Ajax-loader

Halmos Monika könyvei a rukkolán


Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Nagy Elvira - Pelle Józsefné - Horváth Ilona - Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Terített asztalok
Ügyeskezű háziasszonyoknak, barkácsoló kedvűeknek szóló sorozatunk rengeteg témát és ötletet kínál a foltvarrástól az asztaldíszítésen át a gyöngyfűzésig, ízléses kivitelben, gyönyörű fotókkal, világos leírásokkal.

Halmos Monika - Levendula, rózsa, ibolya
75 recept 75 színes ételfotóval! Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni. De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

Halmos Monika - Házi ​szörpök, limonádék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Bellovics Zsolt - Mámoros ​koktélok
Ki ​ne vágyott volna egy kellemes koktélra egy fárasztó nap után, vagy egy vidám baráti társaságban? A Mámoros koktélok című színes, rendkívül látványos fotókkal teli könyvben számos különlegesebbnél különlegesebb koktél leírása található. A Meghitt percek sorozat részei: Bűvös serpenyők; Édes költemények; Falatnyi muffinok; Fennkölt saláták; Fenséges csirkefalatok; Karácsony asztalára; Mámoros koktélok; Nemzetünk konyhája

Gabula András - Halmos Monika - Könnyű ​és kívánatos
A ​könyv finomabbnál finomabb ételeket tartalmaz, melyek ízletesek, kevés kalóriát tartalmaznak, így fogyókúrázók is fogyaszthatják. Mindenki kedvére választhat a kínálatából.

Halmos Monika - Modern ​befőzés
A ​Modern befőzés című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Birsdzsem dióval, Sütőtök üvegben, Somlekvár - Modern befőzéses receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Halmos Monika - 55 ​magyaros ételrecept
Amint ​a sok jó ember kis helyen, úgy fér meg a magyar konyha étlapján együtt a számtalan, különböző finomság. A nyárson sült pecsenye, a bográcsban fortyogó, lángnyelvű paprikás, a szántóvetők egyszerű étkei, vagy például Erdély leleményesen fűszerezett finomságai.

Halmos Monika - Nemzetünk ​konyhája
A ​Nemzetünk konyhája című színes képekkel illusztrált könyv különleges, mégis könnyen elkészíthető ételek receptjeivel ismerteti meg az olvasókat. A kötetben hétköznapokra való, és ünnepi alkalmakra szánt különlegességek is vannak.

Halmos Monika - Karácsonyi ​vacsora
Előételeket, ​leveseket és ízletes főételeket tartalmazó kiadvány, gusztusos fotókkal és részletes leírásokkal.

Halmos Monika - Fenséges ​csirkefalatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Tésztaételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Nagy Elvira - Sütemények ​könyve 1.
Gyönyörű ​színes képekkel illusztrált kis könyv, tele-tele izgalmas süti recepttel. Arab mézes, Csokis homoktorta, Édes kis máglyarakás...

Pelle Józsefné - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Máté Pálné - Halmos Monika - Köretek, ​saláták, mártások könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Nagy Elvira - Sütemények ​könyve 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Gabula András - Burgonyás ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - 55 ​könnyed egytálétel
Az ​egytálételek nagy vonzereje egyszerű elkészítésükben és változatosságukban rejlik. A számtalan zöldségféle, a rafinált fűszerezés megunhatatlanná teszi őket. Mindenki megtalálja köztük az ínyére valót.

Gabula András - Halmos Monika - Korpádi Péter - Patyi Árpád - Nagy ​Süteménykönyv
Hagyományos ​és különleges finomságok. Torták, krémesek, kalácsok, piték, muffinok, apró és sós sütemények. Érdekességek gyümölcsökről, alapanyagokról.

Halmos Monika - Levendula ​szívvel, lélekkel
Halmos ​Monika, arany diplomás gasztronómus, számos szakácskönyv szerzője, a honi ehető virágok szakértője egy igazi kis kulináris csemegével jelentkezik, a levendula-rajongók kedvére: a könyv csupa-csupa levendulás receptet és ínycsiklandó fotókat tartalmaz a levestől a süteményekig, italtt, húsételt, desszerteket. Számos szakácskönyvem jelent már meg, amelyek közül az egyik legkedvesebb a „Varázslatos virágízek”, amelyben a honi ehető virágok témakörét mutattam be. Azt hiszem, ezzel a könyvvel egy kicsit megelőztem a kort, mert csaknem tíz éve jelent meg, az ehető virágok iránti különös figyelem csak az elmúlt két évben lett igazán mérhető. Az ehető virágos receptes gyűjteményemben sok levendulás recept is van, és az idei szezont többek közt a levendula fotózásnak is szenteltük. Így adott volt már minden ahhoz, hogy egy levendulás szakácskönyvvel rukkoljunk elő

Halmos Monika - Ibolya ​íz-lelő
Bájosan, ​elegáns könyv, régi idők ibolyás receptjeivel és a modern reformkonyha ibolyás finomságaival. Különleges tartalom, gyönyörű fotók, saját kipróbált receptek, az ünnepi kínálatból kihagyhatatlan! Mert ez nem csak szakácskönyv!

Gabula András - Halmos Monika - Modern ​befőzés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Ikea ​Hack
IKEA ​- ez a négybetűs szó világszerte egyet jelent: skandináv letisztultság, egyszerű - olykor meghökkentő - formavilág, természetes anyagok és színek, praktikum. A svéd vég termékeinek népszerűsége egy új kreatív trend kialakulását eredményezte, ez pedig az IKEA hack, mely a bútorok, lakberendezési tárgyak újragondolásáról, egyfajta újrahasznosításáról szól. Fesd át, barkácsold át, használd másképp! Könyvünkben a legkedveltebb ikea hackeket gyűjtöttük össze.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Szabó Albertné - Kenyerek, ​kalácsok, sütemények könyve
Legyen ​bármilyen alkalom, a sütemény receptek nem maradhatnak el a menüsor összeállításakor. Mindegy, hogy a kelt tésztákat, a piskótaféléket, vagy a gyorsan és egyszerűen elkészíthető muffinokat favorizálod, a főétel utáni desszert mindenki nagy kedvencének számít. Ha nem kedveled az édességeket, készíthetsz sós aprósüteményt is, mely akár a teázás, vagy sörözés kiváló kísérője lesz majd!

Halmos Monika - 55 ​pompás tortaféle
Tortát ​enni mindig gyönyörűséges. Se szeri, se száma a krémes, karamellás, tejszínes, gyümölcsös, likőrös tortáknak. E mesébe illő édességek az ünnep fénypontjai voltak és lesznek is, amíg világ a világ.

Halmos Monika - Varázslatos ​virágízek
Aki ​a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. S aki megkóstolja, elfogyasztja, egészen új ízélménnyel lesz gazdagabb. Talán első hallásra furcsának tűnik megízlelni egy aprócska bim- bót, beleharapni egy gyönyörűséges virágba, pedig a virágokkal való díszítésnek, ízesítésnek története messzire nyúlik vissza az időben: 400 évvel időszámításunk kezdete előtt a perzsák szívesen ízesítet- ték ételeiket virágszirmokkal, akárcsak az inkák, akik a naprafor- gószirmot tartották a legnagyobb becsben. Keleten a krizántén, a sásliliom, a körömvirág szerepelt az ehető virágok palettáján, míg a Római Birodalomban igazi rózsaőrület tombolt: nemcsak lakásaik díszítésére, pompásan terített asztalaik dekorálására használták, de a fejükön rózsakoszorút hordtak, öltözéküket rózsabimbókkal éke- sítették. Európai királyi, nemesi családainak asztalán a desszertek mindennapos velejárójának tekintették a kandírozott virágszirmo- kat, a rózsát, ibolyát, esténként pedig nagyságos asszonyok egy-egy csésze levendulavirág-teával ringatták magukat édes álomba. Öreg szakácskönyveket lapozgatva számtalan receptet találtam a virágok felhasználására, elkészítési módjára, a vadvirágos réten, a virágos- kert ágyásai közt kószálva pedig mind erősebben élt bennem a vágy: feleleveníteni ezeket a feledésbe merült finomságokat, kiegészítve természetesen ízletes, korszerű virágos fogásokkal a gyűjteményt. Ínyencségek egytől egyig: előbb gyönyörűségek a szemnek, majd azután a szájnak. Szépre való fogékonyság és kifinomult ízlelőérzék kívánatos ahhoz, hogy az apró virágokban rejlő eddig ismeretlen, pompás ízeket élvezni tudjuk, épp ezért ezeket az étkeket gyöngé- debben is fűszerezzük. Különleges élménnyel fog megajándékozni a szerény virágú kankalin, a fürtös akác, sokak által bizonyára már ismert és kedvelt bodza. Nem feledkezhetünk meg az egy időben nyíló virágok és érő gyümölcsök, zöldségfélék utánozhatatlan ízhar- móniájáról, amely fennáll például a málna és a mályvarózsa, az eper és bodza közt. Érdekes növényekből készült ételek – kiskert, vadvirág, minden a menüben.

Halmos Monika - Szerelemre ​éhesen
Vágyakat ​pezsdítő szerelmi étkeket gyűjtöttünk össze Vénusz konyhájából. Nagyszerű nyitányokat kínálunk, belekóstolni az ízek előjátékába. Fenséges főétkeket, fokozni a szerelmi étvágyat, növelni az erőt. Nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk hústalan huncutságaink választékát. Izgalmas nyalánkságok sora vár a szerelmes este megkoronázására, hűsítő frissítők, apró harapnivalók a szerelmi csaták tűzszüneteire. Mint tudjuk, a szívhez a gyomron át vezet az út. S nincs is jobb annál, mint egy kettesben elköltött, meghitt vacsora... táncoló gyertyafény, finom fűszerillat, a jó ízek, pohárnyi nemes bor... s egy édes éjszaka.

Halmos Monika - Dzsemek ​és csatnik
A ​Dzsemek és csatnik című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Szőlődzsem dióval, Bodza-alma dzsemvariáció, Csokis meggydzsem - Dzsemek és csatnik receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Halmos Monika - Ünnepi ​finomságok
Vendégeket ​várni, izgatottan készülődni, magunk köré gyűjteni a nekünk kedveseket. Diót törni, tésztát gyúrni, krémet kavarni, mákot darálni. Élvezni, amint gyöngén gyöngyözve fortyog a leves, a sütőben muzsikálva sistereg a hús. Asztalt teríteni, poharakat fényesíteni, bort választani, s szépen felöltözve csengetésre várakozni. Körülülni az asztalt, úgy, amint évszázadok óta mindenki - mindig. Áhítattal hallgatni az angyalok zenéjét, örömmel fogadni a megszokott és mégis megunhatatlan étkek sorát. Végigfuttatni szemünket az asztal körül ülőkön, s akik nem lehetnek velünk, nekik egy-egy gyertyát gyújtani. Bort tölteni, míg szívünk is megtelik gyönyörűséggel, s koccintani egymással, szívből örülni annak, hogy itt és most együtt lehetünk, együtt ünnepelhetünk.

Halmos Monika - Gabula András - Adventtől ​szilveszterig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Rózsakóstoló
(Előszó:) ​A rózsa, a "virágok királynője", az emberiség megjelenésével egyidejű jelen van a mindennapjainkban, a költészetben, a művészetekben. A rózsa mindig a jót, a szépet, a nemeset jelképezte, és éppúgy ott a helye a paraszti kertekben, ahogyan a kastélyok parkjaiban. Végigkíséri életünket a születéstől a hitvilágon át a végső búcsúig, velünk van az enteriőrökben, a kozmetikumokban, motívumokban, jelképekben. A virágok virága, a rózsa ételeinkbe komponálva megszépíti a lelket, gyönyörűséget ad a szemnek, és egy csodálatos ízélménnyel gazdagít. Kóstoljuk meg az ünnepet fényesítő rózsaszörpöt, a pompás és dekoratív kandírozott rózsaszirmokat! Ha van kiskertünkben rózsa, készítsünk a nekünk kedveseknek rózsás süteményt, rózsaszirmokkal finomított lekvárt, vagy hagyjuk, hogy a rózsa és a chili, vagy a rózsa és a bors kettőse vezessen ínyenc élvezetekre! Engedjük, hogy a rózsa zamata magával ragadjon, ringassuk magunkat a virágos élvezetekben: szebb és kerekebb lesz tőle a világ!

Halmos Monika - Gasztroajándékok
Aki ​gondosan tervez, jó előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami a későbbiekben lehet jó ajándék - augusztusban paradicsom csatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel vagy citromfű szörpöt készít. Aki igazán ínyenc hírében áll, annak a legnagyobb örömet valami gourmet-különlegességgel szerezhetünk: legyen az kacsamáj-terrin vagy izgalmasan fűszerezett tarka sajtgolyók. Az egészséges életmód hívei örömmel fogadják a mézzel, gyümölccsel, olajos magvakkal készített házi müzliszeletet, a vitaminban gazdag gyógycukorkákat. A kezdő háziasszonyoknak biztos nem szegi kedvét, ha ajándékba olyasmit kapnak, amelyből saját maguk, percek alatt varázsolhatnak valami finomságot az asztalra. Aki nem túl járatos a konyhai praktikákban, vagy pénztárcaarát ajándékot keres: készíthet házi mustárt, salátaöntetet, haltortát. Aki az utolsó pillanatban szeretne valami meglepetést "leakasztani" a konyhapolcról, azoknak is kínálunk ötleteket. Böngésszenek bátran receptjeink közt - és olykor ajándékozzák meg saját magukat is.

Kollekciók