Ajax-loader

Stephen White könyvei a rukkolán


Stephen White - Ostromállapot
Túszdráma ​színhelyévé válik a Yale egyik titkos társaságának székhelye. Az erődszerű épületben fogva tartott túszok egyetemisták. Többségük jómódú, befolyásos család sarja. A túszejtő pontosan tudja, a hatóságok milyen lépéseket tesznek vagy készülnek tenni ellene, de mintha nem érdekelné: nem hajlandó tárgyalni, nincsenek követelései. Időről időre kiküld egy túszt az épületből - elengedi vagy a rendőrség és az FBI szeme láttára, a hírcsatornák kamerái előtt megöli őt. A felfüggesztett nyomozó, Sam Purdy, az FBI-ügynök, Christopher Poe és Deirdre Drake, a CIA elemzője mindent megtesznek, hogy kiismerjék a túszejtő szabályait, és kitalálják, hogyan kerülhetnek ki élve a fiatalok az épületből, miként menekülhetnek meg a túszejtő haragja vagy épp a hatóságok nem mindig kíméletes mentőakciója elől. Stephen White aprólékosan kidolgozott terrorakciójának fordulatai váratlanok és felejthetetlenek. De az elképzelt túszdráma rémisztően valósághű és nyugtalanítóan hihető is.

Stephen White - Végső ​hazugság
Alan ​Gregory, a pszichiáter, odaadó családapa és lelkes kutyabarát békés hétköznapjait egy nap új szomszédok költözése zavarja meg. A sztárügyvéd és felesége házavató partit tart, amelyre Alant ugyan nem hívják meg, az összejövetel mégis végzetes hatással lesz az életére. Az egyik vendég, egy fiatal özvegyasszony ugyanis azzal vádolja a háziakat, hogy az este folyamán elkábították és megerőszakolták. Alan váratlanul a hazugság és igazmondás szövevényes hálójában találja magát. Pszichiáterként tanácsadást tart fiatal kolléganőjének, és apránként rádöbben, hogy a valódi vagy vélt erőszak áldozata egyben az a páciens, akinek esetét hétről hétre boncolgatják. Felesége, aki ügyészhelyettesként kapcsolódik be az ügybe, és barátja, Sam Purdy nyomozó semmit sem hajlandóak elárulni a vizsgálat menetéről. Amikor egy fontos tanú gyilkosság áldozata lesz, Alan mindenre elszántan nyomozni kezd az igazság után, mert már saját családját sem érzi biztonságban. Miért hallgat mindenki az ügyről? Ki mond igazat és ki hazudik? Miért tehetetlen a jog, ha a hírességek és a rafinált ügyvédek összefognak? Kié lesz az utolsó hazugság ebben a rejtélyes ügyben?

Stephen White - Bill Langley - Barney: ​Egy csodálatos téli nap
Barney, ​BJ és Kis Bop megismerkedik a tél örömeivel. Szánkóznak, hógolyóznak és még új barátokat szereznek. Csatlakozz hozzájuk ezen a csodálatos téli napon.

Stephen White - Kill ​Me
Kill ​Me is a new breed of thriller a roller-coaster ride that zeros in on some of the most contentious issues of our time: the human yearning forconnection between the choices we make about our lives and deaths. Intelligent and relentlessly paced, Kill Me brings Alan Gregory face-to-face with the most challenging case of his career. As always, Whites characters are indelible and the dialogue is dead-on, but Kill Me is fresh and thought provoking, and raises the bar in thriller fiction.

Stephen White - Hideg ​nyomok
Dr. ​Alan Gregory klinikai pszichológus és államügyészhelyettes felesége, Lauren egy napon különös meghívásnak tesznek eleget. Az USA legkiválóbb bűnügyi szakértői által létrehozott szervezet, a Locard kéri fel őket, segítsen nekik egy tíz évvel korábbi ügy, egy sikertelenül lezárt nyomozás újraindításában. A brutális kettős gyilkosság, amely annak idején mélyen megrázta egy amerikai kisváros csendes, eseménytelen életét, azonban összefügg egy másik, a rendőrség által megoldottnak tekintett bűnténnyel, s a szálak az USA egyik szenátorához,a médiasztárként is ismert pszichológushoz, Dr.Welle-hez vezetnek...

Stephen White - Feltétlen ​bizalom
A ​magánpraxist folytató Alan Gregory pszichoterapeuta nem első esetben érzi úgy, hogy feloldhatatlan erkölcsi dilemma előtt áll. Ám soha nem volt még olyan nehéz helyzetben, mint éppen most. Egy régi páciense, a feltűnően vonzó Gibbs Storey egyenesen sorozatgyilkossággal gyanúsítja a férjét, egy másik páciense egy bírónő férjéről mesél neki, aki kábítószerrel kereskedik, de tőle vár segítséget az a nő is, akit egy repülőtéri incidens miatt a sajtó "egész Amerika legönzőbb állampolgárának" kiáltott ki, s máris országos körözés alatt áll. Mindezek tetejébe a rendelőben elhangzott bizalmas természetű információk valamilyen úton-módon kiszivárognak: egy ismeretlen személy ördögi csapdát állított Alannek. Az egymásba gabalyodott szálakat a pszichoterapeuta régi barátja, Sam Purdy rendőrségi nyomozó segítségével kezdi el kibogozni...

Stephen White - Viharos ​elme
Már ​majdnem egy évtized telt el azóta, hogy a pszichológus Alan Gregory lelkiismereti okokból börtön helyett egy pszichiátriai intézetbe juttatta egyik páciensét, Michael McClellandet. Michael most sétál ki a Coloradói Állami Kórházból, és dr. Alan Gregory családját veszi célba. Az időzítés rosszabb nem is lehetne, Alan érzelmileg igen nehéz időszakot él át: kétségek merülnek fel benne szakmáját és házasságát illetően is. McClelland kezében veszélyes fegyvert tart: tud Alan múltbéli titkáról. Egy olyan titokról, amelyről Alan úgy gondolta, hogy már évtizedekkel ezelőtt sikeresen eltemette, és amelyet még felesége elől is rejteget. Senki sincs biztonságban Michael McClellandtől – sem Alan, sem a felesége, Lauren, sem pedig legjobb barátja, a rendőr Sam. Ördögien fondorlatos tervet eszel ki ugyanis, hogy életüket tönkretegye. Stephen White (Versenyfutás az idővel, Feltétlen bizalom, Az igazi bosszú) legújabb regényében felvetődik az az örökké kísértő kérdés: meddig mehet el valaki, hogy megvédje mindazokat, akiket szeret.

Stephen White - Az ​igazi bosszú
Kelda ​James különleges ügynöknőt az FBI hősként ünnepli, miután sikeresen felgöngyölített egy gyermekrablási ügyet. Egy névtelen telefonbejelentés után egy másik, már lezárult bűnügy nyomába ered, és kitartásával eléri, hogy egy újonnan előkerült bizonyítéknak köszönhetően a brutális gyilkosság vádjával halálra ítélt orvostanhallgató, Tom Clone kiszabaduljon. A tíz évet börtönben töltő medikus és Kelda bizalmas viszonyba kerülnek. A férfi nehezen tudja feldolgozni a börtönben eltöltött időt, ezért Kelda beajánlja őt pszichológusához, Dr. Alan Gregoryhez, akihez a gyermekrablási ügy okozta traumáját jár kezeltetni. Egy napon Clone nagyapját támadás éri, ő maga pedig váratlanul eltűnik. A szálak a pszichológus kezében futnak össze, és bár rendőrök is nyomoznak az ügyben, úgy tűnik, csakis ő képes arra, hogy összerakja a mozaikkép darabjait. Az ügynöknő a pszichológus segítségével próbál a férfi nyomára bukkanni.

Stephen White - Tűzvonal
Alan ​Gregory klinikai szakpszichológus élete látszólag maga a megtestesült amerikai álom. Mindene megvan: okos feleség, két tehetséges gyermek, tágas otthon a festői Sziklás-hegység lábánál, valamint egy jól menő pszichoterápiás magánpraxis Boulder város szívében. Ráadásul a páciensek sora épp most bővül egy különösen vonzó ifjú hölggyel. Ám a környéket minden évben súlyos aszály sújtja. Elegendő egyetlen szikra, hogy lángba boruljanak a várost övező erdők. És a szikra, úgy tűnik, nemcsak a vadont lobbantja lángra, hanem végigsöpör Alan életén is: rendelőjében hirtelen összeesik az egyik páciens, majd amikor meglátogatja a kórházban, véletlenül összetalálkozik legjobb barátjával, Sam Purdy nyomozóval, aki részletesen elmagyarázza neki, hogyan találja meg a lakásába rejtett fegyvert, ha netán szükség lenne rá. Kiderül ugyanis, hogy a hatóságok újraindították a vizsgálatot egy kis híján feledésbe merült öngyilkosság ügyében, amelynek szálai egy zsaruhoz vezetnek... Sam felfedi régóta őrzött titkát: az öngyilkosság valójában gyilkosság volt, méghozzá az önvédelem diktálta. Ahogyan a tűz egyre terebélyesedik, úgy pattogzik le Alan életéről is a felszíni máz. Lassan fény derül arra, miért is olyan fáradékony a felesége, kitől örökölte zenei tehetségét a fia, mi célból érkezett a titokzatos új páciensnő, és hogy miféle ellenségtől kellett Sam Purdynek megvédenie magát és legjobb barátját.

Stephen White - A ​halál órája
A ​Viharos elme sokkoló fejleményei után a coloradói pszichológus, Alan Gregory adoptált fiával és döcögős házasságával küzd, amikor újabb megoldandó ügybe botlik. Pár évvel korábban, egy különösen forró héten néhány túrázó verődött össze a Grand Canyon fenekén. Jól érezték magukat, barátságok szövődtek, míg az utolsó éjszakán szilánkokra nem tört az idill - egy lánynak nyoma veszett. A kutatás eredménytelenül zárult, az eset azonban évekkel később is kísérti a társaság tagjainak életét. Alan volt felesége, Merideth a Grand Canyon-i túra egyik résztvevőjének, Ericnek a menyasszonya, és mivel saját gyereke nem lehet, béranyát fogadnak - aki történetesen szintén a Grand Canyonban járt azon a bizonyos éjszakán. A béranya azonban köddé válik... Alan kisvártatva Los Angelesben találja magát, nyakig a régi és az új rejtélybe gabalyodva. Fél tucat, nála egy generációval fiatalabb, és nagyon különböző emberrel áll szemben, akinek mindegyike retteg, hogy kiderül a titok, amelynek mibenlétében még ők maguk sem biztosak... Stephen White (Versenyfutás az idővel, Feltétlen bizalom, Az igazi bosszú, Viharos elme) legújabb könyvében Alan Gregory a nyomozás során bejárja szinte a teljes kontinenst, és mire véget ér az utazás, mindenki élete megváltozik.

Stephen White - Versenyfutás ​az idővel
Meddig ​terjedhet a média szerepe és felelőssége? Mire képes a testvéri szeretet és szolidaritás? Alan Gregory klinikai pszichológust hivatalos ügyben a városi kórház intenzív osztályára hívják. A páciens, akinek kezeléséhez segítséget kérnek tőle, a tizenöt éves Merritt, aki öngyilkossági kísérlete után már lábadozófélben van. Féltestvérét, Chaney-t az egész ország ismeri: súlyos szívrendellenességgel született, s amikor le kellett állítani a kísérleti kezelést, amely megmenthette volna a kislány életét, az eset nagy nyilvánosságot kapott. Az események akkor vesznek váratlan fordulatot, amikor a dúsgazdag Ed Robiliót az egyik betegbiztosítótársaság elnökét otthonában holtan találják. Alan magánnyomozásba kezd, mivel kiderül, hogy a szálak Merritthez vezetnek. A lány azonban némaságba burkolózik: sem a szüleivel, sem a kórházi személyzettel, sem a pszichológusával nem hajlandó beszélni. Alanre éppen ezért nehéz feladat hárul: a súlyos traumán átesett kamaszlány lelki egyensúlyának helyreállításán túl úgy kell vallomásra bírnia Merrittet, hogy az orvosi titoktartási kötelezettségét sem szegheti meg... Időközben Chaney agóniája is elkezdődik. Alan Gregory - mint a legtöbb regényben, melynek ő a főszereplője (A védett tanú, Hideg nyomok, Az igazi bosszú, Feltétlen bizalom) - most is versenyt fut az idővel, és gyakorlatilag senkire sem számíthat, csakis önmagára...

Stephen White - Nyílt ​törés
Alan ​Gregory élete csupa kérdőjel. Miután végig kellett néznie felsége halálát, újra kellene kezdenie az életét, de ez nem is olyan könnyű. Amint az elfeledettnek hitt ismerősök, páciensek, üzlettársak felbukkannak, egyre több lesz az árnyék és a múltbéli szellem - espiritu... Vajon bízhat-e feltétlenül Sam Purdy nyomozóban, és bízhat-e feltétlenül az elhunyt feleségében? Milyen súlyos, sötét titkokat rejt a városi főügyész múltja? Van-e köze 9/11-hez? És mi mindent jelent egy Christian Louboutin-cipő tűzpiros talpa? Alan jól berendezett, jól működő világa hullik darabokra a kérdések megválaszolása közben, és alig van remény, hogy a sok-sok játszma eredményeként valami megnyugtató megoldás szülessen. Mint a szakadék fölötti dróttáncos: elég egyetlen löket, hogy a mélybe zuhanjon...

Stephen White - A ​védett tanú
Kirsten ​Lord ügyésznő szeme láttára lövik agyon férjét, mert egy kábítószer-kereskedő, akit börtönbe juttatott, bosszút esküdött ellene. Kirsten ezután arra kényszerül, hogy részt vegyen egy tanúvédő programban. Mivel tisztában van ennek sajátosságaival, tudja, hogy ettől kezdve az élete nincs biztonságban. Kislányával együtt új személyazonosságot kapnak s egy távoli kisvárosba költöznek, hogy megpróbáljanak új életet kezdeni. Csak a helyi pszichológussal és a program vezetőivel tarthatják a kapcsolatot. De hiába minden óvintézkedés: a nyomukra bukkannak. Kirstennek rá kell döbbennie, hogy senkiben sem bízhat, legfeljebb a pszichológusában és Carlban, aki a tanúvédelmi program résztvevője...