Ajax-loader

Gita Mehta könyvei a rukkolán


Gita Mehta - A ​mahárání
Dzsaja ​Szinghnek, aki hercegnőként beleszületett a balméri királyi ház hagyományos életformájába, meg kell küzdenie a történelemmel, ha be akarja tölteni feladatát népe védelmezőjeként. Mert jelentős változások söpörnek végig Indián, amint nagy civilizációja kérlelhetetlenül rohan a véres küzdelembe, hogy megszabaduljon a brit uralomtól. A hagyomány és Mahátmá Gándhi eszméi közt vivódó Dzsajából éber politikus lesz, aki az alattomosan változó világban elvezeti királyságát a pillanatig, amikor a palota és az ország győzelmet arat végzete fölött. Az Elfújta a szél óta nem akadt regény, melyben ilyen lenyűgözően fonódik egymásba képzelet és történelem. Gita Mehta irója, producere és rendezője volt számos, amerikai, angol és európai televiziós társaságnál készült dokumentumfilmnek; cikkei jelentek meg a Sunday Times, a Spectator, a Tatler, a Vogue és a Vanity Fair hasábjain. Férjezett, két fia van, s felváltva él az Egyesült Államokban, Angliában és Indiában.

Gita Mehta - A ​River Sutra
A ​sequence of delicate, tragic stories evokes the profound presence of tradition and desire. A retired bureaucrat has escaped the world to run a guest-house on the banks of the country's holiest river, the Narmada. But too many lives converge here and he meets a series of unusual characters.

Gita Mehta - Narmadá, ​a szerelem folyója
India ​legszentebb folyója, amit egy, a világ zajától elvonulni vágyó magányos zarándok keres fel, hogy lélekben megtisztulva, súlyos terheitől megszabadulva lépjen tovább. Lelkigyakorlatát a bölcs mohamedán pap, a milliomosból lett szerzetes, az énektanár, a teaültetvény tisztviselője, a banditák elrabolta kurtizán, a muzsikuslány, az énekesnő és mindenekelőtt az "égruhájú" szádhu is segíti, akik megelevenítik a mindenkit megtisztító, a kígyómarást is gyógyító, a megtört szívekben új szerelmet fellobbantó folyó legendáit...

Kollekciók