Ajax-loader

Simon József könyvei a rukkolán


Lipovecz Iván - Simon József - „Harmadik ​világ” – éhező világ
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon József - Létre nyílt lehetőség
Jelen kötet tárgyát Aquinói Szent Tamás (1225–1274) és Ioannes Duns Scotus (1266–1308), a skolasztika virágkorának két kiemelkedő filozófusa által megfogalmazott ismeretelméleti és metafizikai gondolatok képezik. Tanulmányunk fő célja annak megmutatása, hogy a sokszor pejoratív értelemben vett európai metafizikus gondolkodás mintaképének tekintett középkori filozófusok igen magas szinten tárgyalták az ismeretelméleti problémakör azon kérdéseit, amelyek bizonyos igények bejelentésére sarkalták őket a metafizika területén. Adott ismeretelméleti peremfeltételek mellett először ők néztek szembe néhány olyan problémával, amely nagyban foglalkoztatja a kortárs filozófia mind analitikus, mind kontinentális irányzatát. E problémák vizsgálata elsősorban a Duns Scotus gondolkodása által felvetett problémák mentén történik meg. A létezés és a lehetőség metafizikai analízisében adódó struktúráknak az isten elméje számára adott objektumokra való kiterjesztése által Scotus megelőlegezi a felvilágosodás racionalista ágának kérdésfelvetéseit. Ám a skót filozófus szerint a racionális teológia végkövetkeztetése nem a leibniz-i optimizmus: Scotus szerint ez a világ a lehető világok legjobbika, de mégis egy elég rossz világ.

Malatinszky Sándor - Simon József - Parragh Péter - Zemplén kisvasútjai
"Az elmúlt 30 évben sokan, sokszor és sokan írnak a sárospataki kisvasútról, néha Indulatosan, máskor pedig a tárgyilagosság látszatát keltve, tényszerűen beszámolva az eseményekről. A teljesség igénye nélkül a legjelentősebbek között megemlítve dr. Bory Endre Vasúthistória Évkönyv sorozatban, 1990-ben megjelent Fejezetek a Bodrogközi Gazdasági Vasút történetéből" című tanulmányát és Halas György „Volt egyszer egy kisvasút" című könyvét. A vasút megszüntetésének igazi okait és a felelősök nevét rejtő iratokat, dokumentumokat - a személyiségi jogokra hivatkozva - mind a mai napig a levéltárak, a különböző irattárak és magángyűjtemények kutatóktól, érdeklődőktől gondosan elzárt, titkos fiókjai őrzik. Elgondolkoztató az is, hogy a vasút visszaállítására tett kezdeményezéseket jóváhagyó miniszteri engedélyek ellenére mind a mai napig nem történt semmi. Könyvünkkel nem akarunk felelősöket keresni vagy ítéletet hirdetni. Csupán vissza szeretnénk hozni és az utókor számára megőrizni azt az érzést, azt a hangulatot, amelyet a vasút adott az itt élőknek és a környékre utazóknak, mert a hosszú, magányos éjszakákon a Bodrogköz és a Hegyköz titokban még ma is a kisvasútról álmodik." A hosszú és sok forrásra kiterjedő gyűjtőmunka olyan alkotást eredményezett, mely a hiánypótló a kisvasút történetét feldolgozó kiadványok sorában: végre a nagyközönség elé kerül egy olyan fotógyűjtemény mely hitelesen visszaadja a kisvasút fennállásának utolsó két évtizedét, a fekete-fehér és színes fotók visszarepítenek az időben s néhány óra alatt beutazhatjuk vonatunkkal a Zemplén legszebb tájait, ott állhatunk Sátoraljaújhelyen a poros út szélén látván közeledni a vonatot, kinézvén az ablakon ott állnak Pálházán az erdei vasút aprónak tűnő kocsijai és Sárospatakra érkezvén pedig szinte érezzük majd a fűtőház olajos talajának édeskés illatát...

Simon József - Gondolkodó ​- 51 játékos képrejtvény
Rejtvénykedvelő ​barátaink visszatértek, hogy ismét kreatív fejtörőkkel szórakoztassanak minket! Süniék palacsintát sütnek, kinyit a FalatoZOO étterem, a csigák fotózkodnak, a rákok lakógyűlést tartanak, az egerek pedig bújócskáznak a pincében! Gondolkodó sorozatunk következő kötetében ötvenegy olyan feladványt állítottunk össze, amelyeken nem csak a gyerekek fognak jól szórakozni. A rejtvények a család minden tagjának remek kikapcsolódást ígérnek, miközben a legkisebbek készségfejlesztését is szolgálják. A megoldásokhoz nem kell se ceruza, se papír, csak Te és a könyv! Jó szórakozást!

Simon József - Álmok ​völgye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon József - Német ​juhász
Házi ​kedvenceink harmadik kiadásában a német juhász kutyákról olvashatunk. Milyen erényei vannak ennek a fajtának? Hogyan neveljük ezt a kutyát? Milyen étellel érdemes táplálni? És még sok ilyen kérdésre választ kapunk.

Simon József - Balatonszentgyörgyi ​képes krónika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók