Ajax-loader

Willy Breinholst könyvei a rukkolán


Willy Breinholst - Hahó, ​megérkeztem!
Ősidők ​óta eltérnek a vélemények a "fogantatás" és a születés fogalmáról. Mint tudjuk, a názáreti Jézus a Szentlélektől fogant, és Mária szülte őt. Athénével viszont Zeusz volt viselős. Mikor a tolófájások megkezdődtek, a kovácsisten, Héphaisztosz fejszét ragadott, és egy jól célzott császármetszéssel széthasította Zeusz fejét - abból pedig kiugrott a teljesen kifejlett Athéné. Leukomedont egy vulkán szülte, a szicíliai Etna. Egy Pereszilisz nevű filozófus maga állította, hogy földkupacban termett, amelyre egy pap véletlenül pár csepp szentelt vizet löttyintett. Odin istennek a földtől született Thor nevű fia, a régi aztékok hadistene, Huitzilopochtli pedig egy tollpamacstól fogantatott és jött a világra, amelyet anyja a nyakában hordott. De bármilyen érdekesek is e módozatok, a fogamzás és szülés eddig ismert legfantasztikusabb, leghihetetlenebb és legmeglepőbb módja az, amiről ebben a könyvben írunk. Akár hisszük, akár nem - erről van szó, amikor valaki másállapotba kerül...

Willy Breinholst - Hahó, ​Anyu, hahó, Apu!
Életem ​első izgalmas éve, tulajdon előadásomban. A világom már több mint egymillió ember ismeri Willy Breinholst első könyvét, mely magyarul is megjelent, s a címe: Hahó, megérkeztem! A dán humorista legújabb munkájával is bebizonyítja, hogy Ádám és Éva óta a gyereknél nincs jobb ötlet a világon. Berinholst úr egyébként a Guiness-könyvben jegyzett példányszámrekord alapján a humor világbajnoka.

Willy Breinholst - Anyu ​a legjobb a világon!
"Az ​Anyukám csak maga miatt mosdat engem, mert úgy gondolja, hogy azután csodálatos illatom van. Biztosan nem állíthatom, de azt hiszem, hogy az Anyukám is fél egy kicsit a fürdetéstől. Ugyanis, ha készen van a fürdővizem, ő egészen óvatosan belemártja a könyökét. Vajon víziszonya van? Sohasem meri az egész karját a vízbe mártani. Mindig csak a könyökét." Ebben a tündéri könyvben - amit egy fiatal japán anyuka különös érzékkel illusztrált - egy kisgyermek első életévét követhetjük nyomon azzal a gyermeki derűvel és természetes humorral, ahogy ezt a bébi látja és átéli.

Willy Breinholst - Hurrá, ​apa lettem!
Az ​első gyermekes apajelölt mind a mai napig a gyógyíthatatlan tudatlanság állapotára van kárhoztatva. Míg könyvek tucatjai forognak közkézen, amelyekből az ifjú és várandós anya megszerezheti mindazt az ismeretet, amire csak szüksége lehet, a szegény apát teljesen magára hagyják a terhesség és a megpróbáltatás gyötrő időszakában és a gyermek életének kezdeti évei alatt. Éppen ezért ez a kis kézikönyv - amely azon férjeknek szól, akik apák szándékoznak lenni - az egyik legégetőbb hiányt pótolja a világirodalomban. A Szerző szándékától távol áll, hogy kisebbítse az anya szerepét. A Szerző igenis tudatában van annak, hogy anya nélkül egyetlen gyermek se látta volna meg a napvilágot. A kézirat jóindulatú és alapos átnézéséért- miként ezt a piszkos ujjlenyomatok és a szorgosan használt különböző színű ceruzajelek bizonyítják, nem is említve az ötödik és hatodik fejezetre ráloccsantott kakaót - szeretném kifejezni legőszintébb hálámat fiamnak, Per Breinholstnak. Willy Breinholst, szakképzett apa

Willy Breinholst - Apák ​kézikönyve
Az ​apaság első biztos jelei az anyán láthatók, de a leendő apuka rövidesen saját magán is észreveheti a félreérthetetlen tüneteket. Távol álljon tőlünk, hogy kisebbítsük az anya szerepét; nagyon jól tudjuk, hogy anya nélkül egyetlen gyermek se látta volna meg a napvilágot. Ám míg a várandós ifjú anyuka könyvek tucatjaiból szerezheti meg mindazokat az ismereteket, amelyekre csak szükség lehet, szegény első gyermekes apajelöltet teljesen magára hagyják. Gyámoltalanul kell végigküzdenie magát a terhesség és a szülés gyötrő időszakán, egyedül kell megbirkóznia a gyermek életének első néhány, nem könnyű évével.

Willy Breinholst - Apák ​könyve
A ​várandós és kezdő mamákat az "Anyák könve" s más okos és hasznos kiadványok készítik fel nehéz és felelősségteljes hivatásukra. A fiatal apákkal viszont mostohán bánik az irodalom. Ezt a nálunk is tapasztalható hiányt pótolja a dán író szellemes és okos könyve, amely tizenhárom gyermeknevelési "leckében" egy ifjú apa és első csemetéje szemléletes példájával a leendő, a kezdő és gyakorló apáknak ad vidám hangon komoly és hasznos tanácsokat Helmut Helmessen szellemes rajzai kíséretében.

Willy Breinholst - Hahó, ​újra itt vagyok!
A ​"Hahó, megérkeztem!" bébije - de már hatévesen. Ez az aranyos gézengúz sokszor próbára teszi a környezetében élők idegeit, mégis a kisujja köré csavar mindenkit ellenállhatatlan bájával.

Willy Breinholst - Újra ​itt vagyok!
A ​dán humorista a magzati fejlődés kilenc hónapjának (Hahó, megérkeztem!), az újszülött- és csecsemőkori eszmélődésnek (Hahó, Anyu, hahó, Apu!) és az első életév tapasztalatainak ( Anyu a legjobb a világon!) az embrió, a csecsemő és a kisgyermek szemszögéből való megjelenítése után újból megszólaltatja gyerekhősét. Nagyot fordult közben az idő kereke: Jacob már kisiskolás. Meglehetősen fejlett humorérzékkel rendhagyó "feljegyzés-sorozatban" tudósít az iskolában tapasztaltakról, a szüleivel és a két testvérével folytatott eszmecseréiről, a gyermekvilágban, társai között gyűjtött megfigyeléseiről. A kis kötet valójában gyermek- viccek tarka csokra, amelynek sajátos nézőpontot tükröző, megmosolyogtató írásaihoz jól illenek a karikaturisztikus elemeket tartalmazó, szándékosan naiv rajzok.

Kollekciók