Ajax-loader

Böde Péter könyvei a rukkolán


Böde Péter - Kedvenceid ​verseskönyve
A ​KEDVENCEID VERSESKÖNYVE 1-2., két könyv összeolvasztásából született, ahogyan azt a kötet címe is elárulja. 50-50 vadon élő állat szerepelt annak idején a két különálló kiadványban. A könyvekben szereplő állatok rajzainak többségét újra rajzoltam, felújítottam és még 8 új vadon élő állattal bővítettem ki egy tekintélyes katalógussá.

Böde Péter - Kedvenceid ​verseskönyve 2
Kedves ​gyerekek! Túl sokat biztosan nem kérek: az állatokat feltétel nélkül szeressétek! És ha örömet okoznak ezek a képek, rájöttök, hogy az állatok csodálatosak és szépek!

Böde Péter - Barátom ​egy farkas
Első ​mesekönyvemet 2009 januárjában írtam, melyet egy újságcikk ihletett: Magyarországon újra élnek farkasok! A történet egy farkaskölyökről és viszontagságairól szól – hiszen nem mindenki örül visszatérésüknek -, míg a mese másik szálán egy testvérpár kalandjait írom le. A párhuzamosan zajló események egy bizonyos ponton kapcsolódnak, de többet nem árulhatok el... A könyv izgalmas kalandokat tartogat az olvasó számára, ami akár meg is történhet. Ismeretterjesztő és természet közeli mese ember és állat, nagyszülők és unokák, a gyermekek és a természet kapcsolatáról. Az utolsó oldalakon a könyvben szereplő állatok lábnyomait is lerajzoltam, így a kiadvány kirándulás során nyomkeresésre, nyomolvasásra is fölhasználható. Alsó tagozatosok körében 12 iskola felvette kötelező olvasmánynak.68 oldalas

Böde Péter - Nyomomban ​a sárkány
Az ​író így ajánlja a könyvet: "A Természet továbbra is kulcsfontosságú az új történetben, viszont olyan mesebeli Világot ötvöztem - a régi varázsmesék alapján - környezetünkkel, állat- és növényvilágunkkal, mellyel a mai mesékben nem találkoztam. Sárkány, tündér, manó, mágus, táltos. Mind mesebeli lények. Mesebeli lények? Biztosan? A magyar népmesék a valós Világ talaján, csodákkal átitatott környezetben játszódnak. Ez a kettősség jellemzi az új mesémet is. Varázslatos teremtmények, csodás tájak, lehetetlen küldetés. Többet nem árulhatok el... egyelőre. Igazán büszke vagyok erre a munkámra, mert mindent beletettem, amit ma tudok a Világunkról, a mesékről és a Természetről. Most végre átadhatom a lelkes Olvasóknak!!! Terjedelme is szakít az eddigiekkel, hiszen 140 oldalas. 8-99 éves korig ajánlom mindenkinek, aki szereti a meséket. Főként azt a mesét, ami nem mese...

Böde Péter - Kedvenceid ​verseskönyve 3
"A ​Magyarországon honos haszon, illetve háziállatokról szóló könyvemet 2007 őszén írtam és rajzoltam. A legismertebb háziállatok mellett "hungarikumok" is szerepelnek a kiadványban. A könyv eljutott egészen Ausztráliába, Sydney-be is egy magyar iskolába, hogy ott is megismerjék a magyar háziállatokat a gyermekek."

Kollekciók