Ajax-loader

Felix Salten könyvei a rukkolán


Felix Salten - Olvastad már? Bambi
Félix Salten népszerű meséjének az állatkái egy erdei közösségben élnek, beszélnek egymással, tudnak egymás dolgairól, mintha emberek volnának. Az olvasó Bambival, a kis őzikével együtt tanul meg játszani, elkerülni a veszélyeket, élvezni a szabadságot. A kegyetlen valóságot azonban nem kívánja megszépíteni az író, megjeleníti az életért folytatott küzdelmet, és a könyörtelenséget is. A meséhez készült varázslatos illusztrációk még inkább kiemelik a történet szépségét.

Felix Salten - Amiről ​az erdő mesél
Ugyan ​ki érti jobban az erdő -nyelvét: a fák, madarak és négylábúak örök kórusát, ki hallgatta kifinomultabb füllel, ki értette meg érzőbb szívvel és ki fejezte ki költőibb szavakkal a zsivajgó természet titkait, mint Félix SALTEN, a magyar származású nagy osztrák író? Nem huny szemet az élet vastörvényei fölött, nem dugja homokba a fejét a kegyetlen realitások előtt s mégis mennyivel enyhültebben tesszük le tragikus sorsokat példázó állatregényeit, mint KIPLING zord szépségű dzsungeltörténeteit. A BAMBI, RENNl és FLÓRIÁN költője elsősorban a szívünkhöz szól lírájával, s csak másodsorban értelmünkhöz. És a szeretet hatalmába vetett hitével többet ad a valóságnál olvasóinak. Édesbús története ezúttal tizenöt nyulacska históriáját meséli el, azzal a párás sejtelmességgel és mégis minden titokzatosságot kerülő közvetlenséggel, mellyel szinte pillanatok alatt megteremti a tizenöt tapsifüles lelki és fizikai légkörét.

Felix Salten - Renni
RENNI, ​a farkaskutya egészen apró kölyökként kerül fiatal gazdájához, George-hoz. George alapelve az, hogy verés nélkül is be lehet idomítani a kutyát speciális, és fajtájának megfelelő feladatok végrehajtására. Sok gondossággal és szeretettel sikerül is elérnie, hogy Renni a hadgyakorlaton, majd a háború alatt segít felkutatni a sérülteket, és szinte hősi tetteket hajt végre.

Felix Salten - Tizenöt ​nyulacska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Felix Salten - Djibi
Follow ​Djibi the cat as she bounces from farm to forest to a hunter’s cozy home in this collectible edition of a classic animal story from the author of Bambi. Djibi the cat is loveable, independent, resourceful, and wise. After escaping from the farm where she was born, this extraordinary kitty learns how to survive in the woods. Djibi travels far in the forest before encountering a hunter. Knowing she is something special, the hunter takes Djibi home. It is a warm and cozy place, home to Tasso the dog, Hansi the canary, and soon, three rambunctious kittens. Ever the curious cat, Djibi continues to get into scrapes and messes around the house, but she loves the hunter and her other animal companions, and rules their home like a queen in her castle. Felix Salten’s timeless tale of a delightful cat and her extraordinary adventures is vividly depicted in this beautiful repackage.

Felix Salten - Hopsz ​és társa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Felix Salten - Bambi ​/ Bambi gyermekei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Felix Salten - Bambi ​(német)
Die ​Geschichte beginnt mit Bambis Geburt im schützenden Dickicht des Waldes. Noch jung und unerfahren, wird Bambi bald darauf von seiner Mutter in die Geheimnisse und auch Gefahren des Waldes eingewiesen. Bei seinem ersten Besuch auf der Wiese erfährt er von seiner Mutter ein wenig über die Gefahren des Lebens, als diese ihn hindert, ungestüm auf die Wiese zu laufen. Auf der Wiese lernt er auch seine spätere Freundin Faline und ihren schwächelnden Bruder Gobo kennen. Auch seinen Vater, der ihm zunächst unnahbar, majestätisch und übermächtig erscheint, sieht er zum ersten Mal auf der Wiese. Zu diesem Zeitpunkt weiß er aber noch nicht, dass der älteste und weiseste Rehbock des Waldes sein Vater ist. Kurz darauf lernt Bambi auch die Gefahr durch die Menschen kennen, als er mit ansehen muss, wie ein unvorsichtiger Rehbock von einem Jäger erschossen wird. Er wird der Jäger nur voller Angst von den Tieren des Waldes genannt, und sie erzählen sich schreckliche Geschichten über sein Wirken. Er erscheint den Tieren wie ein Gott über Leben und Tod. Bei einer Treibjagd verliert Bambi seine Mutter und ist von nun an auf sich allein gestellt. Auch der schwächliche Gobo fällt bei dieser Jagd scheinbar den Menschen zum Opfer, als er entkräftet zurückbleibt...

Felix Salten - Flórián
Így, ​így, te derék, jó Siebele, jó ló vagy, kedves ló vagy... és ugy-e, nem is volt olyan borzasztó...? Siebele jó, Siebele derék...kedves...lovacska... A tejfehér kanca figyelmesen hallgatta ezt a szóáradatot. Kecses kis füleit hegyezte, sötéten ragyogó Junó-szemeivel úgy nézett a fiatal legény arcába, mintha minden szót megértett volna. Tulajdonképpen Sybillnek hívták. A neve egészen tisztán és olvashatóan volt a box fölött egy táblára írva. De a fiatal legény, aki Sybill ápolásával volt megbízva, már első naptól kezdve Siebelenek hívta. Ettől a névtől nem tágított. Ha valamelyik felettese előtt helyesen kellett a ló nevét kiejteni, mindig valami akadályba botlott a nyelve, vagy az y-betűbe, vagy abba az öntudatlan tiszteletbe, amit a Sybill szó előtt érzett.

Felix Salten - Bambi ​(angol)
The ​Prince of the Forest Bambi's life in the woods begins happily. There are forest animals to play with -- Friend Hare, the chattery squirrel, the noisy screech owl, and Bambi's twin cousins, frail Gobo and beautiful Faline. But winter comes, and Bambi learns that the woods hold danger -- and things he doesn't understand. The first snowfall makes food hard to find. Bambi's father, a handsome stag, roams the forest, but leaves Bambi and his mother alone. Then there is Man. He comes to the forest with weapons that can wound an animal. He does terrible things to Gobo, to Bambi's mother, and even to Bambi. But He can't keep Bambi from growing into a handsome stag himself, and becoming...the Prince of the Forest.

Felix Salten - Bambi's ​Children
After ​Bambi's son learns the ways of the Deep Forest, the little fawn's knowledge is tested when he must save his mother and sister from the wolf

Felix Salten - Bambi
Bambi ​a rengeteg legmélyén, mogyorócserjék, som- és kökénybokrok, magas juhar- meg bükkfák védte zugban született. A kis őz botladozó lábakkal indult el az erdő úttalan útjain, és mind távolabb merészkedett. Bambival együtt tanul meg az olvasó önfeledten játszani és száguldani, élvezni a szabadságot. De megtanulunk félni is és keserűen tudomásul venni minden élet halandóságát. Salten költői prózája egyszerre szól gyermekekhez és felnőttekhez - mindannyiunk okulására és gyönyörűségére.

Felix Salten - The ​Hound of Florence
Young ​Italian in Vienna wishes himself into a dog, in order to travel to Florence in the archduke's coach.

Felix Salten - Perri
Perri, ​a mókusgyerek vidáman tornászik a fák ágain, és mindenre kíváncsi. A veszélyt még nem ismeri, halálos ellenségét, a nyusztot kedves kis állatnak véli, az őzek vad szerelmi csatározásairól pedig azt hiszi, hogy igazi háború. Porróval, pajtásával együtt azonban csakhamar mindent megtapasztal, ami az erdei állatok életét jelenti: a halálos veszedelmet, a természet változásainak és a nagy Őnek, az embernek való kiszolgáltatottságot, majd az új tavasz közeledtével az igazi szerelmet is. Felix Salten, a híres Bambi című regény szerzője ezúttal egy mókus felnövekedését kíséri nyomon regényében. Bambi itt is megjelenik egy pillanatra, immáron bölcs és méltóságteljes alakban, az erdő uralkodójaként. A Perri méltó társa a világsikert aratott és rajzfilmről is jól ismert regénynek.

Felix Salten - Bambi ​gyermekei
Ahogy ​hajdanán Bambi, a népszerű állatregény hőse bársonyos bundájú kis őzgidából erős és okos bakká nőtt, úgy érik felnőtté a szemünk láttára két gyermeke, Genó és Gurri egyetlen év leforgása alatt. Anyjuk, a szelíd Falina oltalmazza őket, miközben fajtájuk életének szabályait tanulják a gyönyörű és könyörtelen természet ölén. Ám életüket vérengző vadak fenyegetik, és náluk is veszélyesebb Ő, az ember, aki néha távolról öl a Dörgőkézzel, máskor viszont a jóságos gondviselés szerepében lép fel. Nehéz volna e rejtelmek közt eligazodni, de Bambi, aki az erdei őzek fejedelme lett, messziről figyelemmel kíséri gyermekei életét, védi, neveli és oktatja őket. Mire letelik az esztendő, a félénk és túl óvatos Genóból bátor bak, a kis család elismert feje lesz, aki így vidám és vállalkozó szellemű kis húgával, Gurrival együtt végre önálló életet kezdhet. A regényt Stark Ferenc fordításában, Szecskó Péter rajzaival ajánljuk új olvasóinknak, és azoknak, akik szívesen izgulták végig Bambi izgalmas kalandjait is.

Kollekciók