Ajax-loader

Kósa Géza könyvei a rukkolán


Kósa Géza - Havasi ​virágok
E ​kis könyvecske Európa nagy hegységeinek jellemző havasi növényeivel kívánja megismertetni az olvasót. Többségük szigorúan védett, tilos letépni, kiásni őket! Köszöntsék ismerősként a hegyek virágai a csúcsokat járó kirándulókat.

Kósa Géza - Fráter Erzsébet - Székelyné Bognár - Szakács Éva - Kínai tanséta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kereszty Zoltán - Kósa Géza - Rácz István - Botanikus ​kert: Vácrátót
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kósa Géza - Ígéretes ​cserjék és fák a hazai kertekben
Egy ​kert soha nincs kész - tartja egy ősi kínai mondás. Egyre gyorsabban változó környezetben élünk, ugyanakkor éppen a tavaszról tavaszra újjászülető kertünk lehet biztos pont a bizonytalanságban. Egyre többen engedhetik meg maguknak szabadidejük és anyagi lehetőségeik miatt, hogy kertészkedjenek, ráadásul egyre több tudáshoz és növényhez lehet hozzájutni a világhálón. Egy kertet legfőbb szereplői, a növények határozzák meg. Megfelelő növényt a megfelelő helyre! Ehhez kíván könyvünk a hazai kertészkedőknek segítséget nyújtani olyan kevésbé ismert cserjék és fák bemutatásával, amelyek reményteli, új dísznövények lehetnek a változó éghajlatú magyar kertekben.

Kósa Géza - Kína ​kerti virágai
Egykor ​a hosszú Selyemúton érkeztek földrészünkre az ősi Kína fejlett kézműiparának termékei. A gyönyörű selymeken és ritka porcelánokon látható pompás virágokat csak a képzelet szüleményének vélte az európai szem. Néhány korán meghonosított növény kivételével Kína virágai csak jóval később, a XVIII. századtól kezdve váltak ismertté Európában. Azóta bizony kiderült, semmi túlzás nem volt a korábbi hírekben. Kína, a "Kertek Anyja" számtalan szebbnél szebb, pompás növénnyel ajándékozta meg a világ kertjeit, nélkülük azok ma már elképzelhetetlenek. A kínai nép mindig szoros kapcsolatban élt a természettel. A városlakók sem szakadtak el soha a növényektől, a kínai embert mély vonzalom fűzte a földműveléshez és a kertészkedéshez. A virágok természetes szeretete sok-sok vad növényt honosított meg, a nemesítés is ősi kínai foglalatosság. Kínában a mérsékelt égöv fantasztikus gazdagságú növényvilágát megkímélt a jégkorszak, volt honnan válogatni. A hatalmas kínai uralkodók már igen korán építtettek nagyszerű kerteket, sok szépséges virágot gyűjtve össze bennük.

Fráter Erzsébet - Kósa Géza - Szép ​magyar kertek
Új, ​hiánypótló könyvet vehet kézbe az olvasó, egy olyan képes kiadványt, amelyet fellapozva a szép kertek szerelmesei, a hazánk szépségei és értékei iránt érdeklődők szinte mindent megtudhatnak a Kárpát-medence épített természeti örökségéről. A szerzők a teljességre törekedve mutatják be 9 botanikus kert, 15 arborétum és 23 kastélykert kialakulásának történetét, a tájépítészetben betöltött szerepét, és legfőképpen e kertek növénytani értékeit.

Babulka Péter - Kósa Géza - Képes ​gyógynövénykalauz
Napjainkban ​a különböző terápiás eljárások alkalmazása mellett egyre inkább növekvő szerep jut a fitoterápiának, azaz a különböző betegségek gyógynövényekkel, illetve azok hatóanyagainak felhasználásával történő gyógyításnak. A kötet terjedelme nem ad lehetőséget a fitoterápia kérdésének részletes megvitatására, ezért itt csupán megemlítjük, hogy még mindig folynak viták arról, mely növény- és gyógyszerforma alkalmazása tartozik a fitoterápia tárgykörébe. A kötetben szereplő növények bemutatásával arra törekedtünk, hogy a Kárpát-medence flórájában megtalálható, a magyar nyelvterületen régebben használt, és részben még ma is használatos, vadon élő gyógynövényekről adjunk keresztmetszetet.

Tihanyi György - Kósa Géza - Bambuszok ​és díszfüvek képeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kósa Géza - Magvak, ​termések
1991 ​- Rajzolta Bíró Krisztina Földünkön egyedül csak a növények ismerik a titkot, hogyan lehet szervetlen anyagból szerves előállítani. Így az állatvilág és az emberiség eltartása közvetlenül vagy közvetve rajtuk múlik. Minden alkalmas helyet igyekeznek elfoglalni és fennmaradásukat, terjedésüket biztosítani a legmostohább körülmények és a legnagyobb konkurencia ellenére is.

Kósa Géza - Fráter Erzsébet - Hagymás, ​gumós virágok képeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók