Ajax-loader

Clive Gifford könyvei a rukkolán


Clive Gifford - Felderítők ​- Sírvadászok
Csatlakozz ​a sírvadászokhoz, és fedezd fel az ókori Egyiptom titkait. Tárd fel a múmiákkal kapcsolatos tényeket, piramisokat és sírokat. Olvasd el a kihajtható fülek alatt rejtőző izgalmas információkat, és találd meg a titkos rekeszt!

Clive Gifford - Hű, ​de büdi!
Mennyei, ​szúrós, gyomorforgató, penetráns: itt az alkalom, hogy megtudj mindent a szagok világáról. Ezután senki sem fog tudni az orrodnál fogva vezetni! A lábad egy nap alatt két csészére való izzadságot tud termelni! Egy hónap alatt annyit pukizol, hogy abból húsz lufit fel lehet fújni! A növények gyakran csábító, finom illatot árasztanak. Néha azonban pont a förtelmes bűz kell a túlélésükhöz: ez vonzza a hasznos állatokat, és távol tartja az ellenségeiket. I. Erzsébet angol királynő fennen hirdette magáról, hogy milyen tiszta, hiszen minden hónapban egyszer megfürdött, "akár szükséges volt, akár nem"! Ne hagyd magad az orrodnál fogva vezetni! Tudj meg mindent a szagok világáról ebből a hasznos és vicces könyvből!

Clive Gifford - How ​Airports Work
Where ​does luggage go after check in? What happens in the control tower? How do planes actually fly? This interactive, lift-the-flap book takes you behind-the-scenes to uncover the hidden secrets of the airport--from a peek inside the cockpit to the hustle and bustle of departures. In this follow-up to How Cities Work, we explore the earliest airports through to today's giant transport hubs and what airports could look like in the future. Packed with amazing facts and illustrations from James Gulliver Hancock, it'll surprise and delight readers young and old, ensuring they never look at air travel in the same way again. Created in consultation with Tom Cornell, VP Airspace / Airfields, Americas at Landrum & Brown. Contents include: Airports Through the Ages The Great Get-to-the-Airport Race Find Your Way Round the Airport The Maintenance Hangar In the Terminal Inside an Aircraft The Control Tower Sees All Preparing Planes Ship That Cargo The Incredible Luggage Journey Airports of the Future

Clive Gifford - Rob Ives - Optikai ​csalódások
Üdvözlünk ​az optikai csalódások lenyűgöző világában! A gazdagon illusztrált, kreatív ötletekkel teli könyvet világos magyarázatok teszik könnyen érthetővé, az 50 kísérletet és modellt - az egyszerűen követhető útmutató segítségével - magad is elkészítheted és kipróbálhatod.

Clive Gifford - A ​robotok lázadása
Új ​kötetekkel bővül népszerű sorozatunk, a Kalandos küldetés! Ezúttal a tudományok világában mélyülhetünk el: Az Amazonas titka az esőerdők, a Zűr az űrben a csillagászat, A robotok lázadása a fizika, míg a Győzd le a programot az informatika világába vezeti el a kalandozásra vágyó gyerekeket.

Clive Gifford - Arányok ​atlasza
Kicsi ​és nagy, lassú és gyors, könnyű és nehéz, magas és mély - na de mihez képest? Az izgalmas összehasonlításokat böngészve az eddig ismert jelenségek új megvilágításba kerülnek. Próbáld ki, milyen, ha nézőpontot váltasz! Mérd fel a világot magad körül! - A Földön 1386 millió billió liter víz van. Ebből körülbelül 554 billió olimpiai úszómedencét lehetne megtölteni. - Az óriáskalmár szeme majdnem akkora, mint egy focilabda. A mélytenger sötétjében nagy hasznát veszi. - A csőre nélkül 7 cm-es anna kolibri másodpercenként a saját testhossza 385-szörösét teszi meg, vagyis arányosan gyorsabb, mint a Föld légkörébe visszalépő űrsikló. - A villámcsapás majdnem 28 000 Celsius-fokra forrósítja a levegőt maga körül: 5-ször olyan forróra, mint a Nap felszíne. - A kék bálnának csak a nyelve annyit nyom, mint az elefánt 2/3-a.

Clive Gifford - Túlélők ​könyve
Ez ​a szuper képes zsebkönyv a kalandvágyó fiataloknak szól, és alapvető túlélési stratégiákat mutat be szélsőséges helyzetekben. Mit tegyünk földrengéskor? Mit csináljunk, ha kigyulladt a házunk? Mi a teendő, ha megtámad minket egy ragadozó? Hogyan kell erős csomót kötni vagy rossz körülmények között tüzet rakni? Ha ezt a könyvet elolvasod, a túlélési esélyeid megsokszorozódnak!

Clive Gifford - Földrajzi ​enciklopédia
A ​földrajz, amint a nevéből is kiderül, a Földünkkel foglalkozó tudományág. A Föld megismerésével a gyermekek képessé válnak a globális történések, problémák összefüggéseinek, valamint a környezetvédelem fontosságának felismerésére, és megérthetik, miként élnek más népek. A könyv első, A FÖLD című fejezte leírja bolygónk évmilliókig tartó keletkezési folyamatát, bemutatja éghajlati és időjárási viszonyait, felsorolja az ember által előidézett változásokat, köztük a globális felmelegedést, valamint megmutatja, hogy a műholdas megfigyelés lehetősége és a térképkészítés hogyan segít hozzá bennünket a Föld pontosabb megismeréséhez. A könyv legnagyobb terjedelmű fejezetében a legfrissebb műholdas adatok alapján felvett térképeken ábrázolunk minden földrészt, földrajzi területet és országot. E térképeket áttekintő térképek egészítik ki, amelyek alapján az Olvasó képes elhelyezni az adott területet a földgömbön. Minden ország esetében szakértők magyarázzák az adott ország domborzatát, politikai helyzetét, gazdaságát, népességét. Az egyes országoknál - külön hasábban - megtalálhatóak az ország alapvető adatai: nemzeti lobogója, területének nagysága, fővárosa, népessége, pénzneme, vallásai, exporttermékei. A gyönyörű fényképekkel bőségesen illusztrált NOVUM FÖLDRAJZI ENCIKLOPÉDIA mind otthon, mind az iskolában kitűnően használható.

Clive Gifford - Zsonglőrködés
A ​zsonglőrködés mindig elkápráztatta és szórakoztatta az embereket. Bár nehéznek tűnik, akárki megtanulhatja könyvünk segítségével. Világos lépésekben mutatjuk be, hogyan kell elkezdeni a gyakorlást, milyen labdát kell használni, hogyan célszerű állni. Fokozatosan eljutunk a háromlabdás zsonglőrködés, trükkök, társakkal való zsonglőrködés bemutatásáig. Segítséget adunk jelmezek, kellékek kitalálásához, mutatványok felépítéséhez. Számos fotó mutatja be a zsonglőröket dobálás közben, speciális képek a labdák és a zsonglőr kezének pontos mozgását, ezek segítségével te is bátran kipróbálhatod a zsonglőrködést. Hihetetlenül jó érzés, ha már biztosan zsonglőrködsz három labdával. Itt az idő, hogy elkezdd!

Clive Gifford - Hajmeresztő ​halálos történetek
Miért ​lábbal előre vitték ki a házból a holtakat? Miért kente magát múmiaporral II. Károly? Ki hagyott 12 millió dollárt a kutyájára? Miért rendezett Vergilius pompás temetést egy légynek? Hogyan készül a halottak kenyere? Ismerd meg a történelem különös és morbid oldalát! Peches felfedezők, elfuserált lefejezések, vérszomjas uralkodók, pusztító járványok - minden sírkövet megmozgattunk, hogy teljes képet kaphass a kaszásról. Hátborzongató olvasmány, de szörnyen élvezetes. Olvasd el, ha mered!

Clive Gifford - Autók, ​vonatok, hajók és repülők
Az ​első keréktől az űrhajókig – minden, ami úszik, repül és gurul. Készülj fel egy izgalmas utazásra, amely során az egész világ mozgásba lendül! Száguldozz egy villámgyors versenyautóval, válts jegyet egy nagy sebességű vonatra, foglalj helyet egy luxushajón, és mássz be egy sugárhajtású repülőgép pilótafülkéjébe! Ez az enciklopédia érdekes tényekkel és több mint ezer lenyűgöző képpel mutatja be a földi, légi és tengeri közlekedés különféle eszközeit és azok történetét.

Tim Bradford - Clive Gifford - Mesélő ​zászlók
Miért ​nem lobognak a Holdra kitűzött zászlók? Hol áll a világ legmagasabb zászlórúdja? Mióta piros-fehér-zöld a magyar zászló? A zászlók világa bővelkedik szórakoztató, érdekes és tanulságos történetekben. Kötetünk bemutatja a nemzetek lobogóit, s a hozzájuk kapcsolódó szokásokat és hagyományokat; a sportban és a tengereken használt jelzőzászlókat; a lobogók eredetét és etikettjét. Fantasztikus, sosem látott színekkel és mintákkal találkozhatsz, sárkányokkal és vulkánokkal, égitestekkel és keleti szőnyegekkel. A zászlók mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját, erős érzéseket váltanak ki - a színes vásznakban benne van az egész történelem.

Clive Gifford - Labdarúgás
TARTALOM Bevezetés Futball ​az egész világ 6 A labdarúgás hőskora 8 A pálya 10 A szabályok 12 Szabálytalanságok 14 Készen állsz a játékra? 16 Technika A labdaátvétel 18 A passzolás (1.) 20 A passzolás (2.) 22 Mozgás és terület 24 A labdavezetés 26 A szerelés 28 Kapura lövés, kapásrúgás 30 A fejelés 32 A kispályás játék 34 Varázslat a futballpályán 36 Posztok és feladatok A kapusmesterség 38 A kapus lehetőségei 40 A támadójáték technikája 42 A védelem feltörése 44 A védekezés (1.) 46 A védekezés (2.) 48 Rögzített részletek A labda játékba hozatala 50 A szögletrúgás 52 A szabadrúgás (1.) 54 A szabadrúgás (2.) 56 Tizenegyes! 58 Taktika Kapitányok és edzők 60 Játékrendszerek 62 A taktika 64 A győzelem tudománya 66 A profi játékos A futballisták élete 68 A rajongótáborok 70 A média 72 Stadionok 74 Nagy pillanatok A legfőbb viadalok 76 Nagy mérkőzések 78 A labdarúgás hatalmasságai 84 Labdarúgás Magyarországon Magyar sikerek világszerte 88 A magyar foci története 90 Bajnokcsapatok 92 Kisszótár 93 Internetes honlapok 94 Név- és tárgymutató 95 Köszönetnyilvánítás 96

Clive Gifford - Robotok ​(világa)
A ​robotok elhagyták a laboratóriumok berkeit, s jönnek-mennek: elsüllyedt kincseket fedeznek fel, a kietlen világűrben utaznak, még a pokoli forróságtól sem rettennek meg. Vannak robotok, amelyek a pázsitot nyírják, kémkednek utánunk, életeket mentenek, s halálos mérgekkel és robbanóanyagokkal is megbirkóznak, amire mi, emberek nem lennénk képesek. Egy napon vajon a robotok olyan picik lesznek, hogy ezer közülük elbújhat a tű hegye mögött? Kitörhet egy robotlázadás a jövőben? A könyvben ezekre és még sok más bámulatos, robotokkal kapcsolatos kérdésre kaphat választ az olvasó.

Clive Gifford - 10 ​Leaders Who Changed the World
10 ​Leaders Who Changed the World by Clive Gifford and illustrated by David Cousens proves that the concept of “six degrees of separation” has never been more vivid than during the tumultuous events of the 20th century. From Mohandas Gandhi to Joseph Stalin, Franklin Delano Roosevelt, Fidel Castro, and Nelson Mandela, modern history is woven together in a tapestry of the interrelated stories of these leaders and the events they witnessed. Contemporary readers will understand as never before that history is built of subtle intersections that have great consequences.

Clive Gifford - 50 ​tény, amit tudnod kell a találmányokról
Ismerd ​meg a találmányok történetét: a végtelen sikereket, az évekre elfeledett, később mégis sorsfordító felfedezéseket, az elszánt kutatómunkával elért tudományos áttöréseket! A konzervnyitó, a sugárhajtómű, a mozgókép vagy a műszív feltalálása mögött más- más indíttatása állt, ám összeköti őket, hogy mind megváltoztatták az életünket: kényelmesebbé, boldogabbá, színesebbé vagy éppen hosszabbá tették. Bőséges tananyag, szellemes infografikák, számtalan illusztráció és fotó segítik az olvasót, hogy megismerje a világ legfontosabb találmányait és feltalálóit!

Clive Gifford - Kémia ​diákoknak
Ez ​a kézikönyv bárkinek hasznos lehet, aki kémiát tanul, kémiából vizsgázik vagy csak egyszerűen érdekli ez a tudomány. Világosan és egyszerűen ismerteti a kémia törvényeit és alapfogalmait - az USBORNE-hagyományoknak megfelelően gazdagon illusztrált színes ábrákkal, grafikonokkal segítve a megértést. A KÉMIA DIÁKOKNAK megvilágítja a kémia alapfogalmait, a környezetünk védelméhez is hasznos ismereteket nyújt.

Clive Gifford - Olimpiák ​- A világ legnagyobb sportünnepélyei
Csodálatos ​versenyek, fantasztikus hangulat, kiemelkedő eredmények. Siker, bukás, dráma, komédia. A profizmus csúcsa, az amatőrök becsületes helytállása. Fény és csillogás, néha gyász és szomorúság. Mindezek ugyanazt a sporteseményt jellemzik, a nyári, illetve a téli olimpiákat, a földrészeket, különböző nemzeteket, hatalmas, illetve aprócska országok sportolóit, embereit összekötő ötkarikás játékokat.

Clive Gifford - Az ​arany iránytű világa - Filmkönyv
Lépj ​be Az arany iránytű mozifilm lenyűgöző világába, és fedezz fel egy párhuzamos univerzumot, alakváltoztató daimónokkal, páncélos jegesmedvékkel, hosszú életű boszorkányokkal és varázslatos, igazmondó alethiometerrel. A kötetet - mely több mint 200 illusztrációt és a filmből származó, lélegzetelállító jelenetet, különleges matricákat és más meglepetéseket tartalmaz - Az arany iránytű minden rajongójának ismernie kell!

Clive Gifford - Az ​emberi agy 30 másodpercben
Gyere, ​induljunk felfedezőútra, és ismerjük meg a csodálatos emberi elmét! Fedezd fel a két agyféltekét! Tudd meg, hogyan függ össze az agy, valamint a hallás, a látás, a szaglás és a tapintás! Értsd meg, hogyan verik át az agyadat az optikai illúziók! Tanulj meg néhány hasznos memóriajavító gyakorlatot!

Clive Gifford - Anna Brett - Pokémon ​vadászat
Az ​összes tipp, trükk, tény és rekord, amit tudnod kell a Pokémon GO-ról - egyetlen könyvben! A kitölthető Pokétárral tökéletes eszköz arra, hogy dokumentáld a fejlődésedet a játékban, amiért az egész világ megőrül!

Clive Gifford - A ​világűr 30 másodpercben
30 ​csillagközi téma kezdő űrkutatóknak mindössze fél percben. Elmúltál nyolcéves? Kíváncsi vagy a világűrrel kapcsolatos tudományos felfedezésekre? Szereted a művészi igényű, sokszor vicces rajzokat? Akkor ne hagyd ki ezt a rendhagyó szerkesztésű tudományos könyvet: jól fogsz szórakozni! Tények, adatok és magyarázatok egy szuszra elolvasható fejezetekben! Izgalmas, 3 perces küldetések azoknak, akik jobban el akarnak mélyedni egy-egy témában.

Clive Gifford - Csupa ​játék tudomány!
Könyvünk ​izgalmasnál izgalmasabb feladatokat kínál, melyek a természet alaposabb megismerését teszik lehetővé. Segítségükkel felfedezhetik a gyerekek a körülöttük lévő világot. Megtanulhatják, hogyan szaporodnak a növények, hány különféle alakot tud ölteni egy élőlény élete során, valamint kísérletezhetnek fényhatásokkal és tükrökkel is. Megismerhetik a Hold fázisait, megtudhatják, hány csont van a testükben, és hogy mi a fénytörés Lélegzetelállító optikai illúziókkal és rejtvényekkel élvezetesen tölthetik az időt.

Clive Gifford - Robotok
Kölyök-Könyvtár ​3. (48 oldal, 2004) Szórakoztató barkácsötletekkel

Clive Gifford - 10 ​Inventors Who Changed the World
Science ​is not created in a vacuum, and no scientist creates an invention without influences from the past and an impact on the future. In this look at 10 discoverers, beginning with Archimedes of Greece and ending with Sergey Korolyev, each scientist’s biography is linked with another based on influences, events, and geography. By uncovering these unique and often overlooked connections, science history emerges as a chain of pattern and relationships, and readers will understand how these ten inventors shaped the course of human civilization.

Harriet Castor - Clive Gifford - Caroline Young - Nagygépek ​könyve
Ez ​az érdekességekkel teletűzdelt könyv izgalmasabbnál izgalmasabb gépeket sorakoztat fel az élet minden területéről: vannak, amelyek mélyen a föld alatt dolgoznak, és vannak, amelyek az égbe törnek. Megismerkedhetünk az óriás teherautóval, a monster versenyautókkal és még rengeteg nagy géppel.

Clive Gifford - Futball ​enciklopédia
A ​világ legnépszerűbb sportjának hódolói számtalan emlékezetes és izgalmas élmény részesei lehettek a Real Madrid 1960-as, a Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjében nyújtott sziporkázó játékától Maradonának az 1986-os vb-a szerzett, felejthetetlen "Isten keze" gólján át az esélytelennek tartott görögök 2004-es Eb-győzelméig. Minderről és még sok más egyébről olvashattok a Futballenciklopédiában, amely az ismeretek gazdag tárházával szolgál a "játékok játékának" ifjú kedvelői számára. Átfogó ismertető a játékszabályokról és a játékosok alapvető képességeiről; szurkolókról és a médiáról; edzőkről és taktikáról. Közel 80 sztár bemutatása és a világ leghíresebb klubjainak története. A legizgalmasabb akciók és gólhelyzetek grafikus ábrázolása. A Futballenciklopédia hasznos kézikönyv a család apraja-nagyja számára!

Tracey Turner - Andrea Mills - Clive Gifford - 100 ​világrengető találmány
Az ​emberi találékonyság hihetetlen csodákra képes. Gondolj csak bele: minden mögött, amit viselsz, használsz, amivel utazol vagy éppen játszol, egy izgalmas történet áll. Tudtad-e, hogy a farmernadrág munkaruhaként kezdte pályafutását, és hogy egy kutya bundájába ragadt bogáncs melyik találmány ötletét adta? Vajon ki és mikor kapcsolta fel legelőször a villanyt? Ismerj meg száz világrengető találmányt, melynek megalkotása egy-egy zseniális elme merész ötletének, kitartásának és sokszor egy jó adag szerencsének köszönhető.

Kollekciók