Ajax-loader

Komlóssy Viktor könyvei a rukkolán


Komlóssy Viktor - Fölfedezek ​egy Újvilágot
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Komlóssy Viktor - Fölfedezek egy új Világot
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Komlóssy Viktor - Cselgáncs, ​judo Japánban / Japán versek / Japán tündérvilága és mai életük
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Komlóssy Viktor - Mexico ​fényei
A ​módosabb magyar turistáknak egyre gyakoribb úticélja Mexikó. Komlóssy Viktor egy képzeletbeli turistacsoport tagjaként utazik a közép-amerikai országba, hogy ott soknemzetiségű útitársaival együtt felfedezze Mexikóváros emlékeinek, a modern város nyújtotta látványosságoknak a szépségét. A kötet közel sem szabályos útikönyv, inkább a városban található műemlékek, turistalátványosságok leírása, kultúrtörténeti adalékokkal fűszerezve. A szerző megpróbál mindent elmondani, amit érdemes tudni erről az országról, erről a népről, valamint a spanyol hódítókról. A csoport eljut a Yucatán félszigetre is, ahol elsősorban a toltékok és mayák alkotta "csodálatosan szép palotákat" és településeket járják be. Olvasmányos kerettörténetbe ágyazott ismeretterjesztő szándékú kötet.

Komlóssy Viktor - Éljen ​a művészet! Éljen a bor!
Caravaggio, ​azaz eredeti nevén Michelangelo Merisi az egyik olyan festőegyénisége a barokk korszaknak, akinek karizmatikus művészi kifejező ereje a mai napig érezhetően él és hat. Kortársaitól eltérően nem vonzották az ájtatos vallásos témák, sem az érzelgősség modelljei az utca emberi voltak, őket örökítette meg szinte realista módon, az azóta az ő nevéhez kötődő ún. tenebroso technikával, amelynek lényege a sötétből átütő erővel előtűnő fényes formák. A kötetben az ő félig valóságos, félig kitalált, sajnálatosan rövidre, mindössze harminchat évnyire szabott életútjáról olvashatunk: a Campo Marzio kozmopolita közösségében, majd Francesco Del Monte bíboros védnöksége alatt töltött, kavargóan eseménydús római évekről, a bírálói, vetélytársai, ellenségei előli menekülésről Nápolyon, Máltán keresztül Szicíliáig, valamint egy merénylet következményeképp bekövetkezett tragikus haláláról. Az Ünnepi Könyvhét alkalmából kiadott életrajzi regény a populáris művészettörténet és a kalandos életrajzok iránt érdeklődő olvasóknak ajánlott.

Komlóssy Viktor - Anjou ​királyok Magyarországon
Komlóssy ​Viktor népművelési, nemzetépítési szándéka, - hogy kimunkált: emberfők, géniusz-koponyák észvilágolása fémjelezze majd a jövendő nemzedéket, Eötvös József álmai nyomán - töretlen, merthogy megint és újracsak egy történelmi, irodalomtörténeti témájú művel, helyesebben két színművel rukkolt elő egy kötetben. Az első az Anjou királyok Magyarországon, mely két Arany János által megénekelt eseményt is feldolgoz: Zách Klára szomorú történetét és Toldi Miklós esetét Rozgonyi Piroskával, a másik Anjou I. Károly a magyar trónon, mely közismert néven Károly Róbert királyunk jeles uralkodását eleveníti fel. A mellett hogy e művek bővölködnek a nagy közönség által alig ismert, ám roppant érdekfeszítő históriai részletektől, a szerző eddigi opusaihoz híven veretesen, patinásan, olvasmányosan, szép magyar nyelven ír, így nem csak történelmünk cirádáiban igen elmélyedt olvasóink figyelmébe ajánljuk, hanem mindenkiébe, aki kicsit is érdeklődik hazánk történelme iránt.

Komlóssy Viktor - A ​magyar festészet a millenniumkor / Magyar Rapszódia / Idegenbe szakadt hazánk fia
Komlóssy ​Viktor Budapesten született 1956-ban. A Teleki Blanka gimnáziumban érettségizett, a Budapesti Műszaki Egyetemre azonnal sikerült bejutnia, a felvételinél fizikából dicséretet nyert. Gimnáziumi éveire is emlékezve, olyan művekkel jelentkezik, amelyek hazánk Millenniumával és Millecentenáriumával kapcsolatosak.

Komlóssy Viktor - Korrajzok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Komlóssy Viktor - Termálvíz
Egy ​nem mindennapi kisregényt tart kezében az olvasó, mert míg a betűk közt sorjázván betekintést nyerhetünk a hajdani nagyvállalati élet rejtelmeibe, a mérnöki munka fortélyaiba, egy kis szerelemmel, barátsággal megspékelve, addig ügyesen a narrációba fűzve megismerhetjük Magyarország történelmét, földrajzát is, különös tekintettel a termálfürdőkre. A szerző kitűnő pszichológiai érzékkel ábrázolja a szereplők belső történéseit, a psziché reakcióit a külvilág sokszor felzaklató, olykor örömteli eseményeire. Az írásműben életszerűen megírt hús-vér karakterekkel találkozunk. Irodalomesztétikai szemszögből pedig, bátran elmondható, stílusa gördülékeny, nyelvhasználata a célnak megfelelő. Bátran ajánljuk minden, de különösképpen a geográfia és leánytudományai iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe.

Kollekciók