Ajax-loader

Robert Sheckley könyvei a rukkolán


Robert Sheckley - A ​státuscivilizáció
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Arthur C. Clarke - Fritz Leiber - James Blish - Robert Sheckley - Theodore Sturgeon - Walter M. Miller - Damon Knight - Philip K. Dick - Alfred Bester - Frederick Brown - Jerome Bixby - William Tenn - Theodore Cogswell - Ward Moore - William Morrison - Gyilkos Idő
Műfajtörténeti visszapillantásnál – s egy nagyszabású sorozat első darabjaként – így is van ez rendjén. Asimov az 1953-as esztendő legszebb, legértékesebb, legmeghökkentőbb történeteit rendezte kötetbe. A „remekművek” megjelölés aligha könyvkereskedői túlzás: ezek az iskolateremtő alkotások ma egytől egyig klasszikus daraboknak számítanak.

Robert Sheckley - Szabad ​préda
"A ​jövőben minden eladó még a tested is! Bárki megveheti, aki meg tudja fizetni, és csak azok maradhatnak meg saját testükben, akik elég gyorsak hozzá."

Robert Sheckley - J. Michael Straczynski - Babylon ​5 - Call to Arms
When ​the time comes to choose your target, be sure to pick the right one. Because you will only get one shot . . ." The Shadow War is long over, and the Interstellar Alliance--presided over by former Babylon 5 commander John Sheridan--is about to celebrate the fifth anniversary of peace among its united member worlds. But a planet, annihilated by an unspeakable weapon appears in chilling dreams. And on that world there lies a terrifying promise of Armageddon. For the Drakh, once servants of the bloodthirsty Shadows, are following in the footsteps of their vanquished masters--preparing to launch a devastating interstellar war. Their first target is Earth. This threat will draw Sheridan back to Babylon 5--and into an uneasy partnership with a beautiful and deadly survivor of Shadow genocide. In the desperate race to warn Earth, he must face an apocalyptic showdown with the ultimate war machine--one capable of killing an entire world . . .

Robert Sheckley - Ugyanaz ​duplán
A ​leleményes vákuumtisztító beleszeret egy külvárosi feleségbe... Az egyszerű őrrobot majdnem megöli főnökét... A jó modorú férfinak, Thot-Hermész istennek köszönhetően, soha többé nem kell a környezete erőszakától szenvednie... A tizennégy remek történet, minden SF rajongó örömére, Sheckley sziporkázó írásának legjavát mutatja be. A logika szabályai a jövőben is örök érvényűek. Sheckley rendelkezik a legtökéletesebb humorérzékkel az SF-ben. A legrémisztőbbnek tűnő röhejes helyzeteket képes megalkotni, ami alól ez a válogatás sem kivétel. Robert Sheckley az az ember, akit a komisz, bizarr humora klasszissá emelt.

Robert Sheckley - Vadászat
Blackwell ​eltűnődött. - Arra lennék kíváncsi, kikből lesznek a Vadászok. Simmons sokat sejtetően elmosolyodott. - Az igazi Vadászok régivágású férfiak, akik egy emberközpontú világ felélesztésében hisznek. Sportemberek, akik a legveszélyesebb játékot játsszák. Egzisztencialisták, akik a pillanatnak élnek. Fakarddal hadonászó gyerekek. Olyan férfiak, akik egy eszmét követnek, amely megérett a megvalósításra. Vadászok. - Olyan is akad köztük, aki egyenlíteni akar? - Hogyne, Blackwell úr. - Akkor vegye úgy, hogy beléptem.

Robert Sheckley - A ​tizedik áldozat
- ​Ez az! - kiáltott fel Frelaine, és vigyorogni kezdett. - Ez az a baba! - Remek. - Morger érdeklődve szemezett a borítékkal, de nem kérte Frelaine-t, hogy nyissa ki. Ezzel megszegnék a szokást, s ez legalább olyan súlyos, mintha betörnének valahová. Senki más nem tudhatja az Áldozat nevét, csak a Vadásza. Morger bólintott. - Jó vadászatot, öregem! - Remélem, úgy lesz - válaszolta Frelaine bizakodóan. Íróasztalát már egy hete rendbe tette. Felkapta az aktatáskáját. - Jó gyilkosság, jó közérzet!

Robert Sheckley - Kozmikus ​főnyeremény
Mr. ​Carmodyt, egy amerikai átlaghivatalnokot váratlan meglepetés ér: egy galaxisközi lottósorsoláson épp az ő nevét húzta ki a komputer. Mr. Carmodyt meghívják az ünnepélyes nyereményátadásra, de arról elfelejtkeznek, hogy a visszautazást is biztosítsák. A "Nyeremény" segítségével különböző bolygókon bukkan fel, s mindutalan mulatságos és veszélyes szituációkba bonyolódik. Robert Sheckley, a neves amerikai sci-fi író ezúttal a primitív fantasztikus kalandregények ostoba fantáziavilágát teszi nevetségessé, ugyanakkor a reklám, az amerikai fogyasztói életszemlélet jelenségeit is bírálja sajátos fanyar humorával.

Robert Sheckley - A ​halál árnyékában
AR-32 Kietlen ​bolygó valahol az ismert űr legkülső peremén. Sziklás felszínét szinte szünet nélkül viharok korbácsolják. Ilyen helyen élet nem is létezne... Egyvalami azonban mégis megvetette itt a lábát. A kisebb-nagyobb kavicshalmok közt hatalmas idegenfészek magasodik. Groteszk, baljós formájával mintha maga lenne a pokol kapuja. Minden értelmes lény messzire elkerülné ezt a bolygót, most mégis egy űrhajó közeledik hozzá. Fedélzetén végsőkig elkeseredett emberek kis csoportja szövi álmait gazdagságról és boldogságról. Azért jöttek, hogy megszerezzék az idegenek féltve őrzött kincsét, mely gyökeresen megváltoztathatná nyomorúságos életüket. Csak egy eshetőséggel nem számolnak: aki elbizakodottan ennek a világnak a talajára lép, az jobb, ha fölkészül a legrettenetesebb halálra.

Robert Sheckley - Zarándokút ​a Földre
Alfred ​Simon a Kazanga IV-en született, egy kicsi, agrárbolygón, ahol a földeket művelte ócska kombájnján és eközben a régi Föld szerelmes dalait hallgatta. A Kazangán remekül telt az élet; a termés gazdag, a bor jó, a lányok szépek és adakozók - ám egyvalami nagyon hiányzik: a romantika! S mivel mindenki azt beszéli, hogy igazi szerelem már csak a Földön létezik, Alfred Simon nagy elhatározásra jut: fogja az összes megtakarított pénzét, s útra kel a legendás Föld felé. Ám a Föld egyáltalán nem olyannak bizonyul, mint ahogy a régi dalokból, a romantikus regényekből és a legendákból sejteni lehet. Kínos kalandok során eljut a Szerelem Részvénytársasághoz, ahol végre megismeri az igazi szerelmet, az igazi romantikát. Alfred Simon nem lát mást maga előtt csak a lány csodás szerelmes pillantásait, és nem érdekli, hogy a szerelmesét manipulálják, feleségül akarja venni. Már-már hajlandó lenne akár a nő teljes vételárát megtéríteni az RT-nek, azonban kiderül...

Kollekciók