Ajax-loader

Max Lucado könyvei a rukkolán


Max Lucado - Berci és a megbocsátás
Berci megtanulja a megbocsátás fontosságát, és felfedezi, hogy milyen csodálatos Isten kegyelme! A kerti bogarak a Szüreti Fesztiválra készülődnek, és Berci barátjának, Marcinak segítségre van szüksége. Ám Berci szórakozottan megfeledkezik barátjáról, és nem csupán egyszer, hanem kétszer is cserbenhagyja őt. Szerencsére Marci megbocsát hernyó barátjának. De amikor Bercit éri csalódás, vajon ő is képes megbocsátani?

Max Lucado - Berci, egy közönséges hernyó
Max Lucadónak mindig is szenvedélye volt, hogy bemutassa a gyerekeknek, mennyire szereti őket Isten. Új olvasókönyv-sorozata tökéletes eszköz arra, hogy ezt az üzenetet megosszuk velük. Egyszerű szókincset, rövid mondatokat kínál, ami jó kiindulópont azoknak a gyerekeknek, akik most tanulnak olvasni. Berci, a hernyó elégedetlen egyszerű és közönséges külsejével. Szeretne ő is különleges lenni, mint mások.

Max Lucado - Berci imádkozik
Isten meghallgat, amikor imádkozom! Berci, a hernyó, éppen nagymamája háza felé siet, amikor rátalál bajban lévő barátjára, aki gyors segítségre szorul. Igazi vészhelyzet van! Rövid gondolkodás után Berci elindul, hogy keressen valakit, aki segíthetne. De a nagy keresgélésben megfeledkezik Arról, Akihez legelőször fordulnia kellene. Berci fontos leckét kap Isten ígéreteiről és az imádság erejéről.

Max Lucado - Come ​Thirsty / Travelling Light / Next Door Savior
In ​Come Thirsty, Max Lucado encourages you to visit the well and drink deeply, to receive Christ's work on the cross, the energy of his Spirit, and his lordship over your life, and his unending, unfailing love. Using the illustration of weary travelers in Traveling Light, Lucado invites us to release the burdens of our excess baggage that we were never intended to bear--with the Twenty-third Psalm as our guide. In Next Door Savior, master storyteller Max Lucado presents the life of Jesus Christ in stunning contrast, revealing the irresistible human qualities and the undeniably divine characteristics of Jesus. Lucado describes, as only he can, a Savior who is as approachable as a next-door neighbor, yet mighty enough to save humanity.

Max Lucado - Értékes ​vagy
Az ​apró, fából készült emberkék, a foltmanók nap mint nap ugyanazt teszik: arany csillagokat vagy szürke pontokat ragasztgatnak egymásra. A csinosak és jóvágásúak, azaz, akik simára csiszoltak és szépen festettek, csillagot kapnak. A különleges képességgel rendelkezők szintén. De akik kevesebbre képesek vagy akikről néhány helyen lepattogzott a festék, bizony csak szürke pontra számíthatnak. Pancsinelló is ilyen volt. Max Lucado szívet melengető meséjében Éli, a fafaragómester segítségével Pancsinelló felismeri, hogy milyen értékes - függetlenül attól, hogy a többi foltmanó mit gondol róla.

Max Lucado - A ​legnemesebb
Amikor ​Felleg-Nemes Bella, a híres famanó Manófalvára érkezik, és a falu élete fenekestül felfordul, Pancsinelló számára is megváltozik a világ, mert kiderül, hogy ő csak egy "értéktelen" fából lett faragva. Barátai elfeledkeznek róla, és kiszorul minden társaságból. De Éli, a fafaragómester helyrehozza Pancsinelló kibillent érzéseit, amikor elmondja, hogy nem kell ahhoz egy bizonyos fából készülnie, hogy értékes legyen. "Azért vagy ilyen, amilyen, mert direkt ilyennek faragtalak." Néha úgy gondoljuk, híresnek vagy szépnek kell lennünk ahhoz, hogy különlegesek legyünk. De isten máshogy gondolja; ő egy bizonyos céllal teremtett minket olyannak, amilyenek vagyunk.

Max Lucado - Harc ​az óriásokkal
Ismerjük ​a Góliátunkat. Megismerjük a járásáról, mennydörgő hangjáról. Olyan számlákat lobogtat, amelyeket nem tudunk kifizetni, olyan emberekkel vesz körül, akiknek sohasem járhatunk a kedvében, olyan szokásokkal gúnyol, amelyekkel nem tudunk felhagyni, olyan kudarcokkal, amelyeket nem tudunk elfelejteni, és olyan jövővel, amellyel nem tudunk szembenézni. Ám Dávidhoz hasonlóan még akkor is meg tudunk küzdeni óriásunkkal, ha nem mi vagyunk a legerősebbek, a legokosabbak, ha nem mi rendelkezünk a legjobb fegyverekkel, és nem mi vagyunk a legszentebb életű emberek. Dávid. Történetét olvasva azon tűnődünk, vajon mit látott benne Isten. Élete nem példa a makulátlan szentek számára. Hiszen Dávid épp olyan gyakran bukott el, mint amilyen gyakran állt, olyan gyakran botlott, amilyen gyakran hódított. Ennek ellenére "Isten szíve szerint való embernek" nevezték. Dávid így biztatja azokat, akik ismerik Góliát hangját: Nézzünk az óriásokra - és elbukunk. Nézzünk Istenre - és az óriások dőlnek le. Ha kész vagy felvenni a harcot az óriásokkal, lelkesítsen ez a történet. Az az Isten, aki Dávidot megsegítette, téged sem hagy cserben.

Max Lucado - Ahogy ​szeretni érdemes
Úgy ​érzed, hogy kevés benned a szeretet, és kimerültek megbocsátási "tartalékaid"? Emberileg ez sokszor érthető! Nem mindig könnyű szeretni az embereket, néha még a számunkra oly kedveseket sem, akikkel önként együtt élünk és dolgozunk nap mint nap. Hogyan szeressünk, amikor nehéz szeretni? Próbálkozhatunk fogunkat összeszorítva, egyre jobban nekifeszülve: szeretni fogunk, még ha belehalunk is! És ezzel a módszerrel talán kicsit bele is halunk... Lehetséges, hogy ennek az az oka, hogy a mások szeretetéből kihagyunk egy lépést? Lehetséges, hogy az első lépést esetleg rossz irányba tesszük, mert először nem is a másik fél, hanem a szerető Isten felé kellene fordulnunk? Hiszen hogy adhatnánk mi magunkból olyat, amivel nem is rendelkezünk? Max Lucado a Korinthusi levélben található híres "szeretethimnusz" alapján a kapcsolatépítés ezen elfelejtett első lépéséről beszél: arról, hogy a mások szeretetének titka az, hogy mi magunk Isten szeretetében élünk.

Max Lucado - Berci ​egy közönséges hernyó
Max ​Lucadónak mindig is szenvedélye volt, hogy bemutassa a gyerekeknek, mennyire szereti őket Isten. Új olvasókönyv-sorozata tökéletes eszköz arra, hogy ezt az üzenetet megosszuk velük. Egyszerű szókincset, rövid mondatokat kínál, ami jó kiindulópont azoknak a gyerekeknek, akik most tanulnak olvasni. Berci, a hernyó elégedetlen egyszerű és közönséges külsejével. Szeretne ő is különleges lenni, mint mások.

Max Lucado - A ​legszebb ajándék
Manófalva ​lakói a közelgő nagy ünnepre, az Alkotó-napi fesztiválra készülnek. Pancsinelló valami igazán különleges ajándékkal szeretné meglepni Élit, a fafaragómestert. Míg barátainak jobbnál jobb ötletei vannak, neki magának semmi nem jut az eeszébe. Hogy hogyan sikerül mégis neki kiötlenie a legszebb ajándékot, kiderül a történetből.

Max Lucado - 3:16
Ez ​az igevers a kegyelem ábécéje, a keresztyén reménységet összefoglaló tartalomjegyzék, melyben minden egyes szó drágakövekkel teli kincsesláda. Olvasd el újra lassan, fennhangon, ügyelve arra a szóra, ami megragadja a figyelmedet! "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Isten ennyire szerette ezt a világot? Szívtiprók, remény- és álomgyilkosok portyáznak ezen a bolygón. A diktátorok tombolnak, az erőszakosok fájdalmat okoznak, a "tisztelendők" címükhöz ragaszkodnak, Isten azonban szeret! Annyira, hogy kész volt adni is! _Rendelkezéseket?_ _Szabályokat?_ _Nyilatkozatokat?_ _Rendeleteket?_ Nem. A János 3,15 lélegzetelállító, észbontó, mindent meghatározó állítása az, hogy Isten "a Fiát adta!" Az egyetlen fiát! Elvont gondolatok helyett a testbe bújtatott Istent. És mindezt miért? Hogy "aki hisz őbenne, el ne vesszen." Max Lucado az Oak Hills Gyülekezet lelkipásztora a texasi San Antonióban. Felesége Denalyn, három leányuk Jenna, Andrea és Sara. Több nagy sikerű könyvet írt, melyek közkedveltté tették az Egyesült Államokban. Mindemellett tetszőleges mennyiségű epres fagylaltot képes elfogyasztani. Látogass el honlapjára, melynek címe: www-maxlucado.com www.threesixteen.net

Max Lucado - Különleges ​ajándék
Egy ​reggel a famanók arra ébredtek, hogy mindannyian ajándékot kaptak. Az ajándék tökéletes volt, mindenki azt kapta, amit szeretett. Pancsinelló kalapácsot, Lúcia festéket és ecsetet, Henrik, a pék fakanalat. Míg felismerik, mit is jelentenek az ajándékok, megtanulják Élitől, a fafaragómestertől, hogyan segíthetnek egy bajba jutott famanócsaládon. A nagy sikerű _Értékes vagy_ c. könyv folytatása arra tanít, hogyan használjuk az Istentől kapott ajándékainkat az Ő szolgálatára.

Max Lucado - Resurrection ​Morning
"'Forgive ​them', I heard Him say. And when He spoke, I looked up. He was looking at me." How would you respond if you saw Jesus rise from the dead? Max Lucado brings to life the story of a Roman soldier assigned to carry out Jesus' crucifixion and guard His tomb. With striking illustrations, Lucado's tale is a wonderful reminder for families of the joy of Easter - all year round!

Max Lucado - Az ​élet nem rólam szól
Az ​első naptól kezdve a saját utunkon akarunk járni... "Olyan házastársat akarok, aki boldoggá tesz engem, és olyan munkatársakat, akik mindig kikérik a véleményemet." "A nekem megfelelő időjárást akarom, olyan közlekedési viszonyokat, melyben haladni tudok, és olyan kormányt, mely az érdekeimet szolgálja." Önreklámozás. Önfenntartás. Énközpontúság... MINDEN RÓLAM SZÓL. Mindenki azt mondta, hogy ez így van, igaz? Mi pedig szavukon fogtuk őket. Azt hittük, önmagunk bálványozása boldoggá tesz minket. Ez a hit azonban káoszt teremtett: zajos otthonokat, stresszes vállalkozásokat, kegyetlen kapcsolatokat. Annyi haszontalan dolgot hajszolunk - mondja Max Lucado -, hogy lemaradunk a legfontosabbról: az Istennek szánt életről. Ha céllal akarsz gyorsan haladni, íme a cél! Az életnek akkor van értelme, ha elfogadjuk benne a helyünket! Örömeink, problémáink, ajándékaink és tehetségünk... ha mindezt Annak ajánljuk, aki teremtett minket, hirtelen elnyerjük, amit hiányoltunk, és megtaláljuk, amit kerestünk.

Max Lucado - Félelem ​nélkül
Mintha ​minden napfelkelte a félelem újabb okait hozná magával. Hallani munkahelyi elbocsátásokról, a gazdaság válságáról, közel-keleti zavargásokról, a vezető szervezetekben tapasztalható zűrzavaros helyzetekről, a lakáspiac visszaeséséről és a globális felmelegedés növekedéséről. Napjaink átka, a terrorizmus a rémítő erőszakot is jelentő terror szóval kezdődik. Úgy tűnik, a félelem száz évre bérbe vette a szomszédos épületet, és már boltot nyitott. A túlméretezett, goromba félelem börtönbe terel minket, és ránk csapja az ajtókat. Nem lenne nagyszerű kijönni onnan? Képzeljünk el magunknak egy olyan életet, melyet meg sem érint a szorongás. Mi lenne, ha félelem helyett alapból hittel reagálnánk a veszélyekre? Ha félelemmágnest hordhatnánk a szívünk fölött, amely kihúzná belőle a rettegés, bizonytalanság és kétség legutolsó szikráit is, akkor mi maradna? Képzeljük magunk elé azt a napot, amelyen jobban bízunk, és kevésbé félünk!

Max Lucado - Kegyelemtől ​megragadva
Az ​élet tele van tapogatózással és botlással. Számtalan lehetőségünk adódik arra, hogy hibázzunk, bűnösnek érezzük magunkat, s engedjünk az önálló cselekvés kényszeréánek. Nagy a nyomás, hogy önmagunkra hagyatkozzunk, de Isten nem ilyen életet kínál. A világ útja afelé vezet, hogy keményebben próbálkozzunk és okosabban dolgozzunk annak érdekében, hogy gondoskodjunk magunkról, sőt sikeressé tegyük magunkat. A kereszt útja azonban arra a helyre vezet, ahol abbahagyjuk a küszködést, abbahagyjuk a törtetést, abbahagyunk minden magunk kitalálta erőfeszítést - hogy Isten határtalan, felszabadító, felüdítő kegyelmébe zuhanjunk! Képzeld csak el, hogy saját erőd helyett a szeretet hajt, s hogy életedet átadod Jézusnak ahelyett, hogy meg akarnád menteni magadat. El tudod képzelni, hogy félelmeidet elcseréled a minden értelmet meghaladó békességre, s nyugodt és szabad vagy ahelyett, hogy idegeskednél és aggódnál? Ha el tudod képzelni, hogy élvezed Isten közelségét ahelyett, hogy igyekeznél megadni neki a tartozásodat, akkor azt is el tudod képzelni, hogy mi a kegyelem. Rajta hát! Ugorj le az önmagadra hagyatkozás sziklájáról! Rugaszkodj el a törvényeskedéstől! Hagyd el a bűntudat és a kárhoztatás mólóját! Csakis így köthetsz ki szerető Atyád erős karjában - amely mindig elkap -, hogy megragadjon kegyelme.

Max Lucado - You ​Are Special
Max ​was interested in helping children understand their value - not from the world's perspective, but from God's. Wemmicksville is a land created by Eli, the "God" figure of the story. He creates each Wemmick in Wemmicksville uniquely, each with its own look and personality. Each story and video is a new adventure with the citizens of Wemmicksville. Punchinello is the central character, along with his friends Lucia, Splint, and Chip. When Punchinello strays from Eli, he begins to have problems. Only when Punchinello stays close to Eli does he clearly see how to walk through his life in Wemmicksville. In this heartwarming tale, Eli helps Punchinello understand how special he is-no matter what other Wemmicks may think. Children will learn a vital lesson-regardless of how the world sees them, God loves each of them just as they are.

Max Lucado - Kegyelem ​itt és most
A ​felnőtt olvasók számos áhítatoskönyv között válogathatnak napi elcsendesedésükhöz. Képes-mesélős Bibliák is akadnak szép számmal. De mit adjunk a gyerekünk kezébe, aki elhatározza, hogy mindennap szeretne csendességet tartani? Vagy milyen vezérfonalhoz nyúljon az a család, ahol a szülők leülnének iskolás gyerekeikkel egy közös áhítatra? Max Lucado közvetlen hangvételű áhítatoskönyve hétköznapi, ám fontos témákat vet fel. Bátorítást, ötleteket ad a mindennapi megvalósításhoz is. A hiánypótló könyv nagy segítség a képes Bibliák világából kinőtt gyerekek önálló, rendszeres igeolvasásához.

Max Lucado - Cure ​for the Common Life
"Sweet ​spot." Golfers understand the term. So do tennis players. Ever swung a baseball bat or paddled a Ping-Pong ball? If so, you know the oh-so-nice feel of the sweet spot. Life in the sweet spot rolls like the downhill side of a downwind bike ride. But you don't have to swing a bat or a club to know this. What engineers give sports equipment, God gave you.A zone, a region, a life precinct in which you were made to dwell. He tailored the curves of your life to fit an empty space in his jigsaw puzzle. And life makes sweet sense when you find your spot. But if you're like 87 percent of workers, you haven't found it. You don't find meaning in your work--or you're one of the 80 percent who don't believe their talents are used. What can you do? You're suffering from the common life, and you desperately need a cure. Best-selling author Max Lucado has found it. In Cure for the Common Life he offers practical tools for exploring and identifying your own uniqueness, motivation to put your strengths to work, and the perfect prescription for finding and living in your sweet spot for the rest of your life.

Max Lucado - Túljutsz ​rajta
Túljutsz ​rajta, bármi is legyen az - pénzügyi gondok, kapcsolati hullámvölgyek, egészségügyi problémák. Félünk, hogy nem tudjuk végigcsinálni. Félünk, hogy sosem enyhül a csüggedés, sosem marad abba a kiabálás, sosem múlik a fájdalom. Azon tűnődünk: Kitisztul- e valaha ez a szürke ég? Könnyebb lesz-e valaha ez a teher? Igen! Gondolj csak József ótestamentumi történetére – gödörbe dobták a testvérei, eladták rabszolgának, igazságtalanul börtönbe került. Isten azonban jóra fordította a gonosz terveket. Isten arra szakosodott, hogy helyrehozza, ami összetört. Akkor is és most is. Reményre vágysz ezekben a nehéz időkben? Akkor erre az üzenetre van szükséged. Túl fogsz jutni rajta. Nem lesz fájdalommentes. Nem fog gyorsan menni. De Isten jóra használja majd ezt a zűrzavart. Addig is ne légy ostoba vagy naiv! De ne is ess kétségbe! Isten segítségével túljutsz rajta.

Max Lucado - Jöjj, ​ha szomjazol
Mindnyájan ​tudjuk, milyen szomjazni – úgy testileg, mint lelkileg. Hatalmas lehet a vágy, hogy enyhítsük torkunk szárazságát. Ám a száraz szív egyenesen elviselhetetlen. Fel akarunk frissülni, mégpedig azonnal. Ha a szívünk kissé megkérgesedett, ha száraz a lelkünk és eleped a szívünk, jó helyre jöttünk. Max e könyv lapjain odavezet bennünket a kúthoz, melyet Isten kínál nekünk. S ami ugyanilyen fontos, megmutatja, hogyan fogadjuk el Istentől mindazt, amit nekünk szeretne adni. Sokszor nehezünkre esik az elfogadás. Max azonban segít megértenünk, hogy Isten mindenekelőtt azt akarja, hogy elfogadjuk, amit kínál: jöjjünk szomjasan és igyunk nagyot a mindnyájunk rendelkezésére álló élő vízből.

Max Lucado - Az ​enyém vagy
Dobozok ​és labdák. Színesek és szépek. Most minden famanó ezt vásárolja. Mindenki kivéve Pancsinellót. De ő sem akar lemaradni, belenyúl hát a zsebébe. Mindent megtesz - bármibe is kerül -, hogy megszerezze, ami másoknak is megvan. De nem gondol rá, hogy mekkora árat kell érte fizetnie. Éli, a fafaragómester kell, hogy emlékeztesse: "Értékes vagy! Nem amiatt, amid van, hanem amiatt, hogy az enyém vagy!"

Max Lucado - Zöld ​orr
Micsoda ​ostobaság! Miért akarja mindenki zöldre festetni az orrát? Pancsinello először nem érti, miért akarnak a többiek mind egyformák lenni, ha egyszer Éli direkt különbözővé formálta őket. De ahogy leszokik arról, hogy rendszeresen meglátogassa Élit, a festett orr már nem is tűnik olyan butaságnak. Ez a csodálatos mese arra tanít, hogy ne felejtsük el: van valaki, aki mindig szívesen segít, hogy olyanok legyünk, amilyennek ő alkotott minket.

Max Lucado - Kegyelem ​napról napra
Ha ​a családommal tömegközlekedéssel utazom, mindenki jegyét én őrzöm a válltáskámban. Indulás előtt odaállok a jegykezelő és a gyermekeim közé, és ahogy beszállnak, mindegyikük kezébe adom a saját jegyét, hogy felmutathassa. Isten ugyanezt teszi. Odaáll közénk és a szükségleteink közé, és várja, hogy segíthessen nekünk. Ezért mondja a Biblia: "Járuljunk azért bizalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül." (Zsidók 4,16; Károli) Figyeljük az időhatározót? "Alkalmas időben". Nem túl hamar, de nem is későn. Épp időben. Ahogy én igyekszem gondoskodni a gyermekeim szükségleteiről, úgy készít el mennyei Atyánk is mindent, amire valóban szükségünk van. Az ő kezéből fogjuk "alkalmas időben" megkapni azt. És ki tudja, talán pont ezeken az oldalakon keresztül. Az a vágyam, hogy Isten felhasználja ezeket a naponkénti találkozásokat arra, hogy még többet adjon az olvasóimnak önmagából - kegyelmet napról napra.

Kollekciók