Ajax-loader

Őszi Róbert könyvei a rukkolán


Őszi Róbert - Nem ​múló korszakom
Létezik ​egy történet. A mitikus ókori szobrászról, Pygmalionról szól. Ez a remek ciprusi merész kőből nőalakot formázott. Olyan szívvel, hévvel és lendülettel tette, hogy a szobor végül szinte élővé nemesedett a keze által. Gyönyörű szép nő tekintett vissza a mesterre a kőalak fogságából. A szobrász azonnal beleszerelmesedett a teremtményébe, nevet is adott neki, Galateának becézve a sziklába álmodott szépséget. Vágya nem ismert határokat. Szíve untalan ostromra indult az istenek ellen, hogy kegyet gyakoroljanak rajta, hogy élővé tegyék számára teremtményét. Nem e világi mását, hanem őt magát, Galateát, mert nélküle immár nem képes élni. Vénusz ünnepén végül elnyeri ezt a hatalmas kegyet, Galatea élővé lesz. De létezik egy másik történet is. Itt, a jelenben. Talán nem ilyen nemes, nem áhítja ennyire az isteni beavatkozást, de éppoly fontos és tanulságos. A könyv ezt az esetet beszéli el. Benjámin és Stella történetét. A számukra szerfelett fontosnak tűnő, "önmagát beteljesítő jóslatukat". Hogyan és miképp játszanak velük náluknál sokkal fontosabb és nagyobb erők, hogyan és miként állnak ellen a sokszínű tagadásnak, hogyan érik el végül a megismerési foknak azt a biztos tartalmi szintjét, ahol már nincsenek álcák, hazug mondatok, fájó elhallgatások. Ahol már a másik irányában mindkettejük csak őszinte lényével és lényegével képes létezni. Hogyan és miként érnek végül révbe. Valahol. Valahogyan. Akárcsak Pygmalion és szerelmese.

Őszi Róbert - Vicces, ​vidám, provokatív
Piri ​néni alakja a közösségi médiában tűnt fel és vált népszerűvé, a felhasználók azonnal beleszerettek a laza, életvidám, jó humorú öreglányba, akinek mindig határozott véleménye van a vele és a körötte zajló eseményekről, sosem rejti véka alá, és ezt meg is osztja az olvasókkal. A könyvben az általa (és az élet által) írt események, sztorik elevenednek meg. Egyes történetek megírásába kedves barátja, Őszi is besegít. Számos szereplő már ismerősen kacsint vissza ránk; a szerelmes fiatalok, a kamasz „gerlepár” Bernát és Bianka; Lizi, a nagyhangú, kissé sznob és különc, máskülönben csupa szív barátnő; és persze Maxim, a vegetáriánus eb, aki csak nagyon ritkán fogyaszt húst, ellenben rendkívüli módon imádja a nyers répát és a főtt karfiolt. Sok-sok érdekes és izgalmas, pláne vicces és vadul röhögtető történet kapott helyet a könyvben, a Piri nénitől már megszokott laza, de elegáns stílusban, nem egy esetben emberszeretetét, mély humánumát, pikáns humorát, ironizáló képességét is megcsillantva. Vigyázat! Ez a könyv könnyen Piri néni-függővé teheti Önt is! Piri néni a klassz dumájával, végtelen életszeretetével, lehengerlő stílusával, kacagtató beszólásaival azonnal elvarázsolja az embert. Nem hiszi? Tegyen egy próbát!

Őszi Róbert - Laza, ​vagány, temperamentumos
"Újra ​itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat! A sorozat harmadik részében a sokak által kedvelt és szeretett Piri néni mellett sok olyan szereplő is feltűnik, akiket szintén a szívükbe zártak az olvasók. Bernát és Bianka, a fiatal gerlepár, Őszi Robi, az íróbarát, aki most is a narrátor szerepében tündököl; Lizi, a cserfes és jószívű barátnő, Félix, Piri néni sármos udvarlója, és természetesen Kálmánka, Csepel kedvenc postásfiúja sem maradhat ki a sorból, aki eddigi élete legkomolyabb döntése előtt áll, és a döntés meghozatalában, vagy inkább megerősítésében kedves barátja, Piri néni segítségét kéri. Feltűnik még a különc és igen hanyag Suzy is, akiről alig tudni valamit, és amit tudunk, az nem épp szimpatikus mivoltáról győz meg minket. Ezek mellett ugyanúgy jelen vannak a könyvben a kicsinyke, napi történések, melyekről Piri néni úgy mesél, olyan laza, elegáns, és jópofa stílusban, hogy egyből látjuk magunk előtt az egész jelenetet, átéljük, megéljük vele, és a humoros szituációkon ugyanolyan nagyokat röhögünk, ahogyan Piri néni is. A szomorkásabb részeknél, mert az élet már csak ilyen, hogy van neki egy melankolikusabb oldala is, picit elszontyolodni is ér... De a könyvben, ahogy az eddigiekben is, főként a vidámságé, a hahotáé, a jókedvé a főszerep, meg persze a nagyfokú életszereteté, ami Piri néninek már szinte védjegyévé vált. Pár óra önfeledt móka és kacagás. Ezt ígéri a könyv. Nem többet. De az is igaz, és manapság ez már nagy szó, igazi kuriózumnak számít: nem is kevesebbet! Hajrá, Piri néni!"

Őszi Róbert - Jókedvű, ​önzetlen, szórakoztató
Hiányoztak ​kedvenceid? Most végre visszatértek! Újabb színes és izgalmas kalandok várnak rájuk... A sorozat negyedik részében Piri néni már mint menyasszony van jelen, ügyes-bajos dolgai mellett vőlegénye, Félix társaságában az esküvőjüket készítik elő, amit folyton megzavar egy-egy váratlan esemény vagy történés, nem is lehet tudni, hogy végül egybekelnek, vagy megint meghiúsul az esküvő... Kálmánka, a postás barát élete újabb nagy kihívása előtt áll, most fogja megtanulni, mi is az a szülői felelősségvállalás, milyen szülőnek lenni, ugyanis kedvesével, Sárival gyermekáldás elött állnak, első közös gyermeküket várják. A Viola közértben is szokásosan nagy élet folyik, furábbnál furább vásárlók kergetik az őrületbe nénénket, de keményen állja a sarat, és még mindig nagyon szeret itt dolgozni. A kötetből az is kiderül, milyen az, ha Piri néni a bank ügyintézőjével cseveg egy kellemeset, vagy a kerületi hivatalban próbál beszerezni magának egy igazolást, amiról előtte azt gondolta, biztosan könnyebben megy majd, de hát Isten és a bürokrácia útjai kifürkészhetetlenek... Természetesen a szórakoztató kis betétek, nénés bölcseletek is helyet kaptak a kötetben, a napi helyzetkomikumok, vicces szituációk, melyekbe Piri néni akarva-akaratlanul is folyton belekeveredik. A pikírt, szókimondó stílus még mindig a régi, Piri néni nem fogja vissza magát, ami a szívén az a száján, de természetesen ezt a szokott, kedves és vicces stílusban teszi. Ami biztos, hogy a mostani kötet olvasásakor sem fogsz unatkozni, kedves olvasó, reméljük, ahogyan a többi megélt és megírt történet, úgy ezek is sokszor mosolyra fakasztanak majd, és napi rutinod részévé válik, hogy Piri nénis történetek olvasásával töltöd az idődet, mert Piri néni és a nevetés örök! Mindenkinek szüksége van pár szórakoztató, vidám, önfeledt órára. Ez a könyv ezt nyújtja neked. Kellemes szórakozást!

Őszi Róbert - Életvidám, ​nyitott, melegszívű
Piri ​néni visszatért! Kedvenc szuper nagyink újra akcióban! Piri nénivel megint zajlanak a történések, sosem unatkozik, vele mindig történik valami… Ebben a kötetben arról mesél nekünk, hogyan sikerült beilleszkednie az új munkahelyén, a Viola közértben, milyen élmények, behatások érik ott nap, mint nap; megismerkedhetünk Kálmánkával is, Csepel kedvenc, ámbár kissé különc és habókos postásfiújával; az is kiderül, hogy Piri néni milyen viszonyt ápol Egyiptom szent állatával, a macskával, ezek mellett még sok-sok vidám és kalandos, némely esetekben egészen szürreális történet színesíti, vidámítja az új Piri néni-kötetet. Néne az érzelmesebb, szentimentálisabb oldalát is elénk tárja, a sok kacagás és móka mellett, egyes helyzetekben és szituációkban főként az érzelmek dominálnak. Ha eddig is kedvelted Nénét, ezután egyenesen imádni fogod… Feladat: Szerezd be az új Piri néni-regényt, vedd kézbe, vonulj el valami csendes helyre, készíts be üdítőt és elemózsiát, és elő se gyere, amíg az utolsó betűig el nem olvastad! Azt hiszem, ezt mondani sem kell, hiszen általában ez történik az emberrel, ha Piri néni történeteket kezd el olvasni… Beszippant, nem ereszt, ott tart az utolsó betűig. Ez ő, ilyen a mi Piri nénink. Életvidám, nyitott, melegszívű. Akárcsak azok, akik őt olvassák!

Őszi Róbert - Kétté
Álmodni ​csak múlt időben érdemes. Tettárik Tamás sok év elteltével hazalátogat Magyarországra, hogy átvegye örökségét elhunyt nagyanyja után. Ő az egyedüli örökös. Nehezen barátkozik meg ezzel az új helyzettel. Minél előbb szeretne megszabadulni minden értéktől, mely a hagyaték részét képezi és egykori családjához köti. Anna grafikus, nemrégiben végezte el az egyetemet, egy multinál robotol napi tizenkét órában, és elégedetlen a jelenlegi helyzetével. Gyerekkori barátnőjével, Eszterrel egy új és tartalmasabb életet terveznek. Anna saját kávézóról álmodozik, ahol mindenki, aki betér hozzájuk, nyugalomra talál. A három ember sorsa egy közös ponton találkozik. Valahogyan, valamiért. Misztikus kaland veszi kezdetét, amelyből többé senki számára nincs visszalépési lehetőség. Ahol a megnyíló kapuk azonnal be is záródnak, és csak egyetlen irányba, egy titkokkal teli világba vezet az út. Egy világba, ahol a jelen minden akaratát könnyedén felülírja a múlt önző sivársága. Kétté. Egy regény, amelyben minden bizonytalan. Fájóan szép, dermesztően valóságos. Mert mindenki múltjában lappang valami feledésre váró, szívszorító titok, múltbéli történet. Mindenkiben, a lelke mélyén, a hajszálerek repedései közt ott lappang folyton támadón egy csipetnyi "Kétté".

Kollekciók