Ajax-loader

Nigella Lawson könyvei a rukkolán


Nigella Lawson - Nigella ünnepi lakomái 2.
A Nigella ünnepi lakomái lényegében a családi étkezésekről, a hivatalos ünnepekről és a bensőségesebb örömökről szól – arról, miként ünnepelhetjük meg mindennapi apró örömeinket, no és persze a nagyobb alkalmakat is. A 2. kötet oldalain is számtalan fontosabb eseményt találhatunk a gyerekzsúrtól az esküvőig, a baráti partitól a Halloweenig, a böjttörés ünnepétől a zsidó újévig… A szívet-lelket melengető, mégis üdítően egyszerű, no és persze rendkívül ötletgazdag Nigella ünnepi lakomái minden bizonnyal olyan klasszikussá válik majd, mint a Hogyan váljunk házi istennőkké. A több mint 150 csodás, a világ távoli és közeli tájairól származó receptet tartalmazó könyv hűen tükrözi írójának szenvedélyét az élet, illetve az életet ünneplő ételek iránt.

Nigella Lawson - Nigella ​asztalánál
"A ​könyvben olyan ételek szerepelnek, amelyeket a saját konyhámban, az otthonom kényelmében szoktam készíteni, és nap mint nap a családom - és immár az olvasók - asztalára kerülnek. Ezek a fogások azt az ízvilágot tükrözik, amelyet mindig is szerettem. Nem igényelnek olyan technológiát, tudást vagy szakértelmet, amivel egy egyszerű halandó ne rendelkezne. Az élet épp elég bonyolult - legalább a főzés legyen egyszerű." Nigella Lawson

Nigella Lawson - Nigella ​ünnepi lakomái
„Az ​étel sohasem csupán egy recept puszta megvalósításáról szól: az étel, amit megeszünk, valami mély, alapvető dolgot árul el arról, hogy kik is vagyunk valójában, és mit jelent számunkra az élet. Ha valamely esemény fontos a számunkra, étellel pecsételjük meg, legyen szó születésnapi tortáról vagy épp esküvői reggeliről. Ám e kötet nem csupán életünk nagybetűs eseményeire összpontosít; inkább arra, hogyan használhatjuk ételeinket az élet megünneplésére.” A Nigella ünnepi lakomái lényegében a családi étkezésekről, a hivatalos ünnepekről és a bensőségesebb örömökről szól – arról, miként ünnepelhetjük meg mindennapi apró örömeinket, no és persze a nagyobb alkalmakat is. A kötet oldalain minden fontosabb eseményt megtalálhatunk a keresztény karácsonytól és az amerikai hálaadás ünnepétől egészen a húsvétig és pészahig; a Valentin-naptól az első közös reggeliig… A szívmelengető, mégis üdítően egyszerű, no és persze rendkívül ötletgazdag Nigella ünnepi lakomái minden bizonnyal olyan klasszikussá válik majd, mint a Hogyan váljunk házi istennőkké . A több mint 150 csodás, a világ távoli és közeli tájairól származó receptet tartalmazó könyv hűen tükrözi írójának szenvedélyét az élet, illetve az életet ünneplő ételek iránt.

Nigella Lawson - Nigella ​Express
The ​Domestic Goddess is back and this time it's instant. Nigella and her style of cookery have earned a special place in our lives, symbolising all that is best, most pleasurable, most hands-on and least fussy about good food. But that doesn't mean she wants us to spend hours in the kitchen, slaving over a hot stove. Featuring fabulous fast foods, ingenious short cuts, terrific time-saving ideas, effortless entertaining and easy, delicious meals, Nigella Express is her solution to eating well when time is short. Here are mouthwatering recipes, quick to prepare, easy to follow, that you can conjure up after a long day in the office or on a busy weekend, for family or unexpected guests. This is food you can make as you hit the kitchen running, with vital tips on how to keep your store cupboard stocked, freezer and fridge stacked. When time is precious, you can't spend hours shopping, so you need to make life easier by being prepared. Not that the recipes are basic - though they are always simple - but it's important to make every ingredient earn its place in a recipe. Minimise effort by maximising taste. And here too is great food that can be prepared quickly but cooked slowly in the oven, leaving you time to have a bath, a drink, talk to friends, or do the children's homework. Minimum stress for maximum enjoyment. This is a new generation of fast food - never basic, never dull, always do-able, quick and delicious - for the busy lives we lead.

Nigella Lawson - Nigellissima
Nigellissima ​takes inspiration from Italian cooking to bring the spirit of Italy into the kitchen and onto the plate, pronto. At the heart of Italian cookery lies a celebration of food that is fresh, tasty and unpretentious; Nigella Lawson reflects this in recipes that are simple and speedy, elevating everyday eating into no-fuss feasts. Italian food has colonised the world. Nigellissima shows us how and why in over 100 delicious dishes - from telephone-cord pasta with Sicilian pesto to the crustless Meatzza, from Sardinian couscous to Venetian stew, from penne to papardelle, from rag to risotto, from Italian apple pie and no-churn ices to panna cotta and sambuca kisses - in a round-Italy quickstep that culminates in a festive chapter of party food, with an Italian-inspired Christmas feast as its mouthwatering centrepiece. From the traditional to the unfamiliar, here are recipes to excited the taste buds and the imagination, without stressing the cook. Nigella's gastronomic heart is in Italy, and in this new book she conjures up, with passionate relish, the warmth, simplicity and directness of Italian cooking, with an Anglo-twist. Illustrated with gorgeous photographs to instruct and delight Nigellissima is accompanied by a major new BBC TV series.

Nigella Lawson - Nigella ​expressz 2.
Könyvünk, ​a Nigella expressz 2. része mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Mindezt persze a már megszokott könnyed és szórakoztató stílusban. Nigella számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen követhető receptet tár elénk, melyet bárki pillanatok alatt összedobhat az egész napos fárasztó munka után vagy egy zsúfolt hétvégén, a család vagy épp a váratlanul betoppanó vendégek legnagyobb örömére. Ezeket az ételeket a konyhába esve bármikor összeüthetjük, különösen, ha megfogadjuk a szerző remek tippjeit az éléskamra, a hűtőszekrény és a fagyasztó polcainak ötletes feltöltését illetően. Amikor az idő az aranynál is drágább, nem tölthetünk hosszú órákat a bevásárlással. Könnyítsünk hát az életünkön, és készüljünk kicsit előre. Bár a receptek roppant egyszerűek, fontos, hogy minden alapanyag kéznél legyen, így minimális erőfeszítéssel hozhatjuk ki magunkból a maximumot. S míg a hús a sütőben ücsörög, vehetünk magunknak egy frissítő fürdőt, megihatunk egy üdítő italt, beszélgethetünk a barátainkkal, vagy épp segíthetünk gyermekünknek a házi feladat elkészítésében. Minimális feszültség, maximális élvezet... Nigella receptjei a gyorsételek új generációját testesítik meg: nem szokványosak, nem unalmasak, viszont egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, és nagyon-nagyon finomak.

Nigella Lawson - Egész ​évben nyári ízek
Akik ​ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.

Nigella Lawson - Forever ​Summer
Fresh, ​innovative, versatile and delicious, it's sultry summer all year round and from around the world with Nigella. With all the style and class of her earlier books, and a whole new concept, this is an irresistible and wide-ranging book of summery recipes which can be eaten at any time - from scrumptious Italian antipasti and Greek mezze to Spanish cuisine, from barbecues to beach picnics, from Moroccan roast lamb to Mauritian prawn curry, from the traditional strawberries-and-cream feel of an English summer afternoon to Indian-summer evenings at home, from light lunches to seductive suppers; and with a selection of unusual ice creams and melt-in-the-mouth puddings to die for. And to top it all there's a fabulous selection of unusual ice creams and melt-in-the-mouth puddings - could you resist Nigella's Slut-red Raspberries in Chardonnay Jelly, heaven on a plate (one amazon reader declared she 'could jump into a swimming pool full of this') Relaxed, easy cooking, easy eating: the keynote is simplicity, freshness, enjoyment, and you can cook from it all year round. Ravishingly illustrated with full-colour photos throughout.

Nigella Lawson - Nigella ​ünnepi lakomái 2.
A ​Nigella ünnepi lakomái lényegében a családi étkezésekről, a hivatalos ünnepekről és a bensőségesebb örömökről szól – arról, miként ünnepelhetjük meg mindennapi apró örömeinket, no és persze a nagyobb alkalmakat is. A 2. kötet oldalain is számtalan fontosabb eseményt találhatunk a gyerekzsúrtól az esküvőig, a baráti partitól a Halloweenig, a böjttörés ünnepétől a zsidó újévig… A szívet-lelket melengető, mégis üdítően egyszerű, no és persze rendkívül ötletgazdag Nigella ünnepi lakomái minden bizonnyal olyan klasszikussá válik majd, mint a Hogyan váljunk házi istennőkké. A több mint 150 csodás, a világ távoli és közeli tájairól származó receptet tartalmazó könyv hűen tükrözi írójának szenvedélyét az élet, illetve az életet ünneplő ételek iránt.

Nigella Lawson - Nigella ​expressz
Könyvünk ​mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.

Nigella Lawson - How ​to Eat
Hailed ​by many as their cookbook of 1998, if not the decade. How To Eat is far more than just an imaginative collection of over 350 uncomplicated, delecious recipes. Nigella Lawson combines a refreshingly down-to-earth practically with a passion for food and a writer's ability to find just the right words to evoke the taste of a succulent roast chicken or a home-made custard. Her excellent advice on how to organise your kitchen (and your life) for the minimum of fuss is interspersed with moments of sheer, unadulterated pleasure as she pauses to relish what she is preparing to eat. Now available as a high-quality, good-value trade paperback, readers will be able to buy two copies: one for the kitchen, one for the bed-side table. The reviews of the hardback were stunning: 'The one book you have to buy this year' Daily Mail. My book of the decade. I love this book: its prose, its intelligence and, above all, its workable, soul-warming receipes, Nigel Slater.

Nigella Lawson - Hogyan ​váljunk házi istennőkké
Nigella ​legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!

Nigella Lawson - Nigella ​Bites
Nigella ​is now not only the best and most glamorous young home cook in Britain, and a great cookery writer, she's also become a household name. Her first short series on Channel 4 had over 2 million viewers and propelled her from success into stardom. How to Eat sold spectacularly on the back of the first unheralded 5-part series. Nigella Bites is a must-have for every viewer and all her fans. Some recipes are based on her popular Vogue columns, others are new and different, and all are characteristic of Nigella and the ethos of the TV series - uncomplicated, original, fresh, and perfect for the way we live today. They're easy to produce after a busy day at the office, fun to linger over at weekends or to make with the kids, delectable to read about, dreamy to look at and delicious to eat. They include Late Breakfasts, Party Food, TV Dinners, Trailer Trash , Big Lunches, Indoor Picnics, and other delights. Nigella wants her readers and her viewers to enjoy eating and cooking. With her, how could anyone resist!

Nigella Lawson - Nigella ​Christmas
Christmas ​is a time for family and friends, for tradition and treats. But, let's face it, when the pressure to feed and entertain builds up, the festive season can start to lose its sparkle . . . That's where Nigella comes in. With her no-nonsense approach, her inspirational ideas, and her empathy for the practical realities of the season-combined here with reliable, easy-to-follow recipes and reassuring advice about planning and cooking ahead-Nigella Christmas is guaranteed to bring comfort and joy and make sure the season of good will stays that way. Here is everything you could wish for to make your life and your Christmas easy and enjoyable: from party canapés, cocktails, and manageable mass catering, to scrumptious Christmas cakes and puddings; from no-fuss brunches to quick-and-easy homemade presents (chutneys, preserves, and other delectable standbys) and edible tree decorations. There are mouth-watering recipes with a seasonal twist, and simple menus for feeding friends and family over the extended holiday season with minimum stress and maximum enjoyment. And, of course, exciting and inspiring variations for the Main Event itself-from her traditional super-juicy turkey with all the trimmings, to festive ginger-glazed ham and the Ultimate Christmas Pudding; from goose, rib of beef, and stuffed rolled pork, all the way to a special vegetarian Christmas feast, a chocolate pudding, a French Yule Log, an Australian Christmas Pudding, and The Boozy British Trifle. Nigella's cakes, as always, gladden the heart-and, like many of the recipes here, are at home all year round-but her At-a-Glance Christmas Lunch Countdown, together with make-aheadand freeze-ahead tips throughout, can help take the stress and strain out of the season. With its glorious illustrations, Nigella Christmas will surely be a perennial favorite-the book we will all reach for, for inspiration and reassurance, when Christmas comes around each year.

Nigella Lawson - Feast ​- Food That Celebrates Life
Feast ​is written to stand alongside Nigella’s classic and best loved book, How to Eat. Comprehensive and informed, this stunning new book will be equally at home in the kitchen or on the bedside table. A feast for both the eyes and the senses, written with Nigella Lawson’s characteristic flair and passion, Feast: Food that Celebrates Life is a major book in the style of her classic How to Eat, applying Nigella’s “Pleasures and Principles of Good Food” to the celebrations and special occasions of life. Essentially about families and food, about public holidays and private passions, about how to celebrate the big occasions and the small everyday pleasures — those times when food is more than just fuel — Feast takes us through Christmas, Thanksgiving and birthdays, to Passover and a special Sardinian Easter; from that first breakfast together to a meal fit for the in-laws; from seasonal banquets of strawberries or chestnuts to the ultimate chocolate cake; from food for cheering up the “Unhappy Hour” to funeral baked-meats; from a Georgian feast to a love-fest; from Nigella’s all-time favourite dish to a final New Year fast. Evocative, gorgeous, refreshingly uncomplicated and full of ideas, Feast proclaims Nigella’s love of life and great food with which to celebrate it. Packed with over 200 recipes from all over the world — and from near home — with helpful menus for whole meals, and more than 120 colour photographs, Feast is destined to become a classic.

Nigella Lawson - Nigella ​falatozója
Nigella ​Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.

Nigella Lawson - Kitchen ​- Recipes from the Heart of the Home
A ​big, compendious, comfortable, informative and utterly engaging book, "Kitchen" brings us feel-good food for cooks and eaters, whether Express-style and exotic-easy during the week, or leisurely and luxuriating (in the spirit of How to be a Domestic Goddess and Feast) at weekends or for occasions. Divided into two parts - Kitchen Quandaries and Kitchen Comforts - Nigella gives us the wherewithal to tackle any situation and satisfy all nourishment needs. But real cooking is often about leftovers, too, so here one recipe can lead to another...from ham hocks to pea soup and pasties, from chicken to Chinatown salad. This isn't just about being thrifty but about demonstrating how recipes come about, and giving new inspiration for last-minute meals and souped-up store cupboard suppers. As well as offering the reader a mouthwatering array of new recipes, both comforting and exciting - from clams with chorizo to Guinness gingerbread, from Asian braised beef to flourless chocolate lime cake, from Pasta alla Genovese to Venetian carrot cake - Nigella rounds up her kitchen kit must-haves (telling us, too, what equipment we don't need) and highlights individual ingredients - both basic essentials and modern-day life-savers. But above all, she reminds the reader how much pleasure there is to be had in real food, and in reclaiming the traditional rhythms of the kitchen, as she cooks to the beat of the heart of the home, creating simple recipes to make life less complicated.

Nigella Lawson - How ​to be a Domestic Goddess
Nigella ​shows that there can be more feelgood mileage from running up a tray of muffins or baking a sponge cake than in almost any other cooking - and that it's not actually hard! A domestic goddess has to maintain her cool when faced with pastry, it's true- but with Nigella's guidance even shortcrust pastry can be pain-free. How to be a Domestic Goddess is the book that understands our anxieties, feeds our fantasies and puts cakes, pies, pastries, preserves, puddings, bread and biscuits back into today's kitchen and our lives. Everything from cup cakes to chocolate cakes, from brownies to bagels, from gooseberry-cream crumble to double apple pie, from pizza to pistachio macaroons, scones and muffins to cheesecakes and steamed syrup sponge, from baklava to a Barbie cake, as well as children's cooking, Christmas baking and other wonderful family festive treats.

Kollekciók