Ajax-loader

Bánosi György könyvei a rukkolán


Bánosi György - Veresegyházi Béla - Külföldi ​uralkodók
A ​kötet az egyetemes történelem legfontosabb uralkodóinak rövid életrajzát ismerteti az V. századtól a XIX. század végéig. A szerzők úgy állították össze a címszavak jegyzékét, hogy messzemenően figyelembe vették a középiskolai történelmi tananyagot, ugyanakkor helyet kaptak olyan személyiségek is, akik más szempontból fontosak a kultúra történetében. A könyv emberi közelségbe hozza a történelem "főszereplőit", kitekintést ad a családi kapcsolatokra, segít eligazodni a száraz adatok között. A szöveget sok kép, és jól áttekinthető időrendi táblázat egészíti ki.

Bánosi György - Regényesszencia
"Gaston, ​a jövendő filozopter, a tétova álmodozó, a Hold reménytelen szerelmese családja kényeztető oltalma alatt növekszik fel." Így kezdődik ez a furcsa, szerelmes (?) regény, melyben az idegen hangzású nevek magyar tájakat és magyar embereket takarnak, s melyben a főhős úgy tévelyeg végig a Kádár-kori és a mostani hazában, mint ahogy mi mindnyájan tévelyegtünk kocsmáról kocsmára, munkahelyről munkahelyre, szerelemről szerelembe. Nem is tudjuk, regényt olvasunk-e igazán vagy verset, hiszen oly tömény ez az "esszencia", hogyha nem lenne benne az a csipetnyi mindent feloldó humor és irónia, akkor bizony megfeküdhetné a gyomrunkat.

Bánosi György - Tihanyi Ernő - Horváth Endre - B ​mint Beatles
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánosi György - Veresegyházi Béla - Eltűnt ​népek, eltűnt birodalmak kislexikona
Kik ​azok a filiszteusok, mikor éltek a gótok, mi az amit illene tudnia egy mai fiatal átlagolvasónak az asszír birodalomról, hol volt az akszúmi birodalom? Megtudhatják azok, akik elolvassák a két történelemtanárból lett lelkes kutató gazdagon illusztrált kislexikonát, melynek végén térképek segítik az eltűnt népek és eltűnt birodalmak közötti jobb tájékozódást. Az elsősorban diákoknak készült lexikon nemcsak a diákok, hanem valamennyi olvasó számára megkönnyíti a tájékozódást a titokzatos múltban, főként az ókorban és a népvándorlás korában. A mű gazdag válogatást ad különös tekintettel azokra a népekre és birodalmakra, amelyekről a tankönyvek oldalain csak keveset vagy alig olvashatunk.

Bánosi György - Veresegyházi Béla - Ókori ​uralkodók kislexikona
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánosi György - Tihanyi Ernő - Beatles ​zenei kalauz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók