Ajax-loader

Rockenbauer Pál könyvei a rukkolán


Dr. Balogh János - Dr. Balázs Dénes - Dr. Bora Gyula - Csillag István - Dr. Dudás Gyula - Horvát János - Juhász Árpád - Dr. Nagy Józsefné - Ónody György - Dr. Pócs Tamás - Dr. Pócs Tamásné - Rockenbauer Pál - Dr. Szalay-Merzsó Lászlóné - Földrajzi olvasókönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Titkos Ervin - Hirling György - Barát József - Rockenbauer Pál - Szabados Tamás - Vissy Károly - Magyarok ​az Antarktiszon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rockenbauer Pál - Csipetnyi ​Antarktisz
Ha ​egy tv-riporter jut el az Örök Jég Birodalmába, a Hatodik Kontinensre, Antarktiszra, kétségtelenül mást, talán többet lát belőle, mint a legtöbb, ott tevékenykedő tudós vagy műszaki dolgozó. Ezt bizonyíthatja Rockenbauer Pál új útleírása, amelyből a szerzőnek - operatőr társával együtt - a 14. szovjet Antarktisz expedícióhoz való csatlakozását, felkészülését, a hosszú hajóút sok érdekes és vidám mozzanatát, az antarktiszi nyár minden szépségét és az ottaniak békés-küzdelmes életét ismerheti meg az Olvasó. Aki nem járt ott, nem is gondolná, micsoda szépségeket tartogat a leghidegebb földrész. Bájos, népszerű őslakóinak, a frakkos pingvineknek élete azonban csupa küzdelem- mint ahogy küzdelmes az oda merészkedő embereké, a különféle nemzetiségű és nyelvű, egymással őszinte, mély és eltéphetetlen barátságot kötő sarkutazók, kutatók élete is.

Rockenbauer Pál - Amiről ​a jégvilág mesél
A ​televízió képernyőjéről ismert szerző, úgy látszik, nem fél a hidegtől. Szenvedélyesen járja az örök jég és hó birodalmát a magas hegységekben, sőt arra is alkalma nyílt, hogy a déli és északi sarkvidékre is eljusson. A gyerekkönyvtárakban tartott előadásain sokszor kérdezték meg már tőle: mi a szép ebben a halott világban? Mi vonzza úgy oda a bátor férfiakat? Hogyan viselik el a fél éves éjszakát a sarkkutatók? Hol van a leghidegebb a világon? Él-e pingvin az északi sarkvidék jégtábláin, jegesmackó a délin? Milyen a sarki nyár? Balogh Péter illusztrációinak segítségével a szerző most minden kis olvasóját beavatja a jégvilág titkaiba, rejtett szépségeibe.

Rockenbauer Pál - Szívességből ​a mediterránban
"De ​mit számított mindez, amikor először készültünk tengerre. Ázsiába! Ha csak a felénk eső végébe is. És Afrikába! Ha csak az északi partjaira is. S hogy mégis - aránylag - oly sok mindent láthattunk, azt az emberek szívességének köszönhetjük. Ennek a szívességből, magyar tengerészek, török és arab tisztviselők támogatásával véghezvitt kéthónapos útnak és az első nagy utazás furcsa lázának krónikája ez a könyv."

Rockenbauer Pál - Amiről ​a térkép mesél
"Nincs ​a világon izgalmasabb, kalandosabb, érdekfeszítőbb könyv, mint a térkép. A száraz adatok, szélességi és hosszúsági fokok, hegycsúcsok, városok, folyók nevei mind-mind egy izgalmas fejezet címei." A Búvár sorozat legújabb kötete a térképen előforduló nevek eredetét mondja el, érdekes mitológiai, történelmi és felfedezéstörténeti eseményeket idézve fel. A kötetet gazdag fényképanyag és sok rajz egészíti ki.

Kollekciók