Ajax-loader

Natasha Solomons könyvei a rukkolán


Natasha Solomons - The ​Novel in the Viola
In ​the spring of 1938 Elise Landau arrives at Tyneford, the great house on the bay. A bright young thing from Vienna forced to become a parlour-maid, she knows nothing about England, except that she won't like it. As servants polish silver and serve drinks on the lawn, Elise wears her mother's pearls beneath her uniform, and causes outrage by dancing with a boy called Kit. But war is coming and the world is changing. And Elise must change with it. At Tyneford she learns that you can be more than one person. And that you can love more than once.

Natasha Solomons - The ​House at Tyneford
Fans ​of Kate Morton's The Forgotten Garden and Sarah Jio's The Violets of March will love this New York Times bestselling sweeping historical novel of love and loss. It's the spring of 1938 and no longer safe to be a Jew in Vienna. Nineteen-year-old Elise Landau is forced to leave her glittering life of parties and champagne to become a parlor maid in England. She arrives at Tyneford, the great house on the bay, where servants polish silver and serve drinks on the lawn. But war is coming, and the world is changing. When the master of Tyneford's young son, Kit, returns home, he and Elise strike up an unlikely friendship that will transform Tyneford—and Elise—forever

Natasha Solomons - A ​Hartgrove-ház
Szörnyű ​dolog a bátyád feleségét szeretni.... Szilveszter estéje, Dorset, Anglia, 1946. Gyertyák lángja világítja be a nagytermet, gramofon sistereg, a vendégek pedig táncolnak, és pezsgőt kortyolgatnak. Ezen az éjszakán a Hartgrove-ház felidézi régmúlt dicsőségének napjait. Mikor a Fox-Talbot család fiai visszatérnek a háborúból, elhatározzák, hogy megmentik az ősi családi birtokot a biztos csődtől. Azonban a gyönyörű énekesnő, Edie Rose érkezése összekuszálja a szíveket és a családi kapcsolatokat, s ez végzetes áruláshoz vezet. Ötven évvel később, az elismert zeneszerző, Harry Fox-Talbot emlékezik vissza életére, s próbálja enyhíteni nemrég elhunyt felesége miatt érzett gyászát. Négyéves unokájáról kiderül, hogy kivételes zenei tehetség, ezért egyre több időt töltenek együtt. Az új élmények, tapasztalatok, melyeket a kisfiú közelsége által kap, arra sarkallja őt, hogy végre szembenézzen a múltjával is. Páratlan regény szerelemről és árulásról, és arról, hogy sosem késő a megbocsátást keresni.

Natasha Solomons - Mr ​Rosenblum's List
Jack ​Rosenblum is five foot three and a half inches of sheer tenacity and through study and application he intends to become a Very English Gentleman. Jack is compiling a list: a comprehensive guide to the manners, customs and habits of England. He knows that marmalade must be bought from Fortnum & Mason, he’s memorised every British monarch back to 913 A.D. and the highlight of his day is the BBC weather forecast. And he never speaks German, apart from the occasional curse. From the moment he disembarked at Harwich in 1937 he understood that assimilation was the key. But the war’s been over for eight years and despite his best efforts, his bid to blend in remains fraught with unexpected hurdles. Including his wife. Sadie finds his obsession baffling. She doesn’t want to forget who they are or where they came from. She’d rather bake cakes to remember the people they left behind than worry about how to play tennis. But Jack is convinced they can find a place to call home. In a final attempt to complete his list, he leads a reluctant Sadie deep into the English countryside. Here, in a land of woolly pigs, bluebells and jitterbug cider, they embark on an impossible task….

Natasha Solomons - Mr. ​Rosenblum listája
A ​nagy sikerű A TYNEFORD-HÁZ című köny szerzőjétől! Jack Rosenblum a második világháború elején feleségével és kislányával, menekülni kényszerül Berlinből. Így megannyi sorstársával együtt zsidó menekültként érkezik Angliába. A bevándorlók kapnak egy listát, hogy könnyebb legyen számukra a beilleszkedés, és hogyan viselkedjenek "angolként". Jack igyekszik pontról pontra betartani a javaslatokat. Kitartásának köszönhetően egy szőnyeggyárat működtet, méregdrága Savile Roow öltönyt visel, Jaguarral közlekedik, Fortnum & Mason lekvárt reggelizik, sosem beszél németül - eltekintve az alkalmanként használt szitokszavaktól -, és fel tudja sorolni a brit monarchia valaha élt összes szereplőjének nevét. Egy dolgot nem tud elérni: hogy megbecsült tagja lehessen egy előkelő angol golfklubnak. A háború utáni Angliában ez számára a lehetetlenséggel egyenlő. Ezért Jack Rosenblum úgy határoz, hogy megépíti a saját golfpályáját, és létrehozza a saját elegáns golfklubját. Rosenblum felesége, Sadie azonban nem osztja férje lelkesedését. Különösen azután nem, hogy Jack egy nádtetős parasztházba költözteti Dorsetben, ahol könnyebben valósíthatja meg az álmát. Sadie nem akarja elfelejteni, hogy kik ők, és honnan is származnak. Azokat a süteményeket szeretné sütni, melyeket még a régi otthonában szolgált fel a vendégeinek, és emlékezni akar az elmúlt időkre. Készüljön fel, mert ez a könyv el fogja bűvölni… megható, humoros, elgondolkodtató történet. - The Times Varázslatos regény. Humora, gyönyörű tájleírásai, az emberi jellemek érzékletes bemutatása minden bizonnyal az írónő rajongójává teszik az olvasót. - Library Journal Natasha Solomons életszerű, néha vidám, néha melankolikus regényében egy olyan pár magával ragadó történetét meséli el, akik új életet kezdenek, és legvadabb álmaikat is megvalósítják. - Publishers Weekly A lenyűgöző történet képi világa, minden jelenete és párbeszéde művészi alapossággal kidolgozott. - Jewish Book World Ismeri azt a varázslatos pillanatot, mikor egy könyvet kinyitva ráébred, hogy örök barátra lelt? Egy olyan könyvre, melyet nem tud elfelejteni, ezért újra és újra elolvassa? Egy olyan könyvre, mely valóban megváltoztatja a gondolkodását? Érzi a várakozást? A széles mosolyt, mikor a kedves történetre gondol?

Natasha Solomons - The ​Song of Hartgrove Hall
A ​captivating novel that evokes the author’s New York Times bestseller The House at Tyneford Natasha Solomons’s breathtaking new novel has it all: a love triangle, family obligations, and rediscovering joy in the face of grief, all set against the alluring backdrop of an English country estate. It's a terrible thing to covet your brother’s girl New Year’s Eve, 1946. Candles flicker, a gramophone scratches out a tune as guests dance and sip champagne— for one night Hartgrove Hall relives better days. Harry Fox-Talbot and his brothers have returned from the war determined to save their once grand home from ruin. But the arrival of beautiful wartime singer Edie Rose tangles the threads of love and duty, and leads to a devastating betrayal. Fifty years later, now a celebrated composer, Fox reels from the death of his adored wife, Edie. Until his connection with his four-year old grandson - a piano prodigy – propels him back into life, and ultimately to confront his past. An enthralling novel about love and treachery, joy after grief, and a man forced to ask: is it ever too late to seek forgiveness?

Natasha Solomons - A ​Tyneford-ház
A ​Downton Abbey rajongóinak - a New York Times bestsellere EGY VISZONY ELKEZDŐDIK, EGY KORSZAK VÉGET ÉR... Akik szívesen olvasták Kate Mortontól Az elfeledett kertet, és szeretik a Downton Abbey hangulatát, azok rajongani fognak a New York Times bestselleréért, amely lebilincselő történetet mesél el szerelemről és bánatról. 1938 tavaszán járunk, amikor is a zsidóknak már nem biztonságos Bécsben élniük. A fiatal lánynak, Elise Landaunak fel kell cserélnie fényűző, estélyekkel és pezsgővel teli életét az angliai szobalányok egyhangú mindennapjaival. Lakóhelye ezentúl Tyneford lesz, az öbölnél álló hatalmas ház, ahol a cselédek folyvást ezüstöt fényesítenek, és frissítőket szolgálnak fel a teraszon. De a háború fenyegetően közeleg, a világ nagy változások előtt áll. Amikor Tyneford urának ifjú örököse, Kit hazatér, a két fiatal között szokatlan barátság szövődik, amely átformálja Tynefordot és Elisét is - visszavonhatatlanul.

Natasha Solomons - Eltűnt ​férjek galériája
"Zseniális ​regény humorral és empátiával átitatva. A kedvenc könyve lesz." - Sue Leonard, Irish Examiner A világ már a szexuális forradalom küszöbén áll, de Juliet Montague, akinek évekkel ezelőtt eltűnt a férje, egy zárt zsidó közösségben él - ahol csak a férfi válhat el a nőtől -, ezért ő most mindössze egy élő özvegy, egy láthatatlan aguna. Juliet harmincadik születésnapján azonban minden megváltozik. Egy gazdag fiatal festőművész portrét készít róla, és a nőt végképp elönti a vágy, hogy megvalósítsa önmagát, így belép az általa olyannyira imádott művészetek világába. Az őt addig kordában tartó zsidó közösség rosszallása ellenére teljesen megváltoztatja az életét, galériát nyit Londonban, hogy kivételes képi látásmódja révén egy új világot teremtsen magának és gyermekeinek. A láthatatlan Julietből ragyogó, elismert nő válik, aki a sikerek mellett megismeri az életre szóló szerelem csodáját, minden örömét és búját is. "Elbűvölő történet arról, hogyan kerekedhetünk felül a környezetünk, és a saját magunk állította korlátainkon. Egy nő, aki a körülötte élőknek már egyáltalán nem számít, kitör sivár hétköznapjaiból, és megragadja az élet adta lehetőséget. A szerző egy szívet melengető, szenvedéllyel teli világot alkotott nekünk." - The Times "Magával ragadó olvasmány, és egyben szokatlan érzelmi utazás egy nőről, akinek minden életszakaszát megörökítette egy-egy portré." - Daily Mail

Natasha Solomons - The ​Gallery of Vanished Husbands
A ​stunning new novel from the New York Times bestselling author of The House at Tyneford London, 1958. It's the eve of the sexual revolution, but in Juliet Montague's conservative Jewish community where only men can divorce women, shefinds herself a living widow, invisible. Ever since her husband disappeared seven years ago, Juliet has been a hardworking single mother of two and unnaturally practical. But on her thirtieth birthday, that's all about to change. A wealthy young artist asks to paint her portrait, and Juliet, moved by the powerful desire to be seen, enters into the burgeoning art world of 1960s London, which will bring her fame, fortune, and a life-long love aff air.

Kollekciók