Ajax-loader

David Weiss könyvei a rukkolán


David Weiss - Meztelenül ​jöttem
Aki ​nyolc éves volt 1848-ban, és az első világháború idején halt meg, annak az élete akkor is regényes, ha történetesen nem korának legnagyobb szobrásza. Auguste Rodin nem volt simulékony ember, nyers modorával és szenvedélyes művészi megszállottságával nem tette könnyűvé az életét azoknak, akik kapcsolatban állottak vele. Alkotásai olyanok, mintha vihar korbácsolná őket, és ezt nem volt könnyű elfogadtatni sem az akadémikus, sem a polgári közízléssel. Nem adta be a derekát, győzött, de nagy árat fizetett érte: az életét is szakadatlan belső vihar dúlta. Mint szobrai, oly súlyosak életének az eseményei is: szerelmei, barátságai, egyre merészebb művészi vállalkozásai. Az olvasó egy nagy korszak súlyos egyéniségéről kap dokumentum értékű éles képet.

Bobbi JG Weiss - David Weiss - Tracey West - Kell ​egy barát!
Társak ​párbaja Mac új barátra lel, méghozzá félelmet nem ismerő megmentőjében, a képzeletbeli Szuperhősben! Együtt repkednek a hős szuperszonikus járgányával, sőt még új nevet is találnak Macnek. Ez már több a soknál! Bloo még a sötét bosszútól sem riad vissza, hogy visszaszerezze magának a társát... Menj már, Goo! Goo Goo Gah Gah, azaz röviden Goo fergeteges fantáziával van megáldva. Ennek köszönhetően folyton újabb és újabb képzeletbeli barátokat eszel ki magának és persze a környezetének. Tökéletes úr határozottan kitiltja a bajkeverő kislányt az Álmok Házából... de a csupaszív Bloo természetesen nem bír ellenállni neki, és ezzel kezdetét veszik az újabb kalandok - és bajok! Extrém Eduardo Terrence, Mac gonosz bátyja rádöbben arra, hogy sürgősen szüksége lenne egy képzeletbeli blcátra. Kiszemelt áldozata éppen Eduardo, a Bloo által Nyúl Bélának csúfolt szőrös fickó. Terrence pontosan tudja, hogy Ed gyáva nyúl - de legalább jó erős nyúl...

David Weiss - Mozart
Születésétől ​haláláig kíséri végig Mozart (1756-1791) életét David Weiss csaknem ezeroldalas regénye. A mű a zenész- és művészéletrajzok szokásos módján közelít a lángelméhez, nem takarékoskodik a megható vagy felvillanyozó emberi adalékokkal, de mindvégig igyekszik érzékeltetni, hogy szellemi óriásról van szó. Épp ez az ellentét, esendő emberség és sugárzó géniusz áll a mű középpontjában, amely azonban a hasonló művészregényektől abban tér el, hogy szerzője szokatlanul alaposan ismeri a hősére vonatkozó - elsősorban persze biográfiai - szakirodalmat és a Mozart-muzsikában is meglepően otthon van. Természetesen - a művészregények kedvelőinek, nem Mozart iránt érdeklődőknek ajánlható.

David Weiss - A ​velencei
Tiziano, ​az agg mester, 99 éves? Vagy tízzel kevesebb? Maga sem tudja már, hiszen mindig lódított, idősebbnek mondta magát. először, hogy felvegyék festőinasnak, hogy bekerüljön Gentile majd Giovanni Bellini műhelyébe, később a festők céhébe, azután, hogy önálló lehessen, hogy felnőtt férfinak tekintsék a nők, és elnyerhesse őket. Velencében, mint annyiszor, most is pestis dúl, lehet, hogy őt is elragadja. Papírra veti hát emlékeit. Így indítja regényét D. Weiss Tizianóról, és ad mindehhez háttérként színes, lenyűgöző korképet. Érzékletesen és szuggesztíven írja le a kortársak, festők, patríciusok, fejedelmek küllemét és egyéniségét; ugyanakkor főhősét befelé néző, töprengő, önmagával elégedetlen, lelkiismeretével gyötrődő érzékeny emberként ábrázolja, akinek műveiben pogány érzékiség és vallási pátosz váltakozik egymással, ahogy életében is szenvedélyes temperamentum küzdött a kiegyensúlyozott méltósággal.

Kollekciók