” Kádár Tímea, a könyv fordítója David Michie a Buddhizmus elfoglalt embereknek, a Siess és meditálj, és a Megvilágosodás elvitelre című sikerkönyvek szerzője, amelyeket számtalan nyelvre lefordítottak. David Zimbabwében született, a dél-afrikai Rhodes Egyetemen tanult, majd 10 évig élt Londonban. Nős, jelenleg az ausztráliai Perthben él.

Kollekciók