Ajax-loader

Halzer Györgyi könyvei a rukkolán


Halzer Györgyi - Válogatás ​Európa és Észak-Amerika szecessziós díszítő motívumaiból
Ebben ​a válogatásban 136 darab eredeti minta található, a nyugat-európai és az amerikai szecesszió különleges alkotásiból, az 1880-1920 közötti időszakból. E stílus több néven is ismert, pl. art nouveau, Jugendstil, nieuwe kunst, modernismo, stile floreale. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Halzer Györgyi - Válogatás ​a letűnt civilizációk és az ősi Európa motívumaiból
Ebben ​a válogatásban 58 db eredeti díszítő minta található, törzsi népektől, letűnt civilizációktól és az ősi Európából ránk maradt hatalmas kulturális kincsből, i.e. 7000-től a honfoglalás koráig. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára. A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéshez, tűzzománc készítéshez, hímzéshez, gobelin készítéshez, falikárpitok vagy szőnyegek szövéséhez. Ehhez külön segítség, rövid leírás és ötletek is találhatók, a technikai tanácsadó fejezetben és a színes oldalakon. Felhívjuk figyelmüket, hogy a felhasználási területeket bemutató ötletadó tárgyak és minták színeikben eltérnek az eredeti régészeti leletektől, amelyeket a könyv megjelenéséhez amatőr művészek munkáiból állítottunk össze, akik a most kapható modern anyagok és eszközök segítségével készítették el ezeket, a könyvben található minták alapján.

Halzer Györgyi - Válogatás ​európai díszítő motívumokból, a X. századtól a XIX. század elejéig
Ebben ​a válogatásban 58 darab eredeti európai díszítő minta található, a X. századtól a XIX. század elejéig tartó időszak kulturális kincsei közül. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára. A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéshez, tűzzománc készítéshez, hímzéshez, gobelin készítéshez, falikárpitok vagy szőnyegek szövéséhez. Ehhez külön segítség, rövid leírás és ötletek is találhatók, a technikai tanácsadó fejezetben és a színes oldalakon. Felhívjuk figyelmüket, hogy a felhasználási területeket bemutató ötletadó tárgyak és minták színeikben eltérnek az eredeti régészeti leletektől, amelyeket a könyv megjelenéséhez amatőr művészek munkáiból állítottunk össze, akik a most kapható modern anyagok és eszközök segítségével készítették el ezeket, a könyvben található minták alapján.

Halzer Györgyi - Válogatás ​a világ lepkés és pillangós díszítő motívumaiból
"A ​világ díszítőművészetében a lepkék és a pillangók az ázsiai művészetben fordulnak elő leggyakrabban. Ennek oka, hogy a halhatatlanság, a határtalan átváltozás, a hosszú életű nők, a szépség, a szeretet és a testi szerelem szimbólumaiként tekintettek rájuk. Különösen nagy népszerűségre tettek szert a lepke és pillangó ábrázolások Európában és Észak-Amerikában a XXI. században könnyű, légies megjelenésükkel, színpompás változatosságukkal és könnyen felismerhető sziluettjükkel. Remek téma gyermekrajzok, képek, ajándékok, számítógépes grafikák és lakberendezési dekorációk készítéséhez. Ehhez nyújtunk segítséget a könyvben található több mint 100 darab lepke és pillangó motívummal. Az eredeti mintákat könnyen kezelhető, vonalas, kontúros mintává rajzoltuk át. Így jól felhasználhatók üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéshez, tűzzománc készítéshez, faragáshoz, hímzéshez, gobelin készítéshez, szövéshez, festékkel és ceruzával történő színezéshez." (a Kiadó)

Halzer Györgyi - Válogatás ​bizánci, perzsa és iszlám díszítő motívumokból
Ebben ​a válogatásban 58 darab eredeti díszítő minta található, bizánci, perzsa, iszlám és kopt keresztény díszítő motívumokból, a Közel-Kelet, Észak-Afrika és Belső-Ázsia tájairól származó hatalmas kulturális kincsből, a VI. századtól a XVIII. századig. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára. A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéséhez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéséhez stb.

Halzer Györgyi - A ​szabadság dimenziói
Ebben ​a könyvben megtalálja 64 energetizáló és harmonizáló mandala mintáját, szimbólumainak közérthető magyarázataival és a készítéshez szükséges technikai leírásokkal. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt használható könyv, érdekes, izgalmas kalandot kínál a mandalák világában. A mandala forma, a benne lévő szabályos geometriai felosztás és a ritmikus ismétlődések folytán képes az élőlények energiarendszerét befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állítani és az agyféltekék közötti harmonikus összeköttetést megteremteni. Ezáltal megnyugtatja és regenerálja a szervezetet, beindítja öngyógyító képességét, új gondolatokat ébreszt, növeli az agy felhasználható kapacitását, tágabb összefüggések megértésére, egyes esetekben különleges képességek kifejlesztésére tesz alkalmassá. Az alkotás lehet személyes vagy közösség építő tevékenység és egyszerű kikapcsolódás is.

Halzer Györgyi - Energiát ​adó mandalák minden napra
366 ​lapos asztali öröknaptár (365 nap+szökőnap) Minden oldalon újabb és újabb, ragyogóan gyönyörű színű és formájú, energiát adó mandalát talál. A képeket az adott naphoz illeszkedő bölcs útravaló, és a névnapok jelentése gazdagítja. Élvezze sokáig nap mint nap áldásos hatásait ennek a csodálatos öröknaptárnak, otthonában és munkahelyén! Méret: 17x25 cm, álló formátumú asztali naptár Spirálozott, kemény táblás tartólábbal.

Halzer Györgyi - Válogatás ​a császári Kína és Japán díszítő motívumaiból
Ebben ​a válogatásban 58 darab eredeti díszítő minta található, a császári Kínából és Japánból ránk maradt kulturális kincsekből. Az eredeti képekről és tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára.

Halzer Györgyi - Koncentrációjavítás ​az óvodától a felnőttkorig
Mi ​értelme van a koncentráció javításával foglalkoznunk? És mégis mit jelent ez? - kérdezheti most. Koncentráció a latin con- össze és a centrum- középpont szavakból álló kifejezést takarja. Amikor figyelmünket határozott módon egy tárgyra, egy konkrét jelenségre, egy érzésre, illetve egy bizonyos személyre irányítjuk, összpontosítjuk. Korunkban számtalan külső és belső inger ér minket a nap minden percében, ami jóval erősebb és markánsabb annál, mint amit fel tudunk dolgozni. Ha a világ így hat egy egészséges felnőttre, mit okozhat a fejlődő gyermekek esetében? Ők hogyan őrizhetik meg a maguk lelki egyensúlyát? Ki nyújt nekik ebben segítséget? Ki mutatja meg miként lehetséges ezt kifejleszteniük? A belső világos középpont, amihez igazodni tudunk, nem velünk született adottság, hanem a gondos szülői és iskolai nevelés eredménye vagy a kemény, már felnőttként önmagunkon végzett terápia célja. Felvetődik egy igen kényes kérdés: Önnek megmutatta ezt valaki? És miért olyan fontos mindez? Miként függ ez össze a mai kor népbetegségének számító figye­lemzavarral, hiperaktivitással, mely a legszerényebb becslések szerint is minden ötödik gyermeket és felnőttet érint ma a világon? Van-e egyáltalán kiút? És, ha igen, mégis miben rejlik? Természetesen, van! Ez a jó hír! Hiszen, ha nem lenne, minek készült volna ez a könyv? 101 különféle, részletgazdag mintájával, a színekről és azok lelki hatásáról szóló technikai­elméleti háttér anyagával, egyszerű eszközökkel ad lehetőséget az eredményes fejlődésre. A részletek pontos megfigyelése, az adott határok és lehetőségek felismerése fejleszti az összpontosító képességet. A figyelem fejlődése által erősödik meg a belső középpont. Ez a szilárd középpont pedig kiindulást és biztos támaszt jelent a mindennapok forgatagában, mikor ezer inger és megannyi hatás vesz körbe bennünket és kísérel meg eltéríteni a saját életcélunktól.

Halzer Györgyi - Válogatás ​Közép-Ázsia, Tibet és India díszítő motívumaiból
Ebben ​a válogatásban 85 darab eredeti minta található, a közép-ázsiai, tibeti és indiai buddhizmus, valamint a hinduizmus jellegzetes szimbólumaiból, díszítő motívumaiból és istenségeik képi megjelenítéseiből, az i.e. IV. és i.sz. XIX. század közötti időszakból. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára. A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelánfestéshez, tűzzománc készítéshez, hímzéshez, gobelin készítéshez, falikárpitok vagy szőnyegek szövéséhez. Ehhez külön segítség, rövid leírás és ötletek is találhatók, a technikai tanácsadó fejezetben és a színes oldalakon.

Kollekciók