Ajax-loader

Andrew Morton könyvei a rukkolán


Andrew Morton - Diana
Azóta, hogy huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben megjelent a Diana igaz története, az emberek teljesen más szemmel néznek a walesi hercegnőre és a brit monarchiára. Az eleinte hitetlenkedve fogadott életrajzi bestseller azóta egyedülálló klasszikussá vált, nemcsak szenzációs tartalma miatt, hanem azért is, mert Diana szorosan együttműködött a kötet megjelenésében. ,,Egyedülálló mű ez a királyi házról írottak közt", mondta róla Andrew Neil szerkesztő. Most, huszonöt évvel később, a technika fejlődése lehetővé tette a hercegnővel titokban készített magnófelvételek korábban érthetetlen részeinek rekonstruálását is, így betekintést kap az olvasó Diana gondolkodásába éppúgy, mint a királyi házban töltött életének megdöbbentő mindennapjaiba. Andrew Morton csak 1997-ben, Diana tragikus halála után árulta el, hogy a hercegnő és ő titokban együttműködtek. Ezzel a rendkívüli, minden tilalmat áthágó vállalkozással Diana lehetőséget kapott arra, hogy bepillantást engedjen a királyi hercegnő kétségbeeséssel és fájdalommal teli életébe, de sokat elárul bátorságáról, vágyairól, együttérzéséről és humoráról is. Soha addig nem beszélt még senki a királyi családból ilyen nyíltan, mint Diana a boldogtalan házasságáról, a kapcsolatáról a királynővel és a család többi tagjával, reményeiről, félelmeiről és álmairól. Életében ikon volt, halálában legendává vált. Diana még húsz évvel a párizsi tragédia után is lenyűgözi az embereket. Diana itt hagyott minket, de emléke él. A Diana igaz története - saját szavaival lehetne akár a hercegnő önéletrajza is.

Andrew Morton - Meghan
Amikor ​Meghan Markle-t és Harry herceget 2016 júliusában egy közös barátjuk bemutatta egymásnak, nem gondolták volna, hogy alig tizenhat hónappal később, 2017 novemberében a románcuk eljegyzéshez, majd 2018 májusában esküvőhöz fog vezetni. Azóta egyre nő a rajongásunk Meghan iránt, aki szétfeszítette a királyi család avítt kereteit. Szinte mindenben különbözik a Windsor-ház korábbi szemérmes menyasszonyaitól. Meghan magabiztos, karizmatikus és kiegyensúlyozott egyéniség. Az eljegyzésük alkalmával készült interjújuk meghitt és szeretetteljes hangneme éles ellentétben áll Károly herceg és Lady Diana Spencer mesterkélt és hideg párbeszédeivel. A leendő hercegnőről készült első életrajz írója, Andrew Morton, bemutatja Meghan gyökereit, és részletesen beszámol a gyerekkoráról. Megtudjuk, hogy a Los Angeles-i Valley-ben nőtt fel, egy katolikus leányiskolában tanult, és a szülei korán elváltak. Bepillantást nyerünk a 2013-ban válással végződő első házasságába, és megismerjük a hollywoodi érvényesülésért folytatott küzdelmeit, és a kevert etnikai háttere miatt elszenvedett méltatlanságokat. Majd örülünk, amikor a Briliáns elmék című tévésorozat végre elhozza számára az áttörést, és csodáljuk a humanitárius nagykövetként végzett munkáját – ami Diana hercegnő szenvedélyére emlékeztet. Tudomást szerzünk a két kontinensen zajló királyi románc részleteiről, amelyeket eleinte titokban tartottak, ám végül a világ tudomást szerzett a szenzációs hírről, és Meghan hirtelen a nemzetközi média reflektorfényébe került. Morton a családtagok, a közeli barátok beszámolóival és még sehol sem publikált fényképek bemutatásával segít nekünk megismerni az igazi Meghant. Kifejti a véleményét arról, hogy eddig milyen hatással volt a leendő hercegnő a Windsor-ház merev hagyományaira, és mit tartogathat még a jövő.

Andrew Morton - Diana ​- Her True Story In Her Own Words
One ​of the world's best-known biographers, Andrew Morton is a leading authority on modern celebrity, and one of the finest investigative writers of our age. His ground-breaking and controversial biography, Diana: Her True Story changed the public's perception of the British monarchy and became an instant bestseller. The original book was met with torrents of abuse from the British Establishment and the media. No one at that time would believe that in fact Diana had secretly collaborated with Andrew Morton in the writing of the book, until 1997 when its re-publication in the wake of her death showed beyond any doubt that she had in fact done so. Working with Morton on the book, Diana exposed life inside the royal family and shook the Establishment to its foundations. Sadly, however, the new life Diana had hoped for was tragically cut short. Diana: Her True Story - In Her Own Words allowed her to give her own account of life as a royal. The Princess's memory lives on, as does the public and press interest in her. This world bestseller bears testimony to Diana's life, finally allowing her to have her say. It is the closest we will ever come to her autobiography.

Andrew Morton - Erzsébet ​és Margit
A ​korona című sorozat rajongói minden bizonnyal örömmel fogadják ezt a remek életrajzot a New York Times bestseller szerzőjétől, amely az örökös reflektorfényben élő II. Erzsébet királynő és húga, Margit történetét dolgozza fel. A nővérek mindig közel álltak egymáshoz, és jó barátok voltak. Azonban amikor a sors furcsa fintorának köszönhetően nagybátyjuk, VIII. Eduárd úgy döntött, hogy lemond a brit trónról, kettejük kapcsolata hirtelen megváltozott. Margitnak attól kezdve kötelessége volt teljesíteni Erzsébet kívánságait, és pukedliznie kellett a nővére előtt, akit addig csak Lilibetnek hívott. Erzsébet mindig sztoikus nyugalommal, derűsen fogadta húga különcségeit, de Margitnak küzdenie kellett azért, hogy megtalálja helyét és pozícióját a rendszerben. Az sem volt számára könnyű, hogy megfeleljen a környezete elvárásainak, és ez gyakran vezetett feszültségekhez. Ismert történet, hogy a királynőnek kellett közölnie Margittal az egyház és a kormány döntését, mely szerint nem támogatják házasodási szándékát az elvált Peter Townsend repülőezredessel. A kialakult helyzetben a hercegnő választás elé került: megtartja nemesi címeit és az ezekkel járó biztos egzisztenciáját, vagy mindezekről lemond a szerelméért. A könyv bemutatja, hogyan alakult a testvérek kapcsolata a zárt családi körben töltött idilli gyerekkorban, szüleiktől elválasztva a világháborús évek alatt, majd a király halála után, amikor Erzsébet követte apját a trónon. Andrew Morton legújabb életrajzi munkája betekintést nyújt a két alapvetően eltérő természetű testvér életébe: egyikük mindent a kötelességnek és a felelősségteljes viselkedésnek rendelt alá, a másik mindennek ellenszegült. A könyv egyedülálló részletességgel mutatja be, milyen hatással voltak a testvérek a monarchiára és a királyi családra, valamint azt is megtudhatjuk, hogyan tudtak alkalmazkodni a huszadik század társadalmi normáinak változásaihoz.

Andrew Morton - Diana ​- Her True Story
An ​intimate portrait of the Princess of Wales describes her public and private life, reveals details about her marital problems, and discusses her attitudes toward motherhood, public service, and more.

Andrew Morton - Vilmos ​& Catherine
Hogyan ​lesz egy polgárlány hercegné? Mesébe illő történet... Jóllehet, a királyi esküvőhöz vezető út nem volt mindig zökkenőktől mentes. A tragikusan elhunyt Diana walesi hercegné életrajzírója ezúttal Vilmosról és menyasszonyáról írt könyvet, amelynek ihletője az álompár küszöbön álló, szenzációs esküvője. A nem mindennapi, csaknem 300 fotóval illusztrált, 224 oldalas könyv bemutatja a hercegi pár kapcsolatának történetét, titkait, szakításuk majd kibékülésük történetét, az eddig nem ismert buktatókat, és mindazt, ami eddig rejtve maradt a nyilvánosság előtt. De az olvasó bepillantást nyerhet a királyi menyegzők hagyományaiba, az uralkodóház rendkívüli elvárásaiba, és annak nehézségeibe, hogy egy polgárlánynak milyen nagy feladat alkalmassá válni a jövendői királyné szerepére. A kötet különlegessége, hogy pár nappal az esküvőt követően már a pompás menyegzői ceremóniáról is beszámol képekben és szövegben egyaránt. A brit megjelenés után egy héttel a könyv már magyarul is olvasható. Andrew Morton "Diana igaz története" című életrajzával robbant be a világ köztudatába, és könyvével megváltoztatta a brit királyi családról kialakított képet.

Andrew Morton - Elizabeth ​& Margaret
They ​were the closest of sisters and the best of friends. But when, in a quixotic twist of fate, their uncle Edward Vlll decided to abdicate the throne, the dynamic between Elizabeth and Margaret was dramatically altered. Forever more Margaret would have to curtsey to the sister she called 'Lillibet.' And bow to her wishes. Elizabeth would always look upon her younger sister's antics with a kind of stoical amusement, but Margaret's struggle to find a place and position inside the royal system—and her fraught relationship with its expectations—was often a source of tension. Famously, the Queen had to inform Margaret that the Church and government would not countenance her marrying a divorcee, Group Captain Peter Townsend, forcing Margaret to choose between keeping her title and royal allowances or her divorcee lover. From the idyll of their cloistered early life, through their hidden war-time lives, into the divergent paths they took following their father's death and Elizabeth's ascension to the throne, this book explores their relationship over the years. Andrew Morton's latest biography offers unique insight into these two drastically different sisters—one resigned to duty and responsibility, the other resistant to it—and the lasting impact they have had on the Crown, the royal family, and the ways it adapted to the changing mores of the 20th century.

Andrew Morton - Monica ​igaz története
1995 ​nyarán Monica Lewinsky huszonegy éves volt, frissen végzett főiskolai hallgató. Fizetés nélküli nyári gyakorlaton vett részt a Fehér Házban; munkája során kapcsolatba került Bill Clintonnal, az Egyesült Államok elnökével. Ami ezután történt, világszerte ismert tény: egy jó kedélyű, fiatal lány beleszeretett az amerikai elnökbe, és emiatt neki és családjának is kegyetlen, nyilvános megaláztatásban volt része. Bill Clinton számára a kaland csupán közéleti pályafutása alatt elkövetett számos botlásának egyike volt. Monica, "az a nő" - ahogyan Bill Clinton utalt rá nyilvánosan - rettenetes dolgokon ment keresztül az utóbbi két évben, melyek egyszerre voltak megalázóak és lélekölők. Monica Amerika legnagyobb hatalmi játszmájának eszközévé vált, miután "barátnője", Linda Tripp elárulta őt. Starr nyomozásai Monicát kelepcébe csalták, és nemcsak őt, de családját és barátait is börtönbüntetéssel fenyegették, amennyiben nem hajlandók együttműködni. Mindennek tetejébe, miközben a világ kinyilvánította véleményét Monicáról, neki a törvény megtiltotta, hogy védje magát. Íme, elénk tárul az igazi Monica Lewinsky. Egy jószívű, de bajba került amerikai lány története bontakozik ki előttünk, akit látszatra "ideális" körülményei egy sor önpusztító kapcsolatba sodortak bele nála jóval idősebb férfiakkal. Monica története megdöbbentően őszinte és meglepő, nemcsak szokatlan és valószínűtlen témája miatt, hanem azért is, mert ami vele történt, az bármelyik amerikai lánnyal megeshetett volna, aki a megfelelő helyen volt, de nem a megfelelő időben.

Andrew Morton - Diana ​- Her New Life
The ​publication in 1992 of Andrew Morton's number-one national bestseller, Diana: Her True Story, shook the British royal family to its very foundations. The book's many revelations - that Prince Charles had been having a long-term affair, that the marriage of the Prince and Princess of Wales had been a sham, that the Princess had been suffering from an eating disorder and had made several halfhearted suicide attempts - were initially greeted with disbelief. But as time passed, it became clear that the book was, as its title claimed, Diana's true story, especially when the couple announced their separation in December 1992. When Prince Charles eventually admitted his adultery on television, he put the final seal of confirmation on Andrew Morton's claims. Diana's friends were hopeful that the separation from Charles, which ended years of a torturous existence, would bring Diana the freedom to find happiness in a new role. But has she? With her marriage in limbo and her children only occasionally by her side, Diana's position in the royal family is one of increasing isolation. Diana: Her New Life chronicles the secret battles that have raged behind closed doors, and Diana's constant frustration as she endeavors to break free from the restrictions of her semi-detached royal life. Again with unprecedented access to some of Diana's closest friends and advisers, Andrew Morton is able to strip away the royal propaganda and reveal how Diana, who became a princess before she had reached maturity, is at last learning to become a woman in her own right rather than a puppet of the palace. Andrew Morton exposes the infighting and intrigue behind this most sensational royal crisis, as well as Diana's private thoughts on her retirement from public life, remarriage, the men in her life, and the grooming of Prince William for his future role. Illustrated with 32 pages of remarkable color photographs, Diana: Her New Life is a revealing, explosive look at the struggle of one of the

Andrew Morton - Angelina
Szeretem ​és gyűjtöm a késeket – mondja Angelina Jolie –, de szép gyűjteményem van könyvek első kiadásából is.” Látszólag nincsenek titkai a világ egyik leghíresebb, Oscar-díjas filmszínésznőjének, aki nyíltan beszél szerelmi életéről, szexuális szokásairól, kábítószer-függőségéről, tetoválásairól, az önbántalmazásról, vagy arról, hogy miért csókolta szájon nyilvánosan a bátyját. Pedig mégis sok a rejtély körülötte. Milyen volt rövid, de annál viharosabb házassága Jonny Lee Millerrel és Billy Bob Thorntonnal? Milyen a társkapcsolata Brad Pitt-tel? Mi a valódi oka az apa, az elismert, Oscar-díjas színész, Jon Voight és lánya gyakran emlegetett rossz vagy ellentmondásos viszonyának? Hogyan lett az egyik legkeresettebb filmsztár hat év alatt három saját és három örökbe fogadott gyerek édesanyja? De ami a legizgalmasabb: Milyen az ismeretlen, a másik Angelina? Miként lett a vad, zabolátlan érzéki szépségből az ENSZ jószolgálati nagykövete, a világ 100 legbefolyásosabb hírességének egyike? Andrew Morton rendhagyó életrajzában ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni. Miközben feltárja Angelina különös gyermekkorát, bemutatja színésszé érésének hátterét, vonzódásait, polgárpukkasztó magánéletét, lassan kirajzolódik előttünk a saját démonait legyőző ember képe. A Diana hercegné, Tom Cruise, Madonna és Vilmos herceg életrajzát megíró Morton eredeti interjúk és saját kutatásai alapján mondja el a szegény gyerekek, árvák és kiszolgáltatottak soráért felelősséget vállaló Angelina Jolie igaz történetét.

Andrew Morton - Ladies ​of Spain
Ladies ​of Spain. Las cuatro damas de la realeza española: la reina Sofía, la infanta Elena, la infanta Cristina y la princesa de Asturias, doña Letizia. Por el biógrafo de lady Diana, princesa de Gales Cuatro damas. Cuatro ladies. Cuatro mujeres. Cuatro caracteres. Cuatro historias distintas entrelazadas entre sí. El salto de la reina Sofía a doña Letizia no es solo un cambio generacional, sino una historia de dolorosa transición: desde los valores aristocráticos del deber, la obligación y el sacrificio hasta una nueva generación donde el amor y la felicidad personal conviven dentro de la jaula de oro de la realeza. Esta es la historia más reciente de la familia real española, al igual que de otras dinastías europeas. Unas dinastías donde una nueva generación de plebeyos, desde Letizia Ortiz hasta Catalina Middleton en Inglaterra, ha cambiado la naturaleza de dichas monarquías. Un cambio que Andrew Morton analiza con personal perspicacia: ¿ha resultado ser el experimento una maldición o un consuelo para unas familias reales permanentemente acechadas por la controversia? Cuando el príncipe Felipe contrajo matrimonio con Letizia Ortiz se produjo una revolución en palacio. Pero en pocos años, la princesa de Asturias ha pasado a ser considerada la potencial salvadora de la casa de Borbón, inmersa en los escándalos. En una historia de fascinantes giros y sobresaltos, la vida, los amores y los desamores de las cuatro grandes damas de la monarquía española ponen de manifiesto la evolución histórica tanto de la familia real como de la propia nación española.

Andrew Morton - Diana ​igaz története
Az ​1992-es év legnagyobb angol könyvsikere Andrew Morton könyve, amely tucatnyi, rózsaszín portré után először mutatja be megdöbbentő nyíltsággal az angol trónörököspár valódi életét, háttérben a Buckingham-palota nyilvánosságtól szigorúan elkülönített világával. Miért boldogtalan a világ legnépszerűbb asszonya, aki szinte Hamupipőkeként bekerült a legrangosabb európai dinasztiába, férje az angol trón várományosa, két gyermeke rajongásig szereti, ruhakölteményei a legelegánsabb asszonyok sorába emelik, minden lépését a világ figyelme kíséri. O pedig nem élvezi a világ dicsőségét, ellenkezőleg boldogtalanságában többször kísérelt meg öngyilkosságot. Milyen tragikus események állnak a háttérben, féltékenység, elhidegülés? Az olvasó első ízben tekinthet be a Buckingham-palota, a népes királyi család hétköznapjaiba, ahol a protokoll rideg szabályai mögött szenvedélyek forrnak, emberi tragédiák zajlanak a fény és pompa színfalai mögött. Megrendítő és izgalmas olvasmány Diana hercegnő sorsa, aki bájos külső mellett nagyszerű emberi tulajdonságokkal rendelkezik. A külföldön világsikert aratott, a folyóiratok hasábjain első helyet elfoglaló eseményeket most a magyar olvasó is teljes egészében megismerheti. A kötet eddig soha nem publikált fotóanyaga jól illusztrálja a történetet. A könnyebb eligazodás kedvéért közöljük a dinasztia teljes családfáját.

Andrew Morton - Madonna
Madonna ​korunk legismertebb nőalakjainak egyike. A popkultúra kaméleonja, ám az vitathatatlan, hogy a könnyűzene királynője, és sokak számára az elmúlt két évtized szórakoztatóiparának legnagyobb női sztárja is. Andrew Morton megdöbbentő utazásra invitálja olvasóit, megismerteti őket Madonna családi hátterének valódi történetével, leírja azt az erőszakos támadást, amely megváltoztatta Madonnának a szexről és a férfiakról alkotott véleményét, bemutatja az énekesnő kapcsolatát számos hírességgel: Michael Jacksonnal, Prince-szel, az ifjabb John Kennedyvel, Vanilla Ice rapsztárral, valamint a film és a rock világának többi csillagával. Megismerjük a titokzatos férfit akihez Madonna feleségül akart menni, és karrierjének mélypontját, amikor már-már azt forgatta a fejében, hogy szakít a show-biznisszel. De ami a legfontosabb, Morton könyvéből megérthetjük, mi áll a Madonna-jelenség mögött, az énekesnő mai arca vajon a szakmailag és a magánéletével megelégedett nőé-e, vagy még mindig azt keresi, hogyan lehetne még tökéletesebb, sokoldalúbb. A több mint hatvan ritka és eddig még nem publikált, meglepő fotót is tartalmazó, lebilincselő életrajzi mű merőben új fényben mutatja be Madonnát. Andrew Morton a világ egyik legismertebb életrajzírója, korunk ünnepelt sztárjainak legavatottabb krónikása. Úttörő műve, a Diana igaz története megváltoztatta az olvasók véleményét a brit uralkodóházról, míg a Monica igaz történetében az elnökkel folytatott viszony valódi eseményeit és azok hátterét mutatja be. A Beckham házaspárról írott bestsellere a mai kor sztárkultúrájának éles kritikája. Andrew Morton számos díjat kapott az évek során, övé Angliában Az év szerzője- és az Év tényfeltáró riportere-díj és számos más újságírói elismerés. Londonban él feleségével és két kamasz lányával

Andrew Morton - Tom ​Cruise - nem hivatalos életrajz
Mindnyájan ​ismerjük Tom Cruise-t, már amennyire ő hagyja magát megismerni. Tudjuk, hogy nehéz gyerekkora volt, hogy számos kasszasikernek számító filmben játszott. Tudjuk, hogy Tom szcientológus, de azt már nem tudhatjuk biztosan, mekkora szerepet is játszik ez az életében.Tudjuk, hogy a szexualitását illető állandó pletykák ellenére felesége volt Mimi Rogers, Nicole Kidman és jelenleg is az Katie Holmes. De csak amikor Oprah kanapéján ugrándozott, hogy Katie iránti szerelmét kinyilvánítsa, vagy elmarasztalta Brooke Shieldset, amiért az a pszichiátria „náci tudományához” fordult, akkor kezdtünk rájönni, milyen sokat nem tudunk erről az elragadó, igen sokat dolgozó sztárról. Andrew Morton, a több díjjal kitüntetett életrajzíró, a Diana igaz története – saját szavaival c. nagysikerű könyv szerzője, fáradságot nem kímélve felkutatta Tom volt tanárait, barátnőit, a szcientológia egyház bennfenteseit és olyan barátokat, akik tanúi voltak annak, hogyan válik a valaha átlagos fiú a Forbes magazin szerint a világ legbefolyásosabb hírességévé. Soha nem látott fotók és soha nem hallott részletek kíséretében most közreadjuk az igazi Tom Cruise nem egyszer sokkoló portréját. Az író nagymestere annak, hogy megmutassa a nyilvánosság előtt viselt arc mögött a valódi történetet, a színész munkáit, szerelmeit, házasságait és vallását.

Andrew Morton - Diana ​igaz története - saját szavaival
Az ​1992-ben megjelent Diana igaz története óriási felzúdulást váltott ki az angol uralkodói családban. Később aztán még a kételkedők számára is nyilvánvaló lett, hogy valóban ez a hercegnő igaz története. Akkoriban, amikor a könyv íródott. Diana csapdában érezte magát a királyi családon belül, és nem volt hatalma az események felett. A hercegnőt azonban a könyv megjelenése ahhoz is hozzásegítette, hogy élete új irányt vegyen. Ez az új, boldogabb élet azonban tragikus hirtelenséggel ért véget. Dianáról 1997-es halála után számtalan könyv jelent meg (magyarul is), melyek igen különböző módon, gyakran elfogultan meséltek a hercegnőről. Az évek során azonban beigazolódott, hogy Andrew Morton kötete kiállja az idő próbáját.

Andrew Morton - Diana ​a szerelmet kereste
A ​Diana utolsó öt évéről írt könyvében Andrew Morton minden tehetségét latba veti mint kutató és tényfeltáró újságíró, hogy leírja a becstelenség, a megcsalatás és a cinikus manipuláció hajmeresztő meséjét. Évekkel Diana halála után az az író, akiben a hercegnő a legjobban megbízott, visszament és új források és anyagok felhasználásával, valamint kiadatlan anyagokra és interjúkra építve megpróbálja megértetni magát a nőt: reményeit, félelmeit, démonait és kedvteléseit. A könyv bemutatja a hercegnő felnőtt életét, boldogságkeresését, házassága alatti és utáni szerelmi kapcsolatait.Őszinte és részrehajlás nélküli beszámoló a 20. század egyik leginkább csodált, befolyásos szereplőjéről. Teljességre törekvő életrajz Dianáról, aki még halálában is a szívek királynője maradt. „Miközben meg akarjuk érteni Diana hercegnő bonyolult és rendkívüli életét, gyakran nem sokat törődünk azzal, milyen nagy utat tett meg a hercegnő, és milyenek voltak azok a személyes és társadalmi akadályok, amelyeket megpróbált leküzdeni. Élt köztünk egy nő, aki – Hillary Clinton szavaival – »bátorságról és kitartásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy mindahányszor felállt és tovább ment, amikor az élet a padlóra küldte.« Könyvem ezt az utat írja le, és állít emléket Lady Dianának.” Andrew Morton

Kollekciók