Ajax-loader

Kamarás Klára könyvei a rukkolán


Kamarás Klára - Orchideák
Kamarás ​Klára az Irodalmi Rádió szerzője - legjobb szerző 2010. "Legrégibb és legkedvesebb emlékeim Pécshez kapcsolódnak. Ott születtem és éltem tanulmányaim befejezéséig. Pici gyerekkoromtól vonzott minden művészi, alkotó munka. A sors más útra terelt. A Pedagógiai Főiskolán szereztem matematika - fizika - rajz szakos tanári oklevelet. Azóta Letenyén élek. Évekig, mint annyian, csak fióknak írtam, a nyilvános publikálás legcsekélyebb lehetősége nélkül. Változást a számítógép, az Internet hozott számomra. A Barátok irodalmi levelező listán kezdtem, majd Kaskötő István biztatása adta meg azt az önbizalmat, amire szükségem volt publikációhoz. Az Irodalmi Rádió és a Fullextra tagja vagyok. Önálló publikációim: Arcok a múltból 2006.; Ólomból szőni pille szárnyat 2006.; Álmok útján 2008.; Anica 2009.; Pepita füzetek 2010., Mint fák a szélben 2010.; Derült égből 2011.; Utak és évek 2011.; Orchideák 2012.; Cinka cica és Kandúr Karcsi kalandjai 2012.; Kutyául érzem magam 2012." Kamarás Klára Orchideák című kötetével, egybegyűjtött írásaival, szövegeivel a találkozás tökéletes. Van ilyen találkozás, ami titkos és általános, az élet fölfoghatatlan, hímzett világa. Egy olyan másik világ, ami viszonylagos, de átjárható. Megfogalmazhatatlan kétségek, traumák, drámák és békés csendek megunhatatlan ismétlődése. Egy másik - enyém világ. Átjár bennünket a katarzis, az egymásnak feszülő sorok között, ahogyan rátalálunk, átéljük. Illeszkednek a hangok, a szerkezet, az univerzális élmény, az írónővel való tökéletes találkozás. Viszonylag ismeretlen ez a világ, de mint olvasót beismerésre, tűnődésre és kíváncsiságra késztet. Az írónő tízedik kötetében is önmagából ad, változó nyelvezettel, formai és a tőle megszokott tartalmi hűséggel. Látszik a mesterség, a gazdag időben és térben szerteágazó alkotásokban. Megkapóan játékos, a nyers képzelet, az érzések valamiféle izzított állapotában. A kötet beismerésre késztet, igazán csak a szavakat kell föltépni hozzá, hogy újra szülessünk benne. Szeged, 2012. június Nagy János költő

Kamarás Klára - Mint ​fák a szélben
Hogyan ​lehet több korosztályhoz szólni? Egyaránt megérinteni a gondolattal a tizenévest és a nyolcvanast? Kamarás Klára tudja a módját: őszintén és sokszínűen. Játékosság, humor, természetszeretet, életöröm és elmúlásérzés - ezek mind itt vannak ebben a gyűjteményes verseskötetben, a Mint a fák a szélben című könyvben.

Kamarás Klára - Letenyei ​fák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kamarás Klára - Anica
„Az ​Anica című regény különleges élményt nyújt az olvasónak. Történelmi és érzelmi viharokat, igazságokat tár fel, miközben úgy érezzük, hogy magunk is részesei vagyunk a cselekménynek. A történet a XX. század elején kezdődik egy dél-európai kisvárosban. Hőseinek sorsát fantomként kíséri végig Herr Franz, a zsugori kocsmáros jelenléte – miközben hamis, gátlástalan, puhány vagy megértő, de tehetetlen figurák elevenednek meg előttünk. Anica, a jó képességű, dolgos főhős életét sorscsapások kísérik, pedig nem vágyik sokra, csak összetartó családra. Gyökértelenség, vegyes házasságok mételyezik meg a különböző nációhoz tartozó szereplők életét. A megrázó történet Magyarországon ér véget. Anica a határhoz érkezve megkérdezi a kocsist: – Hová viszel minket? – A partra, a határhoz. – A partra. Milyen partra? Duna? Tisza? Száva? Mindegy is. Csak újra együtt legyen a család.”

Kollekciók