Ajax-loader

Fülöp József könyvei a rukkolán


Fülöp József - Gyerekdalok ​és mondókák
Ennek ​a könyvek a segítségével elkészítheted saját képeidet, kiválaszthatod, hogy mit szeretnél színezni, rajzolni és festeni. Ha úgy szeretnéd, vágj ki dolgokat és ragaszd be. Akár kabátot és sapkát is vehetsz és kimehetsz a szabadba, hogy olyan dolgokat keress, amit még a képre tehetsz. Ne sokat tétovázz, fogj hozzá most rögtön!

Fülöp József - Az ​ásványi nyersanyagok története Magyarországon
Ásványi ​nyersanyagon a földkéreg azon ásvány- és kőzetfajtáit értjük, amelyeket a társadalom, fejlődésének szintje által meghatározott módon és mértékben, szükségleteinek kielégítésére felhasznál. Az ásványi nyersanyagok köre az emberiség története során rendkívül kibővült. Az ipari társadalmak az ásványi nyersanyagok igen széles körű és nagy tömegű felhasználói. A könyv áttekintést ad arról, hogy az ásványi nyersanyagok igen hasznosítása és azok hazai forrásai milyen szerepet játszottak a Magyarország földjén élt embercsoportok és népek anyagi kultúrájában.

Fülöp József - Bevezetés ​Magyarország geológiájába
Magyarország ​geológiájának megértéséhez s méginkább tanulmányozásához nélkülözhetetlenül szükség van a környezet földtani felépítésének legalább áttekintő ismeretére. E tekintetben a Bevezetés Magyarország geológiájába c. munka hézagpótló jelentőségű. A történetiség a geológiának alapvető sajátossága. Vonatkozik ez a megismerés-történet kiemelkedő szerepére is. Ezért szentelt a szerző jelentős teret ebben a könyvben Magyarország földtani felépítésének alapvető kérdése: a nagyszerkezet illetve a szerkezetfejlődés megismerés-történetének.

Fülöp József - Magyarország ​geológiája - Paleozoikum I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók