Ajax-loader

Keresztes Mária könyvei a rukkolán


Keresztes Mária - Magyar-angol ​napszótár
Napszótár ​határidőnapló. Mindig velünk van. Az év minden napjához tíz sorba jegyezhetjük be programjainkat, és ugyanakkor üres perceinkben, félóráinkban szavakat, mondatokat tanulhatunk belőle. A napszótár magyar-(amerikai) angol kötetét azoknak szánjuk, akik már elvégezték az általános iskola nyolc osztályát, és tanultak, tanulnak vagy tanulni fognak angolul - tehát mindenkinek. Hiszen mindannyian képesek vagyunk arra, hogy naponta 10 szót megjegyezzünk. 365x10=3650 szavas alapszókinccsel már lehet valamit kezdeni! Szótárunk a nyelvtanulásban megszokott rendet követi és alkalmazkodik a naptárhoz is: bemutatkozás, ismerkedés, család, étkezés, bevásárlás, öltözködés, munka, iskola, nyaralás, szórakozás, újraolvasás, a pénz világa, gyerekek, fiatalság, szerelem, kézimunka, főzés, utazás, autó, turistáskodás. Havonta a szószedetet példamondatok is követik. És aki eljut az év végéig, ajándékot kap: hamisítatlan amerikai párbeszédet, a Micimackó néhány rövid részletét és József Attila egy versét eredetiben és műfordításban, valamint egy egész rövid kis prózát Gyukics Gábortól, az Amerikában élő magyar költőtől.

Gyukics Gábor - Keresztes Mária - Új ​magyar-angol napszótár
A ​korábban megjelent, és évről évre folyamatosan utánnyomott Napszótárhoz hasonlóan az Új napszótár is egy évre szóló határidőnapló, melybe feljegyezhetjük teendőinket, gondolatainkat, ugyanakkor minden nap 10 kifejezést tanulhatunk meg belőle. Egy éven át tartó folyamatos munka árán 3650 - a vendéglátásban és az idegenforgalomban használható - szóval leszünk gazdagabbak. A szótár naptári évre készül. Az angolok, írek, skótok, amerikaiak és kanadaiak jeles napjait, nagyobb állami és egyházi ünnepeit épp úgy megadja, mint ahogy számba veszi a magyarországi eseményeket, rendezvényeket.

Keresztes Mária - Új ​magyar-német napszótár
A ​korábban megjelent, és évről évre folyamatosan utánnyomott Napszótárhoz hasonlóan az Új napszótár is évre szóló határidőnapló, melybe feljegyezhetjük teendőinket, gondolatainkat, ugyanakkor minden nap 10 kifejezést tanulhatunk meg belőle. Egy éven át tartó folyamatos munka árán 3650 - a vendéglátásban és az idegenforgalomban használható - szóval leszünk gazdagabbak. A szótár a naptári évre épül. A magyarok, osztrákok és németek jeles napjait, nagyobb állami és egyházi ünnepeit épp úgy megadja, mint ahogy számba veszi a magyarországi eseményeket, rendezvényeket.

Kollekciók