Ajax-loader

Rob Hume könyvei a rukkolán


Rob Hume - Európa madarai
Az Európa madarainak a fajok osztályozásában tett legfrissebb módosításokat és gondosan válogatott, gyönyörű fénykép-felvételeket tartalmazó kiadása az egyetlen olyan határozó, amely révén a madarakat gyorsan és pontosan azonosíthatjuk a természetben. A látványos és könnyen használható kézikönyv nélkülözhetetlen társ minden madárrajongó és kezdő vagy akár tapasztalt madár-megfigyelő számára. Az Európában leggyakrabban fellelhető 330 madárfajt teljes oldalas leírások segítségével azonosíthatjuk. A fényképeket csodálatos illusztrációk egészítik ki a madarak megjelenéséről röptükben, míg az eredeti felvételek viselkedésük jellemzőit és élőhelyeiket tárják fel. A leírásokat a hasonló küllemű fajok ábrázolása teszi teljessé, szintén képekben. A legalapvetőbb sajátosságokat a képekhez tartozó szöveg-magyarázatok ismertetik a madarak hangjára, fészkelésére, táplálkozására, viselkedésére, vonulására, élőhelyére, rendszertani besorolására, fizikai jellemzőire, társas viselkedésére, élettartamára és védettségi helyzetére vonatkozó közérthető információk mellett. A bevezető szövegek és az azokhoz tartozó illusztrációk minden egyes rendről gyors áttekintést nyújtanak. A könyv a fő fajok mellett több mint 190 kevésbé ismert és közönséges madár képét és leírását, valamint további 275 nagyon ritka, betelepített faj rövid, tömör ismertetését tartalmazza.

Rob Hume - Madárvilág ​Európában
Európa ​legnagyobb madártani egyesülete, az Egyesült Királyságban működő Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) legújabb könyve, a Madárvilág Európában az egyetlen ismeretterjesztő kiadvány, amely tökéletesen kihasználja a fényképek adta lehetőségeket, hogy a nyugati palearktikum változatos madárvilágát megismertesse az olvasóval. Részletes ismertetőivel, könnyű áttekinthetőségével és egyedülálló képanyagával bármilyen életkorú és felkészültségű madárbarát számára hasznos és érdekes olvasmány. Viselkedés és élőhely A pazarul illusztrált bevezető rész a madarak általános jellemzőit és élőhelyeiket mutatja be. Megismertet testfelépítésükkel, viselkedésükkel, élőhelyeikkel és törzsfejlődésükkel. Megtudhatjuk, hogyan alkalmazkodtak a különféle környezethez - a vízpartoktól és a sziklás tengerpartoktól kezdve az erdőkön át a városi parkokig - a következő fejezetben a fajok részletes bemutatására kerül sor. Remek fajbemutatók Európa leggyakoribb 320 madárfajának ismertetését teljes oldalakon élvezhetjük. Minden fajt nagy, tökéletes minőségű képeken mutatunk be a leggyakrabban látható tollruhájában, s emellett még a felnőtt/fiatal, hím/tojó és őszi/tavaszi tollazatú madarak képe is szerepel az oldalon. A fajismertetést a röpképek, és a jellegzetes élőhelyen, tipikus viselkedés közben készült felvételek is kiegészítik. A fajbemutatókat a hasonló fajok és alfajok ismertetése teszi teljessé. Információszerzés azonnal A fajbemutatók legfontosabb részét a feliratokkal ellátott képek jelentik, amelyek az adott faj főbb jellegzetességeire hívják fel a figyelmet. A szöveges részben a madár életmódjáról, jellegzetes viselkedéséről tájékozódhatunk. Megismerhetjük hangjukat, fészkelési szokásaikat, táplálkozásukat, társas viselkedésüket, testméretüket, élettartamukat. Minden faj elterjedését színes térkép is mutatja. Külön fejezetben további 200, ritkábban előforduló madárfaj képét és rövid leírását ismerhetjük meg. A könyv utolsó fejezete 276 nagyon ritka vagy véletlenül a régióba tévedt fajt sorol fel táblázatos formában. ROB HUME a könyv szerzője íróként, szerkesztőként, művészként és túravezetőként is elsősorban madártani szakismeretei miatt népszerű. Egész életében lelkes madarász, már 23 éve munkatársa Európa legnagyobb madártani egyesületének, az Egyesült Királyságban működő Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) szervezetnek. Jelenleg a társaság díjnyertes folyóiratát, a Birds magazint szerkeszti, melyet mintegy 1,8 millió madárbarát olvas világszerte. Évekig volt a befolyásos British Birds magazin szerkesztőbizottságának a tagja és a British Birds Rarities Commitee elnöke.

Rob Hume - Európa ​madarai
Az ​Európa madarainak a fajok osztályozásában tett legfrissebb módosításokat és gondosan válogatott, gyönyörű fénykép-felvételeket tartalmazó kiadása az egyetlen olyan határozó, amely révén a madarakat gyorsan és pontosan azonosíthatjuk a természetben. A látványos és könnyen használható kézikönyv nélkülözhetetlen társ minden madárrajongó és kezdő vagy akár tapasztalt madár-megfigyelő számára. Az Európában leggyakrabban fellelhető 330 madárfajt teljes oldalas leírások segítségével azonosíthatjuk. A fényképeket csodálatos illusztrációk egészítik ki a madarak megjelenéséről röptükben, míg az eredeti felvételek viselkedésük jellemzőit és élőhelyeiket tárják fel. A leírásokat a hasonló küllemű fajok ábrázolása teszi teljessé, szintén képekben. A legalapvetőbb sajátosságokat a képekhez tartozó szöveg-magyarázatok ismertetik a madarak hangjára, fészkelésére, táplálkozására, viselkedésére, vonulására, élőhelyére, rendszertani besorolására, fizikai jellemzőire, társas viselkedésére, élettartamára és védettségi helyzetére vonatkozó közérthető információk mellett. A bevezető szövegek és az azokhoz tartozó illusztrációk minden egyes rendről gyors áttekintést nyújtanak. A könyv a fő fajok mellett több mint 190 kevésbé ismert és közönséges madár képét és leírását, valamint további 275 nagyon ritka, betelepített faj rövid, tömör ismertetését tartalmazza.

Rob Hume - Madárlesen
Ez ​a csodálatosan illusztrált könyv képeivel ihletet, leírásaival jól követhető útmutatást és hasznos tanácsokat nyújt mind a kezdőknek, mind a tapasztaltabb madármegfigyelőknek. A SZAKÉRTŐ TANÁCSAI A neves madarász, Rob Hume mindent leír és megmagyaráz, amit a madarakról tudni kell, a testfelépítésüktől és a viselkedésüktől kezdve megfigyelésük módjáig és a fajok felismeréséig természetes élőhelyeiken. Az összes képet és az adatokat az RSPB ellenőrizte, tehát teljesen biztosak lehetünk abban, hogy pontosak és naprakészek. Elsősorban a madarak érdekeit szem előtt tartva, a könyv tanácsokkal szolgál a madármegfigyelés módjáról és eszközeiről. PÁRATLAN ISMERTETŐK A szemléletes, színes fényképek és a közérthető szöveg segít megérteni a távcső, a túratávcső és a fényképezőgép működését és használatát, valamint tanácsot ad a kiválasztásukhoz is. Megtudhatjuk, hogyan lehet megtalálni és azonosítani a madarakat a természetben. A rövid fajismertetők 250 olyan madárfajt mutatnak be, amelyekkel gyakran találkozhatunk. Végül megismerkedhetünk Európa legjobb madárnéző helyeivel, melyeket az RSBP ajánl a kíváncsi madarászoknak. Ez a könyv minden szempontból átfogó és széles körű tájékoztatást nyújt és ideális segítőtárs a madármegfigyeléshez.

Peter Hayman - Rob Hume - Madarak
Ez ​az Európa madarait bemutató alapmű 3500 illusztrációt tartalmaz. A képek egy-egy adott határozóbélyegre hívják fel a figyelmet, legyen az a tavaszi és nyári tollazat közötti finom eltérés, jellegzetes repülésmód vagy a farok tollainak árnyalata. A fajokat színes fényképek mutatják be természetes élőhelyükön vagy dürgés közben; jól ismert fajokhoz viszonyítva árnyrajz mutatja a méretarányt; a faj elterjedését térkép jelzi; a határozási hibák kiküszöbölése érdekében minden fajnál lehetőség van egy hasonló madár tanulmányozására. A szakmai információk és a gazdag illusztrációs anyag kiegészítik egymást. A kalauz lapozgatása után újra és újra kedvet kapunk ahhoz, hogy távcsövet vegyünk a kezünkben, és a természetben csodáljuk meg a madarakat, ezeket a gyönyörű élőlényeket.

Kollekciók