Ajax-loader

Dr. John Townsend könyvei a rukkolán


Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Határaink a párkeresésben
Milyen határvonalakat kell meghúznunk a randizásban ahhoz, hogy kapcsolataink ne fájdalmakhoz és csalódásokhoz, hanem érettebbé válásunkhoz vezessenek, és segítsenek életre szóló társra találni? A másik nemmel való ismerkedés és a társkeresés sok csapdáját és buktatóját elkerülhetjük, ha megtanulunk felelősséget vállalni érzéseinkért, viselkedésünkért, életünkért. Hogyan fejlődhetnek a tartós és egészséges kapcsolatokhoz szükséges képességeink, miért nem tolerálhatjuk a hazugságot, hol a határ a randevúpartnerek testi kapcsolatában, hogyan állapíthatjuk meg, hogy ki illik hozzánk, és ki nem ilyen és ehhez hasonló gyakorlati kérdéseket tárgyal könyvében a szerzőpáros sok esetleírással szemléltetve mondanivalóját. Valószínűleg sokan tapasztalni fogják, hogy miközben a könyvben ismertetett alapelveket és útmutatásokat olvassák, gyökeresen átalakul az emberi kapcsolatokról való gondolkodásuk.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Safe ​People
Too ​many of us have invested ourselves into relationships that left us deeply wounded. We've been abandoned or taken advantage of, and left with little to show for what we've given. We've lost our sense of security and personal value in the process. And what's worse, we tend to either repeat the same mistakes of judgment over and over . . . Or else lock the doors of our hearts entirely and throw away the key. Why do we choose the wrong people to get involved with? Is it possible to change? And if so, where does one begin? Drs. Henry Cloud and John Townsend offer solid guidance for making safe choices in relationships, from friendships to romance. They help identify the nurturing people we all need in our lives, as well as ones we need to learn to avoid. Safe People will help you to recognize 20 traits of relationally untrustworthy people. Discover what makes some people relationally safe, and how to avoid unhealthy entanglements. You'll learn about things within yourself that jeopardize your relational security. And you'll find out what to do and what not to do to develop a balanced, healthy approach to relationships.

Dr. John Townsend - A ​hegyvidéki rém nyomában
Titokzatos ​módon eltűnt egy fogatócsoport a hegyekben! Egy híres riporter és csapata nyom nélkül eltűnt a hegyekben. Csak te tudod megtalálni őket! De tudod-e, mi a lejtő, a gleccser vagy a jeti? Feljutsz-e a hegyre? Vedd elő földrajztudásodat, és döntsd el te magad, merre indulsz tovább. Meglátod, hogy többet tudsz, mint gondolnád, és még...

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Párhatárok
A ​határvonalak-sorozat szerzőpárosa ezúttal a jól működő párkapcsolat alapelveit ajánlja olvasói figyelmébe. Könyvükben szó esik az egymás határait tiszteletben tartó kapcsolat ismérveiről, valamint arról, hogy miként oldhatók meg a házasságban a tisztázatlan határokból eredő konfliktusok. A terapeuta szerzők a praxisukból vett példákon keresztül mutatják be, hogyan segít a határok tisztázása számos olyan kérdés megoldásában, melyek óhatatlanul felmerülnek a házasságban: - hogyan valósítható meg a házasságban két különálló fél egysége, - miként oldható fel a kötődés és az autonómia igényének feszültsége, - hogyan egyeztethető össze a szabadság és a felelősségvállalás, - miben különbözik társunk támogatása attól, hogy megmentjük őt viselkedésének következményeitől, - hol a határ az egymással való törődés és egymás irányítása között.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Határaink ​a párkeresésben
A ​pszichológus szerzőpáros szerint a párkeresés a kísérletezés és a felfedezések ideje, ami lehetőséget ad az önismeret elmélyítésére, a fejlődésre, a kapcsolati készségek tanulására, az éretté válásra, és ezzel párhuzamosan az egyre jobb kapcsolatok kialakítására. E folyamat során válunk alkalmassá arra, hogy olyan társat válasszunk, aki valóban illik hozzánk. A szerzők arra bátorítják a párkeresőket, hogy élvezzék a kapcsolatoknak ezt a formáját, és miközben őszintébb, figyelmesebb, felelősségteljesebb és szabadabb emberekké válnak, hasonló fejlődésre ösztönözzék azokat is, akikkel kapcsolatba kerülnek.

Dr. John Townsend - Veszélyben ​a hegyi folyó
Egy ​sodró lendületű kaland! Egy titokzatos ember meg akarja mérgezni a hegyi folyót! Csak te állíthatod meg! De végig tudsz-e evezni egy hegyi folyón, szembe tudsz-e szállni minden veszéllyel? Vedd elő földrajztudásodat, és döntsd el te magad, merre indulsz tovább. Meglátod, hogy többet tudsz, mint gondolnád, és még földrajzból is okosabb leszel!

Dr. John Townsend - Boundaries ​with Teens
The ​teen years can be challenging and even scary for parents and those involved with youth. Attitudes and behaviors of the adolescent can be unhealthy for him and for the family. However, good boundaries are the bedrock of not only better relationships, but also maturity, safety, and growth - especially for teens and their parents. In order to help teenagers grow into healthy adults, parents and youth workers need to help them experience how to take responsibility for their behavior, their values, and their lives. Dr. John Townsend, co-author of the Gold Medallion Award-winning book Boundaries, is a parent of two teenagers himself. With wisdom and empathy, he applies his biblically based principles to bear on the challenging task of the teen years, showing parents: how to deal with disrespectful attitudes and irresponsible behaviors in your teen; how to set healthy limits and realistic consequences; how to be loving and caring while establishing rules; and how to determine specific strategies to deal with problems both big and small.

Dr. John Townsend - Kamaszhatárok
A ​határvonalak-sorozat új darabja a tinédzserek szüleinek ad segítséget abban, hogy miként hozhatják ki a legjobbat a kamaszkor folyamatos változással járó, nehéz időszakából, és hogyan készíthetik fel a tizenéveseket arra, hogy megtanuljanak felelősséget vállalni önmagukért. A pszichológus szerző, aki maga is két tizenéves fiú apja bepillantást nyújt a kamaszok sajátos gondolkodásmódjába és világába, és hangsúlyozza, hogy a kamaszoknak a szülői szeretet és figyelem mellett stabil korlátokra és határokra is szükségük van. Gyakorlatias megközelítéssel mutatja be, hogy a világos határok és a megszegésükkel járó következmények hogyan segítenek a kamaszoknak az éretté válásban. Könyvében sorra veszi a kamaszkorra jellemző problémás viselkedésformákat és konfliktusforrásokat (tiszteletlenség, tanulási problémák, vitatkozás, problémás barátok, kimaradás, telefonhasználat stb.), illetve hatékony kezelésük lehetőségeit.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Boundaries
Having ​clear boundaries is essential to a healthy, balanced lifestyle. A boundary is a personal property line that marks those things for which we are responsible. In other words, boundaries define who we are and who we are not. Boundaries impact all areas of our lives: Physical boundaries help us determine who may touch us and under what circumstances -- Mental boundaries give us the freedom to have our own thoughts and opinions -- Emotional boundaries help us to deal with our own emotions and disengage from the harmful, manipulative emotions of others -- Spiritual boundaries help us to distinguish God's will from our own and give us renewed awe for our Creator -- Often, Christians focus so much on being loving and unselfish that they forget their own limits and limitations. When confronted with their lack of boundaries, they ask: - Can I set limits and still be a loving person? - What are legitimate boundaries? - What if someone is upset or hurt by my boundaries? - How do I answer someone who wants my time, love, energy, or money? - Aren't boundaries selfish? - Why do I feel guilty or afraid when I consider setting boundaries? Dr. Henry Cloud and Dr. John Townsend offer biblically-based answers to these and other tough questions, showing us how to set healthy boundaries with our parents, spouses, children, friends, co-workers, and even ourselves. (Source: Amazon's book description)

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Játszmák ​nélkül
"A ​jó konfrontációs készség a siker elengedhetetlen feltétele az élet minden területén. Az eredményes emberek jó konfliktuskezelők, tudják, hogyan folytathatnak hatékony konfrontációt, és nyíltan szembenéznek a kapcsolataikban felmerülő problémákkal" - írják a népszerű határvonalak-sorozat pszichológus szerzői könyvük előszavában. Minden kapcsolatban szükség van olykor a konfrontációra. Időnként egyszerűen csak nemet kell mondanunk, ha nem akarjuk túlhajszolni magunkat, máskor határokat kell húznunk, mert irányító, manipuláló, felelőtlen, netán agresszív partnerrel állunk szemben. Néha pedig arra van szükség, hogy - éppen a kapcsolat érdekében - tisztázzuk a problémákat. A Játszmák nélkül segít konfrontációs készségünk fejlesztésében, megtanulhatjuk, hogy a konfliktusok vállalása és az őszinteség nem mond ellent a szeretetnek, sőt a tisztázó beszélgetések erősebbé és biztonságosabbá teszik a kapcsolatokat. A szerzők gyakorlati ötletekkel, javaslatokkal, illusztratív párbeszédekkel mutatják be, hogy a másik félnek együttműködési lehetőséget kínáló, ítélkezésmentes hozzáállás hogyan segíti elő a problémás kérdések konstruktív megoldását.

Dr. John Townsend - Irány ​a Föld mélye!
Egy ​eget-földet rengető kaland! Felkérnek, hogy csatlakozz dr. Buzogány expedíciójához, amelyben a földfelszín alá kellene lejutnod. Alig várod, hogy kipróbálhasd a kapszulát! De eljuthatsz-e a Föld középpontjába, és meg tudod-e akadályozni, hogy kitörjön a szupervulkán? Vedd elő a földrajztudásodat, és döntsd el te magad, merre indulsz tovább. Meglátod, hogy többet tudsz, mint gondolnád és még földrajzból is okosabb leszel!

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Randikalauz
Milyen ​határvonalakat kell meghúznunk a randevúzásban ahhoz, hogy kapcsolataink ne fájdalmakhoz és csalódásokhoz, hanem érettebbé válásunkhoz vezessenek, és segítsenek életre szóló társra találni? A másik nemmel való ismerkedés és a társkeresés sok csapdáját és buktatóját elkerülhetjük, ha megtanulunk felelősséget vállalni érzéseinkért, viselkedésünkért, életünkért. Hogyan fejlődhetnek a tartós és egészséges kapcsolatokhoz szükséges képességeink, miért nem tolerálhatjuk a hazugságot, hol a határ a randevúpartnerek testi kapcsolatában, hogyan állapíthatjuk meg, hogy ki illik hozzánk, és ki nem - ilyen és ehhez hasonló gyakorlati kérdéseket tárgyal könyvében a szerzőpáros sok esetleírással szemléltetve mondanivalóját. Valószínűleg sokan tapasztalni fogják, hogy miközben a könyvben ismertetett alapelveket és útmutatásokat olvassák, gyökeresen átalakul az emberi kapcsolatokról való gondolkodásuk.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - God ​Will Make a Way
There ​are times in life when you've felt lost or hurt and find yourself asking "Where is God in all of this?" The road gets rough, you don't know which way to run, and it can feel like God is distant. Yet, that's exactly when He can step in and move as you've never seen Him do before. In this best-selling, award-winning book, Drs. Cloud and Townsend introduce eight persuasive principles demonstrating how God enters both the heart-breaking situation and the life of someone looking for more. These principles are then applied to your life so that your relationships will be better, you'll have more control over your life, and your spiritual hunger will be satisfied. Yet God Will Make a Way is more than mere hope; it's a reality-tested system that captures God's wisdom for coping with your most difficult problems - from dating and marriage to sex, conflict, parenting, fear, addictions, anger, depression and weight loss.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - What ​to Do When You Don't Know What to Do
In ​this best-selling, award-winning book, Drs. Cloud and Townsend introduce eight persuasive principles that demonstrate how God enters both the heart-breaking situation and the life looking for more. Life is difficult. Life for every person on earth is a challenging journey - with or without God. Those who invite God to join them on this adventure believe that when bad things happen they can trust God to be present and work on their behalf. But just exactly how does He go about the business of helping us when we don't know what to do? Henry Cloud and John Townsend believe God has given us instructions on how He makes a way for us when we call on Him. If you follow God's eight principles in this book, you can thrive relationally, emotionally, and spiritually. As clinical psychologists, the authors deal daily with real people facing real problems, so this book is not just psychological or biblical theory. It is a life system that captures God's wisdom for coping with our most difficult problems.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Gyerekhatárok
A ​nevelés célja - emelik ki a szerzők -, hogy gyermekeink önmagukért felelősséget vállaló és mások iránt figyelmes felnőttekké váljanak. A gyermeknevelésben a kapcsolat fontosságát hangsúlyozzák. A gyerekek a szüleikkel való kapcsolatukban szerezhetnek tapasztalatot a határok működéséről, amikor viselkedésük következményeivel találkoznak, vagy amikor korlátokba ütköznek. A pszichológus és családterapeuta szerzőpáros könyve bemutatja, miként állíthatók a határok a jellemformálás szolgálatába - csecsemőkortól tinédzserkorig. Humorral, konkrét példákkal, az életből vett párbeszédekkel teszik olvasmányossá és a gyakorlatban is jól hasznosíthatóvá könyvüket.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Dave Carden - Earl Henslin - Alice Brawand - Családfánk ​titkai
A ​gyerekkorunkban a családunkban elsajátított magatartási és kapcsolati minták személyiségünk részévé válnak, és egész életünket végigkísérik. A káros minták akár nemzedékeken át hagyományozódnak kifejtve romboló hatásukat az újabb és újabb generációk életében. Többnyire ez áll a család felbomlása, a lelki sérülések, a szenvedélybetegség vagy a családon belüli bántalmazás hátterében. Ám nem szükségszerű, hogy megismételjük elődeink hibáit. A könyv pszichológus, illetve lelkipásztor szerzői terapeutaként szerzett tapasztalataik alapján állítják, hogy a káros minták megváltoztathatók, és az érzelmi sérülések gyógyíthatók. Terápiás gyakorlatuk mellett a Biblia évezredes bölcsességéből merítve vizsgálják, hogyan ismerhetjük fel azokat a családunkban elsajátított viselkedési és kapcsolati mintákat, amelyek negatívan hatnak az életünkben, ha nem változtatunk rajtuk. Könyvükből megtudhatjuk, mit tehetünk azért, hogy a diszfunkcionális működési módokat átdolgozva egészséges mintákat alakítsunk ki, és adjunk tovább gyermekeinknek.

Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend - Határaink
Ez ​a könyv - amely a határvonalak-sorozat második köteteként jelenik meg magyarul - az egészséges és ésszerű határok kialakításának bibliai alapjairól szól. Arról, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget önmagunkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő hatásokra, hanem aktívan és felelősen alakítsuk saját életünket. A szerzők valódi élethelyzetekből és esetekből kiindulva vizsgálják, hol húzódnak a határaink, mit védenek, hogyan jelölhetjük ki őket, mikor sérülnek meg, és hogyan lehet őket helyreállítani.

Kollekciók