Ajax-loader

Richard Paul Evans könyvei a rukkolán


John Grisham - John O'Farrell - Robert Crais - Richard Paul Evans - Platánsor - A férj, aki elfelejtette a feleségét - A gyanúsított - Elveszett december
Platánsor Seth Hubbard milliomost a Clanton nevű kisvárosban holtan találják és a kapzsi rokonok várják az örökséget. De Hubbard ügyvédje, Jake Brigance kap egy levelet, hogy megváltozott a végrendelet, és indul a jogi csatározás az ügyvédek között. A férj, aki elfelejtette a feleségét Jack Vaughan egy reggel a londoni metróban rádöbben, hogy nem tudja, kicsoda, nincs semmi emléke az életéről. Ahogy kezdi összerakni az emlékeket, találkozik egy vörös szépséggel, akiről kiderül, hog a felesége és éppen válófélben vannak. A gyanúsított Scott James, Los Angeles-i rendőr nem tud szabadulni a borzalmas élménytől, amikor megölték mellette a társát. Aztán Maggie, a lelki sérült katonai kutya lesz a társa, és jól boldogulnak egymással, mert elég sok hasonlóság van a sorsukban. Elveszett december Luke Crips otthagyja az apját és a családi vállalkozást és léha életmódjával elherdálja az örökségét. Amikor összeomlik az élet, nem akar az apjához fordulni segítségért. A tékozló fiú modern története a reményről és az igaz szeretetről szól.

Richard Paul Evans - A ​karácsonyi doboz
Megjelenése ​óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában. Amikor Richard Paul Evans fejében megfordult A karácsonyi doboz gondolata, nem állt más szándékában, mint hogy a szívhez szóló mesével kifejezze szeretetét két kislányának, Jennának és Allysonnak. Bár gyakran mondogatta nekik, milyen sokat jelentenek a számára, úgy érezte, a lányai addig nem lesznek képesek valóban megérteni érzéseinek mélységét, amíg maguk is meg nem tapasztalják a gyermeknevelés örömeit. Addigra pedig már örökre megváltozik a kapcsolatuk. Abban a reményben írta tehát A karácsonyi dobozt, hogy amikor a lányai egyszer kezükbe fogják ezt a könyvet a jövőben, átérzik majd édesapjuk szeretetét. Az íráshoz fogva Evans maga is meglepődött, hirtelen micsoda ihlet árasztotta el szívét és gondolatait. Hat hét leforgása alatt vetette papírra az idős özvegyasszony és a fiatal család megindító történetét. Később húsz példányt köttetett a regényből, hogy barátainak és családtagjainak ajándékozza karácsonyra. A következő hetekben a húsz példány kézről kézre, családról családra, barátról barátra járt, és végül a könyv, amely eredetileg két kisleánynak szólt, csodákkal, reménnyel és gyógyítással teli üzenetté változott az emberek kezében, szerte a világon.

Robert Ludlum - John Rickards - Richard Paul Evans - Mark Haddon - Janson ​küldetése / Kísért a múlt / Az utolsó ígéret / A kutya különös esete az éjszakában
Robert ​Ludlum: Janson küldetése Paul Janson úgy hitte, végleg leszámolt titkosügynöki múltjával, mégis kénytelen visszatérni a kémkedés világába, amikor Novák Pétert, a milliárdos mecénást terroristák rabolják el. Janson kiváló csapatot állít össze, ám miután a kiszabadítási akció szörnyű tragédiába torkollik, az ő élete kerül veszélybe. Egyedüli reménye az, ha sikerül minél hamarabb kiderítenie az igazságot a történtekről. Richard Paul Evans: Az utolsó ígéret Eliana a szívére hallgatva maga mögött hagyja az Egyesült Államokat, és férje szülőhazájába, Olaszországba, a meseszép Toscanába költözik. Kisfiuk születését követően azonban egyre inkább eltávolodnak egymástól, és Eliana jóformán egyedül viseli gondját a súlyosan asztmás gyermeknek. Egy forró júliusi napon új bérlő bukkan fel az otthonukként szolgáló villában, és az Amerikából érkezett titokzatos idegen nem várt fordulatot hoz a szemrevaló asszony életébe. John Rickards: Kísért a múlt Egy éjszaka a kisváros seriffje egy férfit vesz észre az országúton, aki kést szorongat a kezében, a lábánál pedig női holttest hever. A rejtélyes gyanúsított azonban nem válaszol a seriff kérdéseire, és semmi sem bizonyítja a bűnösségét. Townsend seriff ezért gyermekkori barátja segítségét kéri, ám a magánnyomozóként dolgozó Alex Rourke-nak sejtelme sincs, hogy végzetes játszmába keveredett. Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában A tizenöt éves Christopher Boone az autizmus egyik formájától szenved. Noha mesterien bánik a számokkal, mit sem tud az érzelmekről. Kedveli a listákat és a törvényszerűségeket, de ki nem állhatja, ha megérintik. Mikor a szomszéd kutyája gyilkosság áldozata lesz, Christopher úgy dönt, hogy utánajár az esetnek. Nyomozása során azonban olyan felfedezést tesz, ami felforgatja addigi életét.

John Grisham - John O'Farrell - Robert Crais - Richard Paul Evans - Platánsor ​/ A férj, aki elfelejtette a feleségét / A gyanúsított / Elveszett december
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Richard Paul Evans - Az ​Elgen felemelkedése
Michael, ​Taylor, Ostin és az Elektroklán többi tagja kiszabadult a pasadenai Elgen Akadémia falai közül, és éppen Idaho felé tartanak, hogy megtervezzék következő lépésüket. Ám ami ott vár rájuk, egyszerre mindent megváltoztat. Éles eszükre és különleges képességeikre támaszkodva nagy nehézség árán sikerül kibújniuk az Elgen egyik csapdájából, majd egy titokzatos hang Peru sűrű dzsungelébe vezeti az Elektroklánt, Michael édesanyjának nyomait keresve. Odaérve felfedezik, hogy dr. Hatch és az Elgen jelentősen nagyobb hatalommal rendelkezik, mint bárki gondolná; egész országok behódoltak az irányításuk alatt. Csupán az Elektroklán és egy névtelen hang áll az Elgen világuralomra törő terveinek útjában. De vajon a hang, amelynek útmutatását Michael követi, valóban szövetséges, vagy csak egy újabb Elgen csapdával állnak szemben?

Richard Paul Evans - Storm ​of Lightning
Michael, ​Taylor, Ostin, and the rest of the Electroclan go on their most dangerous mission yet as the thrilling action continues in this electrifying fifth installment of the New York Times bestselling series! The resistance movement has been compromised. The Voice is in hiding. Their families are missing. Can the Electroclan pull together to defeat the Elgen once and for all?

Richard Paul Evans - Elektromos ​vihar
Michael, ​Taylor, Ostin és az Elektroklán többi tagja eddigi legveszedelmesebb küldetésére készül. Az ellenálló mozgalom lelepleződött. A Hang bujkálni kényszerül. Családjuknak nyoma veszett. Vajon képes lesz-e az Elektroklán megsemmisítő vereséget mérni az Elgenre?

Richard Paul Evans - The ​Locket
After ​the death of his mother, Michael Keddington finds employment at the Arcadia nursing home where he befriends Esther, a reclusive but beautiful elderly woman who lives in mourning for her youth and lost love. Michael faces his own challenges when he loses his greatest love, Faye. When Michael is falsely accused of abusing one of the Arcadia's residents, he learns important lessons about faith and forgiveness from Ester -- and her gift to him of a locket, once symbolic of one person's missed opportuninites, becomes another's second chance. Richard Paul Evans, author of the beloved #1 bestselling classic The Christmas Box, begins a wonderful new series with this stunning New York Times bestseller -- a bittersweet reminder of life's most precious gifts....

Richard Paul Evans - Fall ​of Hades
Michael ​and his friends try to recruit Hatch’s Electric Youth to their side as the thrilling action continues in this electrifying sixth installment of the New York Times bestselling series! Michael and the Electroclan are about to embark on their deadliest mission yet. Some of them may not make it back. The head of the resistance, known only as the voice, believes that the best way to wipe out the Elgen is to steal their money. That means capturing the Joule, the Elgen boat that serves as a floating treasury. To do this, Michael and his friends need help…a lot of help. They’ve learned about a highly placed member of the Elite Elgen Guard named Welch, who wants to defect. They also know that Hatch has condemned three of his electric youth to death. If the Electroclan can get to Welch before the Elgen do, and if they can rescue Quentin, Torstyn, and Tara, they just might be able to steal the _Joule_. But it’s a big “if”… The stakes have never been higher, and Michael and his friends are about to be tested in ways they never imagined.

Richard Paul Evans - Finding ​Noel
"There ​are stories, Christmas stories that are stored away like boxes of garlands and frosted glass ornaments, to be brought out and cherished each year. I've come to believe that my story is a Christmas story. For it has forever changed the way I see Christmas." The Christmas season is supposed to be full of joy, but not for Mark Smart. Life had dealt him one blow after another until one snowy November night, when he finds a beautiful young woman who will change his life forever. Macy Wood has little memory of her birth parents, and memories she'd rather forget of her adopted home. A Christmas ornament inscribed with the word "Noel" is the only clue to the little sister she only vaguely remembers, a clue that will send her and Mark on a journey to reclaim her past, and her family.

Richard Paul Evans - Battle ​of the Ampere
The ​hair-raising action continues for Michael Vey in this charged third installment of the #1 New York Times bestselling series. Michael, Taylor, Ostin and the rest of the Electroclan have destroyed the largest of the Elgen Starxource plants, but now they’re scattered across the Amazon jungle. The Elgen have joined forces with the Peruvian army to capture the Electroclan, and only Michael has managed to remain free. With his friends due to stand trial for terrorism—a charge that may carry the death penalty—Michael will need all his wits and his abilities if he’s to save them. Meanwhile, on the other side of the world, Dr. Hatch and his loyal Electric Children have seized control of the E.S. Ampere—the super yacht the Elgen use as their headquarters. With the Elgen fleet now under his control, Hatch heads back to Peru to pick up his army and then begin his quest for global domination. Michael will have to free his friends then find a way to stop Hatch, but the organization behind the mysterious voice that has guided him to this point has been compromised. Hatch knows Michael and the Electroclan are coming. And he’s ready for them. Can the Electroclan win the battle of the Ampere? Or has Michael’s luck finally run out?

Richard Paul Evans - Noel ​Street
The ​year is 1975. Elle Sheen—a single mother who is supporting herself and her six-year-old, African-American son, Dylan, as a waitress at the Noel Street Diner—isn’t sure what to make of William Smith when his appearance creates a stir in the small town of Mistletoe, Utah. As their lives unexpectedly entwine, Elle learns that William, a recently returned Vietnam POW, is not only fighting demons from his past, but may also have the answer to her own secret pain—a revelation that culminates in a remarkable act of love and forgiveness.

Richard Paul Evans - The ​Christmas Box
When ​Richard Paul Evans wrote The Christmas Box, he intended it as a private expression of love for his two young daughters, Jenna and Allyson. Though he often told them that he loved them, he didn't feel that they could ever really understand the depth of his feelings until they had experienced the joy of rearing their own children, and by that time their relationship would have changed forever. In writing The Christmas Box, he hoped that at some time in the future they would read the book and know of their father's love. As Evans began to write, he was amazed at the inspiration that flowed into his mind and heart. He completed the moving story of a widow and the young family who comes to live with her in less than six weeks, and bound twenty copies to give as Christmas presents to family and friends. In the following weeks, those twenty copies were shared and passed along from family to family, from friend to friend, and what began as a tale for two little girls became a message of miracles, hope, and healing for people throughout the world.

Richard Paul Evans - The ​Prisoner of Cell 25
The ​start of an action-packed teen series from #1 New York Times bestselling author Richard Paul Evans. To everyone at Meridian High School, fourteen-year-old Michael Vey is nothing special, just the kid who has Tourette’s syndrome. But in truth, Michael is extremely special—he has electric powers. Michael thinks he is unique until he discovers that a cheerleader named Taylor has the same mysterious powers. With the help of Michael’s friend, Ostin, the three of them set out to discover how Michael and Taylor ended up with their abilities, and their investigation soon brings them to the attention of a powerful group who wants to control the electric teens—and through them, the world.

Richard Paul Evans - The ​Mistletoe Inn
The ​second holiday love story in New York Times bestselling author Richard Paul Evans' Mistletoe Collection. At thirty-two Kimberly Rossetti, a finance officer at a Lexus car dealership, has had her heart broken more times than she wants to remember. With two failed engagements, a divorce and again alone with no prospects, she hardly seems the type to dream of being a published romance author. Dreading another holiday alone, she signs up for The Mistletoe Retreat, a nine-day writing retreat in Savannah, Georgia. Deep inside Kimberly knows she's at a junction in her life and it's time to either fulfill her dream or let it go. The other reason she decides to attend the conference is because famed romance writer, H.T. Cowell, once the best selling romance writer in America, and the author whose books instilled in her the desire to be a writer, will be speaking in public for the first time in more than a decade. In one of her breakout sessions Kimberly meets another aspiring writer, and one of the few men at the conference, Zeke, an intelligent man with a wry wit who seems as interested in Kimberly as he is in the retreat. As Kimberly begins to open up to him about her stories and dreams, she inadvertently reveals her own troubled past. As Zeke helps her to discover why her books fail to live up to their potential she begins to wonder if he's really talking more about her life than her literature. But as she grows closer to him, she realizes that Zeke has his own darkness, a past he's unwilling to talk about. The theme of The Mistletoe Inn is that like literature, relationships must be lived with passion and vulnerability to succeed.

Richard Paul Evans - The ​Mistletoe Secret
Dear ​Universe, Is anyone out there? Thinking no one is reading, a blogger who calls herself LBH writes about her most personal feelings, especially her overwhelming loneliness. She goes from day to day showing a brave face to the world while inside she longs to know how it would feel if one person cared about her. Alex Bartlett cares. He’s reading her posts in Daytona Beach, Florida. Nursing his own broken heart and trust issues, he finds himself falling for this sensitive, vulnerable woman whose feelings mirror his own. Following a trail of clues LBH has inadvertently revealed, he discovers that she lives in the small town of Midway, Utah. He makes his way there just after Thanksgiving, determined to find LBH. Maybe she’s a Lisa, Lori, or a Luanne. Instead, he finds a woman named Aria, a waitress at the Mistletoe Diner, who encourages Alex in his search while serving his pie along with some much-needed sympathy and companionship. Alex finally finds his LBH, a woman who is as beautiful and kind as he imagined she would be. How can he tell her that he knows her secret? What’s holding him back? Could it be his feelings for Aria?

Richard Paul Evans - Hunt ​for Jade Dragon
Michael ​and his friends must rescue a child prodigy as the thrilling action continues in this electrifying fourth installment of the #1 New York Times bestselling series! Michael, Taylor, Ostin and the rest of the Electroclan head to China in search of a girl who may have discovered why Michael and his friends became electric. Her name is Lin Julung, or Jade Dragon, and she’s a child prodigy with an IQ higher than Einstein’s—and Ostin’s. But Hatch gets to her first, and the Elgen are holding her prisoner in their Taiwan Starxource plant. Now the Voice wants Michael and the Electroclan to go to Taiwan and free her before Hatch can realize his dreams of an army of electric children. The hunt for Jade Dragon is on, and it’s a race against time!

Lee Child - Richard Paul Evans - Deon Meyer - Jane Fallon - Néma ​város / Fagyöngy ígéret / Kobra / A csúnya testvér
Néma ​város / Lee Child Jack Reacher arra kíváncsi, miért neveznek egy várost Mother’s Restnek, de a helyiek nem segítőkészek. Amikor találkozik egy magánnyomozóval, már azt akarják együtt kideríteni, hogy mi folyik Mother’s Restben, és sötét titkokra bukkannak. Fagyöngy ígéret / Richard Paul Evans Elise Dutton nem tud megbocsátani magának, amiért szörnyű hibát követett el. Három évvel és egy nehéz válással később egy idegen különös ajánlat tesz neki, hogy tegyenek úgy karácsony előtt egy hónapig, mintha együtt volnának. Kobra /Deon Meyer Ha egy matematikaprofesszor nyaralót bérel Fokváros közelében, mi szüksége lehet hamis okmányokra és egy csapat testőrre? Benny Griessel századosnak nem áll rendelkezésére más nyom, csak egy töltényhüvely, amelyre kobrafejet véstek. A csúnya testvér / Jane Fallon Abi szeretné megtudni, hogy a szépség, gazdagság és hírnév több boldogtalanságot okoz-e, mint a hiánya, miközben együtt tölti a nyarat modell testvérével, Cleóval. Az a kérdés, hogy tulajdonképpen melyikük a csúnya testvér.

Richard Paul Evans - The ​Noel Diary
Bestselling ​romance author Jacob Churcher hasn't been home for almost twenty years—not since his mentally ill mother kicked him out of the house when he was just sixteen. When a lawyer calls, days before Christmas, to inform him that his estranged mother has passed away and left her house to him, Jacob returns not just to settle the estate but to try and reconcile with the past and the pain and abuse he experienced as a child. Also, maybe cleaning out her house will be slightly less depressing than spending the holidays alone, watching re-runs of Christmas classics. But as it turns out, the house holds more than just difficult memories, Jacob’s mother had become a hoarder and he must excavate through two decades worth of clutter. As Jacob digs through the detritus, like an archaeologist, he uncovers many puzzling items including a diary left by someone named Noel, a young woman he has no recollection of, who stayed with Jacob’s family during her pregnancy. That’s not the only echo from the past. Jacob has an unexpected visitor, Rachel, a woman looking for the mother who put her up for adoption thirty years before. United by their quest to make sense of the past and rewrite their futures, Jacob and Rachel begin a search for Noel. Along the way they find more than they possibly imagined, including grace, forgiveness and a chance at love.

Richard Paul Evans - The ​Final Spark
Michael ​Vey is missing and it’s up to the Electroclan to find him in this electrifying seventh installment of the New York Times bestselling series! The final book in the Michael Vey series opens with the Electroclan facing a devastating loss: Michael is missing. He made the ultimate sacrifice to save his friends and now he’s gone. What is next for them and the revolution? The battle on the island of Hades ended with a devastating explosion that left the island a smoking ruin and much of Hatch’s army dead. However, Hatch survived and while his plans have certainly suffered a setback, he’s more determined than ever to bring the world’s governments under his control. But first, he wants to wipe out the Resistance and capture the remaining members of the Electroclan. As Hatch’s forces storm into action, it seems nothing can stand in their way. The Electroclan is divided. The voice is captured, and Michael’s mother is being used as bait to lure the leader of the Resistance out of hiding. Can anything—or anyone—stop the Elgen? Or is this the end?

Richard Paul Evans - Rise ​of the Elgen
Michael ​must save his mother—and protect his powers—in the electric sequel to the #1 New York Times bestselling Michael Vey, from Richard Paul Evans. Michael was born with special electrical powers—and he’s not the only one. His friend Taylor has them too, and so do other kids around the world. With Michael’s friend Ostin, a tecno-genius, they form the Electroclan, an alliance meant to protect them from a powerful group, the growing Order of Elgen, who are out to destroy them. The leader of the Elgen, Dr. Hatch, has kidnapped Michael’s mother, and time is running out. After narrowly escaping an Elgen trap, Ostin’s discovery of bizarre “rat fires” in South America leads the gang to the jungles of Peru, where the Electroclan meets new, powerful foes and faces their greatest challenge yet as Michael learns the extent of the Elgen’s rise in power—and the truth of their plan to “restructure” the world.

Richard Paul Evans - Az ​Ampère csatája
Michael, ​Taylor, Ostin és az Elektroklán tagjai elpusztították az Elgen legjelentősebb erőművét, ám most egymástól elszakadva kénytelenek járni a dzsungelt. Az Elgen szövetséget kötött a perui hadsereggel, és csak Michaelnek sikerült elkerülnie, hogy fogságba ejtsék. Barátainak bíróság elé kell állniuk terrorizmus vádjával – ami akár halálbüntetést is jelenthet számukra –, így Michaelnek igencsak nagy szüksége lesz éles eszére és különleges képességeire, ha ki akarja szabadítani őket. Időközben dr. Hatch és hűséges elektromos gyermekei birtokukba vették az ES Ampère szuperjachtot, amelyet az Elgen főhadiszállásként használ. Az Elgen teljes flottájával az irányítása alatt Hatch most ismét Peru felé veszi az irányt, hogy hadseregét összegyűjtve elindítsa harcát a világuralom megszerzéséért. Michaelnek mielőbb ki kell szabadítania a barátait, majd annak is meg kell találnia a módját, hogyan fékezhetné meg Hatch nagyravágyó törekvéseit. Ám a küzdelmét segítő szervezetben már nem bízhat. Hatch pontosan tudja, hogy Michael és az Elektroklán közeleg. Felkészült a harcra. Vajon megnyerheti-e az Elektroklán az Ampere csatáját? Vagy Michael szerencséje véget ért?

Richard Paul Evans - Lost ​December
_"It ​has been said that sometimes the greatest hope in our lives is just a second chance to do what we should have done right in the first place. This is the story of my second chance."_ —Prologue of Lost December When Luke Crisp graduates from business school, his father, CEO and co-founder of Fortune 500 Crisp’s Copy Centers, is ready to share some good news: he wants to turn the family business over to his son. But Luke has other plans. Taking control of his trust fund, Luke leaves home to pursue a life of reckless indulgence. But when his funds run out, so do his friends. Humbled, alone, and too ashamed to ask his father for help, Luke secretly takes a lowly job at one of his father’s copy centers. There he falls in love with a struggling single mother and begins to understand the greatest source of personal joy.

Richard Paul Evans - Hol ​lehet Noel?
„Akadnak ​történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket. Rájöttem arra, hogy az én történetem is pontosan ilyen, hiszen örökre megváltoztatta véleményemet a karácsonyról.” A karácsonyi ünnepek rendszerint örömet hoznak az emberek életébe, Mark Smarttal azonban egészen más volt a helyzet. Az élet egyik csapást mérte rá a másik után: elveszítette az ösztöndíját, és ezért kimaradt a főiskoláról; szeretett édesanyja életét vesztette egy autóbaleset során; a barátnője elhagyta; most pedig, egy havas, késői November éjjelen, lerobban az autója. Egy kávézóba toppanva kér segítséget, hogy vontatót hívhasson. Odabenn egészen váratlan meglepetés várja egy gyönyörű, szokatlan nevű fiatal lány személyében, aki a kedvességével örökre megváltoztatja az életét. Macy Wood kevés emléket őriz vérszerinti szüleiről, örökbe fogadott életének képeit pedig legszívesebben kitörölné az emlékezetéből. Egy "Noel" feliratú karácsonyfadísz jelenti az egyetlen nyomot kishúgához, akire már alig emlékszik. Ez a nyom indítja el Markkal együtt azon az úton, amelynek végén sikerül visszaszerezniük Macy múltját és a családját, amelytől régesrég megfosztották. A már klasszikusnak számító Karácsonyi doboz szerzőjének legújabb regénye a szeretet erejéről és a karácsony csodálatos szépségéről szóló felemelő történet.

Richard Paul Evans - Kegyelem
Tőle ​kaptam az első csókom. Ő volt életem első szerelme. Kis gyufaárus lány, aki látta a jövőt a gyertya libegő lángjában. Szökevény, aki többet tanított nekem az életről, mint korábban, vagy akár azóta bárki. S amikor elment, az ártatlanságom is vele együtt vált semmivé. Amint írni kezdem e sorokat, lényem egy része úgy érzi, mintha olyasmit ébresztenék fel a lelkemben, ami jobb, ha holtan és mélyen eltemetve nyugszik tovább. Ha nem is holtan, legalább mélyen eltemetve. Eltemethetjük ugyan a múltat, de a múlt sohasem hal meg. Annak a télnek az emléke úgy fonta körül a lelkem, akár a ház falán kúszó borostyán, amely addig növeszti indáit, míg húzni-vonni nem kezdi a vakolatot és a téglát. Azért imádkozom, hogy a kínzó szorongatás ellenére is pontosan mondjam el a történetet. Emlékezetem, akárcsak szemem világa, meggyengült a hosszú évek során. Mégis, vannak olyan események, amelyeket egyre tisztábban látok, ahogyan öregszem. Egyet biztosan tudok: túl sok dolgot tartottak titokban akkoriban az emberek. Olyan dolgokat, amelyeket sosem lett volna szabad elhallgatni. És olyanokat is, amelyeket titkolni kellett.

Richard Paul Evans - Hádész ​bukása
Michael ​és az Elektroklán eddigi legveszedelmesebb küldetésükre készülnek. Néhányan talán sohasem térnek vissza. Az ellenállás vezére, akit csak a Hang néven ismernek, úgy gondolja, csakis akkor buktathatják meg végérvényesen az Elgent, ha megszerzik a pénztartalékait. Vagyis meg kell szerezniük a Joule-t, az Elgen vízen úszó kincstárát. Michaelnek és a barátainak segítségre van szükségük… nagyon nagy segítségre. Hírt kapnak, hogy az Elgen elit őrségének magas rangú tisztje, Welch át akar állni az oldalukra. Ám eközben Hatch halálra ítélt három elektromos ifjút a csapatából, Quentint, Torstynt és Tarát. Ha az Elektroklánnak sikerül az Elgen előtt rátalálnia Welchre, és ha ki tudják szabadítaniaz ifjakat, talán sikerül megkaparintaniuk a Joule-t. De nagy a kockázat… Még sohasem volt ilyen óriási a tét. Michael és a barátai olyan próbatétel előtt állnak, amiről még csak sejtelmük se volt. Izgalmas, vagány fantáziakaland a tudomány világában… ahol az X-Men találkozik Harry Potterrel.

Richard Paul Evans - Az ​utolsó szikra
Az ​Elektroklán rettenetes veszteséggel néz szembe: Michael eltűnt. Mi lesz ezután? A Hádész szigetén dúló harcnak egy pusztító robbanás vetett véget. A szigetből csupán füstölgő romhalmaz maradt, Hatch hadseregének nagy része megsemmisült. Ám Hatch életben maradt, és bár a tervei súlyos késedelmet szenvedtek, még sohasem volt ilyen elszánt, hogy uralma alá hajtsa az egész világot. Először azonban az ellenállást kell eltörölnie a föld színéről, foglyul ejtve az Elektroklán életben maradt tagjait. Amint Hatch erői akcióba lépnek, mintha semmi sem állhatna az útjukba. Az Elektroklán feloszlik. A Hang fogságba esik. Michael anyját csaliként használják, hogy előcsalogassák az ellenállás vezérét. Megállíthatja bármi vagy bárki az Elgent? Vagy ez itt már a vég? Vesd bele magad a végső történetbe!

Frederick Forsyth - Richard Paul Evans - James Twining - Patricia MacDonald - Az ​afgán / Napraforgó / A fekete nap / Furcsa férj
Frederick ​Forsyth: Az Afgán Amikor az amerikai és a brit titkosszolgálatok tudomására jut, hogy az al-Kaida terrorszervezet újabb pusztító csapásra készül a Nyugat ellen, kétségbeesett harc kezdődik az idővel. A nagyhatalmaknak mielőbb ki kell deríteniük, mikor, hol és mit terveznek a terroristák. Csakhogy nincs informátoruk az al-Kaidánál, egy idegent beépíteni pedig megoldhatatlan feladatnak tűnik. De a titkosszolgálatoknál akadnak olyanok, akik nem ismernek lehetetlent... Richard Paul Evans: Napraforgó Váratlanul felbontott eljegyzése után Christine Hollister úgy dönt, hogy kényelmes daytoni otthonát néhány hétre felcseréli a dél-amerikai őserdőkre egy humanitárius misszió résztvevőjeként. Minél jobban megismeri a Napraforgó árvaház nehéz sorsú ifjú lakóit, valamint gondozójukat, a titokzatos dr. Paul Cookot, annál biztosabb benne, hogy az élete már sohasem lesz olyan, mint annak előtte. James Twining: A Fekete Nap Egy londoni kórházban gyilkosság áldozata lesz egy idős holokauszttúlélő, miközben egy prágai zsinagógából elrabolják egy alig ismert művész festményét. Nem sokkal ezután az USA-beli Marylandben egy bűnbanda behatol egy szigorúan őrzött múzeumba, és eltulajdonít egy Enigma kódfejtőt. A három esetnek látszólag nincs köze egymáshoz, ám az egykori műkincstolvaj, Tom Kirk más véleményen van, és ezt kész bebizonyítani. Patricia MacDonald: Furcsa férj Emma Hollis úgy érzi, a szerencse kegyeltje: viharos szerelmük megkoronázásaként ellenállhatatlan barátja, David Webster feleségül veszi. Csakhogy a nászéjszakán brutális támadás éri a várandós nőt, akinek az élete ettől a pillanattól lidércnyomássá válik. Emma nem érti, vajon a rendőrség miért a férjét gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. David a legutolsó ember a világon, aki bántani akarná imádott feleségét... Vagy mégsem?

Richard Paul Evans - Vadászat ​Jáde Sárkányra
Michael, ​Taylor, Ostin és az Elektroklán többi tagja Kínába utazik, hogy megkeressék a lányt, akinek talán sikerült felfedeznie, miért is váltak Michael és a barátai elektromossá. Lin Julung, más néven a Jáde Sárkány valódi csodagyerek, az IQ értéke magasabb még Einsteinénél – vagy éppenséggel Ostinénál is. Hatch azonban megelőzte őket, és az Elgen immár fogolyként őrzi a lányt a tajvani Elektrostar erőműben. A Hang most azt kéri Michaeltól és az Elektroklántól, hogy menjenek Tajvanba, szabadítsák ki, mielőtt Hatch valóra válthatná az elektromos gyerekekből álló hadseregről szőtt nagyszabású álmait. Megindul hát a vadászat a Jáde Sárkányért, versenyt futva az idővel!

Richard Paul Evans - A ​25-ös cella foglya
A ​Meridian Középiskola tanulóinak szemében Michael Vey csupán egy teljesen átlagos, hétköznapi tizennégy éves srác. Michael azonban minden, csak éppen nem hétköznapi – ami azt illeti, egészen felvillanyozza a környezetét. Amikor Michael legjobb barátja, Ostin Liss és a csinos szurkolólány, Taylor Ridley véletlen felfedezést tesz, hirtelen kiderül számukra, hogy Michaelen kívül más gyerekek is élnek a világon, akik hasonló képességekkel rendelkeznek. Ráadásul valaki vagy valami elszántan vadászik rájuk. Miután Michael édesanyját elrabolják, a fiú csakis saját eszére, különleges erejére és barátai segítségére számíthat, ha szembe akar szállni a vadászokkal, méghozzá azzal az elhatározással, hogy kiszabadítja anyját és megmenti a többieket.

Lee Child - Jill Mansell - James Twining - Richard Paul Evans - 61 ​óra / Azt beszélik... / A genfi átverés / Grace
Lee ​Child: 61 óra Jack Reacher visszatért. És már csak 61 órája van, hogy a legújabb bűntényt megakadályozza. A visszaszámlálás elkezdődött. Dél-Dakotában az évtized hóvihara tombol. Az állam útjain mindenfelé a zord időjárásban elakadt járművek vesztegelnek. Egy távolsági busz is balesetet szenvedett a fehérbe borult tájon. Utasai átlagemberek: kirándulásra indult nyugdíjasok. És még egy valaki, aki leginkább észrevétlen szeretne maradni, mégis jobban már ki sem tűnhetne az idős emberek közül – egy tagbaszakadt, marcona férfi, akinek egész magatartásából süt a katonás fegyelem. Ez Jack Reacher. A baleset helyszínétől harminc kilométerre békés kisváros húzódik. Ám a látszat csal: a településen rendőrök tucatja véd egy idős hölgyet, aki egy semmitől vissza nem riadó kábítószer-kereskedő elleni per koronatanúja. Ha elég sokáig él, kiállhat a tanúk padjára. De a városba érkezik egy hidegvérű, magányos gyilkos, akinek egyetlen feladata van: megakadályozni az asszonyt terve végrehajtásában. Egyetlen dologgal azonban nem számolt: Jack Reacherrel… Mélyen eltemetett titkok, erőteljes ellenségek. És már csak 61 óra van hátra… Lee Child (Nincs mit veszítened, Elveszett holnap) legújabb könyve elképesztő fordulatokat tartogat az olvasó számára. A kötet izgalmai pedig hamarosan folytatódnak… Jill Mansell: Azt beszélik... Tilly Cole-t éppen elhagyta a barátja, és szeretne változtatni az életén, amikor megakad a szeme egy újsághirdetésen: „élvezetes munka vidéki házban". Hirtelen ötlettől vezérelve jelentkezik az állásra, maga mögött hagyva addigi londoni életét, hogy a takaros kisvárosba, Roxborough-ba költözzön. Azonban nem kell hozzá sok idő, hogy pletykák, álnok cselszövések és heves rivalizálások középpontjába kerüljön, miután szemet vet a település legkívánatosabbnak tartott pasijára, Jack Lucasra. James Twining: A genfi átverés Olaszország fővárosában, Rómában rövid időn belül három embert ölnek meg brutálisan, és Allegra Damico rendőr hadnagy arra gyanakszik, hogy a bűnesetek között valamilyen összefüggés van. Eközben a visszavonult műkincstolvaj, Tom Kirk Las Vegasban kezd nyomozni egy ellopott Caravaggio-festmény után. A bűnjelek egyértelműen Rómába vezetnek, és Kirk immár Damico oldalán próbálja leleplezni azt az olasz csempészbandát, amely felbecsülhetetlen értékeket tulajdonított el a világ múzeumaiból. Richard Paul Evans: Grace Egy havas téli éjszakán a tizennégy éves Eric úgy dönt, hogy menedéket nyújt egy otthonról megszökött lánynak, Madeline Grace Webbnek, a kertjük hátsó részében megbújó kis faházban. 1962 ben járunk, a kubai rakétaválság évében, amikor a világ veszélyesen közel kerül az atomháborúhoz. A lány különleges képességek birtokában a gyertya lángjában látja a jövőt, és az események még közelebb hozzák egymáshoz a két fiatalt. Vajon beteljesedhet-e a szerelmük, vagy az élet más forgató-könyvet tartogat számukra?

Lee Child - Richard Paul Evans - Philippa Gregory - Peter Lovesey - Az ​ügy / Ígérd meg! / A királynő bolondja / Színház életre-halálra
Lee ​Child: Az ügy Vajon minek a hatására döntött úgy Jack Reacher, hogy feladja őrnagyi rangját és katonai rendőri karrierjét, hogy csavargóként és egyszemélyes igazságosztóként élje az életét? A válasz megtudható Lee Child új regényéből. Richard Paul Evans: Ígérd meg! Matthew a semmiből bukkan elő egy viharos éjszakán, és akkor nyújt reményt és segítséget Beth Cardellnek, amikor a legnagyobb szüksége van rá. A férfinak küldetése van, hogy ne csak Betht mentse meg, hanem önmagát is. Philippa Gregory: A királynő bolondja A Tudor-ház az egyházszakadás miatt nem a legbiztonságosabb hely egy fiatal zsidó lány számára. Hannah Greennek azonban különleges képessége van, a királynő bolondja lesz, így belekeveredik Mária és Erzsébet hatalmi harcába. Peter Lovesey: Színház életre-halálra A Királyi Színház hagyományaival és babonáival tökéletes gyilkossági helyszín lehet, de a dráma mégsem a színpadon történik. Peter Diamond főfelügyelő és csapata próbálja kideríteni az egyre szövevényesebb bűnügyet.

Kollekciók