Ajax-loader

Martin Seligman könyvei a rukkolán


Martin Seligman - Amin ​változtathatsz... és amin nem
Lámpással ​sem találnánk olyan embert, aki ne szeretne így vagy úgy megváltozni. De vajon sikerül-e neki? Képes lesz-e lefogyni, pozitívabban gondolkodni, könnyedén kezelni a stresszt és a konfliktusokat, sikereket elérni ott, ahol eddig sikertelen volt? A pszichológusokból, kommunikációs szakemberekből és szerencsevadászokból összeverődött „önfejlesztési iparág” szerint egyértelműen igen. Ám Martin Seligman, az Amin változtathatsz… szerzője (és mellesleg a fenti iparág nevének megalkotója) szerint ez nem ilyen egyszerű. Ő úgy véli: nemcsak azt kellene felmérnünk, min változtathatunk, hanem azt is, hogy min nem. A változások előre visznek, ám a megváltoztathatatlan sem okvetlenül dönt minket depresszióba, ha megtanulunk együtt élni vele. Márpedig Seligman alighanem tudja, mit beszél, hiszen 1996-ban sosem látott szavazati többséggel választották meg az Amerikai Pszichológiai Társaság elnökévé – most pedig világos gondolatvezetéssel magyarázza el, hogyan fogadjuk el azt, amin nem lehet változtatni, és hogyan oldjuk meg, hogy mindez ne mérgezze tovább életünket és lelkünket.

Martin Seligman - Flourish
"This ​book will help you flourish." With this unprecedented promise, internationally esteemed psychologist Martin Seligman begins Flourish, his first book in ten years—and the first to present his dynamic new concept of what well-being really is. Traditionally, the goal of psychology has been to relieve human suffering, but the goal of the Positive Psychology movement, which Dr. Seligman has led for fifteen years, is different—it's about actually raising the bar for the human condition. Flourish builds on Dr. Seligman's game-changing work on optimism, motivation, and character to show how to get the most out of life, unveiling an electrifying new theory of what makes a good life—for individuals, for communities, and for nations. In a fascinating evolution of thought and practice, Flourish refines what Positive Psychology is all about. While certainly a part of well-being, happiness alone doesn't give life meaning. Seligman now asks, What is it that enables you to cultivate your talents, to build deep, lasting relationships with others, to feel pleasure, and to contribute meaningfully to the world? In a word, what is it that allows you to flourish? "Well-being" takes the stage front and center, and Happiness (or Positive Emotion) becomes one of the five pillars of Positive Psychology, along with Engagement, Relationships, Meaning, and Accomplishment—or PERMA, the permanent building blocks for a life of profound fulfillment. Thought-provoking in its implications for education, economics, therapy, medicine, and public policy—the very fabric of society—Flourish tells inspiring stories of Positive Psychology in action, including how the entire U.S. Army is now trained in emotional resilience; how innovative schools can educate for fulfillment in life and not just for workplace success; and how corporations can improve performance at the same time as they raise employee well-being. With interactive exercises to help readers explore their own attitudes and aims, Flourish is a watershed in the understanding of happiness as well as a tool for getting the most out of life. On the cutting edge of a science that has changed millions of lives, Dr. Seligman now creates the ultimate extension and capstone of his bestselling classics, Authentic Happiness and Learned Optimism.

Martin Seligman - Flourish ​- Élj boldogan!
Boldognak ​lenni jó. Tudja ezt a kötet szerzője, a klasszikus pszichológia egyik legnagyobb élő professzora is – csakhogy Martin Seligman újraértelmezi a boldogság és a jól-lét fogalmát. És ha már itt tart, a pszichológia fogalmát is: meggyőződése szerint e tudomány célja nem csupán a lelki szenvedés mérséklése, hanem a boldogság felé vezető út megmutatása is. A „pozitív pszichológia” az ember jó lelki egészségéről szól, és arról, hogy tudatosítsa bennünk: igenis részünk lehet szeretetben, önmegvalósításban, fejlődésben – vagyis a boldogságban. Martin Seligman könyve azonban jóval több, mint egy új pszichológiai irányzat bemutatása. A szerző hatásos gyakorlatokat ajánl arra, hogyan legyünk elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak. Számtalan gyakorlati kísérlet bizonyította már e gyakorlatok pozitív hatását, akárcsak azt, hogy lelki jól-létünk segítségével testileg is egészségesebbé válhatunk, elkerülve az antidepresszánsokkal dolgozó pszichiátria-iparág sematikus buktatóit és tévösvényeit.

Martin Seligman - Az ​optimista gyermek
Jó ​hír: az optimizmus tanítható és tanulható, állítja Martin E. P. Seligman, a téma világhírű kutatója, aki a Flow-elmélettel világhírt szerzett Csíkszentmihályi Mihály mellett a pozitív pszichológia egyik meghatározó alakja. Könyvében, melyet "minden szülőnek a leggazdagabb körülmények között élőktől a legszegényebbekig és minden gyereknek a bölcsőtől a serdülőkor végéig" ajánl, lépésről lépésre mutatja be azokat a gyakorlatban is alkalmazható technikákat, amelyekkel a pesszimista gondolkodásmód optimistává alakítható. A szerző könyvében hosszú évek kutatásai alapján magyarázza el felnőtt olvasóinak elgondolásának lényegét, mely alapján az olvasó önmagában és gyermekeiben is elvetheti az optimizmus éltető magvait. És hogy mindez miért fontos? Mert az optimista szemlélet velejárója nemcsak a jobb hangulat, a jobb teljesítmény, a jobb problémamegoldás, a nagyobb kreativitás, hanem "a jobb fizikai egészség - erősebb immunrendszer, kevesebb fertőző betegség és orvosi vizsgálat, a szív- és érrendszeri megbetegedések alacsonyabb valószínűsége és talán még a hosszabb élettartam is". És bár az optimizmust Seligman sem tekinti csodaszernek, meggyőző érveket hoz amellett, hogy szilárd értékekkel és ambícióval társulva ez az az eszköz, amely lehetővé teszi az legnagyobb egyéni teljesítmények elérését. Mi más lehet a boldog élet záloga, és lehet-e több, amit egy szülő gyermekének megadhat?

Kollekciók