Ajax-loader

Hargitai György könyvei a rukkolán


Hargitai György - Sütés, fözés mikrohullámon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Legyen a konyha ördöge!
Hol van az megírva,hogy a híres magyar paprikát boldog emlékezetű elődeink csak a pörkölthöz,a halászléhez vagy a gulyáshoz fedezték fel? Miért kellene azt hinnünk,hogy a két legendás márkát,az Univer Piros Aranyat és Erős Pistát csak az tartja fűszerpolcán,akinek gasztronómiai fantáziája nem terjed túl e három világszerte rajongott hungarikumon? Ezek a tüzes és gyönyörűen piros fűszercsodák a konyha igazi ördögei és ihletői az eredeti,fantáziadús,válogatott fogásoknak.Csak bátran meg kell bolondítani a legkülönbözőbb gasztronómiai világokat a magyar fűszer specialitásokkal. Ez a receptkönyv több mint 100 olyan fenséges ételt tartalmaz,amelyekkel és az Ön főzőtehetségével nagyon könnyű learatni a sikert. Vágjon bele bátran,ki fogja vívni az elismerést: Ön tényleg a konyha ördöge.

Hargitai György - Vegetáriánus ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál törekedtünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Süssünk, ​főzzünk szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Stemler Gyula - Magyar Kódex VI. - Magyarok a XX. században
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Magyar Kódex V. - Az Osztrák-Magyar Monarchia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Magyar Konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Befőzés, savanyítás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Az ​étel a legjobb orvosság 1.
Ez ​a könyv a hagyományos táplálkozás forradalmi oldalán áll, melynek legfontosabb célja, hogy erősítse szervezetünket azáltal, hogy megfelelő étrenddel megelőzzük betegségeinket és ezzel hosszabbá tegyük egészséges életünket.

Hargitai György - 33 ​saláta lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsainkat, hogy Ön lépésről lépésre, velük együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Hargitai György - Korszerűbben ​mikrohullámon
A ​hazai háztartásokban is mind gyakoribb a mikrohullámú készülék, melynek használata némi szakértelmet igényel; meg kell ismerkedni egy hagyományostól eltérő ételkészítési technológiával. Hargitai György könyve kalauzul szegődik az olvasó mellé, és alapos, de mégis könnyen megérthető általános ismertetést ad a mikrohullámú alapismeretekről (a készülék működési elve, fokozatai, a használható edények). Ételreceptjei változatosak: hideg és meleg előételek, saláták, levesek, húsételek (halból, szárnyasokból), köretek, főzelékek, zöldségételek, szendvicsek, pizzák, édességek. Elkészítésüket ötletes piktogramok tanítgatják, főzési tanácsadó és megjegyzések kíséretében (az utóbbiak szakácsművészeti titkokat, fortélyokat rejtenek). Az élelmiszerek energia- és tápanyagtartalmát föltüntető táblázat, Receptkereső, valamint művészi ételfotók, színes felvételek gazdagítják a kötetet, amely a készülékkel most ismerkedők és a mikrohullámú berendezéssel már régóta rendelkezők figyelmére egyaránt igényt tarthat. Írta: Könyvtári Intézet

Hargitai György - Magyar ​Konyha - Saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - 33 ​befőzés lépésről lépésre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Egészséges ​tisztító ételek
Manapság ​igen nagy népszerűségnek örvendenek a különféle tisztítókúrák, ami nem is csoda: szervezetünkben a nem megfelelő élelmiszereknek, a helytelen táplálkozási szokásoknak, a környezeti ártalmaknak és számos egyéb tényezőnek köszönhetően rengeteg felesleges méreganyag halmozódik fel. Több szervünk végzi folyamatosan a méregtelenítést, de nagyon fontos, hogy segítsük ezeknek az öntisztító szerveknek a működését. Szakácskönyvünkben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyek hatékonyan segíthetik a méregtelenítés folyamatát, ezáltal a szervezet normális működését is. Kipróbált receptjeink mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés módjáról, idejéről, nehézségi fokáról, illetve az étel árfekvéséről és energiatartalmáról, a receptekhez kapcsolódó jó tanácsokkal pedig a zökkenőmentes sütéshez-főzéshez igyekszünk segítséget nyújtani. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Hargitai György - Testépítés ​a konyhában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Kenyér
Szeretne ​egy jó reggelt? Ébredt már frissen sült kenyér illatára? Aki nem ismeri, el sem tudja képzelni, hogy milyen egészséges és ízletes a teljes kiőrlésű búzalisztből készült, búzacsírával dúsított Graham-kenyér, vagy a közismerten koleszterincsökkentő hatású zabkorpából készült cipó. Célom e könyv megírásával az, hogy akinek igénye van rá, az üzletekben kapható fehér kenyerektől és péksüteményektől eltérő minőségűt és összetételűt tudjon készíteni házilag, saját elgondolása szerint. Ki ne szeretne akár mindennapi másfajta kenyeret enni, gyermekének tízóraira friss kalácsot csomagolni, vagy vendégeit valami különlegességgel elkápráztatni...? Az itt leírt receptek kézzel vagy háztartási robotgép segítségével, sütőben is elkészíthetők.

Hargitai György - Húsételek
Aki ​egészségesen táplálkozik, az remekül érzi magát, és tele van energiával. A táplálkozási divatok ugyan időről időre változnak, de az alapelvek megmaradnak: változatosan kell étkezni, mivel egyetlen élelmiszer sem tartalmazza az egészségünk és erőnlétünk megóvásához nélkülözhetetlen összes vitamint, ásványi anyagot, élelmi rostot, illetve egyéb tápanyagot. Legalább ilyen fontos az elfogyasztott ételek megfelelő aránya is. Ne feledkezzünk meg emellett a mozgásról sem: tornázzunk, sportoljunk hetente háromszor, alkalmanként legalább 30 percet! Így kétségkívül elmondhatjuk magunkról, hogy helyesen élünk, és tökéletesen kihasználjuk a bennünk rejlő adottságokat.

Hargitai György - Cukormentes ​ételek
A ​finomított szénhidrátok (mint például a cukor) számos betegség előidézői. A mindennapi energiaszükségletnek csak mintegy 10 százalékát kellene cukorból fedeznünk, az pedig az elfogyasztott gyümölcsök és tejtermékek révén hamar összeadódik. Ehhez képest egy átlagember ennek a mennyiségnek a sokszorosát fogyasztja el. Ez a cukordózis hatalmas károkat okoz a szervezetben, és az elhízás mellett a cukorbetegség kialakulásához is nagyban hozzájárul. Szakácskönyvünkben olyan, csökkentett cukor- és szénhidráttartalmú ételeket gyűjtöttünk össze, amelyek amellett, hogy egészségesek, még finomak is. kipróbált receptjeink mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés módjáról, idejéről, nehézségi fokáról, illetve az étel árfekvéséről és energiatartalmáról, a receptekhez kapcsolódó jó tanácsokkal pedig a zökkenőmentes sütéshez-főzéshez igyekszünk segítséget nyújtani. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Hargitai György - Az ​étel a legjobb orvosság 2.
Ebben ​a kötetben, akárcsak az elsőben, főként a gyümölcsökről, zöldségekről, gabonaféleségekről ejtünk szót. Ez a ?kivételezés? nem azt jelenti, hogy mindenkinek szigorú vegetáriusnak kell lennie. Az állati eredetű ételeknek is vannak előnyeik, azonban az arányok - a növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztás terén - erőteljesen eltolódtak a húsétrendek felé. A helyes arányok visszaállítása - több zöldség, gyümölcs és gabonaféle fogyasztása - tompíthatja a túlzott húsétrend káros hatásait. Fontos megemlíteni, hogy az ismertetett élelmiszerek rendszeres fogyasztása inkább megelőző hatású, és nem azonnal gyógyító csodaszer. A könyvben mintegy 150 gyümölcsös ételrecept található.

Hargitai György - Csigó László - A ​D-vitamin-csoda
A ​D-vitamin a Nap vitaminja - mindannyian hallottuk már ezt a kifejezést, abba azonban nem gondolunk bele, hogy a hidegebb, őszi-téli időszakban egyre kevesebb napfény ér bennünket, ezáltal D-vitamin-szintünk jelentősen csökkenhet. Ha nem pótoljuk megfelelően a hiányát, gyermekkorban csontfejlődési zavarok, a felnőtteknél fáradtság, álmatlanság, izomgyengeség, étvágytalanság, fogromlás, mészhiány vagy akár csontlágyulás is jelentkezhet. A gyógyító szakács sorozatunk legújabb kötetében mesterszakácsunk erre a problémára kínál megoldást. Receptjeit olyan alapanyagokból állította össze, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint, ilyen például a lazac, a tonhal, a makréla, a szardínia, a gombák, a tojás, a különböző tejtermékek és a máj. A receptek elkészítésével nemcsak ínycsiklandozó ételeket varázsolhatunk az asztalra, de rendszeres fogyasztásukkal elősegítjük szervezetünk D-vitamin-szükségletének kielégítését. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Csizmadia László - Hargitai György - Párkányi Lászlóné - Sütemények, ​tészták könyve II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Főzelékek, ​köretek, mártások
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Csizmadia László - Hargitai György - Thurnay Béláné - Sütemények, ​tészták könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Magyaros ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb, illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Emlékező ​falu
A ​Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, valamint a Magyar Írók Szövetsége által meghirdetett pályázat díjazott szerzőinak száznál több rövidke írását tartalmazza a kötet. Jászapátiból, Marcaliból, Sülysápról, Újszilvásról és az ország számtalan más vidékéről termelőszövetkezeti tagok küldték be azokat a kis novellisztikus, anekdotikus történetkéket, melyek számukra az elmúlt évtizedek legjellemzőbb színfoltjai voltak. Az "Emlékező falu" a maga nyílt, őszinte és egyszerű elbeszélőiben találta meg krónikásait, akik az élő nyelv erejével igazolják a magyar falu fejlődésének nem mindig gondtalan útját. Az Urbán Istvánok, Kiss F. Lászlók, Krátky Lászlók, Bander Ilonák, Jegesi Józsefek és mások újkori meséiből, valóságot mesélő történeteiből álló kötet elé dr. Romány Pál írt előszót.

Hargitai György - Húsok ​sülve, főve
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkben. Reméljük, a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Házi ​praktikák, fortélyok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Sütemények, ​torták, édességek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos – az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető – ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Levesek
Mi ​az? Lehet híg vagy sűrített, hideg vagy meleg, krémes vagy gyümölcsdarabokkal dúsított, egyszerű vagy különleges, húsos vagy csak zöldséges, és még sorolhatnánk. A válasz: a leves. Ahhoz, hogy eldönthessük, milyen levest is főzzünk, fontos tudni, mi lesz a főfogás. Például pörkölt előtt nem kínálhatunk gulyáslevest, tejszínes-gombás pulyka előtt krémlevest és így tovább. E kötet biztosan segít majd a választásban, s ha sokat főznek belőle remélhetőleg a leves visszakapja régi rangját is.

Hargitai György - Az ​én alapszakácskönyvem
Amikor ​Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejthette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melyből a sütés-főzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetők az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyűk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepődik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkba, tudatosabban étkezünk. Átértékelődött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitűnő fogását és követendő hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyűjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen főzött "mennyei" specialitást is. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló - a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen -, kis összefoglalás, melyből megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Hargitai György - Az ​étel a legjobb orvosság
Tudja-e, ​hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vér koleszterin-szint csökkenése, a vércukor stabilizálódása, az étvágy csökkenése..., hogy akik a brokkolit szeretik és gyakran élnek vele, azoknak kisebb a kockázatuk rákos betegségek iránt..., hogy a gyömbér segít a tengeribetegség megelőzésében..., hogy a földieperben van vírusellenes anyag és kedvező a szívérrendszeri megbetegedések megelőzésében... Ez a könyv a hagyományos táplálkozás forradalmi oldalán áll, melynek legfontosabb célja, hogy erősítse szervezetünket azáltal, hogy megfelelő étrenddel megelőzzük betegségeinket és ezzel meghosszabbítsuk egészséges életünket.

Kollekciók