Ajax-loader

Joseph Kessel könyvei a rukkolán


Joseph Kessel - Az ​oroszlán
Ez ​a nosztalgikus atmoszférájú kedves regény egy kicsi lány és egy nagy oroszlán barátságáról szól. Kessel, a riporter-író, a különös tájak és különös kalandok kedvelője, egy kelet-afrikai rezervátumba vezet el bennünket, megismertet Patríciával, a kis fehér lánnyal, akinek a dzsungel, a vadállatok világa és törvénye nem egzotikum, hanem életének legtermészetesebb kerete. A szeretet jogán hatalma van a vadállatokon. Érti őket, háborítatlanul jár-kel közöttünk, játszik Kinggel, a hatalmas oroszlánnal, amelyet kétnapos korától fogva ő nevelt. A csodálatos idill, a paradicsomi boldogság azonban valamiképpen időtlen és valóságon kívüli, nem emberszabású, minden mozzanata valahogyan egy mindent összeroppantó tragédia felé mutat, amely majd keserűen bebizonyítja, hogy az életben még a legcsodálatosabb mesét sem lehet megélni valóságnak, csak mesének...

Joseph Kessel - A ​repülőtiszt
A ​háború hősei közt a repülők sorsa volt a legvégzetesebb. Ég és föld közt, bombák és srapnelek tüzében teljesítették veszedelmes hivatásukat. Nem csoda, ha szent barátságban forrt össze az équipage: a pilótatiszt, a megfigyelőtiszt és maga a gép. A gép két utasa egy-egy sikeres repülés után izgatottan várja a postát a tartalékállásban. A pilóta a feleségétől kapott leveleket, a megfigyelő pedig a barátnőjétől. És kiderül, hogy ez a két asszony ugyanaz a nő. A halálos veszedelemben összeforrt bajtársak közé ékelődik a szenvedély - az asszony, akit mindketten imádnak.

Joseph Kessel - Hong ​Kong és Makao
E ​különös, gyönyörű távol-keleti városok közül Hong Kong angol, Makao portugál fennhatóság alatt áll. Hong Kong egykor az ópium városa volt - ma az egész világgal élénk forgalmat lebonyolító kereskedelmi központ. Makao valaha a szerencsejátékok fellegvára volt - ma a távolkeleti aranyvásárlás fő piaca. Az éles szemű utazó, Joseph Kessel - részben ottani ismerősei és barátai segítségével - sokkal többet és sokkal mélyebbre látott ezekben az egzotikus nagyvárosokban, mint más. Rendkívüli embereket és bámulatos, különös történeteket ismert meg és ismertet könyvében. Bár nem szocialista, mély emberszeretete, igazságérzete az elnyomottak oldalára állítja. Mindig megmutatja az elragadóan szép városok ragyogása mögött és mellett meghúzódó nyomort - és felhívja a figyelmet ennek okaira. Kessel könyvében a főszereplők: az ópium, a szerencsejáték, az utolérhetetlenül kecses bárhölgyek, a titkosrendőrség, a képtelenül nagy vagyonok melletti nyomor - és ennek légszívfájdítóbb áldozatai: a kolduló, éhező kisgyerekek.

Kollekciók