Ajax-loader

Simon Sinek könyvei a rukkolán


Simon Sinek - Végtelen ​játék
Hogyan ​lehet nyerni, ha a játék soha nem ér véget? A véges játékokban minden játékos ismert, kötöttek a szabályok, és világos a végpont; könnyű eldönteni, ki győzött, ki veszített - mint a fociban vagy a sakkban. A végtelen játékokban - az üzleti életben, a politikában, vagy általában a nagybetűs életben - a játékosok jönnek-mennek, a szabályok átírhatók, és nincs egyetlen, előre kijelölt végpont. A végtelen játékban nincsenek győztesek és vesztesek. Az üzlet vagy az élet nagy játékát nem lehet megnyerni, ott csak előrébb jutni lehet, meg lemaradni. Ha szétnézünk magunk körül, nagyon sok végtelen játékot ismerhetünk fel. A szervezetek számos problémája egész egyszerűen abból ered, hogy a vezetőik véges gondolkodásmóddal játszanak egy végtelen játékot. Az ilyen szervezetek sok tekintetben elmaradnak versenytársaiktól - lassul az innováció, elfogy a lendület, hanyatlani kezd a munkamorál, és ez végül a teljesítményre is kihat. Ezzel szemben, azok a vezetők, akik magukévá tették a végtelen gondolkodásmódot, erősebb, innovatívabb, inspirálóbb környezetet teremtenek, ahol az embereik megbíznak egymásban és a vezetőikben is. Az ilyen szervezetek kellőképp reziliensek ahhoz, hogy talpon maradjanak az álladó változás közepette, miközben versenytársaik sorra maradnak el mögöttük. Végső soron ezek a szervezetek vezetnek át minket a jövőbe. A Kezdj a miérttel! című könyvből azt tudhattuk meg, mekkora értéke van annak, ha minden cselekedetünket valamilyen cél vezérli. A jó vezetők esznek utolsónak arról szól, hogyan teremthető meg a bizalom a "bizalom köreiben". Ebben a könyvben most ahhoz szeretnék segítséget adni, hogy elboldoguljunk a végtelen játékban, amelynek mind résztvevői vagyunk.

Simon Sinek - Start ​with Why
The ​inspiring, life-changing bestseller by the author of LEADERS EAT LAST and TOGETHER IS BETTER. In 2009, Simon Sinek started a movement to help people become more inspired at work, and in turn inspire their colleagues and customers. Since then, millions have been touched by the power of his ideas, including more than 28 million who've watched his TED Talk based on START WITH WHY -- the third most popular TED video of all time. Sinek starts with a fundamental question: Why are some people and organizations more innovative, more influential, and more profitable than others? Why do some command greater loyalty from customers and employees alike? Even among the successful, why are so few able to repeat their success over and over? People like Martin Luther King Jr., Steve Jobs, and the Wright Brothers had little in common, but they all started with WHY. They realized that people won't truly buy into a product, service, movement, or idea until they understand the WHY behind it. START WITH WHY shows that the leaders who've had the greatest influence in the world all think, act, and communicate the same way -- and it's the opposite of what everyone else does. Sinek calls this powerful idea The Golden Circle, and it provides a framework upon which organizations can be built, movements can be led, and people can be inspired. And it all starts with WHY.

Simon Sinek - Együtt ​minden jobb
Nagyon ​sokan esetlegesen éljük az életünket – sodródunk az árral. Az elégedettség viszont csak akkor adatik meg, ha tudatosan élünk. „Mit akarsz kezdeni az életeddel? Mihez kezdesz az életben?” „Vannak céljaid? Van egy nagy álmod? Pontosan tudod, hogy amit csinálsz, azt miért is csinálod?” Mind ismerünk valakit, akinek ezek a kérdések feladták a leckét. Mert a válasz sokszor nehezen megfogható, bizonytalan. Számos úton elindulhatunk az ismeretlen jövő felé, de utunk, a legjobb eséllyel, csak akkor lesz élvezetes, ha van egy megbízható útitársunk. Egyedül is felépíthetünk egy sikeres karriert vagy egy boldog életet. De miért tennénk? Együtt minden jobb. Ez a különleges és kedves kis könyv igen szokatlan formában érvel azon egyszerű elv mellett, miszerint: együtt minden jobb. Simon Sinek, a Kezdj a miérttel! és A jó vezetők esznek utolsónak című bestsellerek világjáró szerzője összegyűjtött tudását most egy gazdagon illusztrált mesében adja át. Simon Sinek hivatásos optimista. Hisz abban, hogy az emberiségre jobb jövő vár. Előadása minden idők harmadik legnépszerűbb videója a TED.com oldalon. A StartWithWhy.com weboldalról az érdeklődők többet is megtudhatnak Sinek munkásságáról, és arról, hogyan inspirálhatjuk a környezetünkben élőket. Ethan M. Aldridge New York-ban élő illusztrátor, író. Munkái megtekinthetők az ethanaldridge.weebly.com címen.

Simon Sinek - Together ​is Better
Simon ​Sinek sparked a movement with his bestsellers START WITH WHY and LEADERS EAT LAST. Now this beautifully illustrated book will inspire more readers to ask for help, help others, and discover their own courage through a charming story about change. Life is a series of choices. Do we go left or right? Jump forward or hold back? Sometimes our choices work out for the better…and sometimes they don’t. But there is one choice, regardless of every other decision, that profoundly affects how we feel about our journey: Do we go alone or do we go together? It is the courageous few who ask for help. It is the giving few willing to help others. We can all find the courage we need and know the joy of service – the minute we learn that together is better. Filled with inspiring quotes, this richly illustrated fable tells a delightful story of three kids who go on a journey to a new playground and take a stand for what they believe. The story is a metaphor for anyone looking to make a change or wondering how to pursue their dreams. And the message is simple: relationships – real, human relationships – really, really matter. The stronger our relationships, the stronger the bonds of trust and cooperation, the more we can accomplish and the more joy and fulfillment we get from our work and personal lives. The three heroes are archetypes who represent us all at various points in our lives. Their main challenge is the same one we face every day: How can we find the things we’re looking for? According to Sinek, if we each do our part to help advance a shared vision, we can build the world we imagine. In addition to the story itself, Sinek shares such profound lessons as: · A team is not a group of people that work together. A team is a group of people that trust each other. · Fight against something and we focus on the thing we hate. Fight for something and we focus on the thing we love. · Working hard for something we don’t care about is called stress. Working hard for something we love is called passion. · A star wants to see himself rise to the top. A leader wants to see those around him become stars. Together is Better was designed to be given as a gift to someone you want to inspire, or to say thank you to someone who inspires you. It's completely different from Sinek's previous work. It may look like a children's book, but it's definitely for adults. This book includes a special page featuring the Scent of Optimism.

Simon Sinek - A ​jó vezetők esznek utolsónak
Miért ​csak kevesen mondhatják el magukról, hogy imádják a munkájukat? Mit tehetünk, hogy alkalmazottaink biztonságban érezzék magukat a munkahelyükön? Hogyan motiváljuk Y generációs munkavállalóinkat? Képzeljünk el, hogy reggel mindenki lelkesen indul dolgozni, tudja, hogy megbíznak benne, és értékelik a munkáját, este pedig jó érzésekkel tér haza! Az igazán sikeres vállalatok és más szervezetek máris így működnek – kiváló vezetőik olyan környezetet teremtenek, amelyben az emberek jól érzik magukat, szívesen dolgoznak együtt és figyelemre méltó eredményeket érnek el. Simon Sinek vezetési tanácsadó magával ragadó – a hadseregtől a gyártósorig, a kormányzati intézményektől a befektetési bankokig számos területről vett – igaz történetekkel illusztrálja, hogy vezetőnek lenni elsősorban azt jelenti, hogy gondoskodnunk kell azokról, akiket ránk bíztak. Azokat a vezetőket, akik hajlandók utolsónak enni, a beosztottaik a legfontosabb pillanatokban végtelen hűséggel jutalmazzák, és mindent beleadnak a közös célok megvalósítása és a cég előrehaladása érdekében. „Elsősorban nem a szervezet mérete vagy erőforrásai, hanem a szervezeti kultúrában rejlő potenciál határozza meg, hogy az adott vállalat mennyire képes alkalmazkodni a változásokhoz, legyőzni az ellenségeskedést és élen járni az újításokban. Ha a körülmények megfelelőek, ha erős és mindenki számára érzékelhető a biztonság köre, a legjobbat hozzuk ki magunkból. A hozzánk legméltóbb módon cselekszünk: összetartunk.”

Simon Sinek - La ​clave es el porqué
Hay ​personas y organizaciones que son pioneras y logran éxitos continuamente.En cambio, hay otras, quizá mucho más cualifi cadas, que pasan desapercibidas.Steve Jobs, los hermanos Wright, Martin Luther King, HowardSchultz, Walt Disney, Harley Davidson... son ejemplos de grandes líderes y deempresas líderes. Son modelos que nos inspiran para actuar.En el liderazgo es fundamental tener un PORQUÉ nítido y potente, creer enuna idea, una marca, con tanta convicción que incite a las personas a pasar ala acción. Sinek lo argumenta en este brillante texto inspirador.«Una exploración potente y penetrante de lo que separa a las grandes empresas y a los grandes líderes del resto.» Poli Lavare, coautora de Mavericks at Work«Este libro te llevará a niveles de excelencia que nunca habías pensadoque podrías conseguir.» General Chuck Horner, oficial de la Fuerza Aérea de los Estados Unidos«Como nos explica Simon Sinek, en el liderazgo lo que quiero hacer ycómo lo haré no es el factor principal, lo fundamental es por qué quiero hacerlo.» Ángel Castiñeira y Josep M. Lozano, profesores de ESADE y autores del libro El Poliedro del liderazgo

Simon Sinek - The ​Infinite Game
Do ​you know how to play the game you're in? In finite games, like football or chess, the players are known, the rules are fixed, and the endpoint is clear. The winners and losers are easily identified. In infinite games, like business or politics or life itself, the players come and go, the rules are changeable, and there is no defined endpoint. There are no winners or losers in an infinite game; there is only ahead and behind. The more I started to understand the difference between finite and infinite games, the more I began to see infinite games all around us. I started to see that many of the struggles that organizations face exist simply because their leaders were playing with a finite mindset in an infinite game. These organizations tend to lag behind in innovation, discretionary effort, morale and ultimately performance. The leaders who embrace an infinite mindset, in stark contrast, build stronger, more innovative, more inspiring organizations. Their people trust each other and their leaders. They have the resilience to thrive in an ever-changing world, while their competitors fall by the wayside. Ultimately, they are the ones who lead the rest of us into the future. Any worthwhile undertaking starts with Why - the purpose, cause or belief that inspires us to do what we do and inspires others to join us. Good leaders know how to build Circles of Safety that promote trust and cooperation throughout their organizations. But that's not enough to help us chart a course through the unpredictable, often chaotic landscape of today's marketplace. I now believe that the ability to adopt an infinite mindset is a prerequisite for any leader who aspires to leave their organization in better shape than they found it.

Simon Sinek - Leaders ​Eat Last
Imagine ​a world where almost everyone wakes up inspired to go to work. This is not a crazy, idealised notion. In many successful organisations, great leaders are creating environments in which teams trust each other so deeply that they would put their lives on the line for each other. Yet other teams, no matter what incentives were offered, are doomed to infighting, fragmentation and failure. Why? Today's workplaces tend to be full of cynicism, paranoia and self-interest. But the best organisations foster trust and cooperation because their leaders build what Sinek calls a Circle of Safety. It separates the security inside the team from the challenges outside. Everyone feels they belong and all energies are devoted to facing the common enemy and seizing big opportunities. As in Start with Why, Sinek illustrates his ideas with fascinating true stories, from the military to manufacturing, from government to investment banking. He shows that leaders who are willing to eat last are rewarded with deeply loyal colleagues who will stop at nothing to advance their vision. It's amazing how well it works.

Simon Sinek - David Mead - Peter Docker - Találd ​meg a miérted!
Tisztában ​vagyunk vele, miért tesszük nap mint nap, amit teszünk? Mi a megoldás, ha a miértünk nem kapcsolódik a jelenlegi munkánkhoz? Hogyan hangoljuk össze csapatunk tagjainak miértjét szervezetünk közös törekvéseivel? A munkánkban megtalálni a kiteljesedés lehetőségét nem kiváltság, sokkal inkább alapjog. Csak úgy végezhetjük lelkesen a feladatainkat, és tudjuk inspirálni a csapatunkat, ha megtaláljuk és megértjük a tevékenységünk célját. Simon Sinek sztártanácsadó Kezdj a miérttel! című TED-előadása és könyve után Peter Docker és David Mead közreműködésével végre elkészített egy gyakorlati útmutatót. A Találd meg a miérted! bemutatja, hogyan alkalmazhatjuk a miért-koncepciót a mindennapi életben. Jól felépített gyakorlatok, illusztrációk és lépések segítenek felfedezni saját legbelső motivációnkat. Akár életünk első pozíciójában szeretnénk kiteljesedni, akár egy vállalat vagy más szervezet vezetőjeként, saját és csapatunkkal közös miértünk megtalálása a tartós siker és inspiráció záloga.

Simon Sinek - David Mead - Peter Docker - Find ​Your Why
Now ​Find Your Why picks up where Start With Why left off. It shows you how to apply Simon Sinek's powerful insights so that you can find more inspiration at work -- and in turn inspire those around you. I believe fulfillment is a right and not a privilege. We are all entitled to wake up in the morning inspired to go to work, feel safe when we're there and return home fulfilled at the end of the day. Achieving that fulfillment starts with understanding exactly WHY we do what we do. As Start With Why has spread around the world, countless readers have asked me the same question: How can I apply Start With Why to my career, team, company or nonprofit? Along with two of my colleagues, Peter Docker and David Mead, I created this hands-on, step-by-step guide to help you find your WHY. With detailed exercises, illustrations, and action steps for every stage of the process, Find Your Why can help you address many important concerns, including: * What if my WHY sounds just like my competitor's? * Can I have more than one WHY? * If my work doesn't match my WHY, what should I do? * What if my team can't agree on our WHY? Whether you've just started your first job, are leading a team, or are CEO of your own company, the exercises in this book will help guide you on a path to long-term success and fulfillment, for both you and your colleagues. Thank you for joining us as we work together to build a world in which more people start with WHY. Inspire on! -- Simon

Simon Sinek - Kezdj ​a miérttel
"Ez ​a könyv azoknak íródott, akik másokat akarnak inspirálni és azoknak akik találni akarnak valakit aki őket inspirálja. Simon Sinek egy vezető mozgalom egy olyan világ építésében, ahol a legtöbbünket inspirálja az a munka amit végzünk. Milliók látták már a videóját a TED.com-on arról, mennyire fontos, hogy tudjuk, mit miért csinálunk. A KEZDJ A MIÉRT-tel még mélyebbre viszi ezt a koncepciót. Bárki és bármelyik szervezet meg tudja mondani mit csinál; néhányan el tudják mondani hogyan csinálnak ők dolgokat másként vagy jobban; de csak nagyon kevesen tudják egyértelműen elmondani a miértet. A MIÉRT nem a több pénz vagy a profit - azok eredmények. A MIÉRT az, ami minket és a körülöttünk lévőket inspirálja. Martin Luther King Jr.- tól Steve Jobs-on át a Wright Fivérekig, a KEZDJ A MIÉRT- tel bemutatja, hogy azok a vezetők akik inspirálnak mind ugyanúgy gondolkodnak, cselekednek és kommunikálnak - teljesen ellenkezőleg mint mások. Életből vett történetek széles palettáján keresztül biztosít egy vázat amire szervezeteket lehet építeni, mozgalmakat lehet vezetni és embereket lehet inspirálni - és mindez a MIÉRT-tel kezdődik.

Kollekciók