Ajax-loader

Jan Novák könyvei a rukkolán


Jan Novák - Digitális ​technika
Ez ​a hasznos könyv a laikusok számára próbál eligazítást adni a digitális tecnika lehetőségei, felhasználásának módozatai között. Áttekinti a legújabb alkalmazási területeket, és ismerteti azok előtörténetét is. Megismerkedhetünk a számítógép képfeldolgozási lehetőségeivel, a digitális fényképezőgépekkel és videókamerákkal, valamint a DVD-vel, amelynek rohamos elterjedésére hamarosan számíthatunk, elsősorban az általa nyújtott kiváló minőségű kép és hang reprodukálás miatt.

Jan Novák - Betonszívű ​nagyapám
Meglehetősen ​érthetetlen és nyugtalanító, ha az embert saját nagyapja nem hajlandó ölébe venni, és izgalmas történeteket mesélni neki, fájó, ha a betonszívű nagyapa folyton fordított távcsövön keresztül tekint tulajdon unokájára… Vajon tehet-e valamit a városi kissrác, hogy kizökkentse az öreget abból a letargiából, amelybe a történelem és az emberi gonoszság taszította? Jan Novák cseh-amerikai író ezúttal a családja nyugati emigrációját megelőző korszak néhány fejezetét dolgozza fel regényében.

Miloš Forman - Jan Novák - Fordulatok
"1985. ​március 25-én szmokingban és fényesre suvickolt cipőben ültem a Los Angeles-i Dorothy Chandler Pavilon egyik elülső sorában, körülöttem a flitteres ruhák némelyike többe került, mint egy autó. Peter Shaffer színművének, az Amadeusnak a filmre viteléért jelöltek Oscar-díjra. A darab a Habsburgok udvari zeneszerzője, Salieri és Wolfgang Amadeus Mozart gyűlölködéséről szólt. Az Amadeus volt a kilencedik filmem. Azelőtt négy filmet rendeztem Csehszlovákiában, ahol születtem, négyet pedig az Egyesült Államokban. Az Amadeus egy hozzám hasonló hibrid: egy Csehszlovákiában készült amerikai film, amely tízéves száműzetés után váltott nekem repülőjegyet Prágába...”

Jan Novák - Eddig ​megvolnánk
A ​cseh származású amerikai író, Jan Novák dokumentumregénye a kommunista hatalom ellen évekig illegális "felforgató" tevékenységet folytató Masín fivérek sokáig elhallgatott és máig sok vitát kiváltó, már-már legendába illő életútját eleveníti fel, középpontjában akciófilmekbe illő, csodával határos szökésükkel Nyugatra a korabeli Német Demokratikus Köztársaságon át. A szerző pátoszmentes, a kegyetlen kor kegyetlen viszonyaira jellemző nyers szókimondással írja le a szereplők visszaemlékezésein, naplójegyzetein, a titkosrendőrség azóta feltárt iratain alapuló eseményeket, melyek önmagukért beszélnek. Műve nemcsak egy család megrázó története, hanem egy önkényuralmi rendszer leleplezése is, amely ötven éven át ilyen kegyetlen játékot űzhetett emberek ezreivel.

Kollekciók