Ajax-loader

Váczi Imréné könyvei a rukkolán


Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Szobanövények
Könyvünk ​abból a célból készült, hogy örömmel forgassák, hogy gyönyörködtessen szép képeivel, és hogy segítse az olvasót a sikeres kertészkedéshez. A hazánkban megtalálható jól ismert, és újabb szobanövényeket vettük számba magyar nevük szerint A-tól Z-ig.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Horváthné Baracsi Éva - Broméliák, ​orchideák, pozsgások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Váczi Imréné - Dede Géza - Növények ​a lakásban
A ​színes fényképekkel gazdagon illusztrált kötetben a szobában tartható növények jellemzőivel, környezeti és tartási igényeivel ismerkedhetünk meg. A bevezetőt az egyes fajok magyar nevei szerint ábécésorrendben felsorolt, képekkel kiegészített rövid ismertetői követik, amelyben megtaláljuk azok külső jellemzését, röviden összegzett gondozási sajátosságait, növekedési, virágzási időbeli szakaszait. A kötet utolsó fejezetében a növényápolás általános tudnivalóiról olvashatunk röviden. A mű végén névmutató segíti a keresést.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Horváthné Baracsi Éva - Különleges ​szobanövények: húsevők, kaktuszok, kúszó szárúak
Ahány ​ember annyiféle elképzelés, mégis tény, hogy a legegyszerűbb növények is képesek otthon varázsolni a lakásból. Miért is ne tanuljuk meg tehát, hogyan kell bánni a szobanövényekkel, hogy otthonunk ékességévé váljanak? A 32 oldalas könyv minden fontos információt tartalmaz a húsevőktől a kaktuszokon át a kúszó szárúakig, a népszerű fajtáktól a ritka és különleges növényekig.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Szobanövények ​kislexikona A-tól Z-ig
A ​jó érzékkel és helyes információk alapján kiválasztott növények otthonunk legragyogóbb díszei lehetnek. A megfelelő választáshoz ismerni kell a növények igényeit és tulajdonságait, meg kell ismernünk lakásunk mikroklímáját, továbbá a növényápolás anyagait és eszközeit. A dísznövényekből pompás a fajtaválaszték, kis segítséggel látványos, lakásunk hangulatával, stílusával harmonizáló, szép növénykompozíciókat alkothatunk. És hogy nehézségek helyett hamar látványos eredményt érjünk el, segítséget nyújt nekünk ez a könyv.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Horváthné Baracsi Éva - Nagy ​levelű szobanövények
Egész ​évben sok boldogságot tudnak nyújtani a szobanövények. Vannak zord és rossz időszakok, amikor a kertben serénykedni szeretők és a természetet kedvelők nem tudnak kint tenni-venni, sétálni, nézelődni. Többnyire ilyenkor vesszük észre környezetünkben a bűvös növényt, a szobanövényt. Néha csak szerényen meghúzódnak, de legtöbb esetben érdekes formájú színes levelükkel, vagy pompás virágaikkal és nagyon sokszor kellemes illatukkal hívják fel magukra a figyelmünket. Ez az a kis élőlény, aki egy kis törődést, átültetést és locsolást követően-meghálálva a törődést-otthonunkba tudja lopni a természetet.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Horváthné Baracsi Éva - Virágzó ​cserepes szobanövények
A ​virágos szobanövények a lakások díszei és fontos szerepet töltenek be egy-egy növénykompozícióban. Ahogyan a szabadban is a kert szinte életre kel, ha a növények kivirágoznak, úgy a szoba is megelevenedik egy-egy gyönyörű virágos szobanövénytől.

Váczi Imréné - Szobanövények ​gondozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Váczi Imréné - Dede Géza - Kedvelt ​szobanövények
Részletes ​útmutató lakásban tartható dísznövények ápolásához - egyszerű praktikák - 200 dísznövény - védelem - ápolás - tartási igények

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Nagy ​szobanövény-lexikon
A ​természettől elszakadva ösztönösen vágyódunk a természettel együtt elvesztett hangulatokra, harmóniákra. A szépen ápolt, egészséges növények gyönyörűek. A jó érzékkel és helyes információk alapján kiválasztott növények otthonunk legragyogóbb díszei lehetnek. A jó választáshoz ismerni kell a növény igényeit és tulajdonságait, meg kell ismernünk lakásunk mikroklímáját, továbbá a növényápolás anyagait és eszközeit. A dísznövényekből pompás a fajtaválaszték, kis segítséggel látványos, lakásunk hangulatával, stílusával harmonizáló, szép növénykompozíciókat alkothatunk. Könyvünk felöleli a Magyarországon kapható szobanövények teljes skáláját, minden kép hazánkban készült, magyar fotósok munkája.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Horváthné Baracsi Éva - Színes ​levelű szobanövények
Ahhoz, ​hogy a hangulat tényleg olyan legyen, mint amilyet szeretnénk, gondosan válogassuk össze a fajokat, különös figyelmet fordítva arra, hogy milyen magasra nőnek, és hogy mekkora a fényigényük. Ha ügyesen szemezgetünk, akkor valóban zöld levéltengerrel vehetjük körül magunkat.

Kollekciók