Ajax-loader

Halmos Monika könyvei a rukkolán


Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Nagy Elvira - Pelle Józsefné - Horváth Ilona - Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Terített asztalok
Ügyeskezű háziasszonyoknak, barkácsoló kedvűeknek szóló sorozatunk rengeteg témát és ötletet kínál a foltvarrástól az asztaldíszítésen át a gyöngyfűzésig, ízléses kivitelben, gyönyörű fotókkal, világos leírásokkal.

Halmos Monika - Levendula, rózsa, ibolya
75 recept 75 színes ételfotóval! Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni. De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

Gabula András - Halmos Monika - Kedvenc ​szakácskönyvem
Népszerű ​receptek, áttekinthetően fekete-fehér fotókkal illusztrálva

Halmos Monika - Levendula ​szívvel, lélekkel
Halmos ​Monika, arany diplomás gasztronómus, számos szakácskönyv szerzője, a honi ehető virágok szakértője egy igazi kis kulináris csemegével jelentkezik, a levendula-rajongók kedvére: a könyv csupa-csupa levendulás receptet és ínycsiklandó fotókat tartalmaz a levestől a süteményekig, italtt, húsételt, desszerteket. Számos szakácskönyvem jelent már meg, amelyek közül az egyik legkedvesebb a „Varázslatos virágízek”, amelyben a honi ehető virágok témakörét mutattam be. Azt hiszem, ezzel a könyvvel egy kicsit megelőztem a kort, mert csaknem tíz éve jelent meg, az ehető virágok iránti különös figyelem csak az elmúlt két évben lett igazán mérhető. Az ehető virágos receptes gyűjteményemben sok levendulás recept is van, és az idei szezont többek közt a levendula fotózásnak is szenteltük. Így adott volt már minden ahhoz, hogy egy levendulás szakácskönyvvel rukkoljunk elő

Halmos Monika - Nemzetünk ​konyhája
A ​Nemzetünk konyhája című színes képekkel illusztrált könyv különleges, mégis könnyen elkészíthető ételek receptjeivel ismerteti meg az olvasókat. A kötetben hétköznapokra való, és ünnepi alkalmakra szánt különlegességek is vannak.

Halmos Monika - Varázslatos ​virágízek
Aki ​a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. S aki megkóstolja, elfogyasztja, egészen új ízélménnyel lesz gazdagabb. Talán első hallásra furcsának tűnik megízlelni egy aprócska bim- bót, beleharapni egy gyönyörűséges virágba, pedig a virágokkal való díszítésnek, ízesítésnek története messzire nyúlik vissza az időben: 400 évvel időszámításunk kezdete előtt a perzsák szívesen ízesítet- ték ételeiket virágszirmokkal, akárcsak az inkák, akik a naprafor- gószirmot tartották a legnagyobb becsben. Keleten a krizántén, a sásliliom, a körömvirág szerepelt az ehető virágok palettáján, míg a Római Birodalomban igazi rózsaőrület tombolt: nemcsak lakásaik díszítésére, pompásan terített asztalaik dekorálására használták, de a fejükön rózsakoszorút hordtak, öltözéküket rózsabimbókkal éke- sítették. Európai királyi, nemesi családainak asztalán a desszertek mindennapos velejárójának tekintették a kandírozott virágszirmo- kat, a rózsát, ibolyát, esténként pedig nagyságos asszonyok egy-egy csésze levendulavirág-teával ringatták magukat édes álomba. Öreg szakácskönyveket lapozgatva számtalan receptet találtam a virágok felhasználására, elkészítési módjára, a vadvirágos réten, a virágos- kert ágyásai közt kószálva pedig mind erősebben élt bennem a vágy: feleleveníteni ezeket a feledésbe merült finomságokat, kiegészítve természetesen ízletes, korszerű virágos fogásokkal a gyűjteményt. Ínyencségek egytől egyig: előbb gyönyörűségek a szemnek, majd azután a szájnak. Szépre való fogékonyság és kifinomult ízlelőérzék kívánatos ahhoz, hogy az apró virágokban rejlő eddig ismeretlen, pompás ízeket élvezni tudjuk, épp ezért ezeket az étkeket gyöngé- debben is fűszerezzük. Különleges élménnyel fog megajándékozni a szerény virágú kankalin, a fürtös akác, sokak által bizonyára már ismert és kedvelt bodza. Nem feledkezhetünk meg az egy időben nyíló virágok és érő gyümölcsök, zöldségfélék utánozhatatlan ízhar- móniájáról, amely fennáll például a málna és a mályvarózsa, az eper és bodza közt. Érdekes növényekből készült ételek – kiskert, vadvirág, minden a menüben.

Halmos Monika - 55 ​ínyencség ünnepekre
A ​készülődés, az asztal különleges megterítése, a finom poharak csengése már eleve ünnepi hangulatot teremtenek. A konyha felől szállongó illatok, a fazekak sustorsága, a serpenyők sercegése pedig tovább fokozzák a várakozás izgalmait...

Gabula András - Halmos Monika - Népszerű ​sütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Bellovics Zsolt - Mámoros ​koktélok
Ki ​ne vágyott volna egy kellemes koktélra egy fárasztó nap után, vagy egy vidám baráti társaságban? A Mámoros koktélok című színes, rendkívül látványos fotókkal teli könyvben számos különlegesebbnél különlegesebb koktél leírása található. A Meghitt percek sorozat részei: Bűvös serpenyők; Édes költemények; Falatnyi muffinok; Fennkölt saláták; Fenséges csirkefalatok; Karácsony asztalára; Mámoros koktélok; Nemzetünk konyhája

Gabula András - Halmos Monika - Mindennapi ​kenyerünk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Rózsakóstoló
(Előszó:) ​A rózsa, a "virágok királynője", az emberiség megjelenésével egyidejű jelen van a mindennapjainkban, a költészetben, a művészetekben. A rózsa mindig a jót, a szépet, a nemeset jelképezte, és éppúgy ott a helye a paraszti kertekben, ahogyan a kastélyok parkjaiban. Végigkíséri életünket a születéstől a hitvilágon át a végső búcsúig, velünk van az enteriőrökben, a kozmetikumokban, motívumokban, jelképekben. A virágok virága, a rózsa ételeinkbe komponálva megszépíti a lelket, gyönyörűséget ad a szemnek, és egy csodálatos ízélménnyel gazdagít. Kóstoljuk meg az ünnepet fényesítő rózsaszörpöt, a pompás és dekoratív kandírozott rózsaszirmokat! Ha van kiskertünkben rózsa, készítsünk a nekünk kedveseknek rózsás süteményt, rózsaszirmokkal finomított lekvárt, vagy hagyjuk, hogy a rózsa és a chili, vagy a rózsa és a bors kettőse vezessen ínyenc élvezetekre! Engedjük, hogy a rózsa zamata magával ragadjon, ringassuk magunkat a virágos élvezetekben: szebb és kerekebb lesz tőle a világ!

Gabula András - Halmos Monika - Tésztaételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Könnyű ​és kívánatos
A ​könyv finomabbnál finomabb ételeket tartalmaz, melyek ízletesek, kevés kalóriát tartalmaznak, így fogyókúrázók is fogyaszthatják. Mindenki kedvére választhat a kínálatából.

Gabula András - Halmos Monika - Édes ​ízek könyve
Modern ​és hagyományos ízeket kínálunk káprázatos ételfotókkal a sütni szerető háziasszonyoknak. A sütemények készítését segíti a világos receptközlés, s a tálaláshoz remek segítséget nyújtanak a fényképek.

Halmos Monika - Szerelemre ​éhesen
Vágyakat ​pezsdítő szerelmi étkeket gyűjtöttünk össze Vénusz konyhájából. Nagyszerű nyitányokat kínálunk, belekóstolni az ízek előjátékába. Fenséges főétkeket, fokozni a szerelmi étvágyat, növelni az erőt. Nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk hústalan huncutságaink választékát. Izgalmas nyalánkságok sora vár a szerelmes este megkoronázására, hűsítő frissítők, apró harapnivalók a szerelmi csaták tűzszüneteire. Mint tudjuk, a szívhez a gyomron át vezet az út. S nincs is jobb annál, mint egy kettesben elköltött, meghitt vacsora... táncoló gyertyafény, finom fűszerillat, a jó ízek, pohárnyi nemes bor... s egy édes éjszaka.

Halmos Monika - Fenséges ​csirkefalatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ilona - Halmos Monika - Máté Pálné - Korpádi Péter - Desszertek
Lehet ​róluk lemondani, lehet a csábításuknak ellenállni, de nincs olyan ember, aki ne szeretné a desszerteket. A különböző sütemények, torták, pudingok, fagylaltok, palacsinták, gyümölcskosarak és más különleges finomságok az ebédek, vacsorák, családi és baráti összejövetelek megkoronázói. Rohanó világunkban egyre kevésbé engedjük meg magunknak az ebéd utáni pihenőt, a délutáni sziesztát. Pedig a kávé mellé kapott sütemény vagy az ebéd főfogását követő desszert elfogyasztása egyszerre kikapcsolódás és kényeztetés.

Pelle Józsefné - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Máté Pálné - Halmos Monika - Köretek, ​saláták, mártások könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Ibolya ​íz-lelő
Bájosan, ​elegáns könyv, régi idők ibolyás receptjeivel és a modern reformkonyha ibolyás finomságaival. Különleges tartalom, gyönyörű fotók, saját kipróbált receptek, az ünnepi kínálatból kihagyhatatlan! Mert ez nem csak szakácskönyv!

Gabula András - Halmos Monika - Modern ​befőzés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Grillezett ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Házi ​szörpök, limonádék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Modern ​befőzés
A ​Modern befőzés című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Birsdzsem dióval, Sütőtök üvegben, Somlekvár - Modern befőzéses receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Halmos Monika - Vadételek
A ​vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez!

Halmos Monika - 55 ​kalács- és kenyérféle
Kenyérsütés ​... Mi mindent jelent ez az egyetlen szó! Van benne valami kedves nosztalgia, a vidéki gyermekkor ringató bája. Keserédes emlékek a kemény időkről, s a pékség forrón simogató illata... Nem csoda, ha a kenyérsütés reneszánszát éli.

Gabula András - Halmos Monika - Ezerízű ​muffinok
Néhány ​éve még nem nagyon tudtuk, hogy mit takar ez a kedvesen csengő, érdekes név: MUFFIN. Azóta futótűzként terjed, s mondhatni, a magyar háziasszonyok szívét is meghódította ez az egyszerű, gyorsan és megannyi változatban elkészíthető, eredetileg amerikai finomság. Engedje, hogy az Ön konyhájába is betérjen ez a nemesen egyszerű és rendkívül sokoldalú süteményfajta, s meglátja, hálás és visszatérő vendég lesz!

Halmos Monika - Sütemények ​karácsonyra
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére.

Halmos Monika - Gabula András - Adventtől ​szilveszterig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Csokoládés ​csodák
Finomabbnál ​finomabb különlegességeket készíthetünk el a színes képekkel teli kiadvány segítségével. Egy kis ízelítő a kínálatból: csokoládéfagylalt, csokitorta, fehér csokis joghurttorta...

Halmos Monika - Ikea ​Hack
IKEA ​- ez a négybetűs szó világszerte egyet jelent: skandináv letisztultság, egyszerű - olykor meghökkentő - formavilág, természetes anyagok és színek, praktikum. A svéd vég termékeinek népszerűsége egy új kreatív trend kialakulását eredményezte, ez pedig az IKEA hack, mely a bútorok, lakberendezési tárgyak újragondolásáról, egyfajta újrahasznosításáról szól. Fesd át, barkácsold át, használd másképp! Könyvünkben a legkedveltebb ikea hackeket gyűjtöttük össze.

Kollekciók