Ajax-loader

Mark Haddon könyvei a rukkolán


Elfin
elérhető
2

Mark Haddon - A ​Delfin
Angelica, ​az újszülött kisbaba az egyetlen túlélője egy tragikus repülőgép-balesetnek. Mesésen gazdag apja a széltől is óvja, a világtól teljesen elzárva neveli fel a lányt, aki semmit nem tud a róla keringő pletykákról. Ám egy nap Darius, az ifjú műkereskedő mégis eljut a fényűző villába, és többet megért a lány és az apja közötti kapcsolatból, mint amennyit szabadna. Az életéért menekülve a Delfin nevű hajón szökik üldözője elől, aki meg akarja ölni őt… S ezzel megkezdődik az őrült, vér-, könny- és sós víz áztatta kaland, amely az elbeszélés hullámain napjaink Franciaországa, az ókori Görögország és a shakespeare-i Anglia között hánykolódik; amely majd elsüllyed a gyász sziklazátonyain, ám mégis partot ér; amelyben kalózok fosztogatnak, pestisjárvány tombol, és egy hercegnő kezét elnyeri egy birkózóbajnok – és amelyben egy kegyetlen világban egy szétszóródott család tagjai próbálják megtalálni az otthon felé vezető utat.

Mark Haddon - Valami ​baj van
Valami ​baj van George Hall-lal, észveszejtően nagy baj, de inkább nem szól róla senkinek. Alapelve ugyanis, hogy a problémákat fölösleges megbeszélni: lehet, hogy jólesik, de nem változtat semmin. Az elégedettség titka, hogy az ember egy csomó mindenről nem vesz tudomást. Vannak persze dolgok, amikről még George is kénytelen tudomást venni. Például a nyugdíjaztatásáról, amit azonban nem traumaként él meg, sőt nagyon jól elvan otthon, olvasgat, zenét hallgat, még egy kis műtermet is épít magának a kertben, ahol aztán tervei szerint majd rajzolgat, festeget... Azt sem fogadhatja egykedvűen, hogy temperamentumos lánya, Katie bejelenti, másodszor is férjhez megy, ezúttal Rayhez, egy kiállhatatlan alakhoz, akinek "fojtogatómancsa" van... És ott van még George fiának, a meleg Jamie-nek a kusza szerelmi élete, no és a felesége is viszonyt folytat az ő egyik volt kollégájával - egyszóval csőstül jönnek a bajok. Hanem a legfőbb: az az apró, ovális dudor George csípőjén, amit öltönypróba közben fedez fel. Azonnal bőrrákot diagnosztizál magának, öngyilkosságot fontolgat, és bár az orvos egy legyintéssel intézi el a dolgot -ekcéma, tessék kenegetni -, innentől kezdve George megállíthatatlanul csúszik lefelé a csendes őrülethez vezető lejtőn. A fergeteges családi víg- és szomorújáték végén, a nevezetes esküvőn azután minden rendbe jön, és a már-már szétesett família tagjai újra egymásra találnak. Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon, A kutya különös esete az éjszakában című világsikerű regény írója ezzel a pszichológiailag mélyenszántó, ugyanakkor fesztelenül könnyed és szórakoztató könyvvel újra bizonyítja különleges tehetségét.

Mark Haddon - Supergute ​Tage oder die sonderbare Welt des Christopher Boone
Christopher ​Boone ist fünfzehn Jahre, drei Monate und zwei Tage alt. Er kennt alle Länder und deren Hauptstädte sowie sämtliche Primzahlen bis 7507. Er liebt die Farbe Rot, hasst hingegen Gelb und Braun. Unordnung, Überraschungen und fremde Menschen versetzen ihn in Panik, denn Christopher leidet an einer leichten Form von Autismus. Als aber der Pudel in Nachbars Garten mit einer Mistgabel umgebracht wird, beginnt Christopher, aus seiner fest gefügten, kleinen Welt auszubrechen: Mutig stellt er den schändlichen Verbrecher und erfährt außerdem, was es heißt, in der Welt der Erwachsenen zu leben.

Robert Ludlum - John Rickards - Richard Paul Evans - Mark Haddon - Janson ​küldetése / Kísért a múlt / Az utolsó ígéret / A kutya különös esete az éjszakában
Robert ​Ludlum: Janson küldetése Paul Janson úgy hitte, végleg leszámolt titkosügynöki múltjával, mégis kénytelen visszatérni a kémkedés világába, amikor Novák Pétert, a milliárdos mecénást terroristák rabolják el. Janson kiváló csapatot állít össze, ám miután a kiszabadítási akció szörnyű tragédiába torkollik, az ő élete kerül veszélybe. Egyedüli reménye az, ha sikerül minél hamarabb kiderítenie az igazságot a történtekről. Richard Paul Evans: Az utolsó ígéret Eliana a szívére hallgatva maga mögött hagyja az Egyesült Államokat, és férje szülőhazájába, Olaszországba, a meseszép Toscanába költözik. Kisfiuk születését követően azonban egyre inkább eltávolodnak egymástól, és Eliana jóformán egyedül viseli gondját a súlyosan asztmás gyermeknek. Egy forró júliusi napon új bérlő bukkan fel az otthonukként szolgáló villában, és az Amerikából érkezett titokzatos idegen nem várt fordulatot hoz a szemrevaló asszony életébe. John Rickards: Kísért a múlt Egy éjszaka a kisváros seriffje egy férfit vesz észre az országúton, aki kést szorongat a kezében, a lábánál pedig női holttest hever. A rejtélyes gyanúsított azonban nem válaszol a seriff kérdéseire, és semmi sem bizonyítja a bűnösségét. Townsend seriff ezért gyermekkori barátja segítségét kéri, ám a magánnyomozóként dolgozó Alex Rourke-nak sejtelme sincs, hogy végzetes játszmába keveredett. Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában A tizenöt éves Christopher Boone az autizmus egyik formájától szenved. Noha mesterien bánik a számokkal, mit sem tud az érzelmekről. Kedveli a listákat és a törvényszerűségeket, de ki nem állhatja, ha megérintik. Mikor a szomszéd kutyája gyilkosság áldozata lesz, Christopher úgy dönt, hogy utánajár az esetnek. Nyomozása során azonban olyan felfedezést tesz, ami felforgatja addigi életét.

Mark Haddon - The ​Pier Falls
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mark Haddon - Bumm!
Egy ​távoli szupercivilizáció ügynököket küld a Földre - no nem kapcsolatfelvétel, hanem szigorúan csak emberrablás céljából. Ketten közülük egy angliai középiskolába mennek, ahol a regény főhőse, Jimbo gyanakodni kezd: kik ezek a furcsa alakok, akik egymás között olyan nyelven beszélnek, amely nem is létezik? És jönnek a fergeteges kalandok: Jimbo a barátjával és a nővérével együtt Skócia északi részére utazik, mert ott van a földönkívüliek térugró állomása. S ha már ott vannak, természetesen elugranak a hetvenezer fényévre lévő bolygóra. Már jó sok földi ember van ott: mint kiderül, mindannyian megszállott sci-fi-rajongók, és a földönkívüliek azért hozták el őket, mert velük akarják benépesíteni bolygójukat ők ugyanis már nem tudnak szaporodni. Szuper jó a hely: az étteremben csak a kedvenc kajádra gondolsz, és az megjelenik (bár kicsit mű íze van, sajna). És hatalmas pókok szervezik a humánok életét, akik tudnak ugyan angolul, de mókásan összekutyulják a kifejezéseket. Egy szó mint száz, a három gyerek végül hősiesen megmenti az emberiséget. A kutya különös esete az éjszakában és a Valami baj van című világsikerű regények szerzőjének új könyve frenetikus humorral megírt sci-fi-paródia; olyan ifjúsági regény, amely felhőtlen szórakozást ígér minden felnőttnek is, aki megőrzött a lelkében valami gyermeki játékosságot.

Mark Haddon - The ​Red House
Family, ​that slippery word, a star to every wandering bark, and everyone sailing under a different sky. After his mother's death, Richard, a newly remarried hospital consultant, decides to build bridges with his estranged sister, inviting Angela and her family for a week in a rented house on the Welsh border. Four adults and four children, a single family and all of them strangers. Seven days of shared meals, log fires, card games and wet walks. But in the quiet and stillness of the valley, ghosts begin to rise up. The parents Richard thought he had. The parents Angela thought she had. Past and present lovers. Friends, enemies, victims, saviours. And watching over all of them from high on the dark hill, Karen, Angela's stillborn daughter. The Red House is about the extraordinariness of the ordinary, weaving the words and thoughts of the eight characters together with those fainter, stranger voices - of books and letters and music, of the dead who once inhabited these rooms, of the ageing house itself and the landscape in which it sits. Once again Mark Haddon, bestselling author of The Curious Incident of the Dog in the Night-time and A Spot of Bother, has written a novel that is funny, poignant and deeply insightful about human lives.

Mark Haddon - Boom! ​(angol)
An ​explosive, highly charged, and hilarious middle-grade adventure from Mark Haddon, acclaimed author of The Curious Incident of the Dog in the Night-time. From the moment that Jim and his best friend, Charlie, bug the staff room and overhear two of their teachers speaking to each other in a secret language, they know there's an adventure on its way. But what does "spudvetch" actually mean, and why do Mr. Kidd's eyes flicker with fluorescent blue light when Charlie says it to him? Perhaps Kidd and Pearce are bank robbers talking in code. Perhaps they're spies. Perhaps they are aliens. Whatever it is, Jimbo and Charlie are determined to find out. There really is an adventure on its way. A nuclear-powered, one-hundred-ton adventure with reclining seats and a buffet car. And as it gathers speed and begins to spin out of control, it can only end one way . . . with a BOOM!

Mark Haddon - The ​Porpoise
In ​a bravura feat of storytelling, Mark Haddon calls upon narratives ancient and modern to tell the story of Angelica, a young woman trapped in an abusive relationship with her father. When a young man named Darius discovers their secret, he is forced to escape on a boat bound for the Mediterranean. To his surprise he finds himself travelling backwards over two thousand years to a world of pirates and shipwrecks, of plagues and miracles and angry gods. Moving seamlessly between the past and the present, Haddon conjures the worlds of Angelica and her would-be savior in thrilling fashion. As profound as it is entertaining, The Porpoise is a stirring and endlessly inventive novel from one of our finest storytellers.

Mark Haddon - A ​kutya különös esete az éjszakában
A ​tizenöt éves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója - egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. Így kezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében.... Mark Haddon bámulatos beleérzéssel ábrázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát, s könyve izgalmas és megható olvasmány lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon tizenöt gyerekkönyv szerzője, emellett illusztrátor és forgatókönyvíró. A kutya különös esete az éjszakában első felnőtteknek (is) szóló könyve, amely az elmúlt időszak egyik legnagyobb világsikere, és Angliában megkapta az év legjobb gyerekkönyvének járó díjat.

Mark Haddon - Lo ​strano caso del cane ucciso a mezzanotte
Quando ​scopre il cadavere di Wellington, il cane della vicina, il giovane Christopher Boone capisce di trovarsi davanti a uno di quei misteri che il suo eroe, Sherlock Holmes, era così bravo a risolvere. E incomincia a scrivere un libro, mettendo insieme gli indizi del caso dal suo punto di vista. Un punto di vista un po' speciale, perché Christopher soffre della sindrome di Asperger, una forma di autismo, e ha un rapporto molto problematico con il mondo. Indagando sull'assassinio del cane, Christopher inizia a far luce su un mistero ben più importante che lo riguarda da vicino. Come è morta sua madre? Perché suo padre non vuole che lui faccia domande ai vicini di casa? Per rispondere, Christopher dovrà intraprendere un viaggio iniziatico in luoghi e situazioni per lui difficilmente tollerabili, approdando a una sorta di età adulta, orgoglioso di sapersi muovere nel mondo caotico e rumoroso degli altri.

Mark Haddon - A ​Spot of Bother
George ​Hall is an unobtrusive man. A little distant, perhaps, a little cautious, not at quite at ease with the emotional demands of fatherhood, or manly bonhomie. He does not understand the modern obsession with talking about everything. “The secret of contentment, George felt, lay in ignoring many things completely.” Some things in life, however, cannot be ignored. At 61, George is settling down to a comfortable retirement, building a shed in his garden, reading historical novels and listening to a bit of light jazz. Then his tempestuous daughter, Katie, announces that she is getting re-married, to the deeply inappropriate Ray. Her family is not pleased – as her brother Jamie observes, Ray has “strangler’s hands.” Katie can’t decide if she loves Ray, or loves the wonderful way he has with her son Jacob, and her mother Jean is a bit put out by all the planning and arguing the wedding has occasioned, which get in the way of her quite fulfilling late-life affair with one of her husband’s ex-colleagues. And the tidy and pleasant life Jamie has created crumbles when he fails to invite his lover, Tony, to the dreaded nuptials. Unnoticed in the uproar, George discovers a sinister lesion on his hip, and quietly begins to lose his mind. The way these damaged people fall apart – and come together – as a family is the true subject of Haddon’s disturbing yet amusing portrait of a dignified man trying to go insane politely. A SPOT OF BOTHER is Mark Haddon’s unforgettable follow-up to the internationally beloved bestseller THE CURIOUS INCIDENT OF THE DOG IN THE NIGHT-TIME. Here the madness – literally – of family life proves rich comic fodder for Haddon’s crackling prose and bittersweet insights into misdirected love.

Mark Haddon - Boom! ​(német)
Invasion ​aus dem All: ein SciFi-Krimi mit Lachgarantie Das ziemlich eintönige Leben des 13-jährigen Jim ändert sich schlagartig, als er und sein Freund Charlie einer mysteriösen Verschwörung auf die Spur kommen. Warum reden die Lehrer in einer Geheimsprache miteinander? Warum sprühen ihre Augen blaue Funken? Als Jim und Charlie ihnen folgen, landen sie plötzlich in einer fremden Galaxie, auf dem Planeten Plonk. Und damit beginnt das Abenteuer: Denn sie müssen nicht nur ihre Lehrer retten, sondern die ganze Welt … Das Kinderbuchdebüt von Bestsellerautor Mark Haddon ("Supergute Tage oder …") – in bester Roald-Dahl-Tradition – unwiderstehlich!

Mark Haddon - The ​Curious Incident of the Dog in the Night-time
Fifteen-year-old ​Christopher has a photographic memory. He understands maths. He understands science. What he can't understand are other human beings. When he finds his neighbour's dog lying dead on the lawn, he decides to track down the killer and write a murder mystery about it. But what other mysteries will he end up uncovering?

Kollekciók