Ajax-loader

Alan Dean Foster könyvei a rukkolán


Alan Dean Foster - A ​fekete lyuk
A ​fekete lyuk a legpusztítóbb erő a világegyetemben. Elnyel mindent, ami anyag... majd egy ősrobbanás megteremti az új galaxisokat, hogy egy másik fekete lyuk ismét elnyelje őket. S a teremtés-összeomlás körforgása folytatódik...

Alan Dean Foster - A ​nyolcadik utas: a Halál
A ​Nostromo teherszállító űrhajó legénységét felébresztik a hibernációból, hogy megvizsgáljanak egy idegen eredetű rádiójelet, amit a hajót irányító számítógép fogad. Nem sokkal később leszállnak az egyik közeli bolygón, és megtalálják a forrást: egy régóta elhagyott hajót, a rakterében több ezernyi furcsa tojással. Ezek vizsgálata során a felfedezőcsapat egyik tagja szerencsétlen balesetet szenved, így a visszatérésükkor kénytelenek magukkal vinni egy idegen lényt a fedélzetre, aki nem sokkal később a legrettenetesebb félelmeiket megtestesítve elkezd egyesével levadászni mindenkit. _A nyolcadik utas: a Halál_ az 1979-es megjelenését követően a sci-fik egyik alapkövévé vált, Ellen Ripley karakteréből példakép lett. A filmek népszerűsége mindmáig töretlen, számos folytatást forgattak és forgatnak hozzájuk mindmáig, valamint az irodalomban is hatalmas sikert aratott a történet, amelyet további művekkel egészítettek ki és írtak tovább. Alan Dean Foster korabeli regényadaptációja nagyszerűen ragadja meg a filmben lévő izgalmat és rettegést, olyan normákat állítva fel, amiket még ma is követnek a legnagyobb írók. Az olvasó az eredeti regény újraszerkesztett, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében.

Alan Dean Foster - Cat-Alysator
Jason ​Carter, a filmcsillag, Peruban tölti a szabadságát. Nem akar mást, csak kikapcsolódni, de ehelyett egy másik dimenzióból származó inka civilizációra bukkan, akik meg akarják hódítani az egész világot.

Alan Dean Foster - Kiberrítus
Vernon ​Moody afféle modern zsaru, aki az idejétmúlt módszerek helyett jobban szereti modern eszközökkel: számítógépekkel, adatbázisokkal elkapni a gyilkosokat. Így azután egyáltalán nincs ínyére, hogy legújabb ügye egy ősi, misztikus navaho festmény körül bonyolódik. Azt pedig nem is sejti, hogy - a festmény hatására - megszokott világába földönkívüliek akarnak betörni. S a rutinnyomozásnak indult gyilkossági ügy hamarosan rémálommá válik...

Alan Dean Foster - Kristálykönnyek
Érezte, ​hogy testében megindult a lassú, de megállíthatatlan folyamat, melynek során lárvából bábbá, majd felnőtté, vagyis adulttá válik. Az átalakulás folyamata és a magatehetetlen, tudattalan állapot minden lárvát félelemmel töltött el. Nyugtalan híresztelések terjedtek el a lárvák között olyan esetekről, amikor az átalakulás során torz egyedek jöttek létre. Az ilyeneket állítólag kitaszította a társadalom. Aggodalommal telve figyelte a lezajló folyamatokat, és az azokat regisztráló műszereket. Vajon mi fog bekövetkezni, ha a genetikai kódba valamilyen hiba csúszott? Mi történik, ha a lárvabőr kiszakad, mielőtt a metamorfózis befejeződik, vagy még rosszabb esetben, ha a lárvabőr nem engedi szabadon az új testet?

Alan Dean Foster - Elfelejtett ​űrhajó
Egy ​rossz helyen felejtett szendvics olvadó sajtrétege megbolondítja egy robotizált háztartási gépgyár vezető komputerét, és onnantól kezdve valamennyi, a futószalagról kikerülő cikk öntudatra ébred. A kenyérpirítótól a fűnyíróig, többek között, azon kezdenek töprengeni, hogy léteznek-e az univerzumban más értelmes lények. Az emberi kolóniákon megáll az élet, az összes automata üzeneteket kezd sugározni az űrbe, és türelmetlenül várja a választ. Eközben a Földön öt öregember egy konyhai robot irányításával rátalál a többi gép által hiába keresett idegenek nyomára. Vajon kit tekintenek majd azok egyenrangú partnereknek, a gondolkodó automata által képviselt gépeket vagy a nyugdíjasok bemutatta emberiséget? Foster nem ismeretlen a magyar olvasók előtt, remek filmnovellái közül több is megjelent már. Önálló regényei is figyelemre méltóak, ezt igazolja az is, hogy egyikük elnyerte a Hugo-díjat.

Alan Dean Foster - The ​Chronicles of Riddick
Riddick ​has been spent the last five years on the move among the forgotten worlds on the outskirts of the galaxy, eluding mercenaries bent on collecting the price on his head. Now, the fugitive finds himself on planet Helion, home to a progressive multicultural society that has been invaded by the Lord Marshal, a despot, who targets humans for subjugation with his army of warriors known as Necromongers. In the ensulting chaos, Riddick is captured by Toombs, a tenacious mercenary, and taken to a subterran prison on Planet Crematoria where extremes of temperature range from arctic nights to volcanic days. Here Riddick encounters Kyra, a survivor from an earlier chapter in his life. His efforts to free himself and Kyra lead him to the Necromonger command ship, where he is pitted against the Lord Marshal in an apocalyptic battle with possibilitly the fate of all beings - both living and dead - hanging in the balance.

Alan Dean Foster - Alien: ​Covenant - Eredet
A _Covenant_ ​missziója a legnagyobb szabású, legfontosabb vállalkozás a Weyland-Yutani történetében. Az Origae-6-osra induló hajónak kétezer telepest kell eljuttatnia az űr ismert régióján túlra – olyan művelet ez, amely meghatározhatja a cég és az emberi faj jövőjét. Mégis vannak olyanok, akik akár az életüket is hajlandóak feláldozni a küldetés megakadályozása érdekében. Miközben a telepeshajó már orbitális pályán kering, készen az indulásra, olyan erőszakos merényletek követik egymást, amelyekből lassan kibontakozik egy a start elszabotálását célzó összeesküvés. Jacob Branson kapitány és felesége, Daniels a hajón végzi az indulás előtti feladatokat, a biztonságiak főnöke, Daniel Lopé pedig csapata legutolsó, kulcsfontosságú tagját próbálja megtalálni a Földön. Lopé és új társa együtt indulnak el, hogy megtalálják és megfékezzék azokat, akik kárt akarnak tenni a hajóban és végeznének utasaival... Ez egy új történet ALAN DEAN FOSTERtől, az első _Alien_ regények írójától. Az _Eredet_ az _Alien: Covenant_ hivatalos előzménye, amelyből megismerhetjük azt a világot is, amelyet a telepesek maguk mögött hagytak.

Alan Dean Foster - Transformers ​- A múlt árnyai
A ​rejtélyes gépezet eredetének kutatása során egy titkos kormányügynökség veszélyes felfedezőútra küldi a Ghost I űrhajót és legénységét. Amikor váratlan működési rendellenesség miatt a Ghost I az ismeretlen űr kifürkészhetetlen mélységeibe kerül, a hajó vészjelzése eljut ahhoz az idegen fajhoz, amit a földi legénység keres: az Autobotokhoz. A gigantikus géplények szintén keresnek valamit: a Létszikrát, a szülőbolygójuk, a Cybertron megmentéséhez szükséges eszközt. Ám nincsenek egyedül. Az Álcák, az Autobotok brutális ellenségei saját gonosz céljaik megvalósításához akarják a Létszikrát. Az ősi ellenségek ismét találkoznak, s minden készen áll a végső, nagy csatához, amiben egyetlen cél hajtja a feleket: az ellenség totális megsemmisítése.

Alan Dean Foster - Az ​út végén a halál
A ​Föld felé tartó óriás Sulaco űrhajón elektromos tűz üt ki, és az automatika egy mentőkabinban kilövi a fedélzetén hibernálva fekvő utasokat: egy sebesült katonát, egy kislány, egy széttépett androidot és egy nőt, Ripleyt. Nem véletlen, ha ismerős a név, ő az aki A nyolcadik utas a halálban és A bolygó neve halálban már két alkalommal is megküzdött az emberekben csak táplálékot látó idegenekkel. Most itt a harmadik rész, a rémálom folytatódik A mentőkabinban ugyanis rajtuk kívül ott szunnyad egy földönkívüli tojása és áldozatra vár. Ripleyék egy börtönbolygón landolnak, ám a szerencsétlenséget csak a nő éli túl Ezen a fegyvertelen, lezüllött büntetőtelepen indul ismét útjára a halál, ezúttal megállíthatatlanul. Az életüket félő elítélteknek Ripley vezetésével csupán egyetlen reményük maradt: hátha az emberi lelemény képes megfékezni az idegen mindent elsöprő erejét. A könyvet az amerikai sikerfilm forgatókönyve alapján Alan Dean Foster írta, aki nem ismeretlen már a hazai közönség előtt.

Alan Dean Foster - Star ​Trek Into Darkness (német)
Das ​offizielle Buch zum Filmereignis des Jahres 2013! Als Captain Kirk und die Besatzung der Enterprise auf die Erde zurückgerufen werden, finden sie ihre Heimat und die Sternenflotte in Trümmern wieder – zerstört von einer feindlichen Macht aus ihren eigenen Reihen. Für Kirk beginnt nicht nur die Jagd nach einem dunklen, verräterischen Gegenspieler, sondern auch ein persönlicher Rachefeldzug in einer Welt, die sich im Ausnahmezustand befindet. Dabei werden er und seine Mannschaft zu Schachfiguren in einem perfiden Spiel über Leben und Tod: Liebe wird auf die Probe gestellt, Freundschaften werden auseinandergerissen und Opfer müssen erbracht werden für die einzige Familie, die Kirk noch bleibt: seine Crew. Regisseur J. J. Abrams gilt als einer der einflussreichsten und renommiertesten Filmemacher unserer Zeit und inszeniert jetzt mit STAR TREK INTO DARKNESS den zweiten spektakulären Film in der alternativen Zeitlinie!

Alan Dean Foster - A ​Dolog
"A ​világűr végtelenjéből jött. Százezer évekig pihent a Déli-sark jege alatt. Amikor az óvatlanok a felszínre hozták, elszabadult. És a végeláthatatlan hósivatagban az emberi test volt a legmelegebb hely, ahová elrejtőzhetett... a dolog"

Alan Dean Foster - Alien ​3 - Il est là !
Les ​vents hurlent un chant de mort, des carcasses de vaisseaux spatiaux rouillent dans un paysage sans couleur, des vagues noires montent à l'assaut de rochers déchiquetés... C'est là, sur ce rivage désolé, que s'écrase la capsule de Ripley et de ses quatre compagnons, de retour de l'expédition contre les Aliens. Seule Ripley survivra au crash. A son réveil, elle découvre la "terre d'accueil" sur laquelle elle a échoué: une planète minière reconvertie en pénitencier. Monde cruel, inhospitalier, où la jeune femme suscite la convoitise des repris de justice qui y sont exilés. Mais ce n'est pas le plus grave de ses problèmes! Ripley, en effet, ignore encore qu'à bord de la capsule se trouvait un passager clandestin. L'un de ces monstres qui doivent inséminer un hôte pour se reproduire. Désormais, le compte à rebours a commencé, en attendant l'horreur ultime...

Alan Dean Foster - The ​Force Awakens
Set ​years after Return of the Jedi, this stunning new action-packed adventure rockets us back into the world of Princess Leia, Han Solo, Chewbacca, C-3PO, R2-D2,and Luke Skywalker, while introducing a host of exciting new characters. Darth Vader may have been redeemed and the Emperor vanquished, but peace can be fleeting, and evil does not easily relent. Yet the simple belief in good can still empower ordinary individuals to rise and meet the greatest challenges. So return to that galaxy far, far away, and prepare yourself for what happens when the Force awakens. . . .

Alan Dean Foster - Mostohámnak
Moth ​egy ingoványokban, idillikus tájakban és kristálytiszta tavakban bővelkedő távoli csillagrendszer bolygója. Itt él mostohaanyjával a különös képességekkel rendelkező Flinx, a meliorare-iok génmanipulációjának áldozata. Flinx éli mindennapi életét Drallar kis piacán, miközben nem is sejti, hogy különleges tulajdonságairól a nemzetközösségi erők is tudomást szereztek. A két fél között megindul a harc a fiúért. Amikor Mastiff anyót ismeretlenek elrabolják, Flinx, jó barátja, a szép Lauren és a veszedelmes mérget köpő Pip kötelességüknek érzik, hogy segítsenek. A bolygó mocsarain és erdein át üldözik az ismeretlen ellenséget, miközben a sárkány mérgén és Flinx képességein kívül nem volt más fegyverük.

Alan Dean Foster - The ​Day of the Dissonance
To ​save his dying mentor, Jon-Tom the spellsinger and his ever reluctant sidekick Mudge the otter must venture across time and space to confront a danger unlike anything they have faced before Jon-Tom and his friends have seen better days. After his motley crew moved heaven and Earth to save civilization at the battle of Jo-Troom Gate, his merry band went its separate ways. Mudge, the foul-mouthed otter, eagerly returned to thieving, drinking, and whoring, while Talea, the girl of Jon-Tom's dreams, embarked on her own adventures, leaving him to study magic with Clothahump, the irascible wizard whose inept spell trapped him in this weird otherworld in the first place. But now Clothahump is dying, and not even Jon-Tom's spellsinging can make him well. In search of medicine for the centuries-old turtle, he and Mudge venture across the seas on a dubious quest that will require the assistance of an Amazonian white tiger, a ferret, and a gender-challenged unicorn. They're going to need all the help they can get.

Alan Dean Foster - Lala, ​a hulla
Azonosíthatatlan...Balzsamozatlan...Felejthetetlen... ​Ross Ed Hager még soha életében nem tette ki a lábát Texasból. Egyszer, egy szép napon mégis elindul, hogy világot lásson. Arra viszont álmában sem gondol, hogy rövidesen egy háromszemű, háromkarú, élettelen földönkívülivel hozza össze a sors. Aki nem más, mint Lala, a hulla. Alan Dean Foster, számos bestseller, többek között a Nyolcadik utas a halál sorozat szerzője, ezúttal új oldaláról mutatkozik be. A Hold innenső oldalán fellelhető két legvalószínűtlenebb cimbora társaságában fergeteges humorú kozmikus utazásra hívja az olvasót. Lala, a hulla maga a végzet. Bárhová vetődik, ott egészen biztosan meglepő dolgok történnek, rosszabb esetben, kő kövön nem marad. A szóbeszédre felfigyelnek az UFO-szakértők és persze a kormány. Ed és Lala pedig rövidesen az Univerzum leginkább körözött párosa lesz. Kezdetét veszi a valaha volt legfurcsább, legvadabb űrbéli hajsza, itt a Földön - megspékelve néhány meglepetéssel odakintről.

Alan Dean Foster - The ​Paths of the Perambulator
Jonathan ​Meriweather, trapped in the strange world where animals walk and talk, and where he, as the Spellsinger, possesses unearthly powers, has faced any number of perils since Clothahump the wizard called him from his own world to help in the war against the evil of the Greendowns. Now Jonathan, with Clothahump and Mudge the Otter, faces the greatest challenge of all, for the mysterious Perambulator is threatening the very fabric of the universe - unless Jonathan and his company can stop him.

Alan Dean Foster - Terminátor ​- Megváltás
A ​vég kezdete... Könyvünk a Christian Bale főszereplésével készült, várva várt Terminátor: Megváltás című mozifilm regényváltozata. A terminátorok történetének új fejezetében a végítélet napja után járunk, a Skynet elpusztította a világ emberi lakosságának nagy részét. Az Apokalipszis utáni világban az Ellenállás tagja, John Connor és az ifjú Kyle Reese folytatják a szörnyű harcot a túlélésért. Az új mozifilm lenyűgöző története!

Alan Dean Foster - A ​közelgő vihar
Palpatine ​szenátort kancellárrá választották, hogy megmentse a galaxist a széthullástól, azonban a Köztársaság mégis hanyatlik... Egy apró, ám stratégiailag annál fontosabb bolygó egyik befolyásos hatalmi frakciója arra készül, hogy csatlakozzon a függetlenségi mozgalomhoz. A kancellár kérésére a Jedi Tanács két mestert – Obi-van Kenobit és Luminara Undulit – és tanítványaikat – Anakin Skywalkert és Barriss Offeet – küldi a helyzet stabilizálására. Hogy teljesíthessék a feladatukat, a Jediknek közel lehetetlen kihívásokkal kell megbirkózniuk, furcsa idegenekkel kell összebarátkozniuk, és két hatalmas sereget is meg kell győzniük, miközben végig a nyomukban jár az ellenség, és mindent megtesz, hogy a küldetésük kudarcba fulladjon...

Alan Dean Foster - Erőpróba
A ​felkelés sötét éveiben a reménytelenség idején Leia hercegnő és Luke Skywalker veszedelmekkel teli útra indul, hogy egy egész csillagrendszert nyerjen meg az új Köztársaság ügyének. Sem a szövetség legrátermettebb diplomatája, sem az ifjú Jedi-növendék nem számol azzal, ami az út végén várja őket: egy ezeréves titok, és Szith fekete lovagja, Darth Vader... A Halálcsillag felett megkezdett küzdelem a Mimban bolygó dzsungelének mélyén, Pomodzsema ősi sziklatemplomában folytatódik. De hogy befejeződik-e...

Alan Dean Foster - Son ​of Spellsinger
Call ​him "Spellmaster Jr." Much to Clothahump the Wizard's distress, ex-hippie Jon-Tom and otherworldly Talea's son Buncan wants to be a questing hero, but not a spellsinger. Instead he forms a band with Mudge's kids, otters Nocter and Squill, one that creates a wild, unpredictable magic - based on rap! Then an anteater arrives with rumours about a dangerous legend. Soon the young rappers, aided by a drunk rhino, are off on an odyssey to a fortress where evil sorcerers threaten the world. And where only the unknown power of Buncan's beat can stop the hordes of hideous hybrids...

Alan Dean Foster - The ​Moment of the Magician
In ​The Moment of the Magician Alan Dean Foster continues the adventures of Jon Thomas Meriweather, the Spellsinger, in a land where magic and constant danger combine against a background of beauty and individual courage. Jon-Tom (as he is known in the land), in his quest to find a way back to his own world, discovers that there exists in the land another human from Earth who may hold the secret he so desperately seeks. This individual, however, is reputedly evil and has strange powers. Jon-Tom's adventures in seeking out this mysterious and dangerous human make this sequel to The Day of Dissonance a suspenseful and exciting saga in the Spellsinger epoch.

Alan Dean Foster - Az ​utolsó csillagharcos
Alex ​Rogan "Az utolsó csillagharcos" című játékot játssza naphosszat. Egyszer csak megüti a felső ponthatárt és megjelenik előtte egy furcsa ember. Centauri (Robert Preston) utazásra hívja Aexet, aki elfogadja az ajánlatot. Amikor elrepülnek, Alex rájön, hogy a Rylos bolygó felé szállnak, ahol pilótákat képeznek ki a csillagközi háborúra Xur ellen. Alexet azonban hazaküldik, amint kiderül, hogy véletlenül sorozták be. Xur emberei felrobbantják az indítópályákat, így Alexnek mégiscsak vissza kell térnie a seregbe, mint az utolsó csillagharcos.

Alan Dean Foster - Ítélet
"Ahogy ​Azúr meglátta a közeledő lényt, azonnal pánikba esett. - Meneküljön! Fusson Evan, és meg ne forduljon! - Hé, várj egy pillanatig! - üvöltötte Orgell, de Azúr kirántotta és ledobta a földre a kommunikációs csápokat. A rettenetes szörny annyira közel járt már, hogy Evan tudta: képtelenség lenne elmenekülnie. Hirtelen valami megragadta a bokáját. Megpróbált kiszabadulni, a csápok azonban rabul ejtették, majd húzni kezdték egyenesen le a völgybe. Segítségért kiáltozott, de társai tehetetlenek voltak. Az óriási szörnyeteg közben felkészült áldozata fogadására. Hatalmas, fogatlan szája várakozva tátongott. Evan feleslegesen küzdött, nem kerülhette el a sorsát."

Alan Dean Foster - A ​végső megoldás: Halál
A ​Fiorina 161 bolygó nyomorúságos egy hely, fémfeldolgozó üzemként működő kolóniája a világ legerőszakosabb embereinek börtöne. Ide csapódik be a Sulaco mentőkapszulája, és úgy tűnik Ellen Ripley a hajó egyetlen túlélője… de egyszer csak valami elkezdi brutálisan meggyilkolni a rabokat. Az idegen most azonban nem vadászik Ripleyre, aki kétségbeesetten próbál rájönni a magyarázatra, hogy végül olyan válaszra leljen, amelynél borzasztóbbat elképzelni sem tud. _A végső megoldás: Halál_ban Alan Dean Foster ismét visszatér e különös és félelmetes földönkívüli világba, hogy felfedje Ellen Ripley és örök ellensége, az idegenként ismert földön kívüli létforma végzetét. A korábbi részektől eltérően ez a kötet nem csupán regényadaptáció, Foster több helyen is kibővítette a történetet. Az olvasó az eredeti regény újraszerkesztett, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében.

Alan Dean Foster - Az ​ébredő Erő
Réges-régen, ​egy messzi-messzi galaxisban... A _Csillagok háborúja_ közel negyven évvel ezelőtt robbant be a mozikba, és rövid időn belül meghatározó kulturális jelenséggé vált az egész világon. A Star Wars első hat részén generációk nőttek fel és százmilliók váltak a filmek rajongóivá. 2015. végén, több, mint egy évtizednyi szünet után _Az ébredő Erővel_ folytatódott a sorozat, megpróbálva rabul ejteni a régi és az új rajongókat egyaránt. Most végre kezünkbe vehetjük a hetedik epizódot regény formájában is, hála Alan Dean Fosternek, a sci-fi nagymesterének. A történet visszarepít minket Leia hercegnő, Han Solo, Csubakka, C-3PO, R2-D2 és Luke Skywalker világába, közben pedig bevezet egy sor új, érdekes szereplőt. Lehet, hogy Darth Vader és a császár meghalt, de a béke még törékeny, és a Sithek gonoszságát nem könnyű eltörölni. Térjünk vissza abba a messzi-messzi galaxisba, és lássuk, mi történik, amikor az Erő ébredni kezd...

Alan Dean Foster - The ​Approaching Storm
The ​Republic is decaying, even under the leadership of Supreme Chancellor Palpatine, who was elected to save the galaxy from collapsing under the forces of discontent. On the tiny but strategic planet of Ansion, a powerful faction is on the verge of joining the growing secessionist movement. At the Chancellor’s request, the Jedi Council sends two Jedi Knights, Obi-Wan Kenobi and Luminara Unduli, along with their Padawans Anakin Skywalker and Barriss Offee, to stabilize the planet’s population. To succeed, the Jedi will have to fulfill near-impossible tasks, befriend wary strangers, and influence two great armies, stalked all the while by an enemy sworn to see the negotiations collapse and the mission fail. . . .

Alan Dean Foster - A ​bolygó neve: Halál
Miután ​visszatért a Földre, Ellen Ripley megtudja, hogy létrehoztak egy telepesekből álló kolóniát az LV-426-on, azon a bolygón, ahol a Nostromo legénysége találkozott az idegenekkel. Nemrég ráadásul megszűnt velük a rádiókapcsolat, ezért most egy tengerészgyalogos egység kíséretében visszatér, hogy kiderítse mi történt... és szembenézzen a szörnyetegekkel, akik mindennél többen vannak, és akiknek még mindig lételemük a pusztítás. _A bolygó neve: Halál_t 1986-ban mutatták be a mozik, és a mérföldkőnek számító előd méltó folytatása lett. Az olvasó az eredeti regény újrafordított, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében.

Alan Dean Foster - A ​végső megoldás a halál
Ellen ​Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem éli túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

Alan Dean Foster - The ​Complete Alien Omnibus
As ​the spaceship _Nostromo_ glided through the silent reaches of the galaxy, the ships scanners detected a garbled distress call form a remote and long dead planet. But all the technology on board could not protect the ship's crew from the living nightmare they found there. It was a terror that stalked Ripley, the only survivor of _Nostromo_, and came to haunt her again and again... Read the horrors of ALIEN and you won't believe that Ripley returned, with a team of death-dealing Marines, right back into the jaws of a threat too monstrous to contemplate. After the slaughter that was ALIENS, Ripley finds herself on a prison planet worse than anyone's imagined hell. But the nightmare of ALIEN 3 was only just beginning...

Alan Dean Foster - Utazás ​a halál bolygójára
A ​Sleamer Állomáson vár indítási engedélyre két mit sem sejtő földi tudós, egy xenológus és egy geológus. Feladatuk, a SUNIT nevű ritka és értékes fém felkutatása. A bolygón harcba keverednek a szörnyekkel és kétségbeejtő helyzetbe kerülnek. Útitársuk egyike bérgyilkos, aki az űrhajót is meg akarja szerezni. A küzdelembe bekapcsolódik egy metamorf is , aki bármilyen alakot fel tud ölteni. A metamorf őrzi a XUNCA-t a Galaxis legveszedemesebb fegyverét... Ha a XUNICA működésbe lép, a világegyetem létét veszélyezteti.

Kollekciók