Ajax-loader

Keith Floyd könyvei a rukkolán


Keith Floyd - Floyd ​mediterrán kalandozásai
A ​Földközi-tenger hallatán azonnal mélykék ég, csillogó hullámok és tűző napsütés jut az eszünkbe. Meg a mediterrán konyha. Keith Floyd legújabb szakácsművészeti kalandozása során a mediterrán partvidék országait járja be, megosztja velünk az ott élőkről, a különböző helyi szokásokról, életstílusokról és az ínycsiklandó ételkülönlegességekről szerzett tapasztalatait. S közben főz, főz, főz! Elvegyül Monte-Carlo dúsgazdag élvhajhászai között, öszvérháton kapaszkodik fel Szantorini görög szigetén a meredek hegyoldalra, és kedélyesen elborozgat a Saint Honorat-kolostor szerzeteseivel. Alkudozik a török bazárokban és a tuniszi szukokban, és csak a csodával határos módon menekül meg Korfun az edényhajigálók „lövedékeitől". És persze mindenütt pompás ételeket készít friss padlizsánból, ropogós paprikából, illatos fokhagymából, lédús paradicsomból és cukkiniből. Mezze, műszaka, tzatziki, kebab, tabbule, zöldséges báránykuszkusz és töltött szőlőlevél... A mediterrán ételfinomságok sora kifogyhatatlan, és az elkészítésük korántsem boszorkányság. Főként ha Floyd segít!

Keith Floyd - Floyd ​receptek Indiából
India ​Dél-Ázsiai ország. Konyhája annyira változatos, hogy minden íz végigkóstolására egy élet is kevés. Keith Floyd világhírű vándorszakács. A főzésnek, a bornak és az utazásnak szentelte az életét. Egy színes képekkel teli különleges receptkönyv, amely (nem) csak ínyenceknek készült. A maszala egész vagy őrölt fűszerek és füvek keveréke, ami vízzel, olajjal, ecettel, citrom- vagy zöldcitromlével elegyítve adja az indiai ételek jellegzetes zamatát. A ghí tisztított, vagyis megolvasztott, felforralt, majd átszűrt vaj. A róti indiai kelesztetlen kenyér. A tandúrkemence napon szárított agyagból készült, egyszerű csonka kúp, alján szellőzőnyílással, amelyben fa- vagy faszéntüzet gyújtanak. Nincsen benne semmi boszorkányság.

Keith Floyd - Floyd ​főz
Örökzöld ​finomságok a világ minden tájáról. Azt a csokornyakkendős figurát, aki kifogástalan öltözékben, kezében elmaradhatatlan borospoharával rendszerint a legképtelenebb körülmények között főz Grönlandon, Madagaszkáron, Zambiában vagy az Északi-sarkon, és közben könnyedén azt mondja: "Nos, míg a hagyma megpuhul, amihez még nagyjából öt perc kell, mi nyugodtan kortyinthatunk egyet", nem kell bemutatni. A legendás tévészakács, Keith Floyd a világ legtávolabbi zugaiba is eljutott, és mindenütt megkóstolta a helyi jellegzetességeket.FLOYD főz című könyvében ezekből válogatta össze a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával gyorsan és könnyedén elkészíthető, ízletes ételeket. Ha kedve támad megkóstolni egy jégbe hűtött gazpachót vagy indiai túrót enne spenótpürében, esetleg megkívánná a falusi pástétomot vagy a skandináv vagdalt húst krumplival, netán inna egy Floyd-féle mangókoktélt, ne habozzon!

Keith Floyd - Serpenyőn ​túl
Végy ​egy Somersetben töltött gyerekkort: műlábú nagypapát, posztógyári munkásnő anyát, halk szavú, művelt apát, egy nagybácsit, aki vadászgörényeket tart és férjes asszonyokkal folytat viszonyt, egy hisztérikus nővért, és egy rosszul tanuló, eleven kisfiút, aki négy tárgyból bukott meg, ezért eltanácsolták a középiskolából. Tégy hozzá néhány év gyakornokságot a Bristol Evening Postnál, kávézókban és kocsmákban zajló életet, pár hónapot a katonaságnál, szakácskodást világszínvonalú éttermekben, sok-sok kísérletezést bisztrók, falatozók, sörözők, vendéglők nyitásával, zajos sikereket és még zajosabb bukásokat, és egy kalandos hajóutat a Földközi-tengeren a Ledér fedélzetén. Öntsd nyakon tizenkilenc tévésorozattal, huszonegy könyvvel, cikkekkel, novellákkal, haknikkal. Fűszerezd Chuck Berry és Elvis Presley zenéjével, három exfeleséggel, két gyerekkel, jó sok whiskeyvel és francia borral, néhány Volvóval és Bentleyvel, egy csődeljárással, barátságokkal, édes-bús pillanatokkal. Hogy mi sül ki belőle? A világhírű vándorszakács, akinek a főzés az első és legmaradandóbb szerelme, és aki mégsem alkalmas éttermei vezetésére. A sztár, akinek mása bekerült Madame Tussaud múzeumába, akit remek komikusok utánoznak, akit újra meg újra meghívnak a legnézettebb talkshowkba, akinek nevét a fél világ ismeri. Úgy hívják: Keith Floyd.

Kollekciók