Ajax-loader

Scott Adams könyvei a rukkolán


Scott Adams - Dilbert ​- Hogyan vágjunk fapofát, ha a főnök megszólal
Parazita ​tanácsadók, sunyi tőzsdeügynökök, mazochista munkatársak és a mindig, mindenhol jelen levő, ördögi cselszövő, csúcshajú főnök… Isten hozott a pokol hetedik bugyrában! Azaz Scott Adams hihetetlenül népszerű képregényhősének, Dilbertnek a világában. A Hogyan vágjunk fapofát, ha a főnök megszólal újabb adalékokkal szolgál a hűséges olvasóknak Dilbert, Vili, Alíz, és maga a CSH főnök agyzsibbasztó karrierjéről, valamint újabb „vendégművészek” hihetetlen sorozatát vonultatja fel. A sorozat e részében egy parazita „tanácsaló” férkőzik a főnök bőre alá, a nem is annyira zord lelkű kaszás antidepresszánst szed, Dilbert pedig egy laboratóriumi baleset következtében birkává változik, amit sokat kritizált munkatársai alig-alig vesznek csak észre… Mindeközben persze Adams a tőle már elvárható módon újabb csapást mér az ostoba, „minden-a-pénzről-szól” jellegű, de persze közben „kiváló minőségű” vállalati munka világára. Dilbert seregnyi rajongója hűséges és nagyon elszánt. Már 7 millió képregénygyűjtemény kelt el világszerte, és ez a szám egyre csak nő. Kalandjai immár 65 ország több mint 2000 újságjában olvashatók, 19 nyelven.

Scott Adams - Dilbert ​- A munka öröme
Ha ​egy nagyvállalatnál dolgozol, gyakran érezheted úgy, hogy még az életerőt is kiszívják belőled. ám ha hiszed, ha nem, létezik rá mód, hogy visszakapd az életed, anélkül, hogy lemondjál a napi betevőre valóról! A munka öröme segítséget nyújt abban, hogy újra felfedezd önmagadat, és a munkahelyed nyújtotta örömöket, amelyeket kollegáid, a részvényesek és úgy általában az egész társadalom kárára élvezhetsz. Scott Adams új könyve nem pusztán Dilbert-képregények sorozata, hanem a szerző tanácsainak gyűjteménye hűséges olvasói számára, hogyan lehet derűsen életben maradni a vállalati világban. „Folyton sírtam, hogy nincs egy ajtóval rendelkező irodám, amíg nem találkoztam valakivel, akinek kalickája sem volt…” Dilbert

Scott Adams - What ​Would Wally Do?
What ​would the world of work be like without Dilbert? Downright insufferable! When it became syndicated in 1989, Dilbert struck a nerve with workers everywhere. Through its frames they saw life on the job as they knew it, with all the absurdity, craziness, and dry humor that underlies any living, breathing organization. The fact that the strip focused on a hapless engineer and his cynical dog just made it all the more funny. Now work life seems downright unimaginable without Dilbert and Dogbert's take on everything from management ill-practices to nonperformance reviews. What Would Wally Do?, delivers that same combination of pain and humor that readers count on. This collection especially highlights Wally, Dilbert's colleague, fellow engineer, foil, and fool. Wally's that short quirky guy with little hair, plenty of horn-rimmed frames, and almost zero work ethic. After all, who's got time for a job, thinks the self-proclaimed "Lord Wally the Puppet Master," when you're busy surviving the "Mobility Pool," turning your cubicle into a tourist attraction called "Sticky-Note City," and selecting a mail-order bride from Elbonia? Weasel-Boy makes a point of highlighting his poor performance and lack of respect . . .and usually gets another raise for his efforts. Such is life in Dilbert and Wally's world. Such are the laughs in What Would Wally Do?

Scott Adams - A ​Dilbert-elv
A ​teljes minőségellenőrzés, a totális újratervezés és a pöffeszkedő titkárnők világában Dilbert a vállalati élet viszontagságainak jelképévé vált. Több millió cégvezető köszönheti annak az életét, hogy a dolgozók Scott Adams képregényeinek olvasásával, nem pedig a góré elleni tettlegességgel vezették le a feszültséget. Scott Adams huszonhat provokatív, gazdagon illusztrált fejezetben avat be minket a legtitkosabb vezetési módszerekbe, hogy csak néhány példát említsünk ezek közül: • Káromkodással a siker útján • Színlelt színvonal • Üzleti tervek: mese habbal • Tramplik a könyvelési osztályon • A megalázás mint motivációs eszköz • Rossz termékek hülye vevőknek És még sok ehhez hasonló ínyencségről olvashatunk a Dilbert-elvben! Mind közül a legfontosabb piaci szegmens a „gazdag hülyék” rétege, akik az ártól függetlenül a leghaszontalanabb kacatokat is képesek megvenni. Ha sikerül elég sok terméket eladnod ennek a szegmensnek, az egységenkénti előállítási költség drámai mértékben csökkenni fog. Ez ugyanakkor lehetővé teszi, hogy olcsóbban kínáld ugyanazt a terméket immáron a „szegény hülyéknek”, és hát az igazi aranybánya mégis csak a dömping eladásokban rejlik. Okos gazdagokra, vagy éppen okos szegényekre sose kifizetődő marketingstratégiát alapozni. Az okos szegény ugyanis hamar rájön, hogyan nyúlhatja le a termékedet, az okos gazdag meg szimplán felvásárolja a céged, és mire kettőt pislogsz, már az utcán is találod magad. Alapszabály, hogy az okos emberek szegmense kerülendő piaci kategória. Kész szerencse, hogy ez a szegmens gyakorlatilag nem létezik. Scott Adams kilenc, nyakkendőben végigfuldokolt vállalati börtönévet húzott le a Pacific Bell távközlési cég 4S700R sorozatszámú kalickájában. Jelenleg Észak-Kaliforniában él. A könyvből alig tíz hónappal a megjelenését követően több mint egymillió példány fogyott, és negyvenhárom hétig szerepelt a The New York Times bestseller listáján. „Minden idők legjobb menedzsment kézikönyve.” – The Wall Street Journal „Scott Adams a munkahelyi leépítések Pavarottija.” – Time Magazin

Scott Adams - Dogbert ​szigorúan titkos vezetői kézikönyve
A ​kiadvány segítségével minden főnök és főnökjelölt gyorsan elsajátíthatja azokat a piszkos kis trükköket, amelyek segítségével könnyedén sárba tiporhatja, éhezésbe és őrületbe kergetheti beosztottait...

Scott Adams - Dilbert ​munkahelyi túlélőkönyve
Jelen ​kötetben a szerző, Scott Adams, arra vállalkozik, hogy a tanulóévek során feleslegesen elsajátított tudásodat épp csak annyival bővítse ki, amennyi feltétlenül szükséges az úgynevezett karrieredhez, az idióta főnökök, szociopaták, kollégák és értelmetlen feladatok tömkelegével szemben. Végigolvasva mind a tíz fejezetet, garantáltan készen állsz majd arra, hogy a való világban is megálld a helyed, és egy kis szerencsével megcsináld a karriered anélkül, hogy bárki is észrevenne. Ha ismersz olyat, aki friss diplomás, ezzel a könyvvel nyugodtan meglepheted. Költsék csak mások a pénzüket a méregdrága mobiltelefonokra meg aktatáskákra! Az se baj, ha a magasabb elvárásoknak a te ajándékod nem felel meg, az ilyesmit úgyis tovább szokták ajándékozni.

Scott Adams - Dilbert ​- Ha már a testbeszéd sem működik
Dilbert, ​a félrecsapott nyakkendőjű briliáns számítógép-programozó hazánkban is sokakat meghódított már. Ebben a kötetben Scott Adams szellemesebbnél-szellemesebb képkockáiban Dilbert, Dogbert és a többi jól ismert karakter mellett egészen bizarr lények is feltűnnek: a férfigyűlölő pr-szakember, a sárszállítmányozó mocsárlakók brigádja, a marketinges, aki kedvtelésből sorozatgyilkosnak álcázza magát - mind egy olyan világot figuráznak ki, amelynek bárki részese lehet, akit a munkaerőpiac korszelleme egy kicsit is magába szívott. Scott Adams képregényeiből mindent megtudhatsz a már eleve kudarcra ítélt projektekről, a hűtlenül kezelt cégfelvásárlásokról, a csapatbomlasztó tréningekről és egyéb haszontalan hivatali kezdeményezésekről, mint például a vécélehúzó-tervezőverseny. A Dilbert képregények több mint 2000 újságban jelennek meg világszerte. Scott Adams Dilbert-könyvei pedig egymást szorítják ki a világ vezető sikerlistáiról. A Magyarországon újrainduló Dilbert-könyvek sorozat a főnökök és alkalmazottak világának legszellemesebb képregényeiből szemezget.

Scott Adams - God's ​Debris
In ​God's Debris, best-selling author and creator of Dilbert, Scott Adams, fashioned a thought-provoking exporation of life's greatest mysteries (everything from quantum physics and God to psychic phenomena and dating) that quickly captured the attention and imaginations of readers everywhere. The intriguing story of a deliveryman who meets the world's smartest person and learns the secret of reality is threaded with a variety of hypnosis techniques that Adams, a certified hypnotist, used to induce a feeling of euphoric enlightenment in readers to mirror the main character's feeling as he discovers the true nature of the universe. Launched to coincide with the hardcover publication of it's sequel, The Religion War, this first paperback edition of God's Debris will soon make the leap to a broader audience. As Adams designed it, the book will "make your brain spin around inside your skull" and drive readers toward The Religion War as they seek to confirm or deny the dizzying impressions and chaotic memories of reading God's Debris. The book provides one of the most compelling visions of reality ever experienced on the printed page. This is a book, as Adams says, "to be shared and savored with smart friends."

Scott Adams - The ​Dilbert Principle
In ​a world of TQM, re-engineering, and empowered secretaries, Scott Adams's Dilbert is the poster boy of corporate America. Centered in the workplace, the syndicated comic strip has struck a chord with working stiffs all over the country. Indeed, Adams himself seems somewhat stunned by the popularity of his cubicle-dwelling creation. It seems no matter what bizarre, preposterous elements he incorporates into Dilbert's workday life, he can't stay ahead of what his readers are experiencing in their own offices! Now Adams and Dilbert share their views on bosses, faking quality, meetings, market research, the performance review, more.

Scott Adams - Stick ​to Drawing Comics, Monkey Brain!
Everyone ​knows Scott Adams, the creator of Dilbert, as the king of workplace humor. His insights into the crazy world of business have long been on display in his hugely popular comic strip and bestselling books like The Dilbert Principle. But there's much more to life than work, and it turns out that the man behind Dogbert and the Pointy-Haired Boss has an equally outrageous take on life outside the cubicle. Adams ventures into uncharted territory in this collection of more than 150 short pieces on everything from lunar real estate to serial killers, not to mention politics, religion, dating, underwear, alien life, and the menace of car singing. He isn't afraid to confront the most pressing questions of our day, such as the pros and cons of toothpaste smuggling, why kangaroos don't drive cars, and whether Jesus would approve of your second iPod.

Kollekciók