Ajax-loader

Rüdiger Vaas könyvei a rukkolán


Rüdiger Vaas - Egyszerűen ​Hawking!
Hawkinggal ​a téren és időn át Mi volt az ősrobbanás előtt? Miért feketék a fekete lyukak? Utazhatunk-e a múltba? A szerző Stephen Hawking 75. születésnapjára írt könyvében úgymond fényt visz a sötétségbe. Szórakoztató szövegekkel mindenkinek érthetően magyarázza meg Hawking érdekfeszítő gondolatait. Emellett ravasz illusztrációk mutatják meg, mi rejlik a zseniális kutató elképzelései mögött. Izgalmas utazás Hawking univerzumában!

Rüdiger Vaas - Hawking ​új univerzuma
Mi ​okozta 13,7 milliárd évvel ezelőtt az ősrobbanást? Fogas kérdés-jóllehet a Világegyetem azóta eltelt történetét sokan kimerítő alapossággal tanulmányozták. Most azonban Stephen Hawking és munkatársai megkísérelték az emberi tudás végső határát is legyőzni. Volt-e a térnek, az időnek, az anyagnak és az energiának valamilyen kezdete, vagy öröktől fogva léteznek? Értelmes-e egyáltalán az a kérdés, hogy mi történt az ősrobbanás előtt? És milyen szerepe van az embernek a kozmoszban? Rüdiger Vaas német tudományos újságíró évek óta figyelemmel kíséri Stephen Hawking kutatásait, többször személyesen is találkozott a tudóssal. Könyvében érdekfeszítően, ugyanakkor közérthetően számol be korunk leghíresebb kozmológusának legújabb elméleteiről és kutatási témáiról.

Rüdiger Vaas - Egyszerűen ​Einstein!
Forradalmi ​gondolatok térről és időről Albert Einstein a fizika nagy koponyája és popsztárja több, mint 100 évvel ezelőtt fedezte fel újra a világmindenséget. Relativitáselmélete a mai napig aktuális, mint ahogy ezt a gravitációs hullámok mérései bizonyítják. De pontosan mit is fedezett fel Einstein? Hogyan nyertek bizonyítást az elméletei? Miért nem működhetne ezek nélkül egy navigációs rendszer sem? E könyv a múlt század különc zsenijének gondolatait próbálja meg a lehető legérthetőbben elmagyarázni.

Rüdiger Vaas - Hawkings ​neues Universum
Wissenschaftsjournalist ​Rüdiger Vaas verfolgt die Forschungen von Stephen Hawking seit Jahren, hat ihn mehrfach getroffen und berichtet spannend und vor allem allgemeinverständlich von den neuesten Theorien und Fragestellungen des wohl berühmtesten Kosmologen: Wie ist das Universum entstanden? Wer oder was hat das als „Urknall“ beschriebene Mysterium vor rund 14 Milliarden Jahren ausgelöst? Die Entstehung der Welt kurz nach dem „Big Bang“ ist bereits gründlich erforscht worden – jetzt aber wollen Stephen Hawking & Co. auch diese letzte Grenze der menschlichen Erkenntnis sprengen. Haben Raum, Zeit, Materie und Energie einen Anfang oder sind sie ewig? Und ist es überhaupt sinnvoll zu fragen, was vor dem Urknall geschah? Der berühmteste Wissenschaftler unserer Zeit geht der Frage nach, wie es zum Urknall kam, warum das Weltall so beschaffen ist, wie wir es heute beobachten, und ob noch weitere Universen und verborgene Dimensionen existieren.

Kollekciók