Ajax-loader

Albert László könyvei a rukkolán


Albert László - Locsmándi Csaba - Vasas Gizella - Hazai ​védett és veszélyeztetett gombafajok
A ​könyv hozzásegíti az olvasót Magyarország gombáinak megismeréséhez: -35, összes hazánkban védett, ezenkívül 786 ritka, illetve veszélyeztetett gombafaj bemutatása élőhelyükön, színes felvételeken és további 32 hozzájuk hasonló faj rövid jellemzése, -az alaktani ábrák és termőtesttípusok rajzai a fajok könnyű besorolását teszik lehetővé, -a leírásoknál ábrák utalnak a gombák előfordulási idejére, termőhelyére, méretére, természetvédelmi és étkezési értékére, -tömör, lényegre törő fajleírás, a fontos tulajdonságok kiemelése, -oldalszám utal a fényképen bemutatott fajhoz hasonló, a három kötet valamelyikében szereplő gombára.

Albert László - Jászai Tibor - Rauch Erzsébet - Vadon ​termő gombák receptkönyve
A ​kötetben szereplő receptek ötleteket adnak a különböző gombafélék elkészítéséhez, tálalásához, és tippeket kapunk ahhoz, hogyan lehet más variációkban is elkészíteni az ételeket. A receptek gombafajtánként vannak rendszerezve, mindegyik előtt egy rövid leírást olvashatunk az adott gombafajtáról, jellegzetességeiről, tulajdonságairól.

Albert László - Locsmándi Csaba - Vasas Gizella - Ismerjük ​fel a gombákat!
Könyvünk ​hozzásegíti az olvasót Magyarország gombáinak megismeréséhez: - Közel 200 fontos, ehető és mérgező hazai gombafaj bemutatása természetes környezetükben, élőhelyükön, színes felvételeken. - Az alaktan ábrák és a termőtesttípusok rajzai a fajok könnyű besorolását és gyors felismerését teszik lehetővé. - A leírásoknál szemléletes ábrák utalnak a gombák előfordulási idejére, termőhelyére, méretére, étkezési értékére, árusíthatóságára. - Tömör, lényegre törő fajleírás, a fontos tulajdonságok kiemelése. - Az ehető és mérgező gombapárra mindig oldalszám utal. A könyv nélkülözhetetlen segédeszköze a természetet járó embereknek, gombagyűjtőknek és piaci gombavizsgálóknak.

Albert László - Locsmándi Csaba - Vasas Gizella - Ismerjük ​fel a gombákat! 2.
A ​könyv hozzásegíti az olvasót Magyarország gombáinak megismeréséhez: közel 130 gyakori és néhány ritkábban előforduló ehető és mérgező hazai gombafaj bemutatása természetes környezetükben, élőhelyükön, színes felvételeken; az alaktani ábrák utalnak a gombák előfordulási idejére, termőhelyére, méretére, étkezési értékére, árusíthatóságára; tömör, lényegre törő fajleírás, a fontos tulajdonságok kiemelése; az ehető és mérgező gombapárra mindig oldalszám utal. A könyv nélkülözhetetlen segédeszköze a természetet járó embereknek, gombagyűjtőknek és piaci gombavizsgálóknak.

Kollekciók