Ajax-loader

Füstös Gábor könyvei a rukkolán


Dr. Váradi László - Füstös Gábor - Horgászvizek kézikönyve
Hosszú, rögös út vezet a halban bőséges, jól működő horgászvíz létrejöttéig. Kevesen tudják, mi mindenen áll, vagy bukik a siker, mennyi mindent kell figyelembe venni egy haltelepítés megszervezésekor és lebonyolításakor. Ezen nehéz út egyik mérföldköve lehet ez a könyv, mely részletesen, szakmailag igényesen tárgyalja azokat az ismereteket, mely szükséges a halak fogására alkalmas horgászvizek létrehozásához.

Füstös Gábor - Szalay Ferenc - Tóth László - Mi ​micsoda?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füstös Gábor - Wobblerek, ​wobblerezés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füstös Gábor - Pásztor Róbert - Szarvas Zoltán - Szécsi Attila - Harcsahorgászat
Ismét ​egy harcsáról, és a harcsa horgászatáról szóló könyvet tart a kezében a Tisztelt Olvasó, és feltételezhetően hasonló gondolatok járnak a fejében, mint nekünk, szerzőknek a könyv megírása során. A harcsáról az elmúlt években több könyv, könyvrészlet és cikk is megjelent, jogosan merül hát fel a kérdés, tudunk-e még újat mondani, tapasztalataink átadásával tudunk-e még segíteni azoknak, akik harcsázni szeretnének. A kérdés költői, megválaszolása nem a szerzők feladata, és ráadásul kifejezetten az olvasó személyére is szabott. Egyre többen vagyunk a harcsázók táborában, kezdők és profik egyaránt, Biztos, hogy vannak olyan harcsahorgászok, akiknek mi már nem tudunk újat mondani, ők már csak a harcsáktól tanulhatnak, bár mindenképpen érdekes történet volt, hogy amikor e könyv megírása során megbeszéltünk egyes részeket, és átolvastuk egymás írásait, még egymásnak is tudtunk újat mondani. Kimeríthetetlen tehát a téma, és szinte minden megakasztott vagy megfogott harcsa valamit hozzá tud tenni a tudásunkhoz, vagy legalábbis más nézőpontból mutat rá meglévő ismereteinkre. A jó pap is holtig tanul, és ez szerintem a harcsahorgászokra is igaz.

Füstös Gábor - Bana Róbert - Kovách Sándor - Várszegi József - Bojlihorgászat
A ​tisztelt olvasó a Horgászhalaink 6. kötetét a Bojlihorgászat címmel tartja a kezében. E különleges módszer hazai fogadtatása vihart kavart.A módszer sportszerűségét sokan megkérdőjelezték. Nemcsak önakasztós jellege miatt,hanem információ hiányában a hihetetlen fogásokról szóló beszámolók is ellenszenvet váltottak ki.A tapasztalat egyébként ezt alá is támasztja.(Egynapos horgászat alkalmával -24 óra- akár 10-20 db,10-20 kg közötti pontyzsákmánnyal) Pedig a bojlis horgászatot az angol sporthorgászok hívták életre. Ezért is olyan népszerű Nyugat-Európában,ahol bojlis klubok,tavak,egyesületek jöttek létre,ahol magától értetődő a fogott zsákmány visszaengedése,a horog ütötte seb fertőtlenítése és a kíméletes bánásmód. Ez a horgászmódszer nagy önfegyelmet követel meg a horgásztól.Ahogy Várszegi József írja ,ezt a módszert csak becsületes emberek kezébe szabad adni. Könyvünk a hazai tapasztalatok tükrében készült, a teljesség igénye nélkül igyekszik átadni azokat az alapismereteket,melyek a módszer jobb megismeréséhez feltétlenül szükségesek.

Füstös Gábor - Horgászat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók