Ajax-loader

James Hilton könyvei a rukkolán


James Hilton - Goodbye, ​Mr. Chips!
Mr. ​Chips - a gúnynév magyarul sült krumplit jelent - eredeti, és nagyszerű tanáregyéniség, az angol oktatás legjobb tradícióinak megtestesítője. Aki ezt a rövid, érzelmes, de nem érzelgős történetet elolvassa, bizonyosan közelebb kerül a brit iskola nagy titkainak és sikereinek megértéséhez. És talán közel kerül saját - itthoni - iskolaélményéhez, azokhoz a tudat alatt szüntelenül bennünk munkáló emlékképekhez, amelyek a felnőttkorban is irányítják lépteinket.

James Hilton - Gyilkosság ​az iskolában
"A ​lépések egészen a közelében hangzottak; az ismeretlen támadó már csak pár méternyire lehetett tőle. Végül borzadva érezte, hogy a sötétben kinyúlik egy kar, és óvatosan végigtapogatja kezét, karját, vállát, nyakát." Az angol iskola volt diákja, amatőr módjára nyomoz több haláleset után. Egy tanulóra álmában rázuhan egy gázcső. Bátyja szörnyethal egy üres medencében. Egy tanár a szobájában öngyilkos lesz. Lehetséges, hogy ugyanabban a bentlakásos iskolában mindhárman véletlennek tetsző körülmények között veszítik el életüket? Vagy talán gyilkosságok történtek az iskolában? A szerző meseszövése páratlan, érdekes és izgalmas. Egyetlen pillanatra sem hagy tévhitben. Lenyűgöző, hogyan oldja meg az oldalról oldalra egyre bonyolódóbb kérdéseket. A klasszikus detektívtörténetekre jellemző módon a rejtély csak az utolsó oldalakon oldódik meg.

James Hilton - Más ​is szenved
A ​valóság miszticizmusa, amely néha erősebb az ember maga sorsát alakító akaratánál, élteti ezt a könyvet. A kis angol város, amelyben feltűnik a főhős, legapróbb részletéig reális s mégis valami sejtelmes, álomszerű légkör borítja be. Mindnyájan a sors játékszerei vagyunk, mint a kisvárosi angol orvos, aki addig-addig igyekszik beteg kisfiának életét tűrhetővé tenni, míg - halálra ítélik azzal a nővel, aki egyedül tudta volna boldoggá tenni az aggódó apát s a nagybeteg kisfiút. Két síkon fut az élet, mint valami színpadon és süllyesztőjében. A színpadon az orvos küzd magáért és gyermekéért, a süllyesztőben más történések rohannak a vég felé, amely szégyenletes halálba rántja alá a nagy sors kis játékszerét, az Embert. A nagy kérdőjelet húsz év múlva bontja fel egy találkozás: az angol orvos s a fiatal német táncosnő ártatlanul haltak meg. Hilton regénye valódi izgalmas regény, amely sajátságos felépítésével, markáns alakjaival azt hirdeti: az élet káprázat s a káprázat életté valósul.

James Hilton - Dr. ​Wassell története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

James Hilton - Isten ​vele, Tanár úr!
"A ​robbanások még mindig fülsiketítően dörögtek. Az egész ház rázkódott... Maynard... éles hangon olvasni kezdett: - Genus hoc erat pugnae... Ez volt a harcmodor... quo se Germani esercuerant... amellyel a germánok küzdöttek. Ó, sir, ez aztán kitűnő!... Egyike a legjobb tréfáinak. A fiúk nevetni kezdtek. Chips hozzátette: - Nos, most aztán láthatják, hm, hogy ezek a halott nyelvek is, hm, néha életre kelnek. Ugye? Ugye? Később megtudták, hogy öt bomba esett le Brookfield körül, a legközelebbi éppen az iskola telkére... Chips valóságos legendává lett..." A harmincas években nagy sikert aratott film forgatókönyvét James Hilton kisregényéből írták. Az angol származású amerikai író műve világhírnévre tett szert, a film után drámát, majd musicalt is készítettek belőle.

James Hilton - Lost ​Horizon
The ​story of a group of people who survive an airplane crash in Tibet and find shelter at a mysterious monastery is extremely well known, but unlike most novels, Lost Horizon is less about its characters and their siutation--interesting though those elements may be--than it is about their thoughts and ideas. Written as it was on eve of World War II, these thoughts and ideas center upon developing a way of life that preserves, rather than destroys, that which is finest in both humanity and the world in general.

James Hilton - A ​Kék Hold völgye
Titokzatos ​tibeti pilóta eltérít egy repülőgépet, és leszáll vele valahol egy ismeretlen, hóborította síkságon. A repülőgép utasai - nők, férfiak, angolok, amerikaiak - végül egy kolostorba kerülnek, civilizált körülmények közé, távol a háború felé rohanó világ eseményeitől. Csak fokozatosan derül ki, hogy elrablásukat megtervezték, s az is, hogy a kolostor lakói szinte az időn kívül élnek, s arra készülnek, hogy a pusztulás után újra közkinccsé tegyék az emberiség örök értékeit, segítsenek a világ átrendezésében. Az utasok vérmérséklete azonban különböző. Van, aki megérti a tervet, s jól érzi magát távol a zűrzavaroktól, de van, aki börtönnek érzi a holdsütötte völgy békéjét, s menekülni akar. Ezektől az emberektől, jellemük kibontakozásáról, szerelmükről, kalandjaikról szól James Hilton szomorkás hangulatú regénye.

James Hilton - Megtalált ​évek
Charles ​Rainier elõkelõ angol család sarja,az elsõ világháború kitörésekor bevonul és 1917-ben súlyosan megsérül,hazatér családjához és folytatódik élete,váratlan fordulatokkal.

Kollekciók