Ajax-loader

Halmos Monika könyvei a rukkolán


Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Nagy Elvira - Pelle Józsefné - Horváth Ilona - Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Csirkehúsos ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Terített asztalok
Ügyeskezű háziasszonyoknak, barkácsoló kedvűeknek szóló sorozatunk rengeteg témát és ötletet kínál a foltvarrástól az asztaldíszítésen át a gyöngyfűzésig, ízléses kivitelben, gyönyörű fotókkal, világos leírásokkal.

Halmos Monika - Levendula, rózsa, ibolya
75 recept 75 színes ételfotóval! Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni. De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

Horváth Ilona - Liptai Zoltán - Máté Pálné Terenyei Katalin - Tóth Gézáné Mogyorósi Magdolna - Korpádi Péter - Halmos Monika - Csirkehúsos ételek
A csirkehús a világ egyik legnépszerűbb húsfajtája, hiszen könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthető. Sorozatunk köteteiben tematikus válogatásban gyűjtöttük össze a legnépszerűbb recepteket. A látványos ételfotókkal illusztrált oldalakon a jegyzetelésre is biztosítottunk helyet, hogy ki-ki hozzátehesse saját ötleteit, újításait vagy feljegyezhesse a család kedvenc változatát.

Halmos Monika - 55 ​pompás tortaféle
Tortát ​enni mindig gyönyörűséges. Se szeri, se száma a krémes, karamellás, tejszínes, gyümölcsös, likőrös tortáknak. E mesébe illő édességek az ünnep fénypontjai voltak és lesznek is, amíg világ a világ.

Halmos Monika - Ünnepi ​finomságok
Vendégeket ​várni, izgatottan készülődni, magunk köré gyűjteni a nekünk kedveseket. Diót törni, tésztát gyúrni, krémet kavarni, mákot darálni. Élvezni, amint gyöngén gyöngyözve fortyog a leves, a sütőben muzsikálva sistereg a hús. Asztalt teríteni, poharakat fényesíteni, bort választani, s szépen felöltözve csengetésre várakozni. Körülülni az asztalt, úgy, amint évszázadok óta mindenki - mindig. Áhítattal hallgatni az angyalok zenéjét, örömmel fogadni a megszokott és mégis megunhatatlan étkek sorát. Végigfuttatni szemünket az asztal körül ülőkön, s akik nem lehetnek velünk, nekik egy-egy gyertyát gyújtani. Bort tölteni, míg szívünk is megtelik gyönyörűséggel, s koccintani egymással, szívből örülni annak, hogy itt és most együtt lehetünk, együtt ünnepelhetünk.

Halmos Monika - Dzsemek ​és csatnik
A ​Dzsemek és csatnik című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Szőlődzsem dióval, Bodza-alma dzsemvariáció, Csokis meggydzsem - Dzsemek és csatnik receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!

Halmos Monika - Gasztroajándékok
Aki ​gondosan tervez, jó előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami a későbbiekben lehet jó ajándék - augusztusban paradicsom csatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel vagy citromfű szörpöt készít. Aki igazán ínyenc hírében áll, annak a legnagyobb örömet valami gourmet-különlegességgel szerezhetünk: legyen az kacsamáj-terrin vagy izgalmasan fűszerezett tarka sajtgolyók. Az egészséges életmód hívei örömmel fogadják a mézzel, gyümölccsel, olajos magvakkal készített házi müzliszeletet, a vitaminban gazdag gyógycukorkákat. A kezdő háziasszonyoknak biztos nem szegi kedvét, ha ajándékba olyasmit kapnak, amelyből saját maguk, percek alatt varázsolhatnak valami finomságot az asztalra. Aki nem túl járatos a konyhai praktikákban, vagy pénztárcaarát ajándékot keres: készíthet házi mustárt, salátaöntetet, haltortát. Aki az utolsó pillanatban szeretne valami meglepetést "leakasztani" a konyhapolcról, azoknak is kínálunk ötleteket. Böngésszenek bátran receptjeink közt - és olykor ajándékozzák meg saját magukat is.

Halmos Monika - 55 ​magyaros ételrecept
Amint ​a sok jó ember kis helyen, úgy fér meg a magyar konyha étlapján együtt a számtalan, különböző finomság. A nyárson sült pecsenye, a bográcsban fortyogó, lángnyelvű paprikás, a szántóvetők egyszerű étkei, vagy például Erdély leleményesen fűszerezett finomságai.

Gabula András - Halmos Monika - Tésztaételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Modern ​befőzés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - 550 ​remek recept
Az ​550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben szereplő ételeket egytől egyig elkészítették, lefényképezték, majd jóízűen elfogyasztották.A receptek összeállításakor igyekeztek mindenféle fogásból válogatni: a levesektől az ünnepi finomságokon, a kolbászételeken, az édességeken, a reformételeken át a reneszánszát élő kalács- és kenyérfélék sütéséig az összes témakörben találhatunk hasznos ötleteket.

Gabula András - Halmos Monika - Magyaros ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Vadételek
A ​vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez!

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Szabó Albertné - Kenyerek, ​kalácsok, sütemények könyve
Legyen ​bármilyen alkalom, a sütemény receptek nem maradhatnak el a menüsor összeállításakor. Mindegy, hogy a kelt tésztákat, a piskótaféléket, vagy a gyorsan és egyszerűen elkészíthető muffinokat favorizálod, a főétel utáni desszert mindenki nagy kedvencének számít. Ha nem kedveled az édességeket, készíthetsz sós aprósüteményt is, mely akár a teázás, vagy sörözés kiváló kísérője lesz majd!

Tóth Gézáné Mogyorósi Magdolna - Halmos Monika - Erdei Sándorné - Balogh Lászlóné - Máté Pálné Terenyei Katalin - Családi ​szakácskönyv
"Nincs ​őszintébb szerelem, mint a finom étkek szeretete." (G. B. Shaw)

Halmos Monika - Nagy Elvira - Sütemények ​könyve 1.
Gyönyörű ​színes képekkel illusztrált kis könyv, tele-tele izgalmas süti recepttel. Arab mézes, Csokis homoktorta, Édes kis máglyarakás...

Halmos Monika - 55 ​kalács- és kenyérféle
Kenyérsütés ​... Mi mindent jelent ez az egyetlen szó! Van benne valami kedves nosztalgia, a vidéki gyermekkor ringató bája. Keserédes emlékek a kemény időkről, s a pékség forrón simogató illata... Nem csoda, ha a kenyérsütés reneszánszát éli.

Gabula András - Halmos Monika - Mindennapi ​kenyerünk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Gabula András - Adventtől ​szilveszterig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Fenséges ​csirkefalatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Örömteli ​saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ilona - Halmos Monika - Máté Pálné - Korpádi Péter - Desszertek
Lehet ​róluk lemondani, lehet a csábításuknak ellenállni, de nincs olyan ember, aki ne szeretné a desszerteket. A különböző sütemények, torták, pudingok, fagylaltok, palacsinták, gyümölcskosarak és más különleges finomságok az ebédek, vacsorák, családi és baráti összejövetelek megkoronázói. Rohanó világunkban egyre kevésbé engedjük meg magunknak az ebéd utáni pihenőt, a délutáni sziesztát. Pedig a kávé mellé kapott sütemény vagy az ebéd főfogását követő desszert elfogyasztása egyszerre kikapcsolódás és kényeztetés.

Halmos Monika - Ibolya ​íz-lelő
Bájosan, ​elegáns könyv, régi idők ibolyás receptjeivel és a modern reformkonyha ibolyás finomságaival. Különleges tartalom, gyönyörű fotók, saját kipróbált receptek, az ünnepi kínálatból kihagyhatatlan! Mert ez nem csak szakácskönyv!

Halmos Monika - Rózsakóstoló
(Előszó:) ​A rózsa, a "virágok királynője", az emberiség megjelenésével egyidejű jelen van a mindennapjainkban, a költészetben, a művészetekben. A rózsa mindig a jót, a szépet, a nemeset jelképezte, és éppúgy ott a helye a paraszti kertekben, ahogyan a kastélyok parkjaiban. Végigkíséri életünket a születéstől a hitvilágon át a végső búcsúig, velünk van az enteriőrökben, a kozmetikumokban, motívumokban, jelképekben. A virágok virága, a rózsa ételeinkbe komponálva megszépíti a lelket, gyönyörűséget ad a szemnek, és egy csodálatos ízélménnyel gazdagít. Kóstoljuk meg az ünnepet fényesítő rózsaszörpöt, a pompás és dekoratív kandírozott rózsaszirmokat! Ha van kiskertünkben rózsa, készítsünk a nekünk kedveseknek rózsás süteményt, rózsaszirmokkal finomított lekvárt, vagy hagyjuk, hogy a rózsa és a chili, vagy a rózsa és a bors kettőse vezessen ínyenc élvezetekre! Engedjük, hogy a rózsa zamata magával ragadjon, ringassuk magunkat a virágos élvezetekben: szebb és kerekebb lesz tőle a világ!

Gabula András - Halmos Monika - Könnyű ​és kívánatos
A ​könyv finomabbnál finomabb ételeket tartalmaz, melyek ízletesek, kevés kalóriát tartalmaznak, így fogyókúrázók is fogyaszthatják. Mindenki kedvére választhat a kínálatából.

Gabula András - Halmos Monika - Grillezett ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Bellovics Zsolt - Mámoros ​koktélok
Ki ​ne vágyott volna egy kellemes koktélra egy fárasztó nap után, vagy egy vidám baráti társaságban? A Mámoros koktélok című színes, rendkívül látványos fotókkal teli könyvben számos különlegesebbnél különlegesebb koktél leírása található. A Meghitt percek sorozat részei: Bűvös serpenyők; Édes költemények; Falatnyi muffinok; Fennkölt saláták; Fenséges csirkefalatok; Karácsony asztalára; Mámoros koktélok; Nemzetünk konyhája

Gabula András - Halmos Monika - Népszerű ​sütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Kedvenc ​szakácskönyvem
Népszerű ​receptek, áttekinthetően fekete-fehér fotókkal illusztrálva

Kollekciók