Ajax-loader

Thomas Brezina könyvei a rukkolán


Thomas Brezina - Az ​aranykígyó üvöltése
Úgy ​tűnik, hogy az aranykígyó, amire a térdnadrágosok rábukkannak egy igencsak jól őrzött titok. De mi köze lehet mindehhez Poppi bácsikájának? És kik lehetnek a kígyótetoválást viselő férfiak?

Thomas Brezina - Őrület! ​Sztár lettem!
Őrület! ​Képzeld el, hogy... ...a barátnőd titokban benevez téged egy tévés kimittudra! ...éneklés közben elszakad a topod és kiesik a kezedből a mikrofon! ...az egész osztály látja ezt a tévében, és halálra röhögi magát! ...a fiú, akibe szerelmes vagy, a legnagyobb ellenségedet szereti! Elképzelted? Velem mindez megtörtént! És amikor legszívesebben kivándorolnék egy másik bolygóra... meghallom a rádióban a számomat. Őrület! Sztár lettem! Vagyis majdnem, hiszen az igazi kaland csak most kezdődik...

Thomas Brezina - A ​titokzatos hódoló
Vanessa, ​Bix és Krissi a három teljesen átlagosnak tűnő lány a teljesen átlagos kisvárosban élnek. Közös titkukról azonban senki sem tud. Csak titkos leveleik útján értekeznek róla. Bix gondokkal küzd. Kuhtreiber úr a jelek szerint szemet vetett a mamájára. Csak nem ő lesz az új papája? Bix erre még csak gondolni sem mer. Hamarosan sikerül kiderítenie, hogy kicsoda is Kuhtreiber úr valójában, és mik a szándékai. Vajon meg tudja-e akadályozni a házasságkötést? A sorozat minden könyvében titkos üzeneteket találsz. Ezek megfejtéséhez, valamint saját titkos üzeneteid elkészítéséhez használd a könyvben található titkosírásfejtő lapocskákat!

Thomas Brezina - Csikóváró ​tavasz
Penny ​megismerkedik Lorenzóval, a jóképű sráccal, aki átmenetileg a Lukas-lovasudvarban lakik. A ménesbirtokon kilenc kiscsikó fog világra jönni tavasszal. Egyik éjszaka azonban az összes vemhes kancát ellopják. Penny szörnyű dolgot gyanít: tudja, hogy a csikóbőr keresett áru a gátlástalan seftelők körében. De Penny erős lány, tudja, hogy mit akar és megvédi az állatokat, nem fordít hátat a problémáknak, a saját feje után megy, soha nem adja fel és mindig talál megoldást...

Thomas Brezina - Hajrá ​lányok, még egy gólt!
Fogadjunk, ​hogy a lányok jobb focisták, mint a fiúk! Krissi, Bix és Vanessa összeállítanak egy csapatot, hogy egyszer végre visszavágjanak az őket ugrató fiúknak. Vajon sikerül a fogadást megnyerniük, ha a varangyból átalakult edző, és még talán egy beszélő labda is a segítségükre lehet?

Thomas Brezina - Segítség, ​hercegnő lettem!
Vanessa, ​Bix és Krissi, a három teljesen átlagosnak tűnő lány, egy teljesen átlagos kisvárosban élnek. Közös titkukról azonban senki sem tud. Csak titkos leveleik útján értekeznek róla. "Szabadítsatok ki innen!" - fohászkodik Bix kétségbeesetten, mert nem bírja elviselni a rémesen ódivatú anyukáját és a szörnyeteg kisöccsét, Félixet. Ekkor toppan be váratlanul Mathilda néni, aki egy igazi hercegnő. És Bixből is azt akar csinálni...

Thomas Brezina - A ​hétpecsétes titkok naplója
Krissi, ​Bix és Vanessa csak egy valakinek árulják el legtitkosabb gondolataikat és legkínosabb élményeiket: A NAPLÓJUKNAK.

Thomas Brezina - A ​sztár amulettje
Poppi ​szemtanúja lesz annak, amint egy férfi letépi kedvenc popsztárja, Rocky Oliver nyakából az amulettjét. A testőrök egyike sem tudja elkapni a tolvajt. Egy biztos: az amulettnek mágikus titka van, amely felbecsülhetetlen értékkel bír a popsztár számára. A térdnadrágosok azonnal megkezdik a nyomozást...

Thomas Brezina - Menő ​cuccok? Jöhetnek!
Vanessa, ​Bix és Krissi, a három teljesen átlagosnak tűnő lány, egy teljesen átlagos kisvárosban élnek. Közös titkukról azonban senki sem tud. Csak titkos leveleik útján értekeznek róla. Az anyáknak fogalmuk sincs a divatról! Vanessa mamája is meglehetősen régimódi. Fodros blúz és rakott szoknya - ez tűrhetetlen! Ám Vanessa felfedez egy pénzkereseti lehetőséget. S ha lesz pénze, olyan cuccokat vásárolhat magának, ami neki tetszik. De hamarosan problémák sokaság tornyosul a feje fölött...

Thomas Brezina - A ​különös új lány
Vanessa, ​Bix és Krissi, a három teljesen átlagosnak tűnő lány, egy teljesen átlagos kisvárosban élnek. Közös titkukról azonban senki sem tud. Csak titkos levelei útján értekeznek róla. Az osztályba időnként betoppan egy új lány. Nagyon különös, ugyanis régimódi ruhát hord, a hajviselete sem mondható modernek, és szinte alig beszél. Bixet viszont furcsán mustrálgatja. Lehet, hogy valamilyen borzalmat hoz a városba? Vajon milyen titkokat rejt?

Thomas Brezina - Túlvilági ​útmutató
100 ​évvel ezelőtt... Lehmgruber professzor számára csomag érkezett egy esőerdei kutatóexpedíción dolgozó kollégájától. De rögtön a küldemény megérkezése után a Bécsi Természettudományi Múzeum folyosóján el is akarta rabolni tőle egy ismeretlen támadó. Halálfélelmében elrejtette ezt, a rabló számára oly értékes kincset. A ládika tartalma egy évszázadon át a feledés homályába merült. Ám a hármas ikrek tudomást szereznek róla, és kutatni kezdenek a veszedelmes dolog után. Kalandos kincskeresés Bécsben.

Thomas Brezina - Az ​a boszorkányos szerelem!
A ​fiúk mind őrültek - Tinka és Lizi egyetértenek ebben. Ám ez egy csapásra megváltozik, amikor Márk, az új fiú az iskolába érkezik. Tinkát mintha kicserélték volna: ezentúl számára minden csak a srác körül forog. Lizi teljesen ki van akadva! Hogyan veszítheti el Tinka ennyire az eszét? Elhatározza, hogy egy egészen különleges szerelmi varázslatot eszel ki. Ennek azonban mindenféle kiszámíthatatlan következményei lesznek...

Thomas Brezina - Visszatér ​az iskola fantomja
Kitől ​származhatnak a titokzatos fekete levelek? A négy barátot egy félelmetes üzenet hozza ismét lázba. Csak nem visszatért az iskola fantomja? Mit akarhat ez a kísérteties alak? Ki rejtőzködik az álarc mögött? Milyen sötét tervet fundált ki az ismeretlen?

Thomas Brezina - A ​T. Rex vére
Az ​ősi vár pincéjének rozsdás ajtaja mögött Időkapu rejlik. Lépj be rajta, és pár másodperc alatt száz, ezer vagy akár millió éveket utazhatsz a múltba! Barátaid veled tartanak az úton. Együtt megbirkóztok a múlt rémségeivel és a jelen veszélyeivel. Két fontos szabályt azonban be kell tartanod: Soha ne hagyd el a társaid! Csak együtt élhetitek túl a kalandot. A második szabály pedig: mindig legyen nálad az időutazó dekódered! Ha elakadsz, ez majd átsegít a nehézségeken.

Thomas Brezina - A ​lovagi kor hét rejtélye
Évszázadokkal ​ezelőtt történt... Az Éjkék lovag rablótámadásaival rettegésben tartja az ország gazdag urait. Walter von Hakstein gróf mindent elkövet, hogy elkapja őt. De hiába. Évtizedekkel később egy kard segíthet a titok felderítésében. De csak a kard... A kincskereső hármasikrek elkezdik a nyomozást az Éjkék lovag eltűnt zsákmánya után... Thomas Brezina „a térdnadrágos detektívek kalandjai” és más, sikeres sorozatok szerzője most teljesíti olvasói egyik álmát: Régi elbeszélések és hírek nyomán kincskeresésre indul velük.

Thomas Brezina - A ​vörös múmia bosszúja
„– ​Ne! Engedjen el! – üvöltötte a lány, amikor csupasz lábszárán megérezte a múmia jéghideg, száraz kezét. Ekkor vette észre azt is, hogy az ereszkedő fal alja már egy kicsit hozzáér a hátához. A lányt elhagyta minden ereje. Úgy érezte, mintha valaki kieresztette volna belőle a levegőt. Most vagy a múmia fogja megölni, vagy a többtonnás sziklafal nyomja össze. Miss Agytröszt szemére vérvörös fátyol ereszkedett. Fülei bedugultak, és úgy érezte, mintha a szíve a torkában dobogna.” Az utazás Egyiptomba, a csodálatos és titokzatos Nílus menti országba, nyomban a megérkezésük után véget is ért? A térdnadrágos detektívek Egyiptomban a saját bőrükön tapasztalják meg a vörös múmia kísértését. De vajon miért bukkan fel mindig a kis csapat körül? Nyomozz te is a térdnadrágosokkal, izgulj velük, oldjátok meg együtt a vörös múmia rejtélyét!

Thomas Brezina - Robotlovagok
Brigi, ​Patrik és Lala - igen! Ez itt a Tigris kommandó! Vigyázz, kész, öveket becsatolni! Figyelem - az úti cél London! Gyere velünk egy félelmetes kastélyba, - ahol lovagi páncélba bújt robotok leselkednek rád, - ahol veszélyes tolvajok garázdálkodnak, - és ahol még a falnak is füle van! A Tigris kommandó újabb küldetése csakis rád vár! Szuperfontos! A dekóder mindig legyen nálad, különben elvesztél! Jelige: Fel a fejjel srácok, Vigyázunk mi rátok, Tigrisek az ászok!

Thomas Brezina - A ​Démon háromszög rejtélye
Egy ​fiú és egy farkas titkos küldetése! Te is velük tarthatsz a borzalmas titkot rejő "Démonháromszög"-be, ahol repülők és hajók tűnnek el nyomtalanul. Mark Mega és Fantom, a farkas elmerészkednek a Hawaii melletti titkozatos területre. A vízből kinyúló hatalmas, rémisztő "kéz" eddig jó poénnak tűnt, de amikor az ő repülőjüket is elragadja, az már több a soknál. Most rajtad múlik minden! A könyv kérdéseire adott válaszaidtól függ, hogy sikeres lesz-e titkos küldetésetek. Dörzsöld meg a Top Secret-kártyát, és máris megtudod, hogy döntésed helyes volt-e.

Thomas Brezina - A ​sárga csuklyák titka
"Yakamora ​professzor egész teste remegett az izgalomtól és az örömtől. Fel sem tudta fogni. Szeme úgy ragyogott, mint egy gyermeké, aki végre eljutott a számítógépes játék legutolsó pályájára. A férfi felkiáltott örömében, és mint egy őrült ugrálni kezdett a hatalmas teremben.Sikerült! Kifejlesztett valamit, aminek elképesztő következménye lesz az egész világra." Ám a professzor öröme nem tarthatott sokáig. A térdnadrágos detektívek pedig újabb, izgalmasnál izgalmasabb kalandokba keverednek, most éppen Floridában. Nyomozz a térdnadrágosokkal, izgulj velük, oldjátok meg együtt Yakamora professzor rejtélyét!

Thomas Brezina - Fiúk! ​Irány a Hold!
A ​fiúkkal csak a baj van! Bix, Krissi és Vanessa türelmét fiútestvéreik és néhány kamasz gonosz csínytevései teszik próbára. Most már aztán betelt a pohár! Csakhogy arra senki sem számít, hogy a srácok tényleg a Holdon köthetnek ki, ha valaki oda kívánja őket...

Thomas Brezina - Szörnyek ​a mélyben
Egy ​fiú és egy farkas titkos küldetése! Te is velük tarthatsz a Bahamákra, ahol horrorfilmbe illő tengeri szörnyek rejtélyét kell megoldanotok. Borzasztó nagy felháborodást és rémületet keltenek egy víz alatti filmes videofelvételei. Szörnyek, amikhez hasonló ez idáig csak vértől csöpögő fantáziafilmekben láthattak. Mark Megát hidegen hagyják az efféle ijesztgetések, ezért a szörnyek felkutatására indul. Egy merülés alkalmával azonban élethalálharcot kell vívnia. Most rajtad múlik minden! A könyv kérdéseire adott válaszaidtól függ, hogy sikeres lesz-e titkos küldetésetek. Dörzsöld meg a Top Secret-kártyát, és máris megtudod, hogy döntésed helyes volt-e.

Thomas Brezina - Kolumbusz ​és Te - A fáraó medálja
Gyere, ​és pattanj bele kolumbuszba, a fantasztikus csodamasinába, és kísérd el Nikit, Tibit és Cikit, a patkányt egy fergeteges egyiptomi kiruccanásra. Nyisd ki jól a szemed, és máris megtudhatod, hogy 4000 éve is léteztek-e iskolák, milyen ruhába bújtak az egyiptomiak és vajon mi fán terem a papirusz?

Thomas Brezina - Az ​utolsó sárkányok kincse
Valóban ​veszélyesek az óriásgyíkok? A térdnadrágosok épphogy megkezdik expedíciójukat a komodói varánuszok földjén, Axelt megtámadja egy óriáshüllő. Csupán az utolsó másodpercben sikerül megmenekülnie. De hamarosan egy másik veszély fenyegeti a négy barátot, ezúttal egy titkos bűnszövetkezet részéről...

Thomas Brezina - A ​pokol szalamandráinak háza
Bosszúra ​szomjas szellemek? A négy barát eredetileg egy gondtalan nyaralásra indult a Karib-tengerhez. Ám a nyaralójukban már az első pillanattól kezdve furcsa jelenségek zavarták meg a pihenésüket. Imbolygó szobák, hátborzongató kalózhajó és sok más megmagyarázhatatlan jelenség. A nyomozásuk egyre sötétebb titkok feltárásához vezet.

Thomas Brezina - Nini, ​egy bébiboszi!
SOS ​- munka kerestetik! Lizi kisöccse, Dávid beleejtette anyuci kabalafiguráját a víztárolóba. Tinka segít testvérének, Lizinek összegyűjteni egy kis pénzt, hogy pótolhassák az ezüstelefántot. Míg Tinka sétáltatni visz egy eszement óriásblökit, addig Lizi a bébiszitterkedéssel kísérletezik. Csakhogy a kis Annabell nem is olyan kis ártatlan, mint amilyennek látszik. Ő ugyanis nem más, mint egy bébiboszi… Egy őrületes és elképesztő boszitörténet - csakis a legjobb barátnők számára!

Thomas Brezina - Hilfe, ​meine Familie spinnt!
Wann ​immer ihr Handy klingelt, freut sich Penny. Komplimente, Einladungen oder Witze per SMS auszutauschen, ist einfach der Hit! Das ändert sich schlagartig, als die Nachrichten einen bedrohlichen Ton annehmen. Ein anonymer Absender terrorisiert die leidenschaftliche Tierfreundin. Er droht damit, Hunde wahllos zu entführen und anschließend zu vergiften. Wird Penny seine grausamen Machenschaften stoppen können? Zu allem Übel spielen die Männer der Familie Moosburger komplett verrückt. Was soll Julia, die Austauschschülerin aus England, bloß von ihnen denken?

Thomas Brezina - Srácokról ​és más szamarakról
Az ​iskolában is az állatok "védőszentjeként" nyilvántartott Penny idei tanéve elég zűrösen indul: Hebbel tanárnő csoportos munkát ad fel diákjainak, ám az együtt dolgozókat húzással választja. Penny barátnői helyett így kénytelen az érdektelen Reinharddal, a leginkább önmaga tükörképe iránt érdeklődő Marvinnal és a félénk hősszerelmes Hannoval közös projektbe vágni. A fiúk meglehetősen sok fejtörést okoznak Pennynek, ráadásul Ivan, a család házvezetője is felmond - teljes káosszal sújtva ezzel az eddig nyugodt hétköznapokat - és Robin is különös szerelemre lobban...

Thomas Brezina - Kísértet-orgona
Helló! ​Szia! Hi! Jó a szimatod és ügyes detektív vagy? Akkor most aktivizáld az agytekervényeidet, és Axellel, Liloval, Dominikkal és Poppival eredj a bűnözők nyomába! Vajon kit rejt a farkasember maszkja? Vajon ki lophatta el Tarzan liánját? A Térdnadrágosok sok tippet, trükköt mutatnak neked a nyomozáshoz. Például, hogyan lehet láthatatlan tintával írni, mi olvasható ki a kézírásból, illetve hogyan készíthető fantomkép. Ha mégsem tudnád felderíteni a bűntényt, a kódkártya segít a megoldásban.

Thomas Brezina - A ​kalózok kincse
A ​népszerű gyerekkönyvíró regényében az ősi vár pincéje Időkaput rejteget. Ha belépsz rajta, akár évmilliókat utazhatsz vissza a múltba. Vigyázat, Lungati megszökött! A kalózok kincsére fája foga, és persze megint barátaidat és téged küld vissza a múltba, hogy megkaparinthassa. Vigyázzatok! Lungati gátlástalan, de a kalózok sem különbek... Mindenesetre legyen nálad az időutazó dekóder. És ne menj messze társaidtól. Csak így van esély a túlélésre!

Thomas Brezina - Die ​Rückkehr der Titanic
Zum ​Untergang verdammt ... Man erzählt sich, dass die Titanic am Jahrestag der Katastrophe genau an der Stelle ihres Untergangs auftauchen wird ... Professor Katz soll mehr darüber herausfinden. Jup, Vicky und Nick vom Grusel-Club begleiten ihn zuerst auf eine Tauchfahrt des Schreckens zum Wrack des versunkenen Luxusdampfers. Dann aber finden sie sich plötzlich selbst auf dem Geisterschiff wieder. Bis zum Zusammenstoß mit dem Eisberg müssen sie das Geheimnis der Geister-Titanic gelöst haben ...

Thomas Brezina - Szellemek ​a kollégiumban
Kísértetjárás ​a Bagolyvár kollégiumban? Zölden fénylő szellemek tartják rettegésben a tanárokat és a diákokat. A térdnadrágos csapat feladata kideríteni, hogy kik ezek az éjszakai látogatók. Ezért a fiatal detektívek bemerészkednek az oroszlán barlangjába. Ám alighogy elkezdik a nyomozást, Axelnek nyoma veszik...

Thomas Brezina - Küsse, ​Krach, Walpurgisnacht!
Denn ​laut den Prophezeiungen der Kristallkröte soll sich ein „Maulwurf“ unter den Walpurgisnacht-Neulingen befinden, der für die dunkle Seite arbeitet und das Ritual stören will. Die Hexenschwestern müssen schnell herausfinden, um wen es sich handelt. Die Zeit drängt, und ausgerechnet einer der Verdächtigen lässt Tinkas Herz heftig klopfen … Ein neuer Auftrag für unsere Tophexen Lissi und Tinka!