Ajax-loader

Neil Gaiman könyvei a rukkolán


Neil Gaiman - Tükör ​és füst
Neil ​Gaiman kezében a mágia nem pusztán illúzió, és minden lehetséges. Ebben az első, 1998-ban megjelent és mára klasszikussá vált novelláskötetében képzelete és ügyessége a hétköznapi világot baljós csodákkal teli hellyé változtatja: ahol egy filléres boltban megvásárolható a Szent Grál, ahol a bérgyilkos hirdetésben árulja szolgáltatásait, és ahol egy fiú az életéért alkudozik egy trollal. Lépj be ebbe az új valóságba, amelyet tükrök sokszorosítanak és füst homályosít el, mégis mágikus és megragadható.

Neil Gaiman - Törékeny ​holmik
A ​tizenkét hónapnak is múlatnia kell valahogy az időt, hát mesélnek egymásnak. Árnyék hiába utazik Skóciába, akit az istenek egyszer megtaláltak, azt nem hagyják békén. Ha betévedünk egy partira, ahol gyönyörű lányok vannak, azért kérdezzünk rá, honnan jöttek. Neil Gaiman a tőle várható virtuozitással, könnyedén váltva az abszurd, humoros és morbid hangulatokat, ezúttal novellákban és versekben mutatja be azt a világot, amit csak ő lát a valóság látóterének szélén.

Neil Gaiman - Ne ​ess pánikba!
Douglas ​Adams a 20. század talán legjelentősebb sci-fi írója. Népszerűségét egy Innsbruck melletti mezőn felmerült ötletnek köszönheti, melyből aztán életre kelt a Galaxis Útikalauz stopposoknak. Neil Gaiman, az ismert és elismert képregény és sci-fi szerző Ne ess pánikba! című könyve Douglas Adams munkásságát élteti. A személyes beszélgetéseknek és interjúknak köszönhetően Gaiman első kézből tárja fel az olvasók előtt Adams életművét a Ki vagy, Doki? forgatókönyvektől a Dirk Gently regényeken át az Utoljára látható című útikönyvig. És természetesen mindent bemutat, ami Galaxis: az eredeti rádióműsort, a könyveket, a televíziós sorozatot, a törülköző jelentőségét, a számítógépes játékot és az internetes oldalt. A könyv, a közelmúlt eseményeit követve, mesél a mozifilmről, az első regény 30. évfordulójáról és a trilógia Eoin Colfer tollából származó hatodik, Ja, és még valami… című tagjának megjelenéséről is.

Neil Gaiman - Sandman ​- Az álmok fejedelme - Párák évszaka
A ​Végtelenek családi gyűlésén az Álmok Fejedelme elhatározza, hogy visszatér a pokolba, és kiszabadítja régi szerelmét, Nadát, akit gőgjében ő maga ítélt kárhozatra mintegy tízezer évvel ezelőtt. A pokolbéli látogatás persze nem veszélytelen, legutóbb Lucifer Hajnalcsillag megfogadta, hogy elpusztítja Morpheuszt, ha újra a felségterületére merészkedik. Ám a bosszúszomjas Lucifer helyett az Álomúr egy megfáradt lénnyel találkozik, aki a holt lelkeket szélnek ereszti, a pokol kulcsát pedig hősünkre ruházza, kezdjen vele, amit akar. A PÁRÁK ÉVSZAKA lebilincselő olvasmány; akkor sem csalódunk, ha a felszínen maradva megelégszünk egy lenyűgöző fantáziavilágban játszódó mesével, de akkor sem, ha mélyebbre ásva elgondolkodunk a Gaiman által finoman felvetett filozofikus, morális kérdéseken.

Neil Gaiman - Kilátás ​az erkélyről
Egy ​lebilincselő esszékötet rengeteg témáról – a művészettől és művészektől az álmokig, mítoszokig és emlékekig – a New York Times bestsellerszerző Neil Gaiman mélyre hatoló, szórakoztató és egyéni stílusában. Neil Gaimant, aki éles szemű megfigyelő, gondolatébresztő kommentátor és szorgalmas mesterember, már régóta nagyra tartják éles intellektusáért és meghökkentő képzeletéért, amelyek népszerű műveit áthatják. A Kilátás az erkélyről című kötet most először együtt mutatja be hatvan kiemelkedő nonfiction írását. Ebben a gazdag válogatásban analitikusan, de játékosan, ékesszólóan, mégis érthetően érdeklődési körök és témák széles skáláját találjuk, úgymint: régi és kortárs szerzők; zene; történetmondás; képregények; könyvesboltok; utazás; mesék; Amerika; ihlet; könyvtárak; szellemek. Ehhez jön még a címadó darab, mely hol meghatóan, hol öngúnnyal a szerző élményeit meséli el a 2010-es Oscar-díjkiosztó gálán Hollywoodban. Az éles, gunyoros, szellemes és bölcs kötet azokat a kérdéseket és témákat taglalja, melyek a legjobban érdeklik Neil Gaimant, ezáltal bepillantást kínálnak korunk egyik legméltatottabb, legkedveltebb és legbefolyásosabb művészének fejébe és szívébe.

Neil Gaiman - Felkavaró ​tartalom
Új ​novelláskötetében Neil Gaiman a maszkjainkat lerántva próbálja feltárni sebezhető, igazi énünket. Finom humora és borzongató képzelőereje olyan novellákat eredményez, melyeket újra meg újra el akarunk olvasni. A Fekete kutya című, eddig sehol máshol nem olvasható történet az Amerikai istenek világában játszódik, és Árnyék kalandjait szövi tovább. A gyűjtemény többi része is hasonlóan varázslatos: Gaiman számos stílust és műfajt – horror- és kísértettörténet, science-fiction és tündérmese, tanmese és vers – felvonultatva deríti fel az emberi érzések, élmények és tapasztalatok birodalmát. Egy novella az Óceán az út végén mellé, egy öregkori Sherlock Holmes-rejtély, egy közösségi média inspirálta kisprózafüzér és további húsz írás található a kötetben, mely méltó párja a Tükör és füstnek és a Törékeny holmiknak.

Neil Gaiman - Amerikai ​istenek
Szörnyű ​vihar közeledik… Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról. Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát. A Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

Neil Gaiman - A ​temető könyve
"Senki ​Owens, barátainak csak Sen, egy majdnem teljesen átlagos fiú. Akkor lenne teljesen átlagos, ha nem egy hatalmas temetőben lakna, ahol szellemek nevelik és tanítják, a gyámja pedig egy magának való alak, aki nem tartozik sem az élők, sem a holtak világához. Egy fiú számára a temető tele van veszéllyel és kalanddal: ott a domb alatti vén Indigóember, ott a kapu, amely egy sivatagra nyílik, ahol elhagyott vámpírváros áll, ott a különös és rettentő lény, a szlír. Viszont ha Sen kimegy a temetőből, vár rá a Jack nevű, aki már megölte Sen egész családját…"

Neil Gaiman - Szerencsére ​a tej
Szerencsére ​egy apa pontosan tudja, mi a kötelessége, ha megtörténik a katasztrófa, azaz elfogy a tej, s így a gyerekek nem tudják mivel enni a reggeli kukoricapelyhet. Megacélozza magát, és megkísérli a lehetetlent: tejet hoz a boltból. Szerencsére az apák leleményesek, és mindig akad egy segítőtársuk, így még az űrbéli idegenek, vérszomjas kalózok és egyéb kekeckedők sem tudják meghiúsítani a küldetésüket, közben pedig egyik kaland a másik sarkára tapos. Szerencsére a tej tejhatalmúnak bizonyul. Szerencsére Neil Gaiman fejéből ismét kipattant egy „eszelős” történet, amelyben szerepet játszik az időutazás és az időjárás, énekelnek a dinoszauruszok és durcáskodik egy isten, valamint bizonyítékot kapunk arra, hogy apa csak egy van.

Covers_39284
elérhető
144

Neil Gaiman - Anansi ​fiúk
Kövér ​Charlie Nancy normális élete kizökken abban a pillanatban, ahogy apja meghal egy karaokeszínpadon Floridában. Charlie nem tudta, hogy az apja egy isten. És nem is sejtette, hogy van egy testvére. Ez a testvér most bekopogtat hozzá, hogy sokkal érdekesebbé tegye Kövér Charlie életét. És sokkal, de sokkal veszélyesebbé…

Neil Gaiman - P. Craig Russell - Sandman: the Dream Hunters
A humble young monk and a magical, shape-changing fox find themselves romantically drawn together. As their love blooms, the fox learns of a devilish plot by a group of demons and a Japanese emperor to steal the monk's life. With the aid of Morpheus, the fox must use all of her cunning and creative thinking to foil this evil scheme and save the man that she loves. A beautiful little tale.

Neil Gaiman - Megint világvége
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Neil Gaiman - Keine Panik
Ein Muß für alle Adams-Fans: In diesem Buch erfährt der geneigte Leser mehr über PER ANHALTER DURCH DIE GALAXIS, als er je erfahren wollte. Von der zündenden Idee zu diesem bizarren Werk, die Douglas Adams auf einer Wiese bei Innsbruck ereilte, bis zur Verbreitung von PER ANHALTER DURCH DIE GALAXIS als Buch, Radio- und TV-Serie, Schallplatte, Film, Computerspiel und Strandbadetuch wird jedes noch so irrsinnige Detail von Neil Gaiman in hirnsprengende Form dargeboten. Das beste Buch zum bemerkenswertesten Buch, das die großen Verlage von Ursa Minor je hervorbrachten. Welches das war? PER ANHALTER DURCH DIE GALAXIS selbstverständlich.

Neil Gaiman - Sandman ​Overture 4.
In ​an asylum in the City of the Stars, Morpheus comes face to face with the creature at the center of the war that will destroy the universe. Time is running out...

Neil Gaiman - Sandman ​Overture 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Neil Gaiman - Sandman ​Overture 1.
Twenty-five ​years since THE SANDMAN changed the landscape of modern comics, Neil Gaiman’s legendary series is back! THE SANDMAN: OVERTURE heralds New York Times best-selling writer Neil Gaiman’s return to the art form that made him famous, ably abetted by artistic luminary JH Williams III (BATWOMAN, PROMETHEA), whose lush, widescreen images provide an epic scope to The Sandman’s origin story. From the birth of a galaxy to the moment that Morpheus is captured, THE SANDMAN: OVERTURE will feature cameo appearances by fan-favorite characters such as The Corinthian, Merv Pumpkinhead and, of course, the Dream King’s siblings: Death, Desire, Despair, Delirium, Destruction and Destiny. “People have often asked me what happened to Morpheus to make it possible for him to be captured in THE SANDMAN #1,” Gaiman said. “And now they get to find out. And finding out, they get to learn secrets of the Endless that I’ve kept to myself for 25 years. Family secrets. And I should warn you: one of the Endless dies on page five.”

Neil Gaiman - Sandman ​Overture 3.
The ​armies of the night are gathering. The universe is beginning its final dance. Morpheus, far from home, walks the path of madness, accompanied only by himself.

Neil Gaiman - Michael Reaves - Mallory Reaves - Eternity's ​Wheel
The ​heart-pounding conclusion to the bestselling InterWorld series, from Neil Gaiman, Michael Reaves, and Mallory Reaves! Eternity's Wheel is full of time and space travel, magic, science, and the bravery of a young boy who must now face his destiny as a young man. Joey Harker never wanted to be a leader. But he's the one everyone is looking to now that FrostNight looms, and he'll have to step up if he has any hope of saving InterWorld, the Multiverse, and everything in between.

Neil Gaiman - The ​Sandman 2. - The Doll's House
During ​Morpheus's incarceration, three dreams escaped the Dreaming and are now loose in the waking world. At the same time, a young woman named Rose Walker is searching for her little brother. As their stories converge, a vortex is discovered that could destroy all dreamers, and the world itself. Features an introduction by Clive Barker.

Neil Gaiman - The ​Sandman: Gallery of Dreams
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Neil Gaiman - Creatures ​of the Night
Newly ​rewritten by Gaiman for this graphic novel, these two ominous stories from the author's award-winning prose, Smoke and Mirrors: Short Fictions and Illusions, feature animals and people not being quite what they seem. In "The Price," a black cat like a small panther arrives at a country home and is soon beset by mysterious and vicious wounds. What is he fighting every night that could do this, and why does he persist? "The Daughter of Owls" recounts an eerie old tale of a foundling girl who was left - with an owl pellet - as a newborn on the steps of the Dymton Church. She was soon cloistered away in a local convent, but by her fourteenth year word of her beauty had spread - and those who would prey upon her faced unforeseen consequences.

Neil Gaiman - Signal ​to Noise
Illustrated ​by Dave McKean 'Signal to Noise does not entertain. It scratches, it provokes, it frightens. It tells you things you don't want to know but then twists you inside out by saying, look harder and see the poignance, the beauty of light dancing on life's edge, truth that is as simple and direct as death' Jonathan Carroll, from his introduction. Originally commissioned and serialised in The Face, the comic strip Signal to Noise was then expanded and revised for its launch on the VG Graphics list in 1992 with an introduction by Jonathan Caroll. It tells the story of a film director, somewhere in London, dying of cancer. His life's crowning achievement, his greatest film, would have told the story of a European village as the last hour of AD 999 approached - the midnight which the villagers were convinced would bring with it Armageddon. Now that story will never be told. But he still pointlessly works it out in his head, making a film that no one will ever see. No one but the reader.

Neil Gaiman - Chu's ​Day
Meet ​Chu. Chu is a small panda with a very big sneeze. When Chu sneezes, you REALLY don't want to get in the way. But a whole day of adventure will test Chu's sneeze-resisting powers to the limit - there's the library (dusty books!), the diner (pepper!), and then the circus (all those animals!). How big can a sneeze really be? Just wait and see . . .

Neil Gaiman - Troll ​Bridge
Young ​Jack's world was full of ghosts and ghouls, but one monster-a ravenous and hideous troll-would haunt him long into manhood. As the beast sups upon a lifetime of Jack's fear and regret, Jack must find the courage within himself to face the fiend once and for all!

Neil Gaiman - Black ​Orchid
Illustrated ​by Dave McKean Black Orchid, the heroine of the tale, is both human and flower. In a desperate bid to fathom the chaos around her, she undertakes a hazardous journey to uncover her true origins. What are her connections to the evil Lex Luthor, the Caped Crusader of Gotham and the Swamp Thing?

Neil Gaiman - Michael Zulli - The ​Last Temptation
Steven ​is afraid. Afraid of ghost stories, afraid of growing up...just afraid. That is, until he meets the mysterious Showman and his Theatre of the Real. Steven takes a ticket and watches the show on a dare, but getting out of the performance will be harder than he ever imagined. And then Steven learns what it is to be truly afraid. The Last Temptation is a collected three-act tale of the seduction, temptation, and redemption of a young boy at stands of the sinister Showman. Written by Neil Gaiman, the internationally acclaimed author of both prose fiction (American Gods, Neverwhere) and graphic novels (The Sandman, Signal to Noise) and illustrated by the extraordinary artist Michael Zulli (The Sandman, Creatures of the Night), this brooding morality fable was conceived with Alice Cooper and based on his Epic Record release, The Last Temptation.

Neil Gaiman - The ​Absolute Death
From ​the pages of Newbery Medal winner Neil Gaiman's THE SANDMAN comes fan-favorite character Death in a new deluxe hardcover edition collecting her solo adventures!The first story introduces the young, pale, perky, and genuinely likable Death. One day in every century, Death walks the Earth to better understand those to whom she will be the final visitor. Today is that day. As a young mortal girl named Didi, Death befriends a teenager and helps a 250-year old homeless woman find her missing heart. What follows is a sincere musing on love, life and (of course) death. In the second story, a rising star of the music world wrestles with revealing her true sexual orientation just as her lover is lured into the realm of Death that Death herself should make an appearance. A practical, honest, and intelligent story that illuminates "the miracle of death." This new hardcover collects the DEATH: THE HIGH COST OF LIVING and DEATH: THE TIME OF YOUR LIFE miniseries, a must have for any fan.

Neil Gaiman - Nothing ​O'Clock
Thousands ​of years ago, Time Lords built a Prison for the Kin. They made it utterly impregnable and unreachable. As long as Time Lords existed, the Kin would be trapped forever and the universe would be safe. They had planned for everything… everything, that is, other than the Time War and the fall of Gallifrey. Now the Kin are free again and there’s only one Time Lord left in the universe who can stop them!

Neil Gaiman - The ​Sandman 7. - Brief Lives
Dream's ​youngest sister, the loopy Delirium, convinces him to go on a quest for their missing brother, Destruction. But Dream may learn that the cost of finding his prodigal sibling is more than he can bear.

Neil Gaiman - Chu's ​First Day of School
A ​brand-new picture book adventure about the _New York Times_ bestselling panda named Chu from Newbery Medal-winning author Neil Gaiman and acclaimed illustrator Adam Rex! Chu, the adorable panda with a great big sneeze, is heading off for his first day of school, and he's nervous. He hopes the other boys and girls will be nice. Will they like him? What will happen at school? And will Chu do what he does best? _Chu's First Day of School_ is a perfect read-aloud story about the universal experience of starting school. Supports the Common Core State Standards.

Neil Gaiman - Eternals
You ​are thousands of years old. You have amazing powers. You have watched civilizations rise and fall. So why does no one remember any of this? Bestselling Author Neil Gaiman (Marvel: 1602, Anansi Boys, Sandman) is joined by superstar artist John Romita Jr. (Amazing Spider-Man, Wolverine) to present a tale that will change the Eternals and the Marvel Universe forever! Collects Eternals #1-7.

Neil Gaiman - Steven T. Seagle - Jamie Delano - Garth Ennis - Constantine
In ​the City of Angels. Hell has always simmered just below the surface. At the shadowy border between this world and the next, John Constantine works to keep the demonic forces at bay. In the course of investigating a woman's apparent suicide, however, he discovers that something new is coming up from the inferno - something that will destroy the delicate balance between Heaven and Hell and plunge the Earth into catastrophic, other-wordly war. But can Constantine save a world which terminal cancer is about to take away from him - especially when he knows his own soul is already condemned to eternal damnation?