Ajax-loader

Gary Taubes könyvei a rukkolán


Gary Taubes - Why ​We Get Fat
An ​eye-opening, myth-shattering examination of what makes us fat, from acclaimed science writer Gary Taubes. In his New York Times best seller, Good Calories, Bad Calories, Taubes argued that our diet’s overemphasis on certain kinds of carbohydrates—not fats and not simply excess calories—has led directly to the obesity epidemic we face today. The result of thorough research, keen insight, and unassailable common sense, Good Calories, Bad Calories immediately stirred controversy and acclaim among academics, journalists, and writers alike. Michael Pollan heralded it as “a vitally important book, destined to change the way we think about food.” Building upon this critical work in Good Calories, Bad Calories and presenting fresh evidence for his claim, Taubes now revisits the urgent question of what’s making us fat—and how we can change—in this exciting new book. Persuasive, straightforward, and practical, Why We Get Fat makes Taubes’s crucial argument newly accessible to a wider audience. Taubes reveals the bad nutritional science of the last century, none more damaging or misguided than the “calories-in, calories-out” model of why we get fat, and the good science that has been ignored, especially regarding insulin’s regulation of our fat tissue. He also answers the most persistent questions: Why are some people thin and others fat? What roles do exercise and genetics play in our weight? What foods should we eat, and what foods should we avoid? Packed with essential information and concluding with an easy-to-follow diet, Why We Get Fat is an invaluable key in our understanding of an international epidemic and a guide to what each of us can do about it.

Gary Taubes - Miért ​hízunk el?
Egyél ​kevesebbet, és mozogj többet! tanácsolja nekünk ország-világ, amikor felszalad ránk néhány kiló. Ám hiába a koplalás, a zsírszegény ételek, a sok testedzés, a kalóriák számolgatása - a diéta valahogy mégsem működik. Ha sikerül is lefogynunk, hamar visszaugranak a leadott kilók, vagy még több is. Ha annyira nyilvánvaló, hogy a karcsúság a bevitt és felhasznált kalóriák helyes arányán múlik, miért nem sikerül megállítani a rohamosan terjedő elhízásjárványt?! Sikerkönyvében GARY TAUBES lerántja a leplet a kalóriaegyensúllyal kapcsolatos tévhitekről, és elénk tárja azokat a tényeket, melyeket a szakemberek mind ez idáig figyelmen kívül hagytak. Ezenfelül megválaszolja az olvasókat leginkább foglalkoztató kérdéseket: miért tudnak soványak maradni egyesek, és mások miért híznak el? Milyen szerepet játszik a testmozgás és a genetika a testsúlyunk alakításában? Milyen ételeket ehetünk, és melyeket kell elkerülnünk, hogy ne küzdjünk túlsúllyal? A Miért hízunk el? a legfrissebb eredményekre épülő, közérthető, a gyakorlatban is jól hasznosítható kötet, nélkülözhetetlen útmutató a helyes táplálkozáshoz és a testsúly szabályozásához. A könyvet egyszerűen követhető diéta teszi teljessé. "Taubes csípős kritikája és lehengerlő érvelése örökre megváltoztatja azt, amit a kalóriákról, az élelmiszer-piramisról és az étrendünkről gondolunk." MENS JOURNAL

Kollekciók