Ajax-loader

Len Deighton könyvei a rukkolán


Len Deighton - Temetés ​Berlinben
Egy ​kegyetlen kémregény a második világháborút követő évek Berlinjében, ahol a fal egyik oldala sem biztonságos, egy magas rangú orosz tiszt ajánlatot tesz: jó pénzért eladna egy fontos tudóst Nyugatnak. Koporsóban szállítanák a tudóst keletről nyugatra, ám neki szüksége lenne egy új okiratra. Az angolok nyomozni kezdenek, s rájönnek, hogy összefüggés van koncentrációs táborokban történt eseményekkel, s a szálak egy svájci bankhoz vezető hatalmas vagyonhoz vezetnek. De kinek a részére??

Len Deighton - Isten ​veled, Mickey Mouse!
A ​Vadászrepülők írója ebben a könyvében egy Angliában állomásozó amerikai légibázis életéről, szerelmekről, ivászatokról, kiborulásokról szól. Az izgalmas háborús kalandregény érdekessége, hogy angol szemmel mutatja be, milyenek is voltak az amerikaiak, akik a második világháborúban az angolokkal együtt harcoltak a levegőben is.

Len Deighton - A ​Guernica csoport
A ​náci-ellenes Guernica-hálózat egykori vezetője kétes fegyvercsempészési akcióba keveredik. A titkosszolgálat a nyomába ered...

Len Deighton - Spy Line
This is the second novel in the second trilogy about 40-something British intelligence agent, Bernard Samson. At the end of its predecessor he was on the run in Berlin, an arrest warrant issued by his own side for treason, presumably because he had been investigating (and publicising) a top secret slush fund which his wife – Fiona, who we saw defecting to the Russians in the first trilogy – helped set up and administer.

Len Deighton - Twinkle, Twinkle, Little Spy
About the Book A Soviet space scientist defects to win academic freedom, but western intelligence has other plans for him, and sends an unnamed spy - perhaps the same reluctant hero of The Ipcress File - to look after him. But what follows is a blood-streaked trail across three continents… Twinkle, Twinkle Little Spy reveals a more mature Deighton exploring relationships between couples: professional rivals and private allies, spy and counter-spy, master and slave. some are drawn together mutual comfort, others for exploitation. With an uncanny feeling for landscape, he begins his story in the awesome emptiness and remorseless heat of the Sahara desert. From there a trail of blood leads to Manhattan, Paris, Dublin and halfway back across Africa. In a narrative as compelling as it is tantalizing, Deighton surpasses all his previous triumphs and holds the reader spellbound to the very last page.

Len Deighton - Titkos ​dosszié (Top Secret)
Ez ​a Len Deighton-sorozat harmadik kötete. Angliában nemzetbiztonsági okokból lényeges kutatásokat folytató tudósok rejtélyes módon eltűnnek, ill. titokzatos betegségek tünetei mutatkoznak rajuk. Ugyanakkor nagyon fontos és szigorúan titkos információk szivárognak ki rivális külföldi kormányokhoz. Az angol titkosszolgálat gyanítja, hogy az adatok legbelsőbb körökből jutnak ki. Rendkívül sokan keverednek gyanúba, közük egy titokzatos férfi, akinek semmi sem szent, és semmi sem drága. A szálak talán Magyarországra vezetnek...

Len Deighton - Ragyogj, ​ragyogj, kicsi kém!
A ​híres szovjet űrtudós, a Földön kívüli élet nemzetközi hírű, megszállott kutatója illegálisan elhagyja hazáját, hogy a szabad világban szabadon végezhesse tudományos munkáját. Hamarosan felesége is követi Amerikába. Valahogy kiszivárognak az amerikai kutatások eredményei; egyre többet tudnak meg odaát.. A CIA rámenős őrnagya és az angol titkosszolgálat ügynöke megpróbálja kideríteni, hogy mi történik... Három kontinensen át tartó, gyilkosságokkal, szerelemmel teli, véres hajsza veszi kezdetét...

Len Deighton - The ​Ipcress File
When ​a number of scientists mysteriously disappear in Berlin, what seems to be a straightforward case rapidly becomes a journey to the heart of a dark and deadly conspiracy. It is a conspiracy that takes Len Deighton's working-class hero on a journey that will test him to the limits of his ingenuity and resolve, and call on him to prove himself as a spy at the very top of his game.

Len Delighton - Len Deighton - A ​Winter család
A ​századforduló táján induló történet hőse a repülőgépgyártásból multimilliomossá váló Harald Winter, és két fia, Peter és Paul. A két fiú életére más-más módon meghatározó hatást gyakorolnak az első világháborús események. Az ifjabb Paul, akinek környezetében a tizes évek végének baloldali forradalmi radikálisaiból lett lelkes nácik seregestől fordulnak elő, végül a náci pártban és a belügyminisztériumban tölt be fontos funkciókat. Bátyja viszont az Egyesült Államok ezredeseként fejezi be a második világháborút, hogy a két elváló testvéri életpálya a nürnbergi per napjaiban ismét összefusson. Deighton nem egyszerűen családregényt írt, hanem lebilincselően fordulatos eseményeken, hiteles jellemrajzokon keresztül mutatja be a német társadalom fasizálódásának hétköznapjait.

Len Deighton - In ​Treu und Glauben
In ​der Silvesternacht des Jahres 1899 wird Paul als zweiter Sohn des Berliner Bankiers Winter und seiner amerikanischen Frau Veronica geboren – hinein in ein neues Jahrhundert, dem man mit Hoffnung entgegensieht. Gemeinsam erleben die Brüder Winter eine Kindheit ohne Sorgen und voller Harmonie. Dann trennen sich ihre Wege in den Wirren des ersten Welkrieges völlig; zu verschieden sind ihre Erlebnisse, zu unterschiedlich ihre Ideale und Ziele. Erst der Zusammenbruch 1945 bringt Paul und Peter noch einmal auf dramatische Weise zusammen.

Len Deighton - Yesterday's ​Spy
The ​master file on Steve Champion has been reopened. He is enigmatic, charming, urbane, cunning - the flamboyant hero and leader of the old Villefranche anti-Nazi intelligence group, the Guernica Network. Now rumours of his sinister Arab connections alarm British and American intelligence.

Len Deighton - Vadászrepülők
Len ​Deighton a második világháborús nyugati hadszíntér egyik legjelentősebb ütközetének, az angliai légi csatának a történetét dolgozza fel nagy sikerű könyvében. Rámutat arra, hogy ez a légi csata katonai jelentőségét és lélektani hatását tekintve milyen fontos esemény volt a második világháború történetében. A németek angliai inváziójának sorsa dőlt el azon, hogy Göring nem tudta kivívni a légi fölényt a La Manche-csatorna felett. A németek légi offenzívája másfél hónap alatt kudarcba fulladt. Az is kiderül a könyvből, hogy Hitler egész partraszállási terve, a Seelöwe hadművelet rögtönzött, nem komolyan átgondolt kezdeményezés volt. Deighton nem csupán az események krónikáját adja könyvében, hanem megvizsgálja a légi harcban részt vevő repülőgépek kifejlesztését, elmondja előnyeiket és hátrányaikat. Beszél az angol és a német elhárítórendszer, a radar kialakításáról, működéséről. Felvázolja a két légierő szervezeti felépítését és taktikai elképzeléseit. A szerző érdeme, hogy szemléletesen és sokrétűen mutatja be a szemben álló táborokat. Katonai kérdésekben, a harci repülőgépek építésében, működésében speciális ismereteket szerzett, így hozzáértő módon ábrázolja a gépitechnika felkészültséget, a vezetés színvonalát, az emberek morális beállítottságát. Mint politikailag tájékozott, jó történész, rutinosan szerkeszti meg mondanivalóját, és kitűnő stílusban adja elő. Deighton könyve fontos és tanulságos mű a történészek számára, egyben szórakoztató és izgalmas olvasmány is.

Len Deighton - Aranyváros
1941, ​az észak-afrikai hadszíntér. Rommel tábornok Afrika Korpsa - bár az angoloknak sikerült Tunéziáig visszavetniük - új életre kel és megállíthatatlanul tör előre. Parancsnoka az ellenség minden hadmozdulatáról értesül, pontos információi vannak az angol csapatok hangulatáról, felkészültségéről, fegyverzetükről, az utánpótlást szállító konvojokról. Ez csupán egyféleképpen lehetséges - Rommelnek az angol hadvezetés legfelsőbb köreiben mozgó kéme van, tőle szerzi információit. A feladatot, hogy derítse föl, ki tájékoztatja a német hadvezért, Bert Cutler őrnagy, a glasgowi rendőrből lett katonai nyomozó kapja. Áthelyezik Kairóba, s ha már utaznia kell, vállalja, hogy elviszi a hadbírósági tárgyalásra váró, letartóztatott Jimmy Ross tizedest is. Útközben azonban szívroham végez a Kairóban ismeretlen Cutlerrel, s Ross katonai nyomozó "őrnagyként" szállt le a vonatról. Hogy az is marad s vállalja a véletlenül rá háruló feladatot, az egy csodálatos lánynak köszönhető, akit elég megpillantania, hogy félretegye szökési tervét. A közeledő támadás izgalmában élő, nyüzsgő nagyváros, az angol uralom ellen lázadó, németekre váró egyiptomiak, korrupt, a hadsereg felszerelését kiárusító altisztek, szabadcsapatokba verődött, alakulattól-alakulatig vándorló brit dezertőrök, sokszínű külföldi kolónia, katonai kórház és éleződő palesztinai zsidó függetlenségi mozgalom, nyilvánosházak, feketézők, nyüzsgő bazár - lebilincselően változatos, tarka kép, ezernyi hangulat Len Deighton feledhetetlen stílusában. Az angol író mesterműve az egyre fokozódó izgalom lépcsőin vezet el a váratlan, sokkoló végkifejletig, Rommel "kémjének" leleplezéséig.

Kollekciók