Ajax-loader

Fazekas Anna könyvei a rukkolán


Fazekas Anna - Fényes ​telehold van
Fazekas ​Anna nevét minden gyerek ismeri. Az "Öreg néne őzikéje" már lassan két évtizede hódítja meg a mindenkori óvodások szívét. De a költő többi gyerekverse és számtalan sikerült fordítása is ott él a gyerekek könyvespolcán, antológiákban, Rigónóta című verskötetében. Fazekas Anna jól ismeri a gyerekeket, vágyaikat, örömeiket, apró gondjaikat, azt is, hogy a természetről, tájról mit szeretnek tudni, s azt is, hogy mennyire szeretnek a szavakkal, a képzeletükkel játszani. A gyerekek kedves költője most a kis verses könyvek sorában adja közre új verseit, fordításait és a legkedvesebbeket a régiek közül. Lukáts Kató derűs, gyermekien naiv és vidám illusztrációi teszik még színesebbé a verseskötetet.

Fazekas Anna - Öreg néne őzikéje / Őzanyó [Rovásírással]
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas Anna - Hercsula
Ki ​tudja, mi az a hercsula? Ennivaló? Növény? Állat? Játék vagy mesebeli lény? A hermelin vagy a herkentyű rokona-e? (És azt tudja valaki, mi a herkentyű…?) Akár ez, akár az, az óvodások szeretik, és ha sokat hallgatják, még az is megeshet, hogy kívülről megtanulják a sok állatról, képtelen teremtményről szóló könnyed, vicces verssorokat.

Fazekas Anna - Mackó, ​mókus, malacka
Kedves ​és tanulságos történet a klasszikus Öreg néne őzikéje szerzőjétől, Róna Emy szívet melengető rajzaival.

Fazekas Anna - Kíváncsi ​Zsófi farsangja
Kíváncsi ​Zsófi mindenre kíváncsi. Mi történt régen és mi most, hogyan éltek a régiek, miféle fegyvereket használtak a harcosok, hogyan gyógyítják a betegségeket, és mit esznek az állatok. De Zsófi nemcsak kérdez, hanem maga is szívesen válaszol arra, amit tud, ötletesen talál ki szójátékokat, és készségesen segít pajtásainak. Ezt a melegszívű, csupa érdeklődés, csupa játék kislányt már megkedvelte olvasóközönségünk az előző - Kíváncsi Zsófi című - kötetből, s most örömmel hallhatunk arról, hogyan nő, komolyodik, hogyan válik "igazi" nagylánnyá, vagyis nagycsoportossá. Ebben a kötetben a modern vidéki kisvárosból falura is elkerül, és egy vidám farsangi előkészületbe csöppen bele, melyből munkában, lelkesedésben egyaránt kiveszi a részét. A kötetet Würtz Ádám színes, könnyed vonalvezetésű, vidám illusztrációi gazdagítják.

Fazekas Anna - Kíváncsi ​Zsófi
Egy ​vidéki kisvárosban élő kislány felkerül Budapestre a Rózsadombra, a nagymamájához. Megbarátkozik a pesti gyerekekkel, kirándul az Állatkertbe, a Margitszigetre, az Úttörővasúthoz és sok élménnyel, új barátságokkal gazdagodva tér vissza szüleihez, és az éppen akkor született kis öccséhez. A kíváncsi kislány nemcsak Pestet akarja megismerni, mindenfélét meg akar tudni a világról, és így vele együtt az ötéves - ötéven felüli - gyerekek sokféle érdekes kérdésre kapnak választ.

Fazekas Anna - Évi ​az óvodában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas Anna - Rigó ​nóta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas Anna - Öreg ​néne őzikéje
Először ​1952-ben jelent meg az Öreg néne őzikéje, és azóta hallatlanul népszerűvé vált Fazekas Anna verses meséje, vetélytársává a klasszikus gyermekirodalmi alkotásoknak. A verses formában megírt kedves kis mese az ember és az állat kölcsönös szeretetéről szól.

Fazekas Anna - Öreg ​néne őzikéje / Őzanyó
Szelíd, ​kezes kis őzikék keresik meg a nénikét, kit, kedveskedve, réges-rég csak Őzanyónak hív a nép. Részlet a könyvből.

Kollekciók