Ajax-loader

Krekó Péter könyvei a rukkolán


Krekó Péter - Tömegparanoia
Milyen ​társadalmi reflexek hívják életre, és tartják mozgásban az összeesküvés-elméleteket? Mi a különbség az álhír és a dezinformáció között? Hogyan alakítja át a valósághoz való viszonyunkat az ún. "igazságon túli" politikai kommunikációs gyakorlat? Lehet társadalmi szinten védekezni az agymosás ellen? Milyen jelekről ismerhetjük fel, hogy éppen egy politikai irányítású médiagépezet hatása alatt állunk? Magyarországon eddig nem jelent meg az összeesküvés-elméletek témakörét tudományos igényességgel megközelítő kötet - annak ellenére sem, hogy a téma a publicisztikában és a közbeszédben a korábbinál nagyobb figyelmet kapott, továbbá a társadalomtudományokban jelentős tudás halmozódott fel a témában az elmúlt években. Krekó Péter munkája hiánypótló, alapos feldolgozása a témának. A könyv, építve a szerző az elmúlt öt évben végzett tudományos kutatásaira és a doktori disszertációjára, tudományos ismeretterjesztő stílusban mutatja be az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiai működésmódját.

Juhász Attila - Győri Lóránt - Krekó Péter - Dezső András - "Eurázsiai ​vagyok"
A ​Political Capital pártfüggetlen politikai elemző és tanácsadó intézet, csaknem másfél évtizedes tapasztalattal. Az intézet elkötelezett a demokrácia, az emberi jogok és a piacgazdaság alapvetői értékei mellett. Fő kutatási területei közé tartozik a politikai szélsőségek és társadalmi hatásuk vizsgálata, az összeesküvés-elméletek és az előítéletek vizsgálata, valamint a választáskutatás. Az utóbbi években érdeklődésének fókuszába került az orosz propaganda EU-n belüli terjedése, valamint a Kreml európai pártokra és szervezetekre gyakorolt befolyása is. A Social Development Institute non-profit kutatóintézet. Az intézet az elmúlt években kutatta a globális gazdasági válság társadalmi hatásait Kelet-Közép-Európában, a magyarországi szélsőjobb megerősödését, az új Magyar választási rendszert, valamint a fiatalok erőszakos radikalizációjának összehasonlító kutatásában alkalmazható innovatív módszereket. Krekó Péter a Political Capital igazgatója, Juhász Attila az intézet vezető elemzője, Győri Lóránt pedig elemzője. Dezső András az Index újságírója, fő kutatási területe a magyarországi szélsőjobboldali szereplők és kapcsolatuk Oroszországgal. E tárgyban már hosszú tényfeltáró kutatásokat folytatott és számos cikket publikált.

Krekó Péter - Juhász Attila - A ​mai magyar szélsőjobb
A ​könyv a mai magyar szélsőjobboldal megszületésének, megszerveződésének tudományos igényű feldolgozása. A politológus szerzők a szélsőjobboldal, s e könyv kiemelt tárgyát képező Jobbik szociológiai, politikai, és nemzetközi hátterét elemzik

Gyulai Attila - Juhász Attila - Krekó Péter - Gyurcsány ​vagy Orbán?
Két ​politikus, akik látványos karriert futottak be a magyar belpolitikában. Egyikük üstökösként tört be, a másik a rendszerváltás óta folyamatosan jelen van. Mindketten voltak már miniszterelnökök, és kétségkívül meghatározó befolyásuk volt saját pártjuk és a politika alakulására.

Kollekciók