Ajax-loader

Blake Crouch könyvei a rukkolán


Blake Crouch - A ​pokol kapujában
A ​festői hegyek közt található, idilli kisváros egy modern Éden... leszámítva az elektromos drótkerítést, a mindent állandóan szemmel tartó mesterlövészeket és a mindenkit megfigyelő kamerákat. A lakosok közül senki nem tudja, hogyan került ide. Csak azt tudják, hogy mit dolgozzanak, hogyan éljenek és kivel házasodjanak. Néhányan úgy hiszik, már régen meghaltak. Mások szerint egy félresikerült kísérletben ragadtak. Titkon mind a távozásról álmodnak, de aki megpróbálja, azt szörnyű meglepetés éri. Ethan Burke látta a kerítésen túli világot. Ő a seriff, egyike azon embereknek, akik ismerik az igazságot a városról és a kerítés túloldalán leselkedő borzalmakról.

Blake Crouch - Az ​utolsó város
Ethan ​Burke különleges ügynök három héttel ezelőtt érkezett az idahói Wayward Pines-ba. A városban mindenkinek megmondják, kivel házasodhat, hogyan élhet és mit dolgozhat. A gyerekeiknek azt tanítják, hogy David Pilcher, a város alapítója nem más, mint isten maga. Wayward Pines-ból senki sem távozhat. Elég feltenni néhány rossz kérdést, és az ember könnyen az életével fizet. Ethan egy napon rádöbben a szörnyű titokra. A titokra arról, hogy mi terül el az elektromos kerítésen túl. A titokra, miszerint a teljes lakosság egy őrült és az ő elvakult követőinek irányítása alatt áll. A titokra, ami megállíthatatlanul közeledik, és ha kell, a legerősebb kerítést is áttöri, hogy eltörölje az egész emberiséget.

Blake Crouch - Géncsapda
_„Te ​vagy az emberi evolúció következő lépése.”_ Logan Ramsay eleinte nem is biztos abban, hogy bármi megváltozott. Csak egy kicsit… okosabbnak érzi magát. Jobban tud koncentrálni. Több dolgot képes egyszerre elvégezni. Gyorsabban olvas, hamarabb megjegyez mindent, kevesebb alvással is beéri. De végül már ő sem tagadhatja: valami történt az agyával. A testével. Teljesen másképpen kezdi látni a világot és a körülötte lévőket – még azokat is, akiket a legjobban szeret. Az az igazság, hogy Logan genomját módosították. És nem véletlenül őt választották ki erre a célra. Az indítéknak múltja legsötétebb időszakához és egy rettenetes családi örökséghez van köze. És még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy ami vele történik, az csak az első lépése egy jóval nagyra törőbb tervnek; egy olyannak, amely az egész emberiséget akarja ugyanilyen módon megváltoztatni – de borzalmas áron. Az új képességei miatt Logan az egyetlen ember a világon, aki képes megállítani a már mozgásba lendült fogaskerekeket. De ahhoz, hogy ezt a háborút megnyerhesse, ismét át kell változnia. Talán már nem is emberré. És harc közben óhatatlanul is felmerül benne a kérdés: mi van, ha az emberiség jövője tényleg azon múlik, hogy képes-e befolyásolni a saját evolúcióját? A _Géncsapda_ a maga bensőséges nézőpontjával, mégis egyetemes tanulságaival egy ember izgalmas átváltozásának remekül felépített, fordulatos története, ami ugyanakkor arra késztet minket, hogy elgondolkozzunk emberi mivoltunk korlátain – és a bennünk rejlő határtalan lehetőségeken.

Blake Crouch - Hamis ​emlékek
A ​valóságot emlékek hozzák létre. Erre kezd rádöbbenni Barry Sutton, a New York-i rendőr, miközben nyomozni kezd a tragikus jelenség után, amit a médiában hamisemlék-szindrómaként emlegetnek. A kór áldozatai egy olyan életre emlékeznek vissza, amit soha nem éltek le. Helena Smith neurológus is az emlékek erejében hisz. Egész életét egy olyan technológia megalkotásának szentelte, ami segít az embereknek megőrizni a legértékesebb emlékeiket. Amennyiben sikerrel jár, bárki újra átélheti az első csókját, a gyermeke születését vagy az utolsó pillanatait a haldokló szüleivel. Miközben Barry az igazságot keresi, egy minden betegségnél rémisztőbb ellenféllel találja szemben magát: egy olyan erővel, amely nem csak az elménket támadja meg, hanem magát a múlt szövetét is. És amikor ennek következtében elkezd megsemmisülni az általunk ismert világ, csak neki és Helenának van esélye arra, hogy együtt dolgozva legyőzzék a fenyegetést. De hogyan találhatnának biztos kapaszkodót, amikor maga a valóság is folyamatosan változik és fokozatosan darabjaira hullik szét körülöttük? A _Hamis emlékek_ egyszerre letehetetlen olvasmány és összetett tudományos-fantasztikus rejtvény az időről, az önazonosságról és az emlékezetről. Olyan thriller, amilyet csak Blake Crouch tud kitalálni. Ez a regény vitathatatlanul az eddigi legambiciózusabb, legellenállhatatlanabb munkája.

Blake Crouch - Wayward ​Pines
Ethan ​Burke különleges ügynök világos küldetéssel érkezik az idahói Wayward Pines-ba: meg kell találnia és haza kell juttatnia két társát, akik egy hónappal korábban tűntek el az idilli kisvárosban. Mielőtt azonban felvehetné a kapcsolatot a helyi erőkkel, baleset áldozata lesz. Kórházban tér magához, igazolvány, mobiltelefon és aktatáska nélkül. S bár a személyzet nagyon kedves vele, őt mégis nyugtalanítja valami. Ahogy telnek a napok, Ethan nyomozása egyre több kérdést vet fel. Miért nem tudja felhívni a feleségét és a fiát? Miért nem hiszik el a helyiek, hogy ő különleges ügynök? S mi célt szolgál a várost körülvevő elektromos kerítés? A lakosokat akarják bent tartani vele? Vagy valami mást odakint? Nyomozásának végére Ethan szörnyű dolgokra döbben rá: talán soha nem jut ki élve Wayward Pines-ból, mert ő már nem ugyanaz az ember, aki egykoron volt.

Blake Crouch - Dark ​Matter
_“Are ​you happy with your life?”_ Those are the last words Jason Dessen hears before the masked abductor knocks him unconscious. Before he awakens to find himself strapped to a gurney, surrounded by strangers in hazmat suits. Before a man Jason’s never met smiles down at him and says, “Welcome back, my friend.” In this world he’s woken up to, Jason’s life is not the one he knows. His wife is not his wife. His son was never born. And Jason is not an ordinary college physics professor, but a celebrated genius who has achieved something remarkable. Something impossible. Is it this world or the other that’s the dream? And even if the home he remembers is real, how can Jason possibly make it back to the family he loves? The answers lie in a journey more wondrous and horrifying than anything he could’ve imagined—one that will force him to confront the darkest parts of himself even as he battles a terrifying, seemingly unbeatable foe. From the author of the bestselling _Wayward Pines_ trilogy, _Dark Matter_ is a brilliantly plotted tale that is at once sweeping and intimate, mind-bendingly strange and profoundly human—a relentlessly surprising science-fiction thriller about choices, paths not taken, and how far we’ll go to claim the lives we dream of.

Blake Crouch - Jordan Crouch - Eerie
From ​newcomer Jordan Crouch and Blake Crouch, author of the runaway bestseller Run, comes Eerie, a chilling, gothic thriller in the classic tradition of The Shining and The Sixth Sense. TRAPPED INSIDE A HOUSE On a crisp autumn evening in 1980, seven-year-old Grant Moreton and his five-year-old sister Paige were nearly killed in a mysterious accident in the Cascade Mountains that left them orphans. WITH A FRIGHTENING POWER It's been thirty years since that night. Grant is now a detective with the Seattle Police Department and long estranged from his sister. But his investigation into the bloody past of a high-class prostitute has led right to Paige's door, and what awaits inside is beyond his wildest imagining. OVER ANYONE WHO ENTERS His only hope of survival and saving his sister will be to confront the terror that inhabits its walls, but he is completely unprepared to face the truth of what haunts his sister's brownstone.

Jack Kilborn - Blake Crouch - F. Paul Wilson - Jeff Strand - Draculas
A ​DYING MAN'S GREATEST TREASURE... Mortimer Moorecook, retired Wall Street raider, avid collector, is losing his fight against cancer. With weeks to live, a package arrives at the door of his hillside mansion-an artifact he paid millions for...a hominoid skull with elongated teeth, discovered in a farmer's field in the Romanian countryside. With Shanna, his beautiful research assistant looking on, he sinks the skull's razor sharp fangs into his neck, and immediately goes into convulsions. OPENS THE DOOR TO AN ANCIENT EVIL... A rural hospital. A slow night in the ER. Until Moorecook arrives strapped to a gurney, where he promptly codes and dies. WHERE DEATH IS JUST THE BEGINNING. Four well-known horror authors pool their penchants for scares and thrills, and tackle one of the greatest of all legends, with each writer creating a unique character and following them through a vampire outbreak in a secluded hospital. The goal was simple: write the most intense novel they possibly could. Which they did. A Word of Warning: Within these pages, you will find no black capes, no satin-lined coffins, no brooding heartthrobs who want to talk about your feelings. Forget sunlight and stakes. Throw out your garlic and your crosses. This is the Anti-TWILIGHT.

Blake Crouch - Abandon
On ​Christmas Day in 1893, every man, woman and child in a remote gold mining town disappeared, belongings forsaken, meals left to freeze in vacant cabins; and not a single bone was ever found. One hundred thirteen years later, two backcountry guides are hired by a history professor and his journalist daughter to lead them into the abandoned mining town so that they can learn what happened. With them is a psychic, and a paranormal photographer—as the town is rumored to be haunted. A party that tried to explore the town years ago was never heard from again. What this crew is about to discover is that twenty miles from civilization, with a blizzard bearing down, they are not alone, and the past is very much alive.

Blake Crouch - Famous
"My ​name is Lancelot Blue Dunkquist, and the best thing about me is, when you doll me up right, I look just like the movie star, James Jansen." Meet Lance. 38-years-old. Works a meaningless job. Still lives above his parents' garage. By all accounts, a world-class loser. Except for one glaring exception... He has a million-dollar face. Lance has been mistaken twenty-eight times for the Oscar-winning movie star, James Jansen, and for the last 10 years, he's saved his money, studied Jansen's films, his moves, his idiosyncrasies, even the way he speaks. Now, after an unceremonious termination from his job, Lance has decided that the time has come to go after his dream. From New York's ridiculous avant-garde, off-off Broadway scene, to the surreal glitter of Los Angeles, follow Lance on his madcap journey of self-abandonment to become his likeness. Part comedy, part human tragedy, and part suspense, the world through the eyes of Lancelot Blue Dunkquist is like none you've ever seen.

Blake Crouch - Desert ​Places
Novelist ​Andrew Thomas finds his peaceful life transformed into a nightmare by a mysterious killer who has framed him for the murder of a young woman whose body is buried on his property, covered in Andrew's blood, and who threatens to turn Andrew over to the police unless he does what his unknown adversary wants.

Blake Crouch - Véres ​arany
1893 ​karácsonyán az aranybányászatról ismert Abandon városában minden férfi, nő és gyermek nyom nélkül eltűnt. A vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban — és ami a legfurább: a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják. 2009-ben egy történelemprofesszor, az újságíró lánya és két idegenvezető az eltűnt város felkutatására indul, hogy fényt derítsenek arra, mi is történt valójában. Nem sokkal előttük egy másik expedíció már kísérletet tett erre, azonban a csapat tagjai soha nem tértek vissza. Hamarosan nekik is szembe kell nézniük a lehetetlennel: a hóviharban, legalább 30 kilométernyire elvágva a civilizációtól nincsenek egyedül, és a múlt mindennél szörnyűbb módon van jelen. Blake Crouch e korai regényével érdemelte ki először, hogy Stephen Kinghez hasonlítsák, majd később a Wayward Pines-trilógiával betonozta be a nevét a modern thriller műfajának legnagyobbjai közé.

Blake Crouch - Menekülj
_5 ​nappal ezelőtt_ Különös és brutális gyilkosságok történtek Amerika-szerte, amelyeknek látszólag nincs közük egymáshoz. Egy rendőr bement az egyik idősek otthonába, majd tüzet nyitott a lakókra és a dolgozókra. Tömegmészárlás egy iskolában. Börtönlázadások soha nem látott erőszakkal. Minden államban eluralkodott a káosz. _4 nappal ezelőtt_ A gyilkosságok száma a tízszeresére nőtt. _3 nappal ezelőtt_ Az elnök beszédet intézett a nemzethez, békességért és nyugalomért könyörögve. _2 nappal ezelőtt_ A gyilkosok elkezdtek egységbe szerveződni. _Tegnap_ Leállt a teljes áram- és energiaellátás. _Ma este_ Jack Colclough az új-mexikói Albuquerque-ben él a feleségével, lányával és fiával. Amikor egy vészhelyzetre fenntartott rádiócsatornán meghallja a nevét azok sorában, akik felkerültek a halállistára, tudja, hogy csak egyetlen dolgot tehet. A szeretteivel együtt menekülnie kell a hamarosan érkező gyilkosok elől.

Blake Crouch - Snowbound
Catastrophe ​hits when Will and Devlin Innis lose their wife and mother one stormy night on a lonely desert highway. Will under suspicion, they flee. Suddenly a hard-edged FBI agent appears on their doorstep. “I know you’re innocent, because Rachael wasn’t the first ... or the last.”

Blake Crouch - *69
Tim ​and Laura West receive a bizarre voicemail on their answering machine. Although the sound is muffled, the raised voices, suspicious thuds, and tortured gurgles lead them to believe that what they’re hearing is a brutal murder, unintentionally left as a voice message. As they try to decide what to do next, they are forced to consider a terrifying thought: What will happen when the killer realizes his mistake?

Blake Crouch - Good ​Behavior
Now ​a television series starring Michelle Dockery, coming to TNT this fall. Fresh out of prison and fighting to keep afloat, Letty Dobesh returns to her old tricks burglarizing suites at a luxury hotel. While on the job, she overhears a man hiring a hit man to kill his wife. Letty may not be winning any morality awards, but even she has limits. Unable to go to the police, Letty sets out to derail the job, putting herself on a collision course with the killer that entangles the two of them in a dangerous, seductive relationship. Good Behavior comprises three interlinked novellas, The Pain of Others , Sunset Key , and Grab , which together form a novel-length portrait of Blake Crouch’s all-time favorite character creation, Letty Dobesh.

Blake Crouch - Recursion
What ​if someone could rewrite your entire life? "My son has been erased." Those are the last words the woman tells Barry Sutton, before she leaps from the Manhattan rooftop. Deeply unnerved, Barry begins to investigate her death, only to learn that this wasn't an isolated case. All across the country, people are waking up to lives different from the ones they fell asleep to. Are they suffering from False Memory Syndrome, a mysterious new disease that afflicts people with vivid memories of a life they never lived? Or is something far more sinister behind the fracturing of reality all around him? Miles away, neuroscientist Helena Smith is developing a technology that allows us to preserve our most intense memories and relive them. If she succeeds, anyone will be able to reexperience a first kiss, the birth of a child, the final moment with a dying parent. Barry's search for the truth leads him on an impossible, astonishing journey as he discovers that Helena's work has yielded a terrifying gift--the ability not just to preserve memories but to remake them . . . at the risk of destroying what it means to be human. At once a relentless thriller and an intricate science fiction puzzle box, Recursion is a deeply felt exploration of the flashbulb moments that define us--and who we are without them.

Blake Crouch - Sötét ​anyag
_Elégedett ​vagy az életeddel?_ Ezek az utolsó szavak, amiket Jason Dessen hall, mielőtt az elrablója leüti. Mielőtt egy hordágyra szíjazva ébred, vegyvédelmi szkafandert viselő emberek között. Mielőtt egy olyan férfi, akivel soha nem találkozott, rámosolyog, és azt mondja neki: _Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom_. Abban a világban, ahol felébredt, Jason élete teljesen más, mint korábban. A felesége nem a felesége. A fia meg sem született. Ő maga pedig nem csak egy átlagos egyetemi tanár, hanem ünnepelt zseni, aki egy forradalmi dolgot alkotott – olyasmit, ami a lehetetlennel határos. Vajon melyik világ a valóság? És ha az emlékeiben élő otthona tényleg létezik, hogyan tudna visszajutni imádott családjához? A választ egy meglepő és hátborzongató utazás során kapja meg, miközben kénytelen szembenézni önmaga legsötétebb oldalával, és megküzdeni egy legyőzhetetlennek tűnő, rémisztő ellenféllel. Blake Crouch a nagy sikerű Wayward Pines-trilógia után ezúttal kvantummechanikával és alternatív világokkal feszegeti a tudományos sci-fi határait egy rá jellemző, gyors tempójú regényben. A _Sötét anyag_ az év legjobban várt thrillere — egy zseniálisan kitalált, sodró lendületű és bensőséges, különös és mélyen emberi történet a legfontosabb döntéseinkről és arról, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni azokért az életekért, melyekről álmodunk.

Blake Crouch - Wayward
Welcome ​to Wayward Pines, population 461. Nestled amidst picture-perfect mountains, the idyllic town is a modern-day Eden...except for the electrified fence and razor wire, snipers scoping everything 24/7, and the relentless surveillance tracking each word and gesture. None of the residents know how they got here. They are told where to work, how to live, and who to marry. Some believe they are dead. Others think they’re trapped in an unfathomable experiment. Everyone secretly dreams of leaving, but those who dare face a terrifying surprise. Ethan Burke has seen the world beyond. He’s sheriff, and one of the few who knows the truth—Wayward Pines isn’t just a town. And what lies on the other side of the fence is a nightmare beyond anyone’s imagining.

Blake Crouch - Pines
Secret ​service agent Ethan Burke arrives in Wayward Pines, Idaho, with a clear mission: locate and recover two federal agents who went missing in the bucolic town one month earlier. But within minutes of his arrival, Ethan is involved in a violent accident. He comes to in a hospital, with no ID, no cell phone, and no briefcase. The medical staff seems friendly enough, but something feels.off. As the days pass, Ethan's investigation into the disappearance of his colleagues turns up more questions than answers. Why can't he get any phone calls through to his wife and son in the outside world? Why doesn't anyone believe he is who he says he is? And what is the purpose of the electrified fences surrounding the town? Are they meant to keep the residents in? Or something else out? Each step closer to the truth takes Ethan further from the world he thought he knew, from the man he thought he was, until he must face a horrifying fact - he may never get out of Wayward Pines alive. Intense and gripping, Pines is another masterful thriller from the mind of bestselling novelist Blake Crouch.

Blake Crouch - The ​Last Town
Welcome ​to Wayward Pines, the last town. Secret Service agent Ethan Burke arrived in Wayward Pines, Idaho, three weeks ago. In this town, people are told who to marry, where to live, where to work. Their children are taught that David Pilcher, the town's creator, is god. No one is allowed to leave; even asking questions can get you killed. But Ethan has discovered the astonishing secret of what lies beyond the electrified fence that surrounds Wayward Pines and protects it from the terrifying world beyond. It is a secret that has the entire population completely under the control of a madman and his army of followers, a secret that is about to come storming through the fence to wipe out this last, fragile remnant of humanity.

Blake Crouch - Run
5 ​D A Y S A G O A rash of bizarre murders swept the country… Senseless. Brutal. Seemingly unconnected. A cop walked into a nursing home and unloaded his weapons on elderly and staff alike. A mass of school shootings. Prison riots of unprecedented brutality. Mind-boggling acts of violence in every state. 4 D A Y S A G O The murders increased ten-fold… 3 D A Y S A G O The President addressed the nation and begged for calm and peace… 2 D A Y S A G O The killers began to mobilize… Y E S T E R D A Y All the power went out… T O N I G H T They’re reading the names of those to be killed on the Emergency Broadcast System. You are listening over the battery-powered radio on your kitchen table, and they’ve just read yours. Your name is Jack Colclough. You have a wife, a daughter, and a young son. You live in Albuquerque, New Mexico. People are coming to your house to kill you and your family. You don’t know why, but you don’t have time to think about that any more. You only have time to…. R U N

Kollekciók