Ajax-loader

Hargitai György könyvei a rukkolán


Hargitai György - Sütés, fözés mikrohullámon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Legyen a konyha ördöge!
Hol van az megírva,hogy a híres magyar paprikát boldog emlékezetű elődeink csak a pörkölthöz,a halászléhez vagy a gulyáshoz fedezték fel? Miért kellene azt hinnünk,hogy a két legendás márkát,az Univer Piros Aranyat és Erős Pistát csak az tartja fűszerpolcán,akinek gasztronómiai fantáziája nem terjed túl e három világszerte rajongott hungarikumon? Ezek a tüzes és gyönyörűen piros fűszercsodák a konyha igazi ördögei és ihletői az eredeti,fantáziadús,válogatott fogásoknak.Csak bátran meg kell bolondítani a legkülönbözőbb gasztronómiai világokat a magyar fűszer specialitásokkal. Ez a receptkönyv több mint 100 olyan fenséges ételt tartalmaz,amelyekkel és az Ön főzőtehetségével nagyon könnyű learatni a sikert. Vágjon bele bátran,ki fogja vívni az elismerést: Ön tényleg a konyha ördöge.

Hargitai György - Süssünk, ​főzzünk szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Vegetáriánus ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál törekedtünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Stemler Gyula - Magyar Kódex VI. - Magyarok a XX. században
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Magyar Kódex V. - Az Osztrák-Magyar Monarchia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Magyar Konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Az ​étel a legjobb orvosság 2.
Ebben ​a kötetben, akárcsak az elsőben, főként a gyümölcsökről, zöldségekről, gabonaféleségekről ejtünk szót. Ez a ?kivételezés? nem azt jelenti, hogy mindenkinek szigorú vegetáriusnak kell lennie. Az állati eredetű ételeknek is vannak előnyeik, azonban az arányok - a növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztás terén - erőteljesen eltolódtak a húsétrendek felé. A helyes arányok visszaállítása - több zöldség, gyümölcs és gabonaféle fogyasztása - tompíthatja a túlzott húsétrend káros hatásait. Fontos megemlíteni, hogy az ismertetett élelmiszerek rendszeres fogyasztása inkább megelőző hatású, és nem azonnal gyógyító csodaszer. A könyvben mintegy 150 gyümölcsös ételrecept található.

Hargitai György - A ​legjobb halételek
A ​Mesterszakácskönyvek sorozat 7. darabja a legjobb halételek, melyben a magyaros és nemzetközi fogások mellett külön fejezetben szerepelnek a darált halhúsból készült, garantáltan szálkamentes fogások., a hallevesek és halászlevek stb. A szerő ügyelt arra, hogy a receptekben ne a különleges halak - rombuszhal, rája és társaik legyenek előtérben, hanem a mindennap kapható ponty, harcsa, tengeri hal stb. A halételek többsége gyorsan elkészül, általában könnyűek, egészségesek és igazán felségesek. Ezért is érthetetlen, hogy nálunk szinte csak karácsonykor, "kötelezően" kerülnek elő. Pedig érdemes minden lehetőséget megragadni, hogy asztalra adhassunk egy-egy remek halas fogást, amihez e könyv kipróbált receptjei közt mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A könyv kivitele a megszokott remek minőség, a műnyomó lapokon található sok-sok fotóval.

Hargitai György - Sajtos ​finomságok
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - A ​legjobb muffinok
Muffint ​sütni szinte gyerekjáték, ugyanis elég egy több mélyedéses forma, amit a kikevert tésztával töltve forró sütőbe tolunk, majd rövid idő alatt kisütjük. Ehhez pedig nem kell különösebb tudomány. Olyan kezdők is nekiláthatnak, akiknek a kezében még sosem volt fakanál.

Hargitai György - Húsok ​sülve, főve
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkben. Reméljük, a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Magyar ​Konyha - Saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Húsételek
Aki ​egészségesen táplálkozik, az remekül érzi magát, és tele van energiával. A táplálkozási divatok ugyan időről időre változnak, de az alapelvek megmaradnak: változatosan kell étkezni, mivel egyetlen élelmiszer sem tartalmazza az egészségünk és erőnlétünk megóvásához nélkülözhetetlen összes vitamint, ásványi anyagot, élelmi rostot, illetve egyéb tápanyagot. Legalább ilyen fontos az elfogyasztott ételek megfelelő aránya is. Ne feledkezzünk meg emellett a mozgásról sem: tornázzunk, sportoljunk hetente háromszor, alkalmanként legalább 30 percet! Így kétségkívül elmondhatjuk magunkról, hogy helyesen élünk, és tökéletesen kihasználjuk a bennünk rejlő adottságokat.

Csizmadia László - Hargitai György - Párkányi Lászlóné - Sütemények, ​tészták könyve II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Az ​étel a legjobb orvosság 1.
Ez ​a könyv a hagyományos táplálkozás forradalmi oldalán áll, melynek legfontosabb célja, hogy erősítse szervezetünket azáltal, hogy megfelelő étrenddel megelőzzük betegségeinket és ezzel hosszabbá tegyük egészséges életünket.

Hargitai György - Szárnyas ​finomságok
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe. "Köztudott, hogy az elmúlt évtizedben a sertés-, ló-, marhahús helyett a csirke meg a pulyka fogyasztása került előtérbe. Könyvünk receptjei között is ezekből van a legtöbb, de az olvasó liba, kacsa, gyöngytyúk és galamb sütésére-főzésére is talál benne ötleteket. Az ételek kipróbáltak, néhány bonyolultabbtól eltekintve gyorsan elkészíthetőek, könnyen hozzáférhető alapanyagokból állnak, ezért nyugodt szívvel ajánlom figyelmükbe." (A Szerző)

Hargitai György - Saláták
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb, illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés lesz a főzés örömeibe.

Hargitai György - Levesek
Mi ​az? Lehet híg vagy sűrített, hideg vagy meleg, krémes vagy gyümölcsdarabokkal dúsított, egyszerű vagy különleges, húsos vagy csak zöldséges, és még sorolhatnánk. A válasz: a leves. Ahhoz, hogy eldönthessük, milyen levest is főzzünk, fontos tudni, mi lesz a főfogás. Például pörkölt előtt nem kínálhatunk gulyáslevest, tejszínes-gombás pulyka előtt krémlevest és így tovább. E kötet biztosan segít majd a választásban, s ha sokat főznek belőle remélhetőleg a leves visszakapja régi rangját is.

Hargitai György - Magyaros ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb, illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Házi ​praktikák, fortélyok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Kenyér
Szeretne ​egy jó reggelt? Ébredt már frissen sült kenyér illatára? Aki nem ismeri, el sem tudja képzelni, hogy milyen egészséges és ízletes a teljes kiőrlésű búzalisztből készült, búzacsírával dúsított Graham-kenyér, vagy a közismerten koleszterincsökkentő hatású zabkorpából készült cipó. Célom e könyv megírásával az, hogy akinek igénye van rá, az üzletekben kapható fehér kenyerektől és péksüteményektől eltérő minőségűt és összetételűt tudjon készíteni házilag, saját elgondolása szerint. Ki ne szeretne akár mindennapi másfajta kenyeret enni, gyermekének tízóraira friss kalácsot csomagolni, vagy vendégeit valami különlegességgel elkápráztatni...? Az itt leírt receptek kézzel vagy háztartási robotgép segítségével, sütőben is elkészíthetők.

Hargitai György - A ​legjobb menük 30 perc alatt
30 ​perc alatt komplett menüt elkészíteni? Olyan nincs! - gondolhatják sokan. Pedig egyáltalán nem lehetetlen! Egy fontos titka van: a precíz szervezés...

Csizmadia László - Hargitai György - Thurnay Béláné - Sütemények, ​tészták könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Emlékező ​falu
A ​Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, valamint a Magyar Írók Szövetsége által meghirdetett pályázat díjazott szerzőinak száznál több rövidke írását tartalmazza a kötet. Jászapátiból, Marcaliból, Sülysápról, Újszilvásról és az ország számtalan más vidékéről termelőszövetkezeti tagok küldték be azokat a kis novellisztikus, anekdotikus történetkéket, melyek számukra az elmúlt évtizedek legjellemzőbb színfoltjai voltak. Az "Emlékező falu" a maga nyílt, őszinte és egyszerű elbeszélőiben találta meg krónikásait, akik az élő nyelv erejével igazolják a magyar falu fejlődésének nem mindig gondtalan útját. Az Urbán Istvánok, Kiss F. Lászlók, Krátky Lászlók, Bander Ilonák, Jegesi Józsefek és mások újkori meséiből, valóságot mesélő történeteiből álló kötet elé dr. Romány Pál írt előszót.

Hargitai György - Sütemények, ​torták, édességek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos – az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető – ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Korszerűbben ​mikrohullámon
A ​hazai háztartásokban is mind gyakoribb a mikrohullámú készülék, melynek használata némi szakértelmet igényel; meg kell ismerkedni egy hagyományostól eltérő ételkészítési technológiával. Hargitai György könyve kalauzul szegődik az olvasó mellé, és alapos, de mégis könnyen megérthető általános ismertetést ad a mikrohullámú alapismeretekről (a készülék működési elve, fokozatai, a használható edények). Ételreceptjei változatosak: hideg és meleg előételek, saláták, levesek, húsételek (halból, szárnyasokból), köretek, főzelékek, zöldségételek, szendvicsek, pizzák, édességek. Elkészítésüket ötletes piktogramok tanítgatják, főzési tanácsadó és megjegyzések kíséretében (az utóbbiak szakácsművészeti titkokat, fortélyokat rejtenek). Az élelmiszerek energia- és tápanyagtartalmát föltüntető táblázat, Receptkereső, valamint művészi ételfotók, színes felvételek gazdagítják a kötetet, amely a készülékkel most ismerkedők és a mikrohullámú berendezéssel már régóta rendelkezők figyelmére egyaránt igényt tarthat. Írta: Könyvtári Intézet

Hargitai György - 33 ​befőzés lépésről lépésre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Hargitai György - Kerekes Sándor - 33 ​kemencében és parázson sült finomság lépésről lépésre
A ​szalonnasütés és bográcsozás mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szabadtéri ételkészítés egy másik módja, a grillezés. A grillezett húsok, zöldségek különösen ízletesek, ám sok múlik az alapanyagok előkészítésén, a sütési időn és a sütés módján is. Könyvsorozatunk legújabb részében kipróbált recepteken keresztül ismertetjük meg olvasóinkat a nyílt lángon sütés fortélyaival, ínycsiklandozó fogásokkal és az adott ételekhez legjobban illő pácokkal. Szakácskönyvünk továbbá számos, kemencében készült étel elkészítésének módját is tartalmazza. A receptek mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, az ételleírások alatt található tippekkel pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget. Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!

Hargitai György - Pehelykönnyű ​finomságok
Nem ​kell feltétlenül lemondanunk arról, hogy jókat együnk, ha egészségesen akarunk élni. Kedvenc ételeinket sem kell mellőzni, legfeljebb egy kissé "megrefolmálni". A könyvben található ételek hozzávalói minden üzletben megvásárolhatók, amiben nagy szerepe van a receptgyűjtemény megjelenését támogató Fortunate Kereskedelmi Kft.-nek. A cég 1990 óta az egészséges táplálkozáshoz használható termékek széles választékát kínálja, melyek közül a legismertebbek a zabpehely, a zabkorpa, a puffasztott termékek és a különböző ízesítésű müzlik. E könyv azért is született, hogy a Fortunate termékek felhasználásával segítse az egészséges táplálkozás minél szélesebb körben történő megismertetését.

Hargitai György - Fűszerlexikon
Vitaminok ​és ásványi anyagok kis mennyiségben kellenek szervezetünknek, ám nélkülk nincs élet. Valahogy így van ez fűszerekkel is: csak egy kevés kell belőlük ételeinkbe, hiányukban nem lehetséges a konyhaművészet; ráadásul a gyógyításban is fontos szerepet játszanak. Vagy százféle fűszert biztosan ismerünk, e könyvbe a nálunk leginkább használatosak kerültek; mégpedig sok, igazán különleges recepttel.

Kollekciók